10 irritáló embertípus a munkahelyen - te melyikre ismertél magadban?

Címkék

A bohóc
9% (22 szavazat)
A pletykafészek
2% (5 szavazat)
A trehány
5% (13 szavazat)
Az influencer
2% (6 szavazat)
A dumagép
7% (16 szavazat)
A gyárkémény
4% (9 szavazat)
A szagvak
2% (5 szavazat)
A behízelgő
2% (4 szavazat)
A mártír
4% (10 szavazat)
A láthatatlan ember
12% (29 szavazat)
Egyik se
45% (110 szavazat)
Egyéb, leírom
6% (15 szavazat)
Összes szavazat: 244

Hozzászólások

Egy kis önismereti.

Szavazási segédlet az egyes típusok részletes jellemzésével ITT

--
trey @ gépház

Hibrid vagyok. Az asztalomon nagy munkában trehány, a közös helyiségekben mindig kíméletlen rendmániás. Igyekszem erre rávenni a környezetemet ezért idegesítő influencer is vagyok miután sokadjára vakaron le a szart valaki után a csészéről vagy mosogatok el más helyett, hogy odaférjek a sajátommal. Szoktam köszönni bár erről us megoszlanak a vélemények. Nehéz kenyér, ne irigyelj viszont eredményt tudok felmutatni. Pl egyesek már rájöttek, hogy van a világnak olyan szegete, ahol nem öblít a piszoár automatikusan, hanem meg kell nyomni egy gombot. Igen, jól hallottátok, a kezünkkel egy igazi NYOMÓSZELEPGOMBOT. És a szag a múlté. Yesss!

-s-
https://open.spotify.com/playlist/4vonl2JIXPcl8xvtP81xS3

[x] A Sztahanovista

--
GPLv3-as hozzászólás.

nem lehetne inkabb checkbox?

-------------------------------------------------------------------
Semmi közöm ahhoz, ami aktuális. Az mindig látszat...

És mi van akkor, ha én vagyok a bohóc, a pletykafészek, a dumagép, a mártír, és a láthatatlan ember egyben? :)

Értem én, hogy irodalmi okokból némileg túlzóak a megfogalmazások, de ezt leszámítva is én alig találkoztam bármelyik embertípussal ezek közül. Tudni kell munkahelyet választani?

Néha bohóc vagyok, de ez kb kimerül abban, hogy olykor vicceseket note-olok a hibajegybe, amit csak mi belsősök látunk. Ügyfélnek sose írnék vicceskedve.

Szerintem ez még bőven belefér (legalábbis még nem kaptam ki érte).

--
-- Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány

Annyira láthatatlan vagyok, hogy mások is azok nekem :D

Engem azert utalnak, mert cinikus vagyok, ha valamivel problemam van, azt megmondom, nem latnak ra a munkamra, viszont ertelmezni sem tudjak az eredmenyeit -legyen az pozitiv, vagy negativ, illetve igyekszem ugy ervelni, hogy ne lehessen megcafolni (amugy nem fontos, hogy igazam legyen).
Erre igy nem illett egyik sem :)

A humor a legjobb módszer a munkahelyi stressz kezelésére, így besoroltam magam a bohóc kategóriába.

--
robyboy

Ezek közül mind rohadt idegesítő, de nálam az Influencer viszi a pálmát nagy ívben. Persze én nem azt értem alatta, akiket a linkelt oldal ír, hogy a telefonon lógnak. Persze lógnak rajta, de más okból.

Én influenceren a mindenfelé nyaló, „kapcsolatépítős” emberkéket értem, akik általában semmire nem jók, csak nyalnak, könyökölnek, helyezkednek. Munkájukat nem végzik, de sose ütik meg emiatt a bokájukat, mert a kiépített kapcsolat hálóval, mint hátszéllel a hátuk mögött kikezdhetetlenek. Általában minden helyen ezek a legrégebbi bútordarabok, még a cserélődő felsővezetést, átszervezéseket, leépítéseket is túlélik évtizedekig, anélkül, hogy 1 percet is normálisan dolgoztak volna. Persze mindig azok szívnak miattuk, akik meg rendesen dolgoznak, meg önerőből, meg munkával akarnának előre jutni.

A legidegesítőbb bennük, hogy sokszor még különbnek tartják magukat, és még saját ideológiát is gyártanak a felsőbbrendűségűekről, közben meg nímand lúzer az összes. De ne bántsuk őket, biztosan nem tehetnek róla, kell ehhez a műfajhoz egy egészséges önértékelési zavar.

Ráadásul ez nem is magyar sajátosság, külföldi munkahelyeken is találkozni velük, legalább egy minden helyen ott van.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

"A legidegesítőbb bennük, hogy sokszor még különbnek tartják magukat, és még saját ideológiát is gyártanak a felsőbbrendűségűekről, közben meg nímand lúzer az összes. De ne bántsuk őket, biztosan nem tehetnek róla, kell ehhez a műfajhoz egy egészséges önértékelési zavar."

csodálatos értékelés hiénáról. vajon járt már errefelé?

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Rettentően gyűlölöm a nagyfőnökhöz napjában többször bejárkáló, a szolgálati utat megkerülő duruzsolókat. Mindenről van saját "értékes" véleményük, nem zavarja őket a szakmai tudás hiánya, vagy úgy általában a tudás hiánya. Mondókájukat jellemzően egyes szám első személyben mondják ha az pozitív csengésű, de rögtön többes szám második személyre váltanak, ha kellemetlen rájuk nézve.
Megbeszélések alatt gyakran ragadják magukhoz a szót, közbevágnak a beszélő mondanivalójába.
Saját ötletként adják el azokat a javaslatokat, amelyeknek korábban legnagyobb ellenzői voltak.

A nagyfőnökök maguk is nagyon ilyenek, így hát kéz kezet mos alapon a "saját fajtáját" nem bántja. Sőt minden nagyfőnök kineveli a saját kis klikkjétját, akik együtt kávézgatnak, cigizgetnek, ebédelnek, munkaidőn kívül is tartják a kapcsolatot sms-ben, telefonon stb. Minden nagyfőnöknek megvannak a saját hazudozói, akik színházat adnak neki, és minden nagyfőnök ugyan ilyen színész fölfelé. Általában a top managmentnek fogalma sincs a valóságról, egy virtuális valóságban élnek, és irreális döntések is simán átmennek rajtuk. Egy céget simán tönkre tudnak tenni ezek a folyamatok.

Nem a napi dolgokkal kellene tisztában lenni, hanem amúgy a dolgokkal.

Hofinak volt a "disznó mennyit fog fialni" poénja, ahol 14 volt a terv, 10 disznó született, minden szint csak egy plusz disznót írt hozzá, a felsővezetés meg azt látta, hogy 14 disznó született, ezért 10 disznót exportálnak.

Na, ez egy nagyvállalatnál pont így megy. Minden vezető csak egy kicsit tompít a szaron, a felsővezetés meg csak pislog év végén, hogy mi a szarból jött össze 150 milliárd forint veszteség.

--
https://iotguru.cloud

> ez egy nagyvállalatnál pont így megy. Minden vezető csak egy kicsit tompít a szaron, a felsővezetés meg csak pislog

+1

Persze a "megoldás" egyszerű: el kell küldeni egy rakás hasznos dolgozót, de legalábbis vissza kell venni a munkafeltételekre szánt költségvetésből, oszt' majd csökken a veszteség. Hurrá!

Nálunk (nagy multi) pont most volt egy céges belső blogbejegyzés arról, hogy CIO-ék mi mindent "innováltak" nekünk, és hogy minden milyen fasza. Többen, közöttük (meglepő módon) egyik felettesem is leírta a kőkemény valóságot, ami teljesen ellentétes a CIO-ék által leírt álomképpel. Ők meg csodálkozva kérdeztek vissza, hogy tényleg van ilyen, elvileg mindenkinek lehetősége kéne hogy legyen erre és arra, és írja már meg nekik emailben, ha "a management" tényleg korlátozna ezt-azt (amit szerintük nem kéne).

