Hazamenetel

[ The refugees leaving Germany to brave the dangers of Iraq ]

"When I first entered the camp I was shocked to see the difference between the Berlin I had in mind and what I was seeing"

"I was looked at as a second class citizen, I didn’t feel respected. When I walked into town it was clear I was a camp guy – a refugee."

"Alias paid a smuggler $20,000 to help him and his ten-year-old son travel to Germany by land. After weeks on the road and a 13-day stint in a Bulgarian prison, they reached eastern Germany where they shared a room with two other asylum seekers."

“The German government offered food and 540 euros to me and my son but it was not enough,” Mr Alias said.

Ja, hát öcsém, az élet nem habostorta! Ahogy nézem, otthon is lehet kávézóban üldögélni.

“My community welcomed me back,” he said. “My friends came around to drink beer and smoke together, like before.”

Kemény a háború arrafelé!

Jó üzlet volt, btw!

Hozzászólások

“The German government offered food and 540 euros to me and my son but it was not enough,” Mr Alias said.

Ja, persze a saját hazájában 100 ojró volt a havi bére. Kaja, pia, szállás és zsebpénz. De "nem elég".

-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Jó lenne idejekorán tisztázni,h ha ezek vissza lesznek fordítva, akkor majd megint keresztülvándorolnak rajtunk? Mert akkor át kéne pakolni a kerítést a másik oldalra!

LOL !!!

Besírnék a röhögéstől ha egy fideszes vállalkozóval megépítenék méregdrágán az osztrák/szlovák határra is a kerítést ;-)))

ontopik:
Hacsak nem kíséri őket fegyveres alakulat a visszaúton még az osztrák határig sem fognak eljutni földön, hanem maradnak illegálisan Nyugaton. Ehhez nem kell nagy fantázia. ;-)

Ezt csak a kitoloncolást csak repülővel lehet kivitelezni szvsz kb. 100-as csomagokban... Mert azért pár ezer méter magasból kiugrálni nem fognak.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Jé, kiderült, hogy a "valami" egy kerítés lesz. Persze ezt nem mondják ki, mert akkor fel kéne köpniük a levegőbe és alá kéne állniuk. Helyette "megerősített létesítményeket" készítenek "építési jellegű műszaki munkálatok" keretében.

svk my d1ck

--
trey @ gépház

jó eséllyel kiképzett/harcedzett -

Kérdésem a következő:

Hány menekülttel találkoztál személyesen , vagy csak a különféle célirányos, tudatbefolyásolásra alkalmas sajtótermékekből szerzed az információidat ?

Szvsz nem felbőszítettek, inkább csalódottak.

Amikor még a magyar rendőrség húzd-meg szakaszban volt, és gyűjtögették be őket országszerte / tavasz, nyár eleje /, és nem jutottak így el célországukba az általuk választott közlekedési eszközön,
én sokkal inkább láttam csalódottságot rajtuk / nem sajtó, hanem személyes tapasztalat / , mint felbőszítettséget.

Persze ők sem mind egyformák, voltak akik nehezebben viselték az elutasítást, de az általános inkább a csalódottság volt.
Sokan el is tévedtek az első időkben amikor a kormányzati tehetetlenség tanácstalanság nagyon érződött, nagyon nehéz volt kommunikálni velük.

Amikor 10-15 fős csapatban jöttek, akkor könnyebb volt, mert ott jobb eséllyel beszélt valaki angolul valami alap szinten, és nem kellett barlangrajz szintre lemenni. És ő meg terelte a többit.

Természetesen én is láttam a Röszkei, stb. sztorit, de a "felbőszítettség"-hez még mindig kellett egy vagy több plusz adalék. Alapjáraton nem volt/nincs meg bennük.

pl. a bicskei sztori, amikor azzal áltatták őket, hogy Németországba mennek, vagy amikor megvetették velük a méregdrága jegyet, és másnap politikai utasításra lezártak egy pályaudvart és nem rendelkeztek időben a pénzvisszatérítés módjáról, stb.

h száz - jó eséllyel kiképzett/harcedzett - felbőszített alak van egy repülőn,

A kiutasítások már folyamatban vannak , természetesen repülővel szállítják őket, de - én legalábbis nem - tudok hogy balhéztak volna visszaútban.

Eddig is voltak egyébként kiutasítások, de eddig a kora tavaszi koszovói/albán menekülthullámot paterolták vissza a németek. A szírek most kerültek sorra talán 2 hete (?).

Úgyhogy mielőtt elkezde(sz/tek) az osztrák magyar határon visszatoloncolt tömegeket vizionálni, érdemes megnézni ezt a német belügyminisztérium által közétett videót a kitoloncolás menetéről. Találtam egyet magyar felirattal.

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/nemet-video-a-kitoloncolasrol-e2Q…

El kellene végre fogadni a realitást, hogy a kutya sem jön ebbe a diktatúrába önszántából éhbérért robotolni.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

"El kellene végre fogadni a realitást, hogy a kutya sem jön ebbe a diktatúrába önszántából éhbérért robotolni."

Ezek szerint a német sem elég jó mindenkinek. Lásd. topiknyitó. Ezekről van itt szó. Ezek nem kellenek sehova sem. Arról a kedves bevándorló "keveset" beszélt, hogy mihez ért. Mivel tervezte volna megkeresni a kenyerét Németországban. Szakképesítés nélkül pedig a világ bármelyik országában robotolni fog éhbérért.

Szar ez a világ, de az osztályharc megvívása az iskolapadban kezdődik.

--
trey @ gépház

Ezek szerint a német sem elég jó mindenkinek. Lásd. topiknyitó. Ezekről van itt szó. Ezek nem kellenek sehova sem. Arról a kedves bevándorló "keveset" beszélt, hogy mihez ért. Mivel tervezte volna megkeresni a kenyerét Németországban. Szakképesítés nélkül pedig a világ bármelyik országában robotolni fog éhbérért.

Szerintem nem kellene általánosítani, vannak közöttük nyelveket beszélő, szakképzettek is. Nem mind képzettség nélküli "segélyvadász". Biztosan van ilyen is, én ezt nem vitatom, és ezeket kiszedegetni jól mutat a kormánypárti sajtóban.

De messze nem mindegyik tartozik ebbe a kategóriába.

Nagy tömegben jöttek, van ilyen is, olyan is. Ők sem mind egyformák.

De ha pl. Magyarországon hiány van orvosból , és már úgy is erre jöttek, lehet hogy ki lehetett volna szelektálni a menekülthullámból a hogy is fogalmazzak, hogy egy fideszes is megértse hmm. "nemzetgazdaságilag hasznos" személyeket. Pl. a menekültügyi regisztráció során, (ha elvégezték volna).

A többit meg nyugodtan továbbengedni Németország felé, ha már ennyire nem sikerült összeurópai megoldást találni.

Szar ez a világ, de az osztályharc megvívása az iskolapadban kezdődik.

Amíg az iskolát le nem bombázzák/szét nem lövik, és menekülésre nem kényszerítenek.

Azt a verziót nem mondom, hogy az iskolapadból kivesznek mert a képzés nem indul, mert az önkormányzat hanyag kezeléssel elszórta a pénzt egy piramisjátékra és a képzést törölték, aztán mire hazaérsz jön egy levél a végrehajtótól, mert ez nem tartozik a háborús / nem háborús témához.

Az osztályharc megvívása a születés pillanatában a származási országban és a családi háttérrel kezdődik. Van aki versenyelőnyből, van aki versenyhátrányból indul.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

"A kiutasítások már folyamatban vannak , természetesen repülővel szállítják őket, de - én legalábbis nem - tudok hogy balhéztak volna visszaútban."

Óóó, azért néha a hírekből is érdemes ám tájékozódni...
Jelenleg NO. az elmúlt éves hátralékát próbálja leküzdeni és nem az arab migránsokat utasítja ki, hanem a korábbi években érkezett Európai migránsokat küldi haza. (Gondolom, mert azok nem elég képzettek és nem integrálhatóak a nagy társadalmi és kulturális különbségek miatt.)

Akiket befogad békés államuk, azokat haza. A többieket török/görög/jelenleg nem létező menekülttáborokba, ha ott fogadják őket. A maradékot megpróbálják szétosztani az EU-ban (valószínűleg nyílt vagy titokban előadott zsarolással). Szóval a balkániakon kívül sokan maradnak Németországban... Szerintem.

:)

A gazdasági bevándorlók sehonnan sem menekülnek. A blogbejegyzésben olvasható, hogy hazament, ahol azt csinálja mint eddig. Pöfékel a haverokkal a kávézóban. Velük kapcsolatban felesleges a "menekült" szó bármiféle formája. Ez egy gazdasági bevándorló volt, akit komoly pénzzel (20 e dollár - valakinek egy élet keresete itthon) elindult szerencsét próbálni, de nem jött össze. Nem azt kapta, amit várt.

Az alaszkai aranyásókhoz hasonlítanám őket.

--
trey @ gépház

> A gazdasági bevándorlók sehonnan sem menekülnek.

A liberálisokon kívül mindenki tudja / érti, hogy ezeknek az embereknek a többsége nem a háború elől menekül. Olyan országokból jönnek ahol nincs háború. Továbbá a probléma megoldása a háború megszüntetése lenne.

> Az alaszkai aranyásókhoz hasonlítanám őket.

Azzal a különbséggel, hogy ezek élősködni jönnek Európába és azt várják, hogy majd az európai ember eltartja őket a saját munkája árán. Csak sajnos ez a "nemes feladat" nem korlátozódik a liberálisokra.

A liberálisokon kívül mindenki tudja / érti, hogy ezeknek az embereknek a többsége nem a háború elől menekül. Olyan országokból jönnek ahol nincs háború. Továbbá a probléma megoldása a háború megszüntetése lenne.

ebben mondjuk így némi ellentmondást érzek :)

Az irányítatlan, ellenőrizetlen gazdasági bevándorlás _is_ probléma. Meg a háború _is_. Ez két probléma. Egyik a menekült probléma, a másik az ellenőrizetlen (kaotikus) gazdasági bevándorlás (illegális bevándorló) probléma.

Vannak, akik a kettőt összemossák és az utóbbiakat is menekültnek nevezik.

--
trey @ gépház

Most akkor azokról beszélünk, akik elemekültek egy háború elől, vagy azokról, akik simán csak európába akarnak jönni? Csak mert amire reagáltál treynel, az egyértelműen utóbbinak hangzik, újraolvasva a mondatodat viszont úgy tűnik, lehet, hogy te az elsőről beszélsz.

"Ezt én értem, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy az első két mondat nyilvánvalóan az elsőről beszél, majd közli, hogy a megoldás az, ami a másodikat oldaná meg."

Amit ír valsz. az esetek 80-90%-ban igaz. Nagyon kevesen jönnek effektív közvetlenül háborús országból. A legtöbbjük a háborús országokat _környező_ országokból érkezik.
Szerintem így kell érteni.

Nincs ellentmondás.

Pl. a törököknél évek óta több millió menekült táborozik. Ha nem lenne háború akkor hazamehetnének a saját országukba és nem kellene az európai adófizetőknek (immáron közvetlenül) eltartani ezeket. Továbbgondolva... egész Európában nincsen háború mégis tovább menekülnek pl. Görögországból a jobb szociális ellátás reményében.

Magyarázat a liberálisoknak:

Ha háborús országból menekül valaki egy szomszédos nem háborús országba akkor az háborús menekült. Ha a nem háborús országból "menekül" illegális határátlépéssel egy másik nem háborús országba, akkor az bűnöző.

Az egy külön történet, hogy a célországba megérkezvén milyen módon vetik alá magukat az ottani törvényeknek és milyen mértékben tartják be az ottani normákat / törvényeket.

Az a baj, hogy a tényekkel való hadilábon állás sokkal inkább az antiliberális oldalra jellemző. :( Másrészt pedig - én a tényeket (nem feltétel nélkül, de) elfogadom, ugyanakkor határozottan kiállok a liberális értékekért. Akkor most mi is van?
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Az a baj, hogy a liberális jelentése valójában kontextusfüggetlen. Ha függővé tesszük, azzal éppen a vitapartnert degradáljuk, ami nem éppen kulturált viselkedésről ad számot. Ennyi erővel egyébként bármi mást is be lehetne helyettesíteni, hogy az éppen nekünk nem tetsző nézeteket minősítsük negatívan.
Amúgy ez a jelentéstartalom nem az általam szeretett, hanem az egyetlen.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Az a baj, hogy a liberális jelentése valójában kontextusfüggetlen.

Jól van, akkor mondd meg az embereknek, hogyan gondolkodhatnak...

Ha függővé tesszük, azzal éppen a vitapartnert degradáljuk, ami nem éppen kulturált viselkedésről ad számot.

Így van, a liberálisozást gyakran degradációnak szánják. Valószínűleg az elmúlt huszonöt év magyar valósága alapján.

Ennyi erővel egyébként bármi mást is be lehetne helyettesíteni, hogy az éppen nekünk nem tetsző nézeteket minősítsük negatívan.

Évezredes szokás.

Amúgy ez a jelentéstartalom nem az általam szeretett, hanem az egyetlen.

Ha így lenne, nem lenne a liberális egy szitokszó is, és ez a szál sem létezne a HUP-on.

:)

Ha így lenne, nem lenne a liberális egy szitokszó is, és ez a szál sem létezne a HUP-on.

Igazából a "libsi" a "komcsi" helyébe lépett, csak amióta Orbánék a "legszebb" kommunista hagyományokat követik, azóta rájöttek, hogy a komcsizás eléggé nevetségessé teszi őket. Fasisztázni is lehetne, de azzal meg az átcsábítandó Jobbik hívőket tántorítanák el, értelmesen gondolkozók meg olyan kevesen vannak, hogy a pártállásuk se nem oszt, se nem szoroz, őket ki lehet kiáltani közellenségnek. Sajnos.

Ave, Saabi.

Jól van, akkor mondd meg az embereknek, hogyan gondolkodhatnak...

He? Ez honnan jött?

Így van, a liberálisozást gyakran degradációnak szánják. Valószínűleg az elmúlt huszonöt év magyar valósága alapján.

Elég baj az. Főleg, hogy az embereket a világnézetük alapján ítélik meg. Nem mellékesen ugyanezen emberek vannak aztán kurvára megsértődve, amikor velük valaki ugyanezt csinálja, szóval eléggé féloldalas a szemléletük, bár nem csak ebben.

Évezredes szokás.

Annál inkább el kellene felejteni.

Ha így lenne, nem lenne a liberális egy szitokszó is, és ez a szál sem létezne a HUP-on.

A liberális azért lett szitokszó, mert egyeseknek nem tetszett, hogy a liberális szemlélet rájuk is kötelező, ezzel aztán sokakat sikerült behülyíteni, teljesen meglepő módon még jelentős számú értelmiségit is. Az meg már a vicc kategóriája, amikor a liberális értékeket a liberálisokon kérik számon.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

He? Ez honnan jött?

