Boldog születésnapot!

Mától kezdve április 21 a második (vagy harmadik?) születésnapom. Ma éppen két percen múlott, hogy ne essen a fejemre úgy 10-15 kilónyi vakolat a mennyezetről. Ha fejbe talált volna, akkor lehet, hogy most már nem írnék.

HBD #2 HBD #1

De nincs olyan szerencsétek ;)

Hozzászólások

Lehet, hogy Gabu jövőbe látott és már a vigílián ünnepelt?

Üdv,
Marci

ggwp

Egyébként ki bérli a feletted lévő irodát? :D

Es meg hogy az irodai munka veszelytelen...

Semmi bajod nem lett volna tőle, ez csak sima glett (gipsz), nem esett le a földre 5 kiló sem :D
Tapasztalat.

Igen, mi is ezt csináljuk, nem fogok én többet plafonnal szenvedni, fel a fém függesztő+váz párost, aztán hadd szokja gipszkarton. Bár nekem kifejezetten tetszik a kazettás álmennyezet, de mikor felhozom bátyámnak (aki a festő), akkor agyon akar rúgni az ötleteimért. :D Tök jó szerintem, hogy a cégnél a plafonban milyen technika van beépítve az álmennyezetbe.

Apámra szintén most hullott rá a plafon. Nem tudom mekkora a legkisebb vastagság amit egy ilyen gipszkartonos gyógyítás elfoglal, mert van beépített szekrénye ami nem sok helyet hagy a függesztő+váz fémelemeknek, valamint a belmagasság sem olyan nagy, hogy sokat szeretne veszíteni belőle... ez a múlt hét ilyen plafonleszakadós hét volt úgy tűnik, sok helyen a hirtelen jött esők miatt.

Üdv a klubban. Én ezt megkaptam akkor, mikor még járni se tudtam.
Késő ősszel fejezték be anno a vakolást, és egy kicsit megcsípte a fagy.
Központi fűtés nem volt, egy kályha állt a szobában és jó vastag takarók voltak rajtam addig, míg a szoba felmelegedett. Azok fogták fel a vakolatot.

Kivancsi leszek ezt mikor torlod a tegnapi utan FAQ-ra hivatkozva.

--
A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess? - Wargames

Nyugalom-csigavér. Örülök, hogy nem a fejedre esett, de az biztos, hogy ettől legfeljebb a "néhány öltést igénylő" sebészeti beavatkozás lett volna szükséges, ha egyáltalán...

Az ilyen nagy felületű, pár centis vastagságú, mennyezetről leszakadó vakolatdarabok azonnal csillió darabra hullanak, amint valami keménnyel (pl. a fejeddel :) ) találkoznak. Nyilván üt valamekkorát, de mivel azonnal képes alakváltozásra, ezért az energia apró részét nyeli csak el a fejed. A kőművesek az ilyenre azt szokták mondani, hogy addig nincs baj, amíg téglát nem hoz magával :)

Az sokkal finomabb, amikor az mennyezetet javítasz, és hiába van a fejeden rohambili, mivel felfelé nézel, ezért a pofádba esik a cucc :P

Nálam az erkélyen szakadt le 2x1m -es darab a felettem lévő erkélyének az aljáról. Olyan 5 cm vastag vakolat. Szerencsére nem volt senki otthon. csak amikor hazaértem látom, h kb térdig ér a sitt az erkélyen. Meglepődésemben pár pillanatig fel sem fogtam, h hogy került oda.

totikomi btnél nem telik se rendes székre, se életvédelmi szempontból megfelelő strukturális beruházásokra :(

induljon a HupVakolat gyűjtés!

Következő ügyfélnél tessék kisebbet hazudni. ;)
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Így akkor majdnem egy napon születtél a bajszos pókkal, tudod kivel..... :P

Na akkor Isten Éltessen! De majd menj át és kívánj az FV-nek is boldog szülinapot, mert emlékeim szerint "72-ben" még ő üldögélt ott! ;)

Lett volna egy jókis munkahelyi B, ha túlélted volna akkor 100% TP....

Mázlista vagy, azt ugye tudod?. :)

Rohadt sok mindent eszembe juttatott a sztori... ;-]

Nem terhelem vele a nagyérdeműt - mindösszesen annyit röfögnék mindezekhez: a halvány repedésvonal mentén a többi is le FOG duvadni... kérdés csak az, hogy MIKOR... ? :-/

Főleg, hogy Győr legforgalmasabb (az állomástól 300 méterre, ahol a sínpárok összefutnak) vasútvonala és egy alagút mellett van az épület. A mikrorepedések összegyűltek és ahogy elmegy egy nagyobb szerelvény, faszán mozog az egész.

Le kell baszni az egész mennyezetet egyben és újracsinálni.

--
trey @ gépház

Hm, "nálunk" a komplett tartógerenda omlott le... Sajnos nem találom a képet, de szerencsére éjjel történt .. Ha napközben történik kb 1 halottal "számolhattunk" volna ...
bár nem saját fotó, de csak találtam egyet ... : https://1drv.ms/i/s!AmKObYSrI5vimx7l5_51VkIXDaEg