Tökéletes példája, hogy "fent" azt hiszik, minden csudaszép, közben nem, mert "középen" mindenki hazudik, a lent lévőket (az igazi érintetteket) meg senki le se sz*rja.

> szolgálati utat megkerülő

rettentoen zavarna, ha olyan munkahelyen kene dolgoznom, ahol nem beszelhetnek egy adott temaban relevans emberekkel, csak a Hivatalos Szolgalati Uton keresztul

normalis helyen meg az ugyvezeto (2000+ ember fonoke, pl.) is tart "fogadoorat", ahova idopontfoglalas meg elozetes levelezgetes nelkul be lehet menni, ha valamit vele akarsz megbeszelni

Értelek, de itt nem erre gondoltam. Ha adott témában a relevánst embert kell megszólítanom,
azért jelzem a főnökömnek 1-2 mondatban, hogy mire készülök, a végén meg szintén 1-2 mondatban
tájékoztatom, hogy mire jutottam. Ő is örül, mert nem kell foglalkoznia az üggyel, mégis képben van,
én is örülök, mert hagyja, hogy tegyem a dolgomat.

Erre gondoltam:
X.Y. kisfőnök a saját főnökének tartozik beszámolási kötelezettséggel, nem a nagyfőnöknek -> saját főnöke emiatt nincs képben.
X.Y. kisfőnök viszont mindenki mástól elvárja azt, amit ő maga sem tart be.

[x] Egyéb, leírom: A Pokoli Operátor

[x[ Egyéb..

Akinek mindig minden baja van és úgymond "világfájdalom".. Ezt hangoztatja is + látszik is rajta olyan szinten, hogy kb lehúzza a te élet kedvedet is a földig .. :/

Egyéb, leírom: MINDEGYIK! Abban a sorrendben, amelyikben a szavazást kiíró illető felsorolta a típusokat.
Bohóc: A szar szóvicceim.
A pletykafészek: Ki, kivel, mit, hogyan a slam poetry klubban. (Ráadásul úgy, hogy senki sem kérdezte)
A trehány: Látnátok az irodai bögrémet...
Az influenszer: Oké, annyira link-tróger azért nem vagyok, hogy ez is passzoljon rám.
A dumagép: A legújabb tech újítások, politikai hírek, sportesemény, MINDENT kibeszélek.
A gyárkémény: Ami azt illeti nem dohányzok, de szeretem ebédre a fokhagymás kajákat... Az eredmény ugyanaz!
A szagvak: Ezt mondjuk nem tudom, hogy mit jelent. Mondjuk ma sem éreztem az ebédlőben a jázmin illatot...
A behízelgő: Az egyik ügyvezető szereti az "úr" megszólítást. Ezt tiszteletben tartom. Szóval ha valaki rosszmájú, akkor ezt is rám tudja fogni.
A mártír: Igen, néha előfordul, hogy a régi egyszerre melós-tanulós-magánéletről lemondós történeteimet elmesélem.
A láthatatlan ember: Néha hónapokig nem ebédelek együtt a többiekkel. VAGY ha igen, akkor hajlamos vagyok késni.

Ha valakinél felmerül a kérdés, hogy eddig engem miért nem rúgtak ki, akkor arra én sem tudok válaszolni. A feladataimat elvégzem, lehet ez a titok nyitja.
--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-

Meglep, hogy nem nagyon látom a trehányt.

Valószínűleg azért, mert tudom, hogy ez nekem ösztönösen nem megy, közös területeken szinte már kínosan ügyelek arra, hogy rendet és tisztaságot tartsak magam körül. De a saját szobámban, ahol soha nem fogadok vendéget, a saját asztalomon hagy legyen már rendetlenség, ha én így érzem magam hatékonynak...

A kulturálisan elmaradott, akinek az országában nem szokás köhögéskor a kezet a száj elé rakni, ezért telibeköhögi az arcod egész nap, mert valaki olyan kurva okos volt, hogy open office kell mindenhova. Ráadásként valláskárosult, úgyhogy nem hisz a modern gyógyászatban, az elkényeztetett kölyke meg haza hordja a betegséget neki, amit a nem létező immunrendszere képtelen legyőzni.