Onnan, hogy nem akarod tudomásul venni a tényt, hogy nem te mondod meg, adott kifejezés alatt mit érthetnek az emberek. Amire te gondolsz, az esetleg a liberális szó eredeti jelentése lehet, nem pedig a valójábani.

Elég baj az.

Az.

Főleg, hogy az embereket a világnézetük alapján ítélik meg.

A világnézet lényeges összetevő.

Az meg már a vicc kategóriája, amikor a liberális értékeket a liberálisokon kérik számon.

Az. Az már más kérdés, hogy bizonyos esetekben, ha a liberális értékeket minden résztvevő kötelezőnek tekinti magára és másokra nézve, nem történik előrelépés, és közben az idő nem áll meg, és az érték eltorzult, használhatatlan formában manifesztálódik.

:)

Onnan, hogy nem akarod tudomásul venni a tényt, hogy nem te mondod meg, adott kifejezés alatt mit érthetnek az emberek.

De, tudomásul veszem. Az viszont felettébb zavar, hogy egyszerűen bűnbaknak kiáltják ki, miközben pont az eszmét magát követelik meg. Az eredeti jelentése a valójábani, még ha egyesek a nagy erőlködésben igyekszenek is ezzel ellentétesnek beállítani.

Az már más kérdés, hogy bizonyos esetekben, ha a liberális értékeket minden résztvevő kötelezőnek tekinti magára és másokra nézve, nem történik előrelépés, és közben az idő nem áll meg, és az érték eltorzult, használhatatlan formában manifesztálódik.

Pont, hogy így történhet, mert ebben az esetben a véleményeket lehet ütköztetni. Ha a liberális eszméktől elkezdünk eltekinteni, akkor előfordulhat, hogy egyes esetekben nem lehet ellenvéleményt megfogalmazni, így konstruktív kritikát sem - és pont ez fogja meggátolni az előrelépést.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

De, tudomásul veszem. Az viszont felettébb zavar, hogy egyszerűen bűnbaknak kiáltják ki, miközben pont az eszmét magát követelik meg. Az eredeti jelentése a valójábani, még ha egyesek a nagy erőlködésben igyekszenek is ezzel ellentétesnek beállítani.

Értem én, de ha tudom, hogy a másik mit ért egy kifejezés alatt, akkor nem rugózok azon, hogy de az nem is azt jelenti.

Pont, hogy így történhet, mert ebben az esetben a véleményeket lehet ütköztetni.

Igen, a véleményeket a full liberális környezetben végtelenségig lehet ütköztetni, és közben a világ nem full liberális része halad tovább.

Ha a liberális eszméktől elkezdünk eltekinteni, akkor előfordulhat, hogy egyes esetekben nem lehet ellenvéleményt megfogalmazni, így konstruktív kritikát sem - és pont ez fogja meggátolni az előrelépést.

Az a másik véglet.

:)

Értem én, de ha tudom, hogy a másik mit ért egy kifejezés alatt, akkor nem rugózok azon, hogy de az nem is azt jelenti.

Egyrészt nem vagyok gondolatolvasó, honnan kellene tudnom, hogy mit ért alatta? Másrészt komoly kommunikációs zavart okoz, ha valamit nem a bevett és eredeti jelentése szerint használok. Harmadrészt pedig egyes szavak átértelmezése és saját kényem-kedvem szerinti jelentéstartalommal való felruházása kiválóan alkalmas a vitapartner és vele egy csoportba sorolható más személyek degradálására, ami kifejezetten rossz vitakultúrára utal.

Igen, a véleményeket a full liberális környezetben végtelenségig lehet ütköztetni, és közben a világ nem full liberális része halad tovább.

A kiutat úgy hívják, hogy konszenzus. Emiatt (is) nehéz sok embernek elviselni a liberalizmust. Viszont a végtelenített viták is elkerülhetőek, hogy ha alkalmazunk egy olyan testületet, ami a konszenzusra jutásban nyújt segítséget.

Az a másik véglet.

Nem, a véglet az az, hogy végképp nem lehet ellenvéleményt megfogalmazni. Ilyen van pl. Észak-Koreában. A kettő között elég széles az átmeneti sáv, mikor, mit és hogyan lehet kritizálni, illetve milyen következményei lesznek.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Jól van, hasogassuk a szőrszálat.

Egyrészt nem vagyok gondolatolvasó, honnan kellene tudnom, hogy mit ért alatta?

Figyelj oda arra, amit mond.

Másrészt komoly kommunikációs zavart okoz, ha valamit nem a bevett és eredeti jelentése szerint használok.

Ha tényleg komoly kommunikációs zavart okoz, akkor baromi rosszul fejezed ki magad. Ez nem azok hibája, akik a liberális szót más értelemben is használják, de a hallgatóságodé sem.

Harmadrészt pedig egyes szavak átértelmezése és saját kényem-kedvem szerinti jelentéstartalommal való felruházása kiválóan alkalmas a vitapartner és vele egy csoportba sorolható más személyek degradálására, ami kifejezetten rossz vitakultúrára utal.

Akkor ne csináld...

Ha ilyennel találkozol, kerülheted a vitát, vagy megpróbálhatsz zöld ágra vergődni a másikkal, és ha partner ebben, tovább vitázhattok.

Egyébként a szavak átértelmezése kreatív dolog is lehet...

A kiutat úgy hívják, hogy konszenzus.

Ahhoz partner kell.

Emiatt (is) nehéz sok embernek elviselni a liberalizmust.

Elképzelhető.

Viszont a végtelenített viták is elkerülhetőek, hogy ha alkalmazunk egy olyan testületet, ami a konszenzusra jutásban nyújt segítséget.

Aha, csak ugye kérdés, kik kerüljenek abba a testületbe. Ha ebben sincs konszenzus, cumi...

Nem, a véglet az az, hogy végképp nem lehet ellenvéleményt megfogalmazni.

Tévedés. Ezt írtad: Ha a liberális eszméktől elkezdünk eltekinteni, akkor előfordulhat, hogy egyes esetekben nem lehet ellenvéleményt megfogalmazni, így konstruktív kritikát sem - és pont ez fogja meggátolni az előrelépést. Ennek nem a totális kuss az ellentéte.

Összegzés: ha odafigyelsz arra, mit mond a másik, és te is érthetően fejezed ki magad, nem lesz komoly félreértés a vitában. Szerintem ennyi.

:)

Hiába figyelek, ha ő mást gondol az alatt, amit ír. Ez kb. olyan, mint amikor az "Éljen Rákosi!" kiabáláshoz sokan hozzágondolták, hogy "kenyéren és vízen". Érdemben foglalkozni csak azzal tudok, amit ír, ez alapján vagy hibásan alkalmazza a szót, vagy pedig direkt csúsztat.

Ez nem azok hibája, akik a liberális szót más értelemben is használják

De, ugyanis ezzel konfúzzá teszik a társalgást, nem kizárva ennek tudatosságát. Főleg, ha a szó használatával azzal ellentétes szemléletet jelölnek, vagy legalábbis kiterjesztik a jelentéstartalmat ellentétes jelzőkre is.

Akkor ne csináld...

Ne nekem mondd...

Egyébként a szavak átértelmezése kreatív dolog is lehet...

Egy irodalmi műben, de nem egy vitában.

Aha, csak ugye kérdés, kik kerüljenek abba a testületbe. Ha ebben sincs konszenzus, cumi...

Ez teljesen így van. Egy kicsit is értelmes ember azonban képes annak belátására, hogy előbb-utóbb konszenzusra kell jutni. Ha pedig nem tud kialakulni megegyezés, akkor joggal gondolhatunk arra, hogy legalább az egyik fél ostoba. Ekkor pedig teljesen felesleges a konszenzusra törekedés, ezt egy kedvelt közmondás is kifejezi: "Okos enged, szamár szenved."

Ennek nem a totális kuss az ellentéte.

Mivel a liberális szemlélet megengedi, hogy bármivel kapcsolatban kritikát fogalmazhassunk meg, az ellentéte a totális kuss. A kettő között viszont igen széles a spektrum a tekintetben, hogy a kritikát milyen mértékben korlátozzuk, csak éppen egy szint után elég problémás lesz a kritika megfogalmazása, esetleg szinte lehetetlen lesz.

ha odafigyelsz arra, mit mond a másik, és te is érthetően fejezed ki magad, nem lesz komoly félreértés a vitában

Ez igaz, a probléma az, hogy mi van, ha a másik kifejezetten nem igyekszik magát érthetően kifejezni.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Hiába figyelek, ha ő mást gondol az alatt, amit ír. Ez kb. olyan, mint amikor az "Éljen Rákosi!" kiabáláshoz sokan hozzágondolták, hogy "kenyéren és vízen". Érdemben foglalkozni csak azzal tudok, amit ír, ez alapján vagy hibásan alkalmazza a szót, vagy pedig direkt csúsztat.

Miért, ha azt írják neked, hogy fasz vagy, akkor arra gondolsz, hogy szerintük konkrétan egy hímvessző vagy?

Egy irodalmi műben, de nem egy vitában.

Amennyiben nem akarod érteni a vitapartnered, az nem vita. Ha ő nem akar érteni vagy érthető lenni, az sem.

Mivel a liberális szemlélet megengedi, hogy bármivel kapcsolatban kritikát fogalmazhassunk meg, az ellentéte a totális kuss.

Még egyszer, utoljára idézem, mit írtál: Ha a liberális eszméktől elkezdünk eltekinteni, akkor előfordulhat, hogy egyes esetekben nem lehet ellenvéleményt megfogalmazni, így konstruktív kritikát sem - és pont ez fogja meggátolni az előrelépést. Az elkezdünk ... egyes esetekben nem jelenti azt, hogy a liberális eszméket a kérdések összes lehetséges aspektusában száz százalékig elvetjük (nem mag elvetése értelemben használtam a kifejezést...).

Ez igaz, a probléma az, hogy mi van, ha a másik kifejezetten nem igyekszik magát érthetően kifejezni.

Az nem vita, hanem lófasz (nem egy ló nemi szerve értelemben használtam a kifejezést...).

:)

Miért, ha azt írják neked, hogy fasz vagy, akkor arra gondolsz, hogy szerintük konkrétan egy hímvessző vagy?

Valahogy nem megy neked az értelmezés. Ebben az esetben ugyanis meglehetősen egyértelmű, hogy a fasz szónak a több jelentése közül melyik él. De ez egyáltalán nem biztos, mert az "ezzel a fasszal baszogatnak" kitételnél néha még a szövegkörnyezet sem segít a döntésben. Még inkább ilyen a helyzet, amikor egy szónak vagy kifejezésnek még ha több jelentése is van, egy ezektől eltérő, esetleg ezekkel teljesen ellentétes jelentésben használják. Különösen akkor kirívó a probléma, ha ennek semmilyen szerepe nincsen a szövegben a megbélyegzésen kívül, amire a rendes értelmében nem, csak ebben a megváltoztatott tartalommal felruházva alkalmas.

Az elkezdünk ... egyes esetekben nem jelenti azt, hogy a liberális eszméket a kérdések összes lehetséges aspektusában száz százalékig elvetjük

És én mit is mondtam? Egy szóval sem említettem, hogy teljesen elvetjük, bár a teljes megtartásnak a teljes elvetés az ellentéte, de a kettő között is vannak állapotok, és azt jeleztem, hogy már itt is kisebb-nagyobb mértékben problémássá válik a kritika megfogalmazása.

Az nem vita, hanem lófasz

Akkor eddig nem vitáim, hanem lófaszaim voltak.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Ez az egész részben lefedi, amit a liberális szitokszóként jelent. Szépen ragaszkodásnak nevezed, noha valójában kirekeszted azt, aki másképp gondolkodik. Hogy ez mennyire liberális (nem szitokszó)...? Szerintem annyira nem, ha állandóan megakasztja az érdemi kommunikációt. A liberálist szitokszóként használó emberek nem mind medvék. Neked sem kell mindig vadásznak lenned, hogy medvének lásd őket, pláne, ha részben vagy teljesen liberálisnak (nem szitokszó) tartod magad.

:)

Nem a másként gondolkodásról van szó, hanem a tartalmi elmosásról, összezavarásról. EZ akasztja meg az érdemi kommunikációt, az, hogy állandóan egy második rétegben is figyelni kell, mert nem csak a szavak jelentése számít, hanem az is, hogy ki, mikor és hol mondja. Egy költeményben, egy irodalmi műben ez még külön jó, érdekes meg miegymás, de egy teljesen más célú vitában nem csak fölösleges, hanem kifejezetten ártalmas.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Valószínűleg definícióból egyszerűen adódik, hogy -- nem a liberális szemlélet, de a -- metaszemlélet, a szkepszis az összes fölött áll; egyszerűen azért, mert tartalmazza az összes szemléletet/értékrendet, és ezek közül válogat úgy, hogy az adott döntése a legjobb legyen.

(lazán kapcsolódva a bolondok vitájához: az én értelmezésemben a liberalizmus mint eszme nem nagyon tartalmazza a humanizmust, nem diszjunkt a rasszizmustól stb, hanem csak azt mondja, hogy ami mindegy, az legyen szabad. Leginkább egy konzibb anarchizmusnak tekintem, 19 századbeli szabadságmozgalmakból maradt dolgokkal, mint "törvény előtti egyenlőség" (wiki://libsi). És nem nagyon látom értemét szitokszóként használni a szkeptikusokra vagy az emberjogvédőkre)

A liberalizmus annyiban tartalmazza a humanizmust, hogy több választási lehetőség esetén az az optimálisabb, ami kevesebb embert korlátoz. A rasszizmus (mind pro, mind kontra), mivel mindenképpen korlátozó, nehezen lehet liberális szemléletű.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

A senkit nem korlátozást anarchiának hívják.* A liberalizmus a valakik nem korlátozása.** Ami korlátozódhat akár a fehérekre. Ahogy a demokráciákban sem szavazhat mindenki csak az adott ország lakói, és a kommunizmus is csak az emberek egy részére vonatkoztatva alkot vagyonközösséget, stb.

* egy liberális rendszerben az emberek szabadabbak mint egy anarchiában (pölö kimehetnek az utcára anélkül hogy lelőnék őket). Mégis, ha azt választod, hogy bizonyos dolgokban korlátozol más dolgok szabadságának az érdekében, (pl rendőr alkalmazhat erőszakot, fegyver birtoklása engedélyköteles stb.,) akkor ezeket a konkrétumokat már rád bízza a liberalizmus, ezek a konkrétumok az egyéni esztétikán és értékrenden alapulnak (pl szabad melegházasság vs melegek összeadásának megtagadása jog).
Így a liberalizmus (mint döntési algoritmus) teljesen kompatibilis bármilyen értékrenddel, akár a vallásod, a nemzeted, a családod van elől, akár a feketék hátul. (a feketék mögött a kutyák, aztán robotok, aztán az antik festmények/szobrok/épületek, aztán a kihalás szélén levő állatok stb. ..kb így néz ki egy értékrend, ugye?)

tl;dr: ha nem mindenkinek mindent, akkor valakiknek valamit.

A liberálisokon kívül mindenki tudja / érti, hogy ezeknek az embereknek a többsége nem a háború elől menekül.

Tévedsz, az arány fordított. A háborús menekültek vannak többen, és rájuk települve próbálkoznak gazdasági bevándorlók (is).

http://www.bmbah.hu/images/statisztikak/150915%20Mened%C3%A9kk%C3%A9rel…

Ezt nem a liberálisok mondják, ez a puha diktatúra egyik eldugott statisztikája.

Persze ebben csak a regisztráltak vannak. Akiket ezután politikai utasításra áttoltak a szerb, később a horvát határrról regisztráció nélkül az osztrák-magyar határra, annak az embertömegnek nyilván senki nem tudja a nemzetiségi összetételét. ;-)

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

>Tévedsz, az arány fordított. A háborús menekültek vannak többen,...

Ezek egyike sem háborús menekült mert olyan országból pl. Görögország, Törökország, stb. érkeztek ahol már nincs háború. Hacsak nem Szíria-Magyarország közvetlen repülőjárattal...

Egyébként azt a kiváló statisztikát milyen adatok alapján sikerült megállapítani?

Mert ugye az köztudott, hogy szándékosan megsemmisítették az igazoló okmányaikat és azt a keveset akit sikerült regisztrálni azt meg az adatai bemondása alapján vették nyilvántartásba. Gyuribácsi "civil / jogvédő szervezetei" pedig előzőleg útba igazították a betolakodókat, hogy mit kell mondani ha megérkeznek.

+1.

Ne magyarázza senki azt, hogy háborús menekültek... A háborús menekült nem szedi szét a német DB vonatot, amikor megtudja hogy nem nyugatra viszik, hanem az ország keleti (gyk. elmaradottabb) részére. Nem egyszer volt erre példa. Ők a tutiba akarnak menni, nem oda, ahol nem bántják őket.

Az is érdekes téma, hogy a gazdag arab országok miért nem segitenek, sőt miért védik fegyverrel a határt a "menekültektől"?
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Ők a tutiba akarnak menni, nem oda, ahol nem bántják őket.

Magyarországon a "határzár" óta jelenleg már kriminalizálják a menekülteket származási országra való tekintet nélkül.
Ide nem fognak jönni, ne aggódj.

Neked is csak ezt tudom mondani:

"Jogodban áll abban hinni, amiben akarsz, ha az igazság zavar az még nem probléma. ;-)"

Az is érdekes téma, hogy a gazdag arab országok miért nem segitenek,

Ez valóban érdekes, de érdeklődnék mire szeretnél ezzel kilyukadni? Csak nem arra, hogy ha ők sem engedik be, akkor a schengeni határon lőjék szitává mindet, ha már erre jönnek ? Az tetszene ?

Vagy már a török-szír határon lőjék le őket, és akkor nem "európai probléma" ?
Vagy elég ha csak elgáncsolják és gyerekestül pofával lefele a sárba hullanak ? Megtaposni meg kell őket, vagy ettől lehet tekinteni ? ;-)

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Putyin mondta jól:
"Oroszországnak nincs szüksége a menekültekre. A menekülteknek van szüksége Oroszországra, tehát aki idejön az fogadja el az itteni értékrendet és működjön együtt"

Az álszent EU-s "segitsünk mert az a helyes" hozzáállás fogja romba dönteni az egész kócerájt. Nincs kettős mérce? A spanyol 5 méteres keritéssel nincs bajuk, de a minekkel van. Aztán jön a szép osztrák kerités (amit persze nem keritésnek hivnak), azzal sincs baj.

Aki tényleg boldogulni akar Európában, az nem a zöldhatáron keresztül oson be mindenhova, hanem a kijelölt határátkelőn teszi meg a "bejelentkezést". Nem sok ilyen volt. Ezek kőkemény gazdasági bevándorlók, nem pedig menekültek.

Én úgy gondolom, hogy minden országnak joga van megvédeni a saját határait (igy vagy úgy) és azokat a nem kivánt személyeket, akik már az első magyarországi lépésükkel is törvényt sértenek (illegális határátlépés) azoknak semmiféle segitség nem jár.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Nagyszerű, új téma a nemzeti konzultációs ívre.

"Akarja-e ön, hogy lelőjék a magyar határon átlépő illegális határátlépőket" ?

Igen/Nem.

Ennyi, népszavazást is lehetne kiírni, biztosan átengedik az NVB-s fideszes ülnökök. 2/3ad jobbikkal simán meglenne.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba !

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Egyébként azt a kiváló statisztikát milyen adatok alapján sikerült megállapítani?

Ezt a fő / exolajos / nemzeti maffiózótól - (pfuj, ez a fránya billentyűzet mit kalózkodik, rossz billentyűzet, pfuj ;-) - belügyminisztériumtól kérdezd ! A bevándorlási és állampolgársági hivatal a Belügyminisztérium alá tartozik.

Tippre augusztusban még regisztrálták a menekülteket, és onnét van. Ez augusztusi adat. Mivel szeptemberben már jórészt mindenkit regisztráció nélkül toltak át Ausztriába, augusztus után már nem valószínű, hogy lesz adat.

De mivel én fideszkárosult vagyok, nem biztos, hogy ezt jól látom. ;-)

Az mindenesetre látszik, hogy a bmbah statisztikája nem igazán illik bele az idegengyűlőlő kormányzati kampányba, sebaj, majd egy új csúcsminiszter visszamenőleg meghamisítja ezt a statisztikát is, hogy passzoljon a mantrába.

Ezek egyike sem háborús menekült mert olyan országból pl. Görögország, Törökország, stb. érkeztek ahol már nincs háború.

Ez nézőpont kérdése.

Ha Németországból nézed Ausztriából jöttek, ha Ausztriából nézed Magyarországról/Szlovéniából jöttek, ha innen/Szlovéniából nézed, akkor Horvátországból/Szerbiából nézed, ha onnan nézed, Görögországból jöttek, ha onnan nézed Törökországból jöttek, ha onnan nézed, akkor meg Szíriából jöttek.

Ha neked úgy jobb, hidd nyugodtan azt, hogy pl. a szírek nem háborús országból menekülnek, hanem mind gazdasági menekültek, kapcsold be az m1 -es agymosodát, és járasd napi 24 órában, nekem tökmindegy.

Jogodban áll abban hinni, amiben akarsz, ha az igazság zavar az még nem probléma. ;-)

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Nem tudom, hogy milyen károsult vagy, de kérlek ne próbáld a személyes problémáidat belevetíteni abba, amiről ez a szál szól. Ez a szál azokról az emberekről szól, akik illegális gazdasági bevándorlók __és__ nem jó nekik az, amit _Németországban_ kaptak.

Nem szoktam ilyenekkel foglalkozni, de egy idő után az embernek elege lesz abból, hogy a képmutató, manipulált osztrák, német média elmondja a magyarokat mindennek, miközben ugyanazokat a dolgokat teszi (most már egymásnak is ugrottak, amíg itt nem volt lezárva a határ mi voltunk a bűnbakok, de most már megtalálták maguknak egymást szerencsére) és a végén kiderül, hogy az ő nagy fogadtatásuk, meg a Willkommenskultur ellenére ezeknek az embereknek ez nem jó.

A német, osztrák kettősbeszéd már bántja az én fülemet is. A trógereket haza kell küldeni. Aki meg valóban segítségre szorul, annak segítsenek. Bár nem hiszem, hogy azt Németországban kell megoldani.

Ne csinálj bel- és aktuálpolitikát ebből, mert felesleges. Az ország jelentős része a felmérések szerint üdvözölte a magyar határzárat.

Ha a német öregasszony mindenképpen olcsó munkaerőt és fiatalítást akar, az az ő dolga. De akkor azt ne erőltesse ránk.

Ez itt nem politika, hanem ez már önérzet, becsületbeli ügy.

--
trey @ gépház

Ez itt nem politika, hanem ez már önérzet, becsületbeli ügy.

Hát ha már becsület, ha én Győrben laknék kezdeném egy köszönömmel, mert borzasztó sokat segítettek az osztrákok azzal, hogy bejöttek és elvittek egy rahedli embert nyár végén, szept. elején.

Ők is megtehették volna azt mint Orbán viktor, hogy hát akkor szépen felhúzzák az osztrák-magyar határra a kerítésüket, azt csesszük meg !!!!

Ez mennyire tetszett volna ? Ha már ennyire mindenki kerítéspárti.

Inkább idejöttek, elvitték őket innen erejükön felül, mint látszik, és vannak konfliktusos helyzetek náluk is, de ők ezt felvállalták. Megpróbálták kezelni a hullámot.

Pedig a magyar szervek még csak tájékoztatást sem adtak arról, hogy hányan vannak itt, és hányat küldenének tovább.

http://mandiner.hu/cikk/20150906_osztrak_kancellar_kezdettol_nem_hittem…

"Orbán azt mondta nekem és Merkelnek, garantálja, hogy nem több négyezernél. Ezt kezdettől fogva nem hittem el"

Ennyit az "önérzet"-ről, és a "becsület"-ről. ;-)

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Jah, segítettek. Lenyomtak egy "mi jobbak vagyunk" propagandamegmozdulást. A saját országukban valamiért nem szállítják a lakók az embereket, és még akkor sem tették meg, amikor azok kitörtek és gyalogoltak. Vagy csak nem tudósított róla az MTI... Egyáltalán nem segítettek, hanem hozzájárultak ahhoz, hogy a valóságot mézes-mázas propagandával mutathassa be a nyugati sajtó. Mert az osztrákok nem azért jöttek, hogy embereken segítsenek, hanem azért, hogy a magyar náci diktatúra karmaiból kimenekítsenek ártatlan embereket. A buszok vagy a saját lábuk is ugyanúgy elszállították volna ezeket az embereket, és az osztrákok ugyanúgy átvették volna őket. Amikor kicsi voltam, és építettük a házunk, én is segítettem: pár óra alatt egyetlen téglát nagy nehezen odébb vittem pár métert (nehéz volt, és lekötött a játék). Az osztrákok is maximum ennyit segítettek. Bár ha azt vesszük, hogy később a saját országukban nem szerveztek hasonló akciókat, mégis csak segítség volt, hiszen rávilágított dolgokra. Szóval igazad van...

Ha Ausztria kerítést húzott volna a magyar határra, már minden határon kerítés lenne, így ma arról tárgyalnának, hogy a schengeni határokon lebontjuk a kerítéseket, és csak a külső határokon lévőket hagyjuk meg. És nem lenne tele az EU kitoloncolandó emberekkel.

Azt is hozzátehetnéd, hogy mikor zajlott a Faymann által említett beszélgetés Orbánnal, és a négyezer ember alatt kiket értett Orbán (mindenkit? azokat, akik akkor az országban voltak? azokat, akik Budapesten vannak és vonattal mennének? kiket?), és mondta-e, hogy sosem lesz több?

Amit Faymann és Merkel csinált (vagyis amit nem csinált), már kezdettől fogva nem hittem el. Nem hittem el, hogy van ilyen. Pedig kétségtelenül van.

Amikor Németország Merkel által gondolt érdekeinek nem volt megfelelő bizonyos egyezmények betartása, megnyitották az osztrák határt az ismeretlen tagokból álló "menekülő" tömeg előtt. Mert a német érdek minden jogon felül áll, és a német érdek egyenlő EU érdek. Erre páran egyből felhozták, hogy de hát eddig sem tartottuk be az egyezményeket, hiszen eddig is minden migráns/menekült fű alatt átmehetett Ausztriába, nem kell itt Magyarországnak okoskodni. Igen, ennek ellenére Orbán mégis megkérdezte, hogy most már nagyon sokan jönnek, Ausztria/Németország így is benne van-e még a jogsértésben? És ők benne voltak a nagy tételben végrehajtott jogsértésben. És azóta is humanitárius alapokon hagynak csempésződni, gyalogolni, szenvedni százezreket... Meg Ausztria állítólag valami ajtócskát hosszú szárnyacskákkal építés jellegűen létrehoz...

:)

így ma arról tárgyalnának, hogy a schengeni határokon lebontjuk a kerítéseket, és csak a külső határokon lévőket hagyjuk meg.

Az egy nagyon érdekes álomvilág, hogy a görögök, és pl. az olaszok abben mind tökéletes és együttműködő partnerek, hogy minden teher rájuk hárul milliós nagyságrendű menekülthullám megállításában !

És így nyilván az is belátható, hogy ilyen tömeget fel lehet szimpla kerítéssel tartóztatni. Végül is először megkerülik, ha nem sikerül mert mindenki felhúzza, akkor meg áttörik több fronton támadva több hullámban.

Ha a kerítéspárti lobbi győz az Unióban, akkor viszont el kell dönteniük azt is, hogy lövetnek-e vagy sem kerítéstörés esetén. Hogy a kerítés ne csak dísznek legyen, meg Kínai Nagy Fal típusú turistalátványosságnak !

Sajnos erre szerintem nem lesz más mód. Lehet elmélkedni, szögesdrótozni, meg elemezni.

De ha valakinek az országát 4 hadsereg lövi szét szimultánban, a környező országokban a menekülttáborok megteltek, és csak egy jó széles kerítés egyetlen pontján kell átjutni több százkilóméteres balkáni túra után, akkor nem kell nagy fantázia a megfejtéshez. ;-)

Önmagában a kerítés arra jó / ha állandóan őrzik, felügyelik, hőkamerázzák, javítják alulfizetett hullafáradt túlórapótlékban többnyire nem részesülő készenlétis rendőrökkel/, hogy harmadára lassítsa az áramlást, és még ellenőrizhetetlenebbé tegye, másra nem.

Meg ,hogy a kerítés-építésre is le lehessen húzni majd Uniós pénzeket ha Brüsszeli szabvánnyá válik.

Az Unió lakossága kb. 500 millió lehet, jön mondjuk +2 vagy +3 millió menekült , ha nem egy helyre összpontosul, hanem szétszorják, kb. 0,5-0,6%-al nő a népesség.
Ettől még 5 év múlva nem lesz kötelező a többnejűség, és a köztemetőből sem lesz minaret, és nem kell az asszonynak a CBA-ban akciós csator karácsonyra.

Innentől a képlet szerintem egyszerű, a tagállamok többségének van-e valós szándéka a befogadásra egymással együttműködésben egy szigorúbb kvótarendszer szerint, vagy nincs ! Másik verzió kerítés+lövés.

Azt is hozzátehetnéd, hogy mikor zajlott a Faymann által említett beszélgetés Orbánnal, és a négyezer ember alatt kiket értett Orbán (mindenkit? azokat, akik akkor az országban voltak? azokat, akik Budapesten vannak és vonattal mennének? kiket?), és mondta-e, hogy sosem lesz több?

Mikor csak Győrben egy naptári napon belül több fordult meg ? Válassz egy tetszőleges verziót az általad felsoroltak közül ! ;-))

trey

Kérdezd meg a mosonmagyaróvári kollégámat, hogy milyen napokat éltek át, amikor az osztrák haverjaid gyakorlatilag lezárták a határt

Szerintem nem ismerem a kollégádat, de tippre nagyjából olyat, mint a Győriek.

Az a káosz időszaka volt, mikor pl. pesten lezárták a keletit, gyalogoltatták a menekülteket kilométereken át, aztán mégis küldtek értük buszokat. Ennyi erővel kivihették volna őket eleve vonattal, tök felesleges volt a kutyagoltatás.

Egyedül a határon kellett gyalogolniuk, mert jogilag ha te áthúzol ausztriába egy menekültet akkor embercsempész vagy, de ha ő átsétál saját önszántából, akkor már csak "illegális határátlépő".

Persze erre is lehetne Uniós szinten külön jogállást megállapítani, de hát az egység ami hiányzik.

Az is hónapokba telt, mire a magyar kormány erre az "úniós joghézagra" rájött.
Pl. ha az osztrák határ mellé telepít "regisztrációs" pontokat, akkor a "magyar probléma" magától megoldódik, mert senki nem megy a táborba, hanem mennek tovább. Lásd Körmend, Gotthárdi táborok "látogatottsága". Ha időben kapcsolnak, nem lett volna a Röszkei torlódás és balhé sem, nem lett volna az országnak ilyen jó nyugati sajtója. ;-)

És nem torlódik fel a Pest-Győr-moson-hegyes útvonal, ami az ország gazdasági érdekeit veszélyezteti.

És a haverodnak sem lett volna problémája, hogy a gyalogló menekültek miatt pl. lezárják az osztrák határt, és nem tud kimenni dolgozni, vagy nem jut haza dugó miatt.

Meg ha mondjuk a magyar kormány és szervek tájékoztatják az osztrákokat , hogy sacc/kb. hány emberre számítsanak és nagyjából milyen időtájban, akkor nem random időben zárták volna le az autópályát az osztrákok a surprise maratoni túrázók miatt.

--

De ha már óvár ?

És milyen napokat élt át, mikor államilag szervezetten szállították őket a déli határról Hegyesig/Gotthárdig miután az osztrák kancellár beengedte a "4000" embert, és óváron is max. akkor ált meg a szerelvény, ha pl. valamelyik csomagtartón alvó menekült kinyújtozott, és belerúgott a vészfékbe ?

Ezek voltak az ún. menekültvonatok, melyekkel semmivel sem jött kevesebb menekült, mint a kerítésépítés kezdete előtt, de érdekes módon Győr pl. kiürült, és a közlekedésben feleannyi fennakadás sem volt, mint amikor még a káosz volt. Óvárt nem tudom, trey kollegája tud nyilatkozni.

Az biztos, hogy a káosz idejében élő ember nem tudta neked reggel 9kor megmondani, hogy ha bécsbe akarsz menni dolgozni, stb. akkor mikor jutsz ki, ha egyáltalán kijutsz. És tökmindegy, hogy kocsival, busszal vagy vonattal próbálkoztál.

És ők benne voltak a nagy tételben végrehajtott jogsértésben.

A dublini egyezményt ilyen mennyiségű embernél nem lehet betartani. Ezt felismerték a németek, osztrákok is. Ezért mindenki részt vett, és azóta is részt vesz a dublini egyezmény megsértésében. Ha még egyáltalán hatályban van. ;-)

És azóta is humanitárius alapokon hagynak csempésződni, gyalogolni, szenvedni százezreket

Van egységes Uniós eljárás / a dublini egyezményen kívül , ami leszerepelt / ? Van korridorfolyosó ? Nincs. Addig ez van. Az embercsempészek dörzsölik a pénztárcájukat, mint a kupleráj haszonélvezői. A Földközi-tenger meg a holtak tengerévé válik, szépen le lesz trágyázva a tengerfenék.

Meg Ausztria állítólag valami ajtócskát hosszú szárnyacskákkal építés jellegűen létrehoz...

Lesz abból több is, ha a többi tagállam így viszonyul a kvótarendszerhez, meg folytatódik a tökölődés / És persze a menekültnek se legyen lehetősége válogatni a célországok között.
/. A többi tagállam idővel rákényszeríti őket a határzárra. Ennyi embert nem lehet 1, 2, vagy 3 (Görög, Német, osztrák) országra rálőcsölni.

------------------

Én ezennel szerintem ennyit tudtam hozzátenni a menekülttémához, nem hiszem hogy tudnék bármi mást mondani/írni. ;-)

Remélem mindenki jól szórakozott :-)

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

A liberális személyeskedő ostobaságaidra nem reagálnék...

> Tippre augusztusban még regisztrálták a menekülteket, és onnét van.

De az megvan, hogy a regisztráció során az iratok nélküli betolakodó annak hazudta magát aminek akarta (amit tanácsoltak neki) és a bemondott adatok alapján vették nyilvántartásba? És te erre a nyilvántartásra hivatkozva állítod, hogy ezek többsége Szíria háborús övezetéből érkezett menekült.

> Ez nézőpont kérdése.

A gusztustalan liberális kettős mérce szerint. Egyébként meg törvény szabályozza.

> Jogodban áll abban hinni, amiben akarsz, ha az igazság zavar az még nem probléma. ;-)

Szemlátomást neked nincsenek valós információid a világról, vagy liberális szokás szerint nem veszel tudomást a tényekről.

Én azt javaslom neked (mert ezek szerint te idegen szerető vagy), hogy a saját családod (ha van egyáltalán) kárára fogadj be egy ilyen 10-15 fős betolakodó családot és gondoskodj róluk amíg nyelvet tanulnak, képesítést szereznek, munkahelyet találnak és beilleszkednek a befogadó társadalomba.

A nagy elfogadó liberálisokban azt szeretem, hogy ők azok, akik a legjobban fröcsögnek, hogy te "náci/komcsi/rasszista...stb" vagy. Én vagyok annyira művelt "náci/komcsi/rasszista...stb", hogy meghallgatom az álláspontjukat, de ők már nem.

Egy kollégámaml pont ez történt meg. Még nyáron amikor mgé nem volt kerités jött fel a téma. Én azt az álláspontot képviseltem, miszerint nem kellenek ide a menekültek. Ő pedig a liberálist. 2 mondat után szinte tajtékzott, hogy hogy lehetek én ilyen geci, hogy nem akarok segiteni a menekülteknek.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Nagyon szép történet.
Egész pontosan hogyan is következik ebből, hogy minden mondatod felét arra kell szentelned hogy a másikat liberálisnak minősítsd, és a liberálisokat negatív színben tüntesd fel? (annál is inkább, mert a bevándorlók beengedése és eltartása nem a liberális, hanem a komcsi eszme része)

Nem kell kifejtenia.
A liberalizmus egy eszme. Még akár szép is.
De sok szép eszme van.
És mindet az emberek teszik szarrá. Ezt is.
Az itt kardoskodó, magukat liberálisnak valló, emberek mondanivalóját 100%-ban elhomályosítják az elmúlt évek politikusai.
Papíron a Marxista kommunizmus is szép. Működni nem működik sehol.

Az igazán durva, hogy magukat liberálisnak valló emberek nem fogadják el, hogy másnak más lehet a véleménye/nézete.

Az a helyzet, hogy de, abból is kell!
Ha a teljes(hez közeli) képet akarod látni, akkor bizony figyelned kell a jobb és baloldali médiát is, mert mindkettő csak a saját érdekei szerint mutatja be az eseményeket, történéseket. A média mindkét oldalon torzít, egyik se jobb a másiknál egy fikarcnyit sem!

Naponta több órát töltök azzal, hogy több médián keresztül olvasom ua híreket, olvasom a kommenteket, hogy több irányú megvilágítást kapjak, stb.

Ez így nem működik és nem is sokan tehetik meg, de még kevesebben fektetik bele az energiát.

Ezért kellenek a(z ilyen) viták. Csak kell hozzá vita kultúra is, az elég jó lenne.

Leginkább egy megbízható média kéne, de az világ szinten nem megy. Így marad a kollektíva.

iratok nélküli betolakodó annak hazudta magát aminek akarta

Aztán lebukik mert a nyelvet sem beszéli, amit szíriában beszélnek / más nyelvjárás /, nincs tisztában a helyi viszonyokkal ahol állítása szerint lakott, és ahonnan menekült stb.
Nyilván gőzöd sincs / ez nem baj, tekintsük inkább erénynek /, hogy zajlik egy menekültügyi regisztráció.
Persze ki lehet játszani néha-néha egyetlen rendszer sem tökéletes, de nem több tízezres tételben.

Én is csak onnan tudom, hogy beszéltem személyesen tolmáccsal aki segédkezett menekültügyben.

közjáték on.

Mikor láttak vele beszélgetni, volt aki félrehívott utána, hogy ez ki, valami szír valutaüzér ?.
szóval erről ennyit az idegenellenes kormánypropaganda bejött nagyon.

/közjáték off.

Az illető több mint 10 éve itt Magyarországon élő, adózó, dolgozó "menekült"
"betolakodó" egyébként / felesége is magyar /. Beszél anyanyelvén kívül oroszul, franciául, meg még egy pár nyelven, nyelvjáráson.

Nem tudom miért nem lehetett a hozzá hasonló szakembereket kiválogatni a menekülthullámból, ha itthon hiány van, mert az itthoniak a csodálatos neohorthysta rendszered elől pl. Londonba menekültek.

De mivel én idegenszerető liberális komcsi akármi vagyok véletlenül se hidd el egy szavamat se, itt egy link a neohorthysta rezsim hivatalától, bár ez megint nem illik bele majd a mantrába.

http://www.bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=42…

Részletek meghallgatási jegyzőkönyv pont alatt. A hamis útlevél, stb. önmagában kevés. Nem véletlenül húzódnak el a menekültügyi regisztrációk.

Azért van egy paradox iróniája, hogy a fideszes a saját minisztériuma által működtett intézmény statisztikájának sem hisz, ha az nem illik bele a mantrába. :-D

Ezt én roppantmód szórakoztatónak találom.

Tőlem higgy amit akarsz, jót szórakozom a topicon, ha már otp-vel úgysem lehet ma kereskedni.

Egyébként meg törvény szabályozza.

LOL ! És tényleg egy hónapja már törvény alapján megmondjuk ki melyik országból menekül. Hurrá !

Beírjuk a törvénybe, hogy aki ahol átlépte a magyar határt, az onnan menekül és punktum ! Problem solved. Igen, így is lehet. Damaszkuszban született 30 évig ott élő embereket így minősítünk horvát menekültekké, és mindenkit automatikusan kitoloncolunk. ;-)))

Kiváncsi leszek mikor jutunk el arra a szintre, hogy az m1 hiradó bejátszik egy alföldi tájat, közli hogy szíriában vették fel, és hát nincs is háború, kamu az egész. !

Szemlátomást neked nincsenek valós információid a világról, vagy liberális szokás szerint nem veszel tudomást a tényekről.

Mivel én a menekültekkel a saját szememmel találkoztam munkámból kifolyólag nehéz volt nem tudomást vennem a tényekről, ha egyszer saját szememmel láttam mi és hogyan zajlik. ;-)

De lehet, hogy a szemüvegem rossz, vagy koszos volt.

Nem mondom hogy nem okoztak kellemetlenséget, pl. volt hogy Győrben hajnalban nem tudtam kávét inni a török/albán mittodomén milyen nemzetiségű gyrosos bódésnál az állomáson, mert elfogyott a kávé.

De ettől még nem az a véleményem, hogy le kéne öldösni őket a határon, ehhez sajnos ideológiailag nem vagyok elég képzett.

Mikor az m1 hiradó arról pofázott, hogy jönnek a dzsihadisták a menekültekkel, jönnek a terroristák, nagy a terrorveszély, én meg találkoztam a pár éves gyerekkel utazó családdal, a kerekesszékessel, stb. valahogy nem passzolt a dolog de rohadtul. De már megszoktam az agymosoda és a valóság közti különbséget az elmúlt pár évben.

Én azt javaslom neked (mert ezek szerint te idegen szerető vagy), hogy a saját családod (ha van egyáltalán) kárára fogadj be egy ilyen 10-15 fős betolakodó családot és gondoskodj róluk amíg nyelvet tanulnak, képesítést szereznek, munkahelyet találnak és beilleszkednek a befogadó társadalomba.

Az én karitatív keretemet a korrupt tolvajkormányod kb. 10 évre előre kimerítette. bocs. Tőlem ez a kormány ne várjon semmilyen segítséget és a hívei sem.

Pusztán véleményem van, még talán jogom van hozzá, de lassan már ez sem biztos.

Én a kötelező kvótában látom a megoldást, azzal a kitétellel, hogy amelyik menekült nem tartja be, azt az Egész EU-ból ki kell toloncolni nem csak a kijelölt kvóta országból. Ezt nem így csinálták, így marad a káosz, eszetlen kerítésépítgetés, és a kupleráj, egyet nem értés, probléma egymásra tologatása, stb.

A gazdasági menekültek egy jól alkalmazott kötelező kvótával szvsz kapásból padlóra kerülnek, mert csak cka 25-30% esélyük van a német kvótára, kerülhetnek izlandra, stb-re, legrosszabb esetben a neohorthysta vitéz felcsúti birodalmába.

A koszovói albánoknak sem jött össze, akik tavaly év végétől tavaszig indultak meg a németekhez. Lassan mindet vissza is rakják.

(mert ezek szerint te idegen szerető vagy)

off: Köszönöm az új cimkét beírom a libsi, a zsidó, komcsi, meg a többi cimke mellé a listára, melyeket az utóbbi pár évben kaptam.
Elfér, még találjatok ki párat, van még hely. Kárhogy nem muszlimszeretőt mondtál a zsidó mellé elfért volna. :-D
/off

Ha egyszer az EU egy temérdek támogatást ad az országnak - amit a jelenlegi uralkodó párt szétlop úgy tűnik - akkor ezért cserébe valamit adni kell, ez valahol így normális.

Pl. együttműködést más Uniós országokkal, kötelező kvóta stb. Nem pedig azon dolgozni, hogy áttolják a problémát más szomszédos EU országokra, melyek közül az egyik donor országként finanszírozza a neohorthysta rezsimet és újdonsült oligarchiáit.

Ha van egy uniós irányelv a háborús menekültek befogadásáról a közösségben, akkor az van és kész. Az orosz föderációban lehet, hogy nincsen, az EU-ban van.

Már vannak olyan hangok az EU vezetői között , hogy megvonják az ország pénzügyi támogatását a menekülthullám idején tanúsított magatartás miatt.

Én nem kapok EU pénzt nekem végül is nem fog hiányozni...

a saját családod (ha van egyáltalán) kárára fogadj be egy ilyen 10-15 fős betolakodó családod

uccsó gondolat: Csak a vicc kedvéért, hogy mennyire vagy tisztában jelenlegi helyzettel, ha ezt megtenném embercsempészet miatt sitten ülnék seperc alatt a jelenlegi magyar törvények szerint. ;-)

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

De ettől még nem az a véleményem, hogy le kéne öldösni őket a határon, ehhez sajnos ideológiailag nem vagyok elég képzett.

Ahhoz képest mintha egyedül te emlegetnéd itt a lelövésüket...

Szerk.

Nem tudom miért nem lehetett a hozzá hasonló szakembereket kiválogatni a menekülthullámból, ha itthon hiány van, mert az itthoniak a csodálatos neohorthysta rendszered elől pl. Londonba menekültek.

Tekintsük befektetésnek? Mennyi pénzbe és időbe kerül eltartani, megtanítani magyarul (ha tud angolul, nem annyira fontos megtanulnia magyarul, ha mérnök, de ha orvos, akkor meg igen), elismertetni a végzettségét és felmérni a szakképzettségét? S ha kiszámoltuk, gondolkodjunk el azon is, meddig marad Magyarországon? Gondoljuk át, hogy ha úgy alakul, hogy egy év múlva hazatérhet, jogunk van-e marasztalni, miközben a hazájában van szükség rá? És amúgy miért maradna itt, ha Németországban ugyanabban a pozícióban négy-ötszörös pénzt kapna?

Mivel én a menekültekkel a saját szememmel találkoztam munkámból kifolyólag nehéz volt nem tudomást vennem a tényekről, ha egyszer saját szememmel láttam mi és hogyan zajlik.

Láttál valamennyi menekültet adott helyeken, adott időpontokban, adott helyzetekben. Hány embert láttál, hány különböző helyszínen, hány különböző helyzetben, és mikor?

Mikor az m1 hiradó arról pofázott, hogy jönnek a dzsihadisták a menekültekkel, jönnek a terroristák, nagy a terrorveszély, én meg találkoztam a pár éves gyerekkel utazó családdal, a kerekesszékessel, stb. valahogy nem passzolt a dolog de rohadtul.

Az sem passzol, amit írsz. Vagy de, és egyetlen 14-70 éves férfi sem érkezett, és a magyar és külföldi televíziók meghamisították a felvételeket. Nem tudom, milyennek képzelsz egy terroristát, de pl. a nemrég történt török öngyilkos robbantók eléggé átlagosnak nézhettek ki, ha a tömeg nem húzódott el tőlük...

Én a kötelező kvótában látom a megoldást, azzal a kitétellel, hogy amelyik menekült nem tartja be, azt az Egész EU-ból ki kell toloncolni nem csak a kijelölt kvóta országból. Ezt nem így csinálták, így marad a káosz, eszetlen kerítésépítgetés, és a kupleráj, egyet nem értés, probléma egymásra tologatása, stb.

Valamit figyelmen kívül hagysz. Ezeket az _embereket_ semelyik ország nem akarja. De ha páran akarnák is, a kvóta akkor sem működne, mert azt akarni is kell betartani. Ha egy ország akarja ezeket az embereket, és szarul bánik a többi országgal, akkor nemigen fog működni, amit ő egyoldalúan akar. Az EU keleti államai nem hülyék, pontosan tudják, mire kellenek a nyugati államoknak (piac, képzett elvándorló munkaerő, jó/elfogadható minőségű és viszonylag olcsó helybeni munkaerő, védvonal az Oroszok és Dél/Dél-Kelet felé, stb.).

Ha egyszer az EU egy temérdek támogatást ad az országnak - amit a jelenlegi uralkodó párt szétlop úgy tűnik - akkor ezért cserébe valamit adni kell, ez valahol így normális.

Lásd előző pont.

Az EU közösség, elvileg, és nem Németország egyoldalú vágyainak kielégítője. Többön áll a vásár, és a kapott pénzekért cserébe nem kell csettintésre ugrani, mert afféle demokráciaszerű berendezkedés van.

Ha van egy uniós irányelv a háborús menekültek befogadásáról a közösségben, akkor az van és kész.

Magyarország úgy gondolja, az ő értelmezése szerint a hatályos szabályai megfelelnek a saját igényeinek és az EU-s szabályoknak, irányelveknek is. Ha jól tudom, az EU megfelelő releváns intézménye még nem marasztalta el Mo.-t.

Már vannak olyan hangok az EU vezetői között , hogy megvonják az ország pénzügyi támogatását a menekülthullám idején tanúsított magatartás miatt.

Valószínűtlen, hogy ilyen indokkal megtehetik.

Tőlem higgy amit akarsz, jót szórakozom a topicon, ha már otp-vel úgysem lehet ma kereskedni.

Csak a vicc kedvéért, hogy mennyire vagy tisztában jelenlegi helyzettel, ha ezt megtenném embercsempészet miatt sitten ülnék seperc alatt a jelenlegi magyar törvények szerint. ;-)

Stb. ... Ha így folytatódik, ma még azt is megtudjuk, milyen alsógatyát hordasz...

:)

Stb. ... Ha így folytatódik, ma még azt is megtudjuk, milyen alsógatyát hordasz...

már évek óta regisztrált fideszkárosult vagyok , 2011 óta már mindegy hogy tudják a gatyaméretet vagy sem. Na de ne gatyázzunk ezen többet. ;-)))

S ha kiszámoltuk, gondolkodjunk el azon is, meddig marad Magyarországon? Gondoljuk át, hogy ha úgy alakul, hogy egy év múlva hazatérhet, jogunk van-e marasztalni, miközben a hazájában van szükség rá? És amúgy miért maradna itt, ha Németországban ugyanabban a pozícióban négy-ötszörös pénzt kapna?

Hát nincs rá 100% garancia azért hogy Németországban megkapja a menekültstátuszt. ;-)

Nem tudom, milyennek képzelsz egy terroristát, de pl. a nemrég történt török öngyilkos robbantók eléggé átlagosnak nézhettek ki, ha a tömeg nem húzódott el tőlük...

Nem találkoztam terroristákkal, legalábbis senki nem jött oda hozzám hogy ő terrorista. De gondolom ezt sejtetted.

Voltak látszólag egyedülállók is az általam látott menekültek között, meg kisebb 3-4fős fiatal csoportok is. Idősebbeket kíséret nélkül én nem láttam, és gyereket, meg kerekesszékest sem.

Én a terroristát úgy képzelem ha már megkérdezted, hogy szereznek neki hivatalos útlevelet valamelyik nem háborús országból (pl. SZaud-Arábia), és felültetik egy repülőre és elküldik üzleti útra Németországba, Franciaországba szervezni az ottani állampolgárok között a sejtet.
Akik már EU állampolgárok és oda utaznak, ahova akarnak, és mondjuk kiutaznak Törökországba, onnan átruccannak Szíriába kiképzőtáborba, és agymosottan térnek haza a saját útlevelükkel a hivatalosan "török nyaralásból" robbantani.

Mert nagy rizikó szerintem, hogy kiszúrják , vagy kiszúrhatják egy random rendőri begyűjtés során a háborús menekültek között.

Magyarország úgy gondolja, az ő értelmezése szerint a hatályos szabályai megfelelnek a saját igényeinek és az EU-s szabályoknak, irányelveknek is. Ha jól tudom, az EU megfelelő releváns intézménye még nem marasztalta el Mo.-t.

Na most azért kormány nem egyenlő egész Magyarországgal azért. Sokan szeretnék, hogy így legyen, de azért nincs így. Nem az egész országnak, hanem a kormánynak van álláspontja , csak hogy pontosítsunk. :-))

Valószínűtlen, hogy ilyen indokkal megtehetik.

Ha szereznek támogatottságot a Parlamentben , megtehetik. A Szlovének, osztrákok, németek részéről szerintem kapásból fixre lehet venni az elmarasztaló szavazatot. ;-)

Valamit figyelmen kívül hagysz. Ezeket az _embereket_ semelyik ország nem akarja. De ha páran akarnák is, a kvóta akkor sem működne, mert azt akarni is kell betartani. Ha egy ország akarja ezeket az embereket, és szarul bánik a többi országgal, akkor nemigen fog működni, amit ő egyoldalúan akar. Az EU keleti államai nem hülyék, pontosan tudják, mire kellenek a nyugati államoknak (piac, képzett elvándorló munkaerő, jó/elfogadható minőségű és viszonylag olcsó helybeni munkaerő, védvonal az Oroszok és Dél/Dél-Kelet felé, stb.).

Igen a kvóta szabály a betartatás szempontjából vérzik, máshol is leírtam már, hogy csak úgy van értelme, ha pl. a kitoloncolás az egész Unióra érvényes, nemcsak a kvótás országra. De a menekülthullám olyan mértékű szerintem, hogy egyetlen ország sem tudja önmaga kezelni, csak egységes fellépéssel lehetne.

Láttál valamennyi menekültet adott helyeken, adott időpontokban, adott helyzetekben. Hány embert láttál, hány különböző helyszínen, hány különböző helyzetben, és mikor?

Nem számoltam össze darabonként. Sokat. Kb. 3-4 városban az ország nyugati felében, a legtöbbet Győrben. Május-szeptember közepe között tartósan mindig sokat több hullámban. Napszakhoz nem volt köthető, voltak nagyobb hullámok amikor Győr egyes városrészeit gyakorlatilag ellepték.
Akárhányszor arra jártam, mindig láttam menekülteket.

Többnyire kiszolgáltatott, hullafáradt helyzetben, ami a helyhiánynak is volt köszönhető menekülő családok hajléktalan szinten / betonkő, pokróc, stb./ sacc/kb,. Pénze a legtöbbjének úgy tűnt, volt. A családosoknak is. De lehúzták őket a pénzváltók rendesen. A nagyobb tömegben mindig volt néhány kerekesszékes is. Volt néhány jobban öltözött fiatal is, ők nagyobb eséllyel beszéltek angolul, vagy ritkábban németül. Volt egy két hisztis, csapkodós, gyengébb idegzetű is.

De azok inkább az információhiánytól voltak idegesek a legtöbben, hogy senki nem tudott nekik felvilágosítást adni, mi mikor merre, hogyan. Sokan eltévedtek. Mikor az osztrákok elkezdték megszüntetni a tömegközlekedést Magyarország felől random időközönként, az fokozta a kuplerájt, mert aki akart az sem tudott információt adni, hogy most a határ nyitva van, vagy nincs nyitva, vagy mi van.

Magyarországon magyar nyelvtudás nélkül nem egyszerű idegeneknek tájékozódni.

A bicskei eset borzasztó sokat rontott a helyzeten, mert nem hittek utána a tájékoztatásoknak sem.

A nyáron a politika a rendőri szerveket full random mozgatta, teljesen össze-vissza, óriási volt a szervezetlenség és a káosz, ez leginkább Győrben volt érezhető. Volt, hogy egy rahedli kocsival kivonultak, begyűjtöttek a nagy többséget, másnap meg hadd menjenek. Aztán hirtelen meglepetésszerűen megint kirobbantak begyűjtöttek, aztán megint semmi.

Koszt nagyon sokat hagytak a menekültek, nagy volt a szemét. Ez minden városban általános volt.

De ebben az is közrejátszott, hogy látványosan nem volt elég szeméttároló. Illetve a magyar rezsicsökkentett élőmunkaerő hiánnyal küzdő szemétszállítást nem ilyen mértékre tervezték. ;-)

A menekülthullámok közelében a boltokban hosszú sorok voltak. Áruhiány is olykor.

/ ugrásszerűen megnövekedett kereslet, szerintem a nyári menekülthullám idején érdemes lenne megnézni az áfabevételek alakulását tavaly nyárhoz képest a menekülthullám által kiemelten érintett városokban /

Amikor az osztrákok irányítottan elkezdtek nagyobb mennyiséget átvenni, az borzasztó sokat segített a helyzeten, Győr szerintem összeomlott volna, ha az osztrákok nem jönnek be segíteni.

Amikor az osztrák, meg a német hozzáállást bírálják itt sokan , szerintem azzal kellene kezdeni,hogy köszönjük a nyár végi tehermentesítést.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

már évek óta regisztrált fideszkárosult vagyok , 2011 óta már mindegy hogy tudják a gatyaméretet vagy sem. Na de ne gatyázzunk ezen többet. ;-)))

Mi, a HUP olvasói, tagjai nem ők vagyunk. Csak szólok...

Hát nincs rá 100% garancia azért hogy Németországban megkapja a menekültstátuszt. ;-)

Nem is csak arról beszélünk ám...

Mert nagy rizikó szerintem, hogy kiszúrják , vagy kiszúrhatják egy random rendőri begyűjtés során a háborús menekültek között.

Már hogy szúrnának ki valakit, aki fel van készítve, de nincs priusza és nem pózol a Facebookon fegyverekkel, hullákkal? Pszichológiai vizsgálaton biztosan lehetséges, de kétlem, hogy száz százalékos hatékonysággal.

De nincs szükség teljesen képzett terroristák beküldésére, elegendő, ha szimpatizálnak az üggyel, és majd a már itt lévők kikupálják őket. Most az is elég lehet, hogy az európai emberek érzik a beáramló sokaság által lehetségesen jelentett fenyegetettséget, illetve pár lakos esetleg ráébred, hogy a világban zajló állapotok megjavításához csakis terroristának állva járulhat hozzá.

Na most azért kormány nem egyenlő egész Magyarországgal azért. Sokan szeretnék, hogy így legyen, de azért nincs így. Nem az egész országnak, hanem a kormánynak van álláspontja , csak hogy pontosítsunk. :-))

Magyarországot, a magyar embereket a kormány emberei képviselik, valami ilyesmiről szól a képviseleti demokrácia.

Ha szereznek támogatottságot a Parlamentben , megtehetik. A Szlovének, osztrákok, németek részéről szerintem kapásból fixre lehet venni az elmarasztaló szavazatot. ;-)

Nem tehetik meg, mert akkor a görögök tetteivel és a saját tetteikkel is el kellene számolni.

