Van legalább egy olyan jelszód/PIN-kódod/stb, amit papír alapon is tárolsz?

Címkék

Van
36% (147 szavazat)
Nincs
64% (266 szavazat)
Összes szavazat: 413

Hozzászólások

Egy mester jelszó van az asszonynak baj esetére olyan helyen, ahol normálisan nem keresné senki.
--
https://naszta.hu

Egyszerhasznalatos backup kod arra az esetre, ha a token nem mukodne.

bitcoin hw wallet szavak :)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Céges SIM kártya PIN kódja egy post-iten a fiókban. Két nappal később már fejből is ment, a SIM lock ráadásul le van tiltva a készüléken, tehát érdemi szükség nincs is rá.

> érdemi szükség nincs is rá.

Kac-kac. Velem megtörtént, hogy este letettem a kikapcsolt telefont, majd reggel bekapcsoláskor közölte, hogy eddig 3x sikertelenül ütöttem be a PIN-kódot, így kérné a PUK1 kódot. Mindez egy 2 hetes bringatúrán, ahol senki nem piszkálta azt. Nem volt felhőtlen az örömöm, igaz a pár hátralevő napban ezzel az elvi esélye is megszűnt a telefonos zaklatásnak.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Én a telefonom nyitó mintáját felejtettem el, mert kikapcsolva nem volt, arccal/ujjlenyomattal oldozgattam fel. Android frissült, bootoljunk re. Amikor "elengedtem" a boot-ot, már kezdtem érezni, hogy nem kellett volna, mert nem voltam biztos benne, hogy merre-hogyan tekergett az a minta...

Egy ideje szerencsére már 3 naponta kéri a normál feloldást, hogy ne járj így. :)
Amúgy én a bankkártyám pin kódjával jártam így pár éve :D
Használni PayPass-t használtam (5ezer alatt fizettem vele csak így pin nélkül) nagyobb összegekre meg neten rendeltem csak oda szintén nem kellett pin. Aztán egyszer csak kp kellett volna.. utána már a kártyám kellett. :D

return signResponse.getSignForUser("zeletrik").map(SignResolvable::getSign).orElse(StringUtils.EMPTY);

Előfizettem egy flottás korlátlan netcsomagra. Juhúú, dual SIM-es a mobil, bele tudom rakni a meglévő kártya mellé, és akkor mindig lesz netem, meg tudom osztani WiFi-n is ha kell, és nem kell +1 eszközzel rohangálni.
A használatbavételkor beírtam a PIN-kódot, majd szokás szerint ment a fiók mélyére a PIN-kódot tartalmazó plasztikkártya.

Pár héttel később "kéremkapcsoljakiatelefonját" szituáció, de az tényleg az a hely volt, ahol még csak rezegnie se szabadott, mert zavaró (légiforgalmiirányító-kiválasztási procedúra). Kikapcsoltam. Hülye döntés volt.

Bekapcsoláskor nyilván kérte a 2. kártya PIN-kódját, én hülye sem a SIM-lockot nem kapcsoltam ki előzetesen, és a PIN-kódot sem változtattam meg. Meg nyilván fejből sem ment, és sem az azt tartalmazó plasztikkártya, sem SIM-tálcát kilökő bonctű nem volt nálam.
Mindezt 150 km-re a lakóhelyemtől úgy, hogy a vonatjegy is a telefonon volt meg.

Végül valami GSM bolt mentett meg a KöKi terminálban (kivették a kártyát).

Bíztam bene, hogy lesz cancel gomb, és azt megnyomva nem jelentkezik fel a 2. SIM kártya a hálózatra, de legalább használható állapotba kerül a telefon, de nem.
Ha van benne (akármennyi) kártya, akkor mindet kötelező PIN-kóddal feloldani, különben nem használható a készülék.
Az elsődleges kártyán nem volt SIM lock, a másodlagoson igen, és mivel annak a PIN kódját nem tudtam, ott meg is állt a folyamat.

Xiaomi Redmi Note 4X a készülék egyébként.

Nemet írtam, mert bár van papíron jelszavam (Nem, nem a jelszókezelőm jelszava jelmondata, mert az csak fejben van meg, LoL.), az egészen pontosan egy jelszókártyán van, szóval gratula annak, aki arról "leolvassa". (Főleg, hogy a jelszó egy része nincs is rajta a kártyán.)

- - -
TransferWise

Nekem van, egy ritkán használt rendszeren, VPN-es hálózaton lóg a gép, speckó kártyával lehet VPN-be belépni, ami mindig a kártyaolvasóban van, gép mellett a kódja felírva, egy csomó azