Érintéses mobilfizetés - működik

Érintéses mobilfizetés

2017. júniusa óta van lehetősége az OTP kártyatulajdonosoknak arra, hogy NFC-képes telefonjukat érintéses mobilfizetésre használják, vagyis a PayPass-os kártyájuk helyett a telefonjukkal fizessenek a PayPass termináloknál. Kíváncsi voltam, hogy működne-e a OnePlus 3 telefonommal. Működik. Az ebédemet ma ezzel fizettem az étteremben, ahova szinte minden nap járok. Hogy használom-e majd rendszeresen? Majd kiderül.

Hozzászólások

Mit tudtál te enni ebédre 2400 Ft-ért ? :)

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Ez minden bank termináljával működik, vagy csak OTP-sel?

Amiota bejelentették lelkesen használom, még nem volt gondom vele sehol. Ui: de jó is volt régen a nádorban ebédelni, "nádor borda" van még? :D
____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - szoftverek legjobb áron

Köszi ezt ki fogom próbálni :)
Szerk: ez melyik app amúgy?

A jó Nádor Vendéglő, valóban jó a kaja.

Poén, tök jó, hogy működik. Amit észrevettem az az, hogy angolul az érintéses fizetés az contactless payment, magyarul meg a fordítottja. :-P

Most, a VOLT-on találkoztam ezzel először.., - kártyás fizetésnél - választani lehetett a "borravaló" mértékét, = 5%, 10%, 0%.

Pl. vendéglátós felhasználásnál, ezen a téren.., mi a helyzet?

Köszi, a vendéglátóhelyeken eddig én is követtem ezt a gyakorlatot. - Viszont jó ötlet az app fejlesztőinek...

(Hát igen, a helyszínen én is meglepődtem kicsit.., jó nagy érintőkijelző a százalék megjelölésére, a hátad mögül meg vigyázó, kíváncsi szemek.., a "publikus kontroll és ösztönzés" a helyes %-érték kiválasztására. - "Élelmesnek a világ, vaknak az alamizsna" - Sztem. még a NAV is támogatja majd a megoldás terjedését.)
:)

Vajon a contactless payment hogyan lett nálunk érintéses fizetés? :)

Én még soha nem érintettem hozzá a vevőhöz a kártyámat fizetéskor, mégis mindig sikeres volt a tranzakció :)

Telefont itt mar nagyjabol magszoktak, bar tavaly meg arra is neztek, de miota Apple Watch-csal fizetek, azota haverkodtam ossze csomo eladoval :)

Pubban meg a vendegek is beszalnak par "hol tart ma mar a tudomannyal".

Kényelmi szolgáltatásnak elmegy, de akkora flashnek nem érzem. Pl. nem mennék neki az éjszakának csak egy telefonnal vagy watch-csal, mert aztán nézhtném, hogy nehogy lemerüljön, mire fizetésre kerül a sor. Bármikor megtörténhet. Azért egy backup megoldásnak mindig kell mellette lennie. Ez nem váltja ki, vagy helyettesíti a már meglevő eszköztárat, amivel fizethetek, inkább csak szélesíti a lehetőséget.

Nem hiszem, hogy függője leszek és azt sem, hogy ne tudnám elengedni akár már ma. Leginkább technikai szemmel érdekes, a hol tart már a tudomány. Az elképzelés nem rossz, de én jobbnak látnák valami bőr alá ültethető, évtizedekig működő megoldást :D

--
trey @ gépház

btw ennek nem volt valami "mobiltárca" előzménye úgy ~2013ban? Telenornak is volt NFC* fizetésre valami akciója / tesztje. Úgy sikerült bezsákolni 0 forintért egy Sony Xperia L-t :)

Nekem se OTP-s kártyám, se NFC-s telefonom nincs. Ezért arra gondoltam, hogy a bankkártyát beteszem a telefon flip tokba és kész :)

A Gránit Bank ugyanilyen szolgáltatást nyújt már tavaly szeptember közepe óta.
Örülök, hogy az OTP is felzárkózott. A Simple alkalmazásuk egyébként meglepően jól működik : )

Ha minden (munka) nap ennyiért veszel kaját, az 22 munkanappal számolva 52.800,- ha mégsem, és 1400-ért, az 30.800,-
:D Baszki, valakinek ez a fizetésének a FELE!! :(