Szerintem a szlovének megértik a magyar álláspontot, és nem érdekük a migránsok mellett szavazni a migránsok elleni politikával szemben, akkor sem, ha a mi kerítésünk által lettek erősebben érintettek migránsügyben.
Az osztrákok meg lettek kérdezve, többször is, hogy mit akarnak, és ők mindig a jogtiprást akarták. A tetteik nem teszik lehetővé, hogy hitelesen képviseljék Magyarország pénzmegvonását.
A német vezetők tekintélye csorbult, nem kockáztathatják meg már azt sem, hogy Mo. pénzelése ellen ténylegesen szavazhassanak a tagországok.

Igen a kvóta szabály a betartatás szempontjából vérzik, máshol is leírtam már, hogy csak úgy van értelme, ha pl. a kitoloncolás az egész Unióra érvényes, nemcsak a kvótás országra.

Mellébeszélést érzek. Az országoknak nem garanciák kellenek, hanem migránsok nem kellenek, és mindent meg fognak tenni azért, hogy a látszólagos humánus imázst fenntartva a lehető legkevesebb emberrel kelljen foglalkozniuk. Amelyik ország meg ragaszkodik a befogadáshoz, megteheti, befogadhat annyi embert, amennyit akar.

Köszönöm, hogy leírtad, mit láttál.

Kedves osztrákok, németek! Köszönjük a tehermentesítést, és köszönjük, hogy a válságos helyzetben konzekvensen felrúgjátok a megállapodásokat!

:)

Már hogy szúrnának ki valakit, aki fel van készítve, de nincs priusza és nem pózol a Facebookon fegyverekkel, hullákkal? Pszichológiai vizsgálaton biztosan lehetséges, de kétlem, hogy száz százalékos hatékonysággal.

Mindenesetre jóval egyszerűbb az olajpénzekből pl. szaudi kapcsolatokkal üzletembernek álcázva feljuttatni a repülő 1. osztályára, mint 4-5 határon keresztül gyalogoltatva papírok nélkül kockáztatva,
hogy bármelyik határon visszatoloncolhatják, ha éppen valamelyik közbenső ország rendőrsége húzd meg szakaszban van, vagy felborulhat a csónakja a földközi tengeren...

És ha nem a facebook, de valamilyen titkosszolgálat tudomást szerez róla, akkor meg nyekk az első menekültregisztráció során.

Szerintem a szlovének megértik a magyar álláspontot, és nem érdekük a migránsok mellett szavazni a migránsok elleni politikával szemben, akkor sem, ha a mi kerítésünk által lettek erősebben érintettek migránsügyben.

Erről a szlovének is tudnak ? Mert akkor jó. ;-))

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

@Bolond: Először is, minden tiszteletem, hogy te végig rágtad magad ezen a tömérdek süketelésen....

@Oscon:
Idézet:

Ha egyszer az EU egy temérdek támogatást ad az országnak - amit a jelenlegi uralkodó párt szétlop úgy tűnik - akkor ezért cserébe valamit adni kell, ez valahol így normális.
Lásd előző pont.

Az EU közösség, elvileg, és nem Németország egyoldalú vágyainak kielégítője. Többön áll a vásár, és a kapott pénzekért cserébe nem kell csettintésre ugrani, mert afféle demokráciaszerű berendezkedés van.

Azért ez nem így megy. Az EU nem "csak úgy" ad támogatást. Ez nem Alíz, meg a csodaország. Az EU a csatlakozást megelőző befizetések és a piac megnyitása miatt ad támogatást. (Multik kiviszik a pénzt -> EU visszamanagel projekteket.)

Már vannak olyan hangok az EU vezetői között , hogy megvonják az ország pénzügyi támogatását a menekülthullám idején tanúsított magatartás miatt.

Igen, ezt a liberális (és egyéb) baloldali pártjaink is nagyon szívesen szorgalmazták. Sőt, felszólították az EU-t, hogy tegye.
Így kb az is elképzelhető, hogy ezek a hangok _ezek_ a hangok, vagy innen indultak.
Melyik másik (EUs) ország kéri saját magára a nagy kést??!?! Ezen kéne elgondolkodnia igen sok embernek.

"off: Köszönöm az új cimkét "
Migránssimogató, így hívják. Ha eleget tájékozódtál volna a témában, már tudnád ;)

"Nem pedig azon dolgozni, hogy áttolják a problémát más szomszédos EU országokra,"
Úgy érted, mint Németország?
A kezdetektől fogva azon volt, hogy Törökre tolja a problémát, ami most már akkora, hogy a balkáni útvonalon fekvő országoknak parancsolgat, hogy oldják meg a problémát, különben NO bezárja a határait.
Tehát: valaki más állítsa meg a folyamatot, különben segget kell csinálnunk a szánkból, ami meg olyan rosszul néz ki.
DE! Mindeközben a retorika meg az, hogy senki nem lehet olyan embertelen, hogy nem engedi rendezetlenül beömleni a migránsokat az EU-ba.

"Én nem kapok EU pénzt nekem végül is nem fog hiányozni..."
Gondolom, amekkora károsult vagy, kocsid sincs, így nem jársz az utakon. Nem használod az EUs pályázatokból épült/készült/finanszírozott/felújított épületeket, intézményeket, szolgáltatásokat. Nem verte ki a szemed az elmúlt években a rengeteg EU zászló a projektek előtt levő táblákon.

Az EU a csatlakozást megelőző befizetések és a piac megnyitása miatt ad támogatást. (Multik kiviszik a pénzt -> EU visszamanagel projekteket.)

Nálunk inkább úgy működik a dolog, hogy a támogatásokat lenyúlják az éppen hatalmon lévő politikai elit holdudvarában túlárazott projektekre.

A pénzt mindenki kiviszi az országból, nem csak a külföldi multik.

A nagy magyar vállalkozók is "menekülnek"...Trigránit pl. csak hogy egy konkrét példát mindjárt mondjak.


Migránssimogató, így hívják. Ha eleget tájékozódtál volna a témában, már tudnád ;)

Na, ezt még nem hallottam, ritkán járok a zsírjobbos agymosoda állami pénzből eltartott firkászainak oldalaira. A cégnél a pihenőbe ált. az m1 hiradó megy, ott sem hallottam, igaz én nem pihenni járok be, lehet ha várok kicsit, hallottam volna . ;-)

Mindig tanul valami újat az ember. -))

Úgy érted, mint Németország?

Hát úgy tűnik mi nem egy világban élünk. A jelenlegi menekülthullámra azt mondani, hogy Németország másra tolja a problémát, felettébb érdekes... ;-)

Csak lassan ott is kiteszik a megtelt táblát.
Egy ország sem tudja ezt a hullámot egyedül kezelni, legyen az Olaszország, Görögország, Magyarország, Ausztria, vagy Németország. Csak egységesen lehetne megoldást találni, de az Unióban ez fél éve nem jön pl. össze.

Tehát: valaki más állítsa meg a folyamatot, különben segget kell csinálnunk a szánkból, ami meg olyan rosszul néz ki.

Én úgy látom a németek egy egységes európai / értsd Uniós / fellépést szeretnének elérni, de mivel a tagállamok között messze nincs összhang, ezért ez nem sikerül, most már több, mint fél éve.

Ez egy idő után ahhoz vezet, hogy a tagállamok egymásra acsarkodnak. Mindenki önerőből próbál valamit kezdeni, de ez így halottnak a csók.

Tök jól fog kinézni az "egységes" európa, ahol a tagállamok szögesdróttal, kerítésekkel, meg az újfajta vágányzáró sorompóval (reparált bedrótozott vasúti kocsi ez tényleg magyar modell) választják el egymást.

Nagyon ebbe az irányba haladunk. Ha ez a cél, akkor hajrá !

Gondolom, amekkora károsult vagy, kocsid sincs, így nem jársz az utakon.

Lásd aláírás ;-)), mindenki jobban jár, ha én nem vezetek. ;-) összecsukható biciklivel járok be újabban dolgozni, / kb. 4 hónapja / mert eluntam hogy a negyedéves bérlet 20 rongy és busz többnyire nincs, amikor kellene. ;-)

Nem használod az EUs pályázatokból épült/készült/finanszírozott/felújított épületeket, intézményeket, szolgáltatásokat.

Tavaly voltam bent ilyen kormányablakban, vagy mifrancban egy családtag ügye miatt, elhajtottak, hogy hát itt ilyet nem lehet, mert ez ilyen másmilyen kormányablak, menjek az okmányirodába.Jó, akkor mentem a régi okmányirodába.

Nem verte ki a szemed az elmúlt években a rengeteg EU zászló a projektek előtt levő táblákon.

Hát ez itt nagyon offtopic, trey megint lecsesz majd minket, de hát legyen. :-)

A belváros pl. ki van plakátolva rendesen, meg az állomás, stb, belvárost most is túrják, de az ottani üzleteket nem magyar ember zsebére méretezték.

Baromi ritkán járok arra...Legutóbb szemüvegér' voltam, de sajnos akkor sem a felújított részen mentem, mert lakótelepről az jókora kerülő.

Az állomást is használom, de a vasút és az EU támogatások hatása egyénre lebontva egy picit bonyolult. Itt nem minden fekete vagy fehér. ;-)

4 vagy 5 éve random időközönként túrják a belvárost pl. /szerintem ugyanott / a lakótelep meg dögöljön meg. Lakótelepre kijössz a belvárosból, itt már nem fogsz EU plakátokat látni.

De óvatosan gyere, mert az egyik idevezető út kicsit "buckás", a kgfb-teket meg majd mostanában emelik. ;-))

A plazaban mondjuk EU pénzből felújítottak egy CBA-t pár éve, oda elnézek vásárlóként pár havonta egyszer-kétszer. De azt a pénzt nem a vásárló kapta ugye, hanem a CBA.

Hja igen, Pesten kétszer utaztam már a 4-es metrón.

Hja meg a helyi buszok egy részébe, meg a megállók egy részébe tettek utastájékoztatót pár éve, meg a jegyeket újságos helyett automatába lehet megvenni. Mivel a trafikmutyival kb. végleg kihaltak az újságosok a városban, ezt lehet "fejlesztésnek" is nevezni.

De busznál helyben érdemes előbbre gondolkodni mert az állomástól a lakótelepre 2 megállóból mennek a buszok úgy mennek, hogy kb. egy időben elmegy egymás után 2-3 aztán utána 20 percig semmi.

Ha rossz megálló felé indulsz el, akkor így jártál mész gyalog, vagy 20 percet dekkolsz.Este lehet, hogy 30-at.

Szóval az Uniós pénzből idelent kb. ennyi látszik.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

"Nálunk inkább úgy működik a dolog, hogy a támogatásokat lenyúlják az éppen hatalmon lévő politikai elit holdudvarában túlárazott projektekre."
Bizonyosan sok ilyen van, de azért durva az összesre ráhúzni. Pl 70%-ban külföldi cégek veszik ki a részük támogatásokból. De magán tapasztalatból is sok cégnél láttam az EU-s cégeret az új/fejlesztett telephelyükön, stb.

"A jelenlegi menekülthullámra azt mondani, hogy Németország másra tolja a problémát, felettébb érdekes... ;-)"
Gondolom, két bekezdéssel lejjebb te is rájöttél, hogy a Törökökre gondoltam. és, hogy próbálja tolni.

"Én úgy látom a németek egy egységes európai / értsd Uniós / fellépést szeretnének elérni, de mivel a tagállamok között messze nincs összhang, ezért ez nem sikerül, most már több, mint fél éve."

Mindenki ezt mondja.
Németország nem értsd Uniós fellépést szeretne, hanem a Merkel által elképzelt fellépést végigvinni az Unión. Sajnos, ez csak gondolat kísérletként működhet, de vajon mi lenne, ha a beengedés politikája helyett már aug óta azt hangoztatná, hogy rendezett körülményeket kell együtt teremteni? Lehet, hogy rögtön aktívabb támogatókra találna.

Közben, gondolom, már te is találkoztál vele, hogy Merkel is eljutott az Uniós határokig és rájött, hogy nem NO határzárásával kell fenyegetőzni, hanem az EU határokat kell közösen megvédeni...
No, mik vannak. És tádá! Rögtön nem is kell a tagállamok közé az a csúnya kerítés!

Aztán lebukik mert a nyelvet sem beszéli, amit szíriában beszélnek / más nyelvjárás /, nincs tisztában a helyi viszonyokkal ahol állítása szerint lakott, és ahonnan menekült stb.

Nyilván gőzöd sincs / ez nem baj, tekintsük inkább erénynek /, hogy zajlik egy menekültügyi regisztráció.
Persze ki lehet játszani néha-néha egyetlen rendszer sem tökéletes, de nem több tízezres tételben.

Én is csak onnan tudom, hogy beszéltem személyesen tolmáccsal aki segédkezett menekültügyben.

közjáték on.

Mikor láttak vele beszélgetni, volt aki félrehívott utána, hogy ez ki, valami szír valutaüzér ?.
szóval erről ennyit az idegenellenes kormánypropaganda bejött nagyon.

/közjáték off.

Az illető több mint 10 éve itt Magyarországon élő, adózó, dolgozó "menekült"
"betolakodó" egyébként / felesége is magyar /. Beszél anyanyelvén kívül oroszul, franciául, meg még egy pár nyelven, nyelvjáráson.

A szívhez szóló történet mit változtat azon, hogy a regisztrációs adatok hamisak és az abból (bárki által) levont következtetések szintén hamisak?

Nem tudom miért nem lehetett a hozzá hasonló szakembereket kiválogatni a menekülthullámból, ha itthon hiány van, mert az itthoniak a csodálatos neohorthysta rendszered elől pl. Londonba menekültek.

A németek (mint cél ország) már megpróbáltak válogatni és látjuk milyen jól bejött nekik. Csak úgy özönlik a jó munkaerő és példás leendő német állampolgár...

Álláspontom szerint Magyarország tekintetében előbb a munkanélküli magyarnak kellene munkát adni, nem a betolakodónak.

De mivel én idegenszerető liberális komcsi akármi vagyok véletlenül se hidd el egy szavamat se, itt egy link a neohorthysta rezsim hivatalától, bár ez megint nem illik bele majd a mantrába.

http://www.bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=42…

Részletek meghallgatási jegyzőkönyv pont alatt. A hamis útlevél, stb. önmagában kevés. Nem véletlenül húzódnak el a menekültügyi regisztrációk.

Nem értem hogy jön ez a témához? Mit szeretnél mondani?

Azért van egy paradox iróniája, hogy a fideszes a saját minisztériuma által működtett intézmény statisztikájának sem hisz, ha az nem illik bele a mantrába. :-D

Ezt én roppantmód szórakoztatónak találom.

Tőlem higgy amit akarsz, jót szórakozom a topicon, ha már otp-vel úgysem lehet ma kereskedni.

Miből gondolod, hogy fideszes vagyok? A statisztikáról korábban már kifejtettem a véleményem.

LOL ! És tényleg egy hónapja már törvény alapján megmondjuk ki melyik országból menekül. Hurrá !

A liberális ostobaság valóban nevetséges.

2007. évi LXXX. törvény

i)7 biztonságos harmadik ország: az az ország, amelyre vonatkozóan a menekültügyi hatóság meggyőződött arról, hogy a kérelmező az alábbi elvekkel összhangban lévő bánásmódban részesül:

ia) az életét és a szabadságát nem fenyegeti veszély faji, vallási okból, nemzeti hovatartozása, valamely társadalmi csoporthoz való tartozása vagy politikai meggyőződés miatt, illetve nincs kitéve súlyos sérelem veszélyének;

ib) a genfi egyezménnyel összhangban tiszteletben tartják a visszaküldés tilalmának elvét;

ic)8 elismerik és alkalmazzák a nemzetközi jog azon szabályát, amely szerint a kérelmező olyan ország területére nem utasítható ki, ahol az Alaptörvény XIV. cikk (2) bekezdésében meghatározott magatartásnak lenne kitéve; és

id) a menekültkénti elismerés kérelmezésének lehetősége biztosított, és a menekültkénti elismerés esetén biztosított a genfi egyezménnyel összhangban álló védelem;

Tehát a 2007-ben (nem egy hónapja) alkotott paragrafusok értelmében ilyen biztonságos harmadik ország pl. Görögország, stb.

Beírjuk a törvénybe, hogy aki ahol átlépte a magyar határt, az onnan menekül és punktum ! Problem solved. Igen, így is lehet. Damaszkuszban született 30 évig ott élő embereket így minősítünk horvát menekültekké, és mindenkit automatikusan kitoloncolunk. ;-)))

Kiváncsi leszek mikor jutunk el arra a szintre, hogy az m1 hiradó bejátszik egy alföldi tájat, közli hogy szíriában vették fel, és hát nincs is háború, kamu az egész.

Ez nyers hülyeség, erre nincs mit mondanom...

Mivel én a menekültekkel a saját szememmel találkoztam munkámból kifolyólag nehéz volt nem tudomást vennem a tényekről, ha egyszer saját szememmel láttam mi és hogyan zajlik. ;-)

De lehet, hogy a szemüvegem rossz, vagy koszos volt.

Nem mondom hogy nem okoztak kellemetlenséget, pl. volt hogy Győrben hajnalban nem tudtam kávét inni a török/albán mittodomén milyen nemzetiségű gyrosos bódésnál az > állomáson, mert elfogyott a kávé.

Akkor lépjél egy kicsit hátrább és ne csak az lásd ami az orrod előtt veled történik.

De ettől még nem az a véleményem, hogy le kéne öldösni őket a határon, ehhez sajnos ideológiailag nem vagyok elég képzett.

Hol írtam azt, hogy le kell öldösni a határon bárkit?

Mikor az m1 hiradó arról pofázott, hogy jönnek a dzsihadisták a menekültekkel, jönnek a terroristák, nagy a terrorveszély, én meg találkoztam a pár éves gyerekkel utazó családdal, a kerekesszékessel, stb. valahogy nem passzolt a dolog de rohadtul. De már megszoktam az agymosoda és a valóság közti különbséget az elmúlt pár évben.

Ehhez képest az igazmondó index is megírta... most akkor mindenki hazudik vagy csak elfelejtettek téged megkérdezni, hogy mi az igazság?

Az én karitatív keretemet a korrupt tolvajkormányod kb. 10 évre előre kimerítette. bocs. Tőlem ez a kormány ne várjon semmilyen segítséget és a hívei sem.

A te kormányod is ha Magyarországon élsz, és igen tőlem is lopnak nem csak tőled és senki nem vár tőled semmit de te se várd el mástól.

Pusztán véleményem van, még talán jogom van hozzá, de lassan már ez sem biztos.

Természetesen lehet véleményed de fogadd el, hogy másnak is lehet a te álláspontodtól eltérő véleménye. Tudom liberálisoknál ez a fajta elfogadás nem nagyon szokott menni.

Én a kötelező kvótában látom a megoldást, azzal a kitétellel, hogy amelyik menekült nem tartja be, azt az Egész EU-ból ki kell toloncolni nem csak a kijelölt kvóta országból. Ezt nem így csinálták, így marad a káosz, eszetlen kerítésépítgetés, és a kupleráj, egyet nem értés, probléma egymásra tologatása, stb.

Mások meg nem látnak okot arra, hogy bármilyen kierőszakolt kvóta értelmében kötelesek legyenek a jelenlegi eltartottak mellett újabbakról gondoskodni.

off: Köszönöm az új cimkét beírom a libsi, a zsidó, komcsi, meg a többi cimke mellé a listára, melyeket az utóbbi pár évben kaptam.
Elfér, még találjatok ki párat, van még hely. Kárhogy nem muszlimszeretőt mondtál a zsidó mellé elfért volna. :-D
/off

Ha szerinted Magyarországnak be kell fogadnia az idegeneket akkor nem igaz a címke? Vagy úgy kell érteni, hogy te nem fogadsz be senkit de mindenki másnak kötelező?

Ha egyszer az EU egy temérdek támogatást ad az országnak - amit a jelenlegi uralkodó párt szétlop úgy tűnik - akkor ezért cserébe valamit adni kell, ez valahol így normális.

Majd nézz utána, hogy az EU-s támogatások fejében milyen EU-s (nem csak pénzbeni) kötelezettségei vannak Magyarországnak az EU felé. Legyen elég annyi...

Pl. együttműködést más Uniós országokkal, kötelező kvóta stb. Nem pedig azon dolgozni, hogy áttolják a problémát más szomszédos EU országokra, melyek közül az egyik donor országként finanszírozza a neohorthysta rezsimet és újdonsült oligarchiáit.

Remélem ugyanezt kifogásolod a többi EU-s országgal kapcsolatban is. Vagy a szokásos liberális kettős mérce az iránymutató?

Már vannak olyan hangok az EU vezetői között , hogy megvonják az ország pénzügyi támogatását a menekülthullám idején tanúsított magatartás miatt.

Hangok mindig vannak...

Én nem kapok EU pénzt nekem végül is nem fog hiányozni...

Azzal tisztában vagy-e, hogy mire költötték az EU-s pénzeket és biztosan nincs-e közöd ezek egyikéhez sem?

uccsó gondolat: Csak a vicc kedvéért, hogy mennyire vagy tisztában jelenlegi helyzettel, ha ezt megtenném embercsempészet miatt sitten ülnék seperc alatt a jelenlegi magyar törvények szerint. ;-)

Ferinek is sikerült (igaz csak egy napra), neked miért ne sikerülne?

Kicsit összevissza válaszolok, mert közben mást is csinálok, és a többtaszkos működés most egy kicsit nehézkes. :-)

A szívhez szóló történet mit változtat azon, hogy a regisztrációs adatok hamisak és az abból (bárki által) levont következtetések szintén hamisak?

Nem értem hogy jön ez a témához? Mit szeretnél mondani?

Szerintem nem sikerült kivenned a lényeget, hogy a regisztrációs adatokat ellenőrzik pl. tolmács segítségével nyelvjárás megállapításával,
egy hamis útlevél, meg az én szíriából jöttem duma nem elég ahhoz hogy szírként vegyenek bárkit nyilvántartásba.

A delikvens elmondja a mondókáját, és szépen ellentmondásokat keresnek benne. Az afgánok, kurdok közül is sokan szírnek hazudják magukat, de hamar megbuknak és nyilván nem szírként kerültek a lajstromba. Kivétel persze van, mint mondtam, de nem több tízezres tételben.

Ha meg mindegyik egy kaptafára ugyanazt a szöveget mondja rossz nyelvjárással, az meg úgy jár mint a windows 7-8-10-es forumokra felkerülő termékkulcsok, mennek a bar-listára. ;-)

LOL ! És tényleg egy hónapja már törvény alapján megmondjuk ki melyik országból menekül. Hurrá !

A liberális ostobaság valóban nevetséges.

2007. évi LXXX. törvény

Elbeszélünk egymás mellett, az, hogy mi a biztonságos 3. ország kitoloncolás szempontjából, az szvsz nem jelenti azt, hogy ő eredetileg onnan menekül.

Az, hogy a törvény szerint oda toloncolod vissza, attól a szír menekült még nem lesz horvát menekült.

Persze lehet azt játszani, hogy hát mindenki csak a szomszédos országig menekülhet ahol már nincs háború, de nem milliós nagyságrendű embertömegnél.

Hol írtam azt, hogy le kell öldösni a határon bárkit?

Hol írtam olyat, hogy ezt te írtad ? ;-)

" ( JoeBlackJoe | 2015. október 29., csütörtök - 9:28 )

Europán kívül a világon nagyjából mindenhol lelövik az illegális határátkelőket.
"

Az, hogy kellemetlenséget, kényelmetlenséget okoz hogy a háború elöl menekülők keresztülhaladnak az országon, attól nekem ők nem lesznek betolakodók (na tessék, látod ezt már mondtad !) / már csak azért sem, mivel itt se maradtak /, lelövendők, stb.

Nem tudom hogy lehet valaki ott betolakodó, ahol ott se marad ;-)

De nekem úgy tűnik, hogy nagyfokú előítélet van a menekültekkel szemben, simán helye van egy ilyen kérdésnek pl. egy konzultációs íven, mert szerintem eljutottunk arra a szintre, hogy itthon sokan lövetnének, csak nem merik kimondani. Pedig miért ne ? Szezonja van a szélsőséges megoldásoknak minden téren ! Igény van rá szerintem.

Ha te nem, akkor nem kell magadra venni. Nem tudok mindenki alá név szerint válaszolni, ennyi szabad ráérő időm azért nincs. ;-)

Miből gondolod, hogy fideszes vagyok?

Abból amit írsz és a stílusból. /vedd úgy hogy "visszacimkéztelek" ;-) / Ha nem vagy az, akkor tévedtem és iszok az egészségedre. :-)) De majd az leszel. :-DDD. Na jó ez csak vicc volt. ;-)

A statisztikáról korábban már kifejtettem a véleményem.

Nekem úgy tűnik a véleményed összeollózott hangulatkeltő videókon alapszik, melyek a menekültválság több százezres nagyságrendjéből mutattak talán pár száz,
vagy mondjuk 1000 résztvevőt vagy talán annyit sem / és most vonatkoztassunk el a röszkei balhé egyéb momentumairól a kapukinyitásról meg a többiről (információhiány, 2 határ közé szűk helyre szorult tömeg, stb.) /, meg egy 2013-ban valamilyen módon Németországba utazott terrorista sejtről szóló cikken?

Ha van más forrásod, szívesen megnézem azt is. A zsidó vallási koma - ateista vagyok nemigen ismerem a vallási főkolomposokat név/arc szerint. :-D - vicces volt a tévében a muszlim-zsidó barátságról, miközben Izraelben és környékén több mint fél évszázada nyírják egymást "nagy tételben".

Szóval ezekhez képest számomra a főmaffiózó - ezt a rohadt billentyűzetet ;-) - által üzemeltetett egyik hivatal statisztikája is meggyőzőbb. ;-)

Álláspontom szerint Magyarország tekintetében előbb a munkanélküli magyarnak kellene munkát adni, nem a betolakodónak.

Azért van olyan munkakör szerintem amit mondjuk nem tud ellátni egy 8 általánost, vagy gimnáziumot végzett nyelvet nem beszélő magyar munkanélküli, viszont el tudja látni egy háború elől menekülő 2 vagy 3 nyelvet beszélő diplomás.

http://propeller.hu/itthon/3114009-fogorvosi-munkat-ajanlottak-egy-mene…

Kiváncsi leszek mikor jutunk el arra a szintre, hogy az m1 hiradó bejátszik egy alföldi tájat, közli hogy szíriában vették fel, és hát nincs is háború, kamu az egész.

Ez nyers hülyeség, erre nincs mit mondanom...

Egy sima huszadrangú operaházi tüntetésnél is bepróbálkoztak már hírhamisítással, simán benne van a pakliban.

Meg aztán ilyen is volt már:

http://24.hu/kozelet/2015/10/22/erolkodik-az-allami-teve-hogy-terrorist…

Ehhez képest az igazmondó index is megírta...

Az indexet sem tekintem 100%-ban megbízhatónak, de elnéztem az említett linkre, ezt most akkor játsszuk le, mert tetszik. A linket cikkben én ezt látom:

2013-ban Szíriába utazott, ahol csatlakozott a Junud al-Sham nevű terrorszervezethez és az Iszlám Államhoz, majd néhány hónappal később visszatértek Németországba.

Nekem nem úgy tűnik hogy a cikkben említett terroristák a 2015ös menekülthullám részeként léptek az Unióba először.

A te kormányod is ha Magyarországon élsz, és igen tőlem is lopnak nem csak tőled és senki nem vár tőled semmit de te se várd el mástól.

De ha már egyszer a bruttó munkajövedelmem több, mint 70%-át elvonják különféle kisadókon, emelt járulékokon, meg kutyaszarokon, meg áfán, meg stb.-n keresztül talán lehet véleményem arról, hogy mégis mit művelnek. ;-)

Úgyhogy én ezt a tetű bandát nem tekintem kormányomnak. Az általa hozott törvényeket betartom, ahogy a korábbi kormányok által hozottakat is, de semmi több.
Ezzel már többet tettem, mert ez a "kormány" a saját törvényeit sem tartja be. de ez itt offtopik, ha már trey itt többször szóvá tette, akkor én nem firtatom ezt többet. bár felőlem elmerenghetünk a részletekben máshol. ;-)

Amúgy én nem is várok mástól segítséget, emiatt ne aggódj. Senkit nem kértem, vagy szólítottam fel arra, hogy a házába fogadjon be idegen embereket, vagy bárkit. Eddig sem tettem, ezután sem fogom.

Akkor lépjél egy kicsit hátrább és ne csak az lásd ami az orrod előtt veled történik.

Elkezdtem nézni a videót, de pár perc után is csak azt láttam, hogy egy zsidó vallási vezető osztja az észt a tévében. Majd utána bevág a videó készítője egy részt a röszkei balhéból. Ezt hívják hangulatkeltésnek. A röszkei balhéban hányan vettek részt ? A hány tízezer menekültből ?

Minél nagyobb tömeget szorítasz minél kisebb területre annál valószínűbb, hogy balhé lesz.

A tömeg lehet bármi menekült, szurkoló, akármi.

Azzal tisztában vagy-e, hogy mire költötték az EU-s pénzeket és biztosan nincs-e közöd ezek egyikéhez sem?

A városnak azon a részén lakom ami semmilyen EU pénzből nem részesült, és nem is fog.

Viszont bevezették az ingatlanadót 2012-ben, hogy más városrészekre költött fidesz-haveri cégekkel méregdrágán végeztetett munkához kapcsolódó hiteleket ki lehessen fizetni.

Az EU beruházásokat ki kell plakátolni az országban, ha valamit abból fejlesztenék arról szépen ki kell tenni egy jókora plakátot.
/ trey megint le fog cseszni az offopikolásért ehh... ;-)/

Ferinek is sikerült (igaz csak egy napra), neked miért ne sikerülne?

Magamutogató ferinek is az említett törvény hatályba lépése előtt sikerült.
Bár nem tudom mit várt ő vagy a hobbipártja a hatásvadász akciójától...
Ugyanezt a hatást érte volna el azzal is, ha egy csörgősipkát tesz a fejére, és pörög benne.

Én nem érzem feladatomnak senki meggyőzését, senki képviseletét.
Nincs szükségem értelmetlen hatásvadász akciókra.

Én úgy látom a magyar társadalom nagy többségben elutasította pl. a szolidaritást, dalolva kért még többet a puha diktatúrából / tekintélyelvű alapon irányított demokráciából, és tapsolt társadalmi csoportok jogfosztásának.

Akkor tőlem sem kell semmit elvárni, ahogy látom. De mivel a rendszer költségét fizetem, véleményem lehet. vagy nem ?

Kormányzati feladatot én nem fogok ingyen elvégezni ! ;-)

Mások meg nem látnak okot arra, hogy bármilyen kierőszakolt kvóta értelmében kötelesek legyenek a jelenlegi eltartottak mellett újabbakról gondoskodni.

De azt elvárják, hogy az Unió kitömje pénzzel az uralkodó holdudvar cégeit.

Hangok mindig vannak...

Göncz Kingánál szerintem azért befolyásosabb az EU-ban a holland pénzügyminiszter, és a német konzervatív CDU Rajna vidéki tartományi vezetője.

De persze lehet hogy tévedek.

Természetesen lehet véleményed de fogadd el, hogy másnak is lehet a te álláspontodtól eltérő véleménye. Tudom liberálisoknál ez a fajta elfogadás nem nagyon szokott menni.

Az, hogy beleállok egy vitába veled, és nem értünk egyet, azzal mi a probléma, vagy az egyáltalán miért probléma ? Akkor most el fogom veszíteni a liberális cimkét ? Szerintem unalmas lenne az élet ha mindenki mindenről ugyanazt gondolná.

Mintha többször is írtam volna valamilyen formában, hogy mindenkinek jogában áll abban hinni amiben jólesik. :-)

Mások meg nem látnak okot arra, hogy bármilyen kierőszakolt kvóta értelmében kötelesek legyenek a jelenlegi eltartottak mellett újabbakról gondoskodni.

Igen ez egy politikai nézeteltérés az EU-n belül. Része annak amit demokráciának hívnak. De az EU-ban mintha lenne valami parlamentféle cucc, ahol többség dönt bizonyos kérdésekben, és az akkor többi tagállamra is valamennyire érvényes, vagy ez valahogy így működik, és mintha a kötelező kvótáról lett volna holmi szavazás, vagy ilyesmi. vagy nem ?

Meg mintha az EU-nak lenne valamiféle irányelve a háború elöl menekülőkre, amit minden belépő elfogadott.

Majd nézz utána, hogy az EU-s támogatások fejében milyen EU-s (nem csak pénzbeni) kötelezettségei vannak Magyarországnak az EU felé. Legyen elég annyi...

Mennyi ? 30 ? :-)

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

"Nem tudom miért nem lehetett a hozzá hasonló szakembereket kiválogatni a menekülthullámból, ha itthon hiány van, mert az itthoniak a csodálatos neohorthysta rendszered elől pl. Londonba menekültek."
Úgy, szóval a rendszer elől és nem a 7.2GBP/órás minimál órabérért...

Valószínű, Angela Merkelt a muzulmán történelemkönyvek örökre befogadják. Szájról-szájra fog terjedni a nagy megmentő legendája. A világtörténelemben, így még senkinek sem sikerült egy idegen kultúrkörben elismerést kivívnia. Ha a választásokon elbukik, az még tovább "tartósítja" majd ezt a legendát. Kérdés, mit mondanak majd 100 év múlva a germán histórikusok, lesznek-e egyáltalán?

Megmondták már a nálunk okosabbak is, hogy Merkel és a németek scak azért nyomják ezt a befogadó / elfogadó politikát, mert a Holo... miatt még mindig bennük van a bizonyitási kényszer, hogy ők igenis megváltoztak a 3. Birodalom óta.

Csupán közben kiderült hogy nem csak pár vagonnyi "menekült" érkezik, hanem több százezer. Ezért kezdenek már egyre jobban hőbörögni, mert érzik a vesztüket. És minden európainak éreznie kell, mert ha ez igy folytatódik, akkor könnyen realizálódhat az ISIS által kitalált agymenés, miszerint fél európa muzulmán ország lesz.

A modern társadalmak nem tudnak mit kezdeni a kisebbségekkel. Ha elnyomják őket akkor jönnek a liberálisok, hogy "ezt igy nem lehet / szabad", ha nem nyomják el, azzal a saját sirjukat ássák (lásd az európai cigánykérdést).
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

http://vs.hu/kozelet/osszes/tobb-ezren-tuntettek-nemetorszagban-a-menek…
http://pestisracok.hu/mar-a-vonaton-balheznak-a-menekultek-nemetorszag-…
http://index.hu/kulfold/2015/09/10/mecseteket_epitene_nemetorszagban_sz…

Továbbá nem találom most azt a cikket, de legalább 100 település polgármestere közösen nyújtott be tiltakozást a kvótarendszer (az országon belüli) ellen.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Most ez hogyan jön ez a holokauszt témádhoz, amire reagáltam? Arra utaltam, hogy tök mindegy, hogy Merkel mit hazu állít, nem a holokauszt miatti megbánás / jóvátétel vezérli, hanem közönséges politikai/gazdasági érdek és nyomás.

Persze ezt szar lenne a világgal közölni, inkább belebújik a empátianagyi jelmezbe (amitől én konkrétan színeset ásítok).

--
trey @ gépház

"közönséges politikai/gazdasági érdek és nyomás".
"Persze ezt szar lenne a világgal közölni..."

Teljesen egyet értek ezekkel, de a jövő pol./gazdi. érdekeltsége nem mehetne a társadalmi jelen rovására. Ezt egy ilyen okos politikus biztosan tudná. (Évszázadokban mérve az időt, szerintem Merkelnek igaza lehetne a korlátlan befogadással.)

De addig is, itt van egy közel félmilliárdos lélekszámú, valamilyen életnívót már elért Európa. Ha nincs valamilyen más "alapos ok" a bevándorlók befogadásának, szerintem ez kevés az ilyen kitartó, politikailag öngyilkos véleménynyilvánításhoz.

Egy Merkel ne tudná, mi Európa mai teherviselőképessége? Egyáltalán mi jobban érezzük ezt? Csupa kétely bennem. - Valamilyen ismeretlen, sötét "erőt" érzek a szinfalak mögött... (De, ha ez csak tisztán a globalizáció..., na akkor.., kezdek hinni a világ és az univerzum szoftveres, virtuális természetében...) :)

Nem tudom miért vannak ettől a Merkeltől elájulva egyesek. A mutti Nobel-békedíjra hajtott, de melléfogott. Ilyen az élet!

Megsütötte magának ezt a tortát a meghívóval, szelfizik a bevándorlókkal. Most itt az ideje, hogy megegye. Vasárnapig majd biztos kisüti, hogy mi legyen. Mintha addig kapott volna ultimátumot...

--
trey @ gépház

Aligha lehetséges, h Merkelnek ennyire ne legyen realitásérzéke! Vagy teljesen meghülyült v. arról van szó, h a rá kiosztott feladatot hajtja végre - mégha ez a feladat a politikai öngyilkosságát is jelenti. "Valakik" útba indították ezeket a szerencsétlen embereket, minden bizonnyal ugyan azok báboznak Merkellel. Miért nem kérdezik meg maguktól az európai emberek, h ők vajon elindulnának az ismeretlenbe, gyerekkel, sok ezer km-es útra, nem éppen apró anyagi áldozatot vállalva? Én nem. Baszki, nyaralni is úgy megyek el, hogy hetekig tervezem, utánajárok a dolgoknak, szállás, útvonal stb. Kizárt dolog, h ez a népvándorlás egy spontán folyamat legyen. Ezt megtervezték és végrehajtották. Ebben Merkelnek szerepe volt. Hogy mi ennek az egésznek a célja az teljesen homályos még.

"Valakik" útba indították ezeket a szerencsétlen embereket, minden bizonnyal ugyan azok báboznak Merkellel.

Hogy ez ki volt, ezt hivatalosan sosem fogjuk megtudni, én az ENSZ korábbi menekültügyi főbiztosát sejtem mögötte (szimpla spekuláció, és összeesküvés-elmélet bevallom),
mert mikor a dolog túlnőtte a sacc/kb keretet és "válsággá" vált, akkor le is mondott.

Szerintem a közel-keleti táborok megtelhettek, túlzsúfolttá, nem bővíthetővé váltak, és az ENSZ fenti szerve úgy vélte, hogy akkor tereljék őket félhivatalosan Európába.

Csak rosszul mérték fel a fogadókészséget, és az emberáradat gyorsulási ütemét.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

"Valakik" útba indították ezeket a szerencsétlen embereket, minden bizonnyal ugyan azok báboznak Merkellel.

Ezt sokat hallom, meggyőződésem, hogy ha eltekintünk a conteoktól, akkor téves. (Én személy szerint nem szeretem őket, de néha ijesztő, hogy mennyire megközelíti őket a valóság...)

Szóval:
ez az érzése az embereknek, mert folyamatosan elfelejtik, hogy a menekültek/migránsok évek óta csorognak be az EU-ba.
Hirtelennek tűnik, mert február tájban valsz valaki rászólt MO-ra, hogy nem szép dolog szemet hunyni felettük. Ekkor hirtelen napi 1000+ menekülttel szembesült az ország/média stb.
Persze, az 1000 az még mindig nem 8000. Mondanák a conteósok.
De ekkor meg azt felejtik el, hogy ez ilyen öngerjesztő folyamat: elindul, odaér NO-ba, minden jó, telefonál haza -> elindul 2.
Merkel erre dobott egy lapáttal a meghívójával. Ez nem kérdés, ez egyértelmű, bár a napokban úgy fogalmazott, hogy a válság nem azért alakult ki, mert "_valaki_ >>ez volt a kedvenc szavam a mondatában<< Németországban azt mondta, hogy jöjjenek".
Ami egyébként teljesen igaz, ez csak a kegyelem döfés volt. A válság azért van, mert azóta is kitart a meghívója mellett, csak már nyíg, mint egy malac a vágáskor, amiből még a hülye is megérzi, hogy srácok, lehet jönni, mert impontens béna semmirekellő banda az egész EU vezetőség és úgy sem tud ellenetek mit tenni.

Ezekhez már csak egy minimális plusz a Soroshoz köthető nyomtatvány, amiben jogi és egyéb tanácsokkal, iránymutatással segítették a menekülteket...

Nem hiszem, hogy csak azért. Pontosan látják ők, hogyan lehet pörgetni a gazdaságot (a jó életszínvonal hálát fial a választásokon). És létezik pár konteó is...
Az embereknek mindegy, hogyan mennek a dolgok, miről hazudnak a vezetők, milyen mocskot csinálnak külföldön, egészen addig, míg nem érzik a bőrükön a bajt. Plusz simán csak jó érzés a szabadság, a kedvesség nevében segíteni másoknak (egy határig).

Ja, biztos az ISIS találta ki...

Lehet, hogy nem elnyomásban kellene gondolkodni.

:)

Egy biztos, Európa és az Unió soha nem lesz az, ami 2015 előtt volt. Az itt élő magyarok számára sem. Nem érdemes a hajó fedélzetén pártállásunk szerint vitatkozni. Inkább mindenki a hajó fenekére és tömködjük a lyukakat, szivattyúzzuk a beömlő vizet.

Most már csak egy közös ellenség van. Azok a megváltozott és még tovább változó körülmények, amelyek az itt élő emberek életkörülményeit ronthatják, vagy akár végérvényesen tönkre is tehetik. A történelem jelentős kérdéseket intéz Európához, jó válaszokat adni nem kis felelősség. Utódaink ha lesznek, erre biztosan fognak emlékezni, pozitívan vagy negatívan, és ez sokunk számára már a jelenben sem lesz mindegy.

(Merkel megadta a kezdő választ, és erről sokszor az jut eszembe, miről tudhat, amiről mi nem? - Bocs a fenti pásztoszért, hála égnek, nem vagyok politikus, de a konkrétumok nemzeti összetartozás-élményt váltanak ki belőlem. :-) )

"(Merkel megadta a kezdő választ, és erről sokszor az jut eszembe, miről tudhat, amiről mi nem? "
Azért, szerintem mostanra eléggé világossá vált, hogy nemhogy olyat tud Merkel, amit más nem, hanem nagyon benézte ezt az ügyet.

http://www.faz.net/aktuell/politik/fluechtlingskrise/merkel-rechnet-jet…

Láttátok Gyurcsány röszeki "leleplező" videó részletét?
Engem nagyon megfogott, hogy a tömeget előre terelő, integető srác úgy lép le a pódiumról, hogy az arca elé húzza a kendőből készített maszkját. (Ezt kb 1.5 secre lehet elkapni, miközben fordul a kamera.)

Ebben a videóban 2:48nál is nagyon szimpatikus az a higiéniát mindenek előtt tartó úriember, aki megtanulta Ford Prefecttől, hogy mindig tartsa magánál a törülközőjét.
("A törülköző, írja az Útikalauz, a lehető leghasznosabb dolog,
amit csak magával vihet a csillagközi stoppos. Egyrészt komoly gyakorlati értéke van: [...] fejünkre tekerhetjük, hogy távol tartsuk a mérges gőzöket [...]", pl a könnygázt.)

A csütörtöki videó egyébként jobb volt a kitörésről. Izgibb volt, amikor jöttek a rohamrendőrök.

" After weeks on the road "
Most viccelünk?
Az utaztatások megkezdése óta 1.5 hét alatt érnek ide Szíriából a menekültek.

Mindenek előtt kiemelném, hogy szerintem rendkívül bátor volt a topic Treytől.

Most, hogy végig olvastam a hozzászólásokat, úgy gondolom, hogy rendkívül jó ötlet volt.

Szeretnék gratulálni minden hozzászólónak, hogy majdnem teljesen sikerült elkerülni az ilyen topicok alatti szokásos személyeskedést, értelmetlen "anyád!" (és mint tudjuk, ezzel a vita le is van zárva, a kijelentő automatikusan NYERT!) jellegű hozzászólásokat.
Külön kiemelve azokat, akik linkekkel és tényekkel támasztották alá a mondanivalójukat.