Azt hiszem nagy baj van a világgal II - a rakás sz*r probléma

Baj van! Ott tartunk, hogy a rakás szar Emoji-ról értelmes emberek hosszasan vitáznak az Unicode Consortium-nál - https://t.co/D0Cbys02Gw pic.twitter.com/OgVOzbOVLk

— Gabor Micsko (@gmicsk0) November 6, 2017 #onhup

1F979 FROWNING PILE OF POO: Question on the justification for encoding this character, and whether it will encourage the encoding of other emotions on PILE OF POO; request to remove character

MICHAEL EVERSON:
This character is damaging to both ISO/IEC 10646 and the Unicode Standard. It is bad enough that the ESC came up with it, but it beggars believe that the UTC actually approved it. Organic waste isn’t cute. The existing PILE OF POO character was added for compatibility with Japanese telco sets. It is a pity that Apple followed Softbank rather than KDDI in its reference glyph, since a coil of dog dirt with stink lines and flies is surely the only proper semantic. The idea that our committees would sanction further cute graphic characters based on this should embarrass absolutely everyone who votes yes on such an excrescence. Will we have a CRYING PILE OF POO next? PILE OF POO WITH TONGUE STICKING OUT? PILE OF POO WITH QUESTION MARKS FOR EYES? PILE OF POO WITH KARAOKE MIC? Will we have to encode a neutral FACELESS PILE OF POO? As an ordinary user, I don’t want this kind of crap on my phone. As a representative of the National Standards Authority of Ireland, I have to wonder what possible good could come of encoding such a character. Bullying, perhaps?

Requested change: Remove this character from the PDAM and reject its encoding.

ANDREW WEST:
I'm concerned that this character will open the floodgates for an open-ended set of PILE OF POO emoji with emotions, such as CRYING PILE OF POO, PILE OF POO WITH LOOK OF TRIUMPH, PILE OF POO SCREAMING IN FEAR, etc. Is there really any need to add a range of emotions to PILE OF POO? I personally think that changing PILE OF POO to a de facto SMILING PILE OF POO was wrong, but adding F|FROWNING PILE OF POO as a counterpart is even worse. If this is accepted then there will be no neutral, expressionless PILE OF POO, so at least a PILE OF POO WITH NO FACE would be required to be encoded to restore some balance. I recommend removing FROWNING PILE OF POO pending further study and public consultation on the need for additional PILE OF POO emoji.

Hozzászólások

DE MILYEN SZÍNŰ LESZ A BICIKLITÁROLÓ???

Skin tone modifier oszt jónap. :)

Egyébként meg a szarnak is lehetne adni egy pofont egy zero-width joinerrel és az alap probléma is meg van oldva :) (pile of poo + ZWJ + slap - hasonlóan be kéne szántani az arcos emojikat, és fogni egy üres arcot és ahhoz hozzácsapatni az érzelemkifejező jeleket)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

az úgy megvan, hogy ezzel te is baromi sokat foglalkozol a szakmai .. ja nem. ja de! szakmai portálodon vagymi, személyes blogodon?!

Én már láttam ilyen ikont mosolygó változatban csavaros fagyi reklámban is.

Már látom magam előtt
AOS 11.2 release notes: 106532412 new Emoji, now with Pile of Poo!

Az IT világgal már elég rég óta nagy bajok vannak.

a fejlődés töretlen, úgyhogy még pár év, és lesznek olyanok, hogy "töprengő arckifejezésű, ázsiai származású kaki", meg hogy "megdöbbent arcot vágó metroszexuális eszkimó kaki"

Mivel néhány éve az új Android és iOS verziók nagyjából arról szólnak hogy milyen új emoji került beléjük, és hogy változtatták meg az ikonok színét zöldes sárgáról sárgás zöldre, nem csodálkozom semmin.

minek egyáltalán karakter kódot rendelni egy ilyen képhez?

A :poo: vagy (poo) vagy hasonló dolgok nem voltak elég jók? Túl hosszú lett az üzi?

[troll]Minek az ékezetes karakterekhez kódot rendelni? A a', ő", ü: vagy hasonló dolgok nem voltak elég jók? ;) De ha már itt tartunk, minek a kisbetűkhöz kódot rendelni? Lehetne simán _K_ a kis k, _F_ a kis f, _A'_ a kis á stb.
Bár igazából akkor már az A-Z-hez is minek kódot rendelni, amikor lehetne simán offsetelni az ÁBC betűit, pl.: :0 az A, :0' az Á (hasonlóan _:0_ az a és _:0'_ az á), nem lenne jobb?[/troll]

Komolyra fordítva a szót: a japánok cseszték el, az SMS-es korszakban az egyik gyártó rájött, hogy a saját több bájtos reprezentációjukban (ugye náluk az ASCII nem játszik) maradt szabadon pár hely, aztán képeket rendelt hozzájuk. Aztán az összes többi gyártó is rendelt hozzájuk, persze egészen más képeket :) Aztán jött az Unicode konzorcium, bele kellett venniük (különben ténylegesen nem írhatták volna, hogy támogatják azt a karakterkódolást), aztán a felhasználók megtalálták...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

" (különben ténylegesen nem írhatták volna, hogy támogatják azt a karakterkódolást)"
És itt baszódott el az egész.
A Unicode nem karakterkódolásokat, meg karakterkészleteket támogat, hanem írásrendszereket. És ezen írásrendszerek írásjeleihez rendel kódokat.
Nos, az emoji baromira nem írásrendszer. Vissza kellett volna utasítani a kódolását. Mint ahogy mindenféle szimbólum kódolását is. A stoptábla sem írásrendszer része.

Írásrendszereket úgy, hogy veszteség nélkül lehessen oda- és vissza alakítani bármilyen támogatott legacy kódolásból. Vagyis ha nem veszik be, akkor a saját szabályaiknak sem felelnek meg. (az már más kérdés, hogy el kellett volna mindenkit küldeni a francba a legelső körben, amikor új emojikat kértek, és akkor ez a probléma nem lenne, mindenki tudná küldözgetni a japán kultúrának megfelelő képeket...)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Lesz "Designated shitting street" emoji is?

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

azert van valami haszna annak, hogy a WP kimult. ha annak a bugjait es a kore gyult fogyatekosokat is ugyanilyen tempoban lapatolnad a fooldalra, vagy a blogodba - nos, akkor osszessegeben igencsak megette volna a fene az egeszet. tiszta hanyas lenne minden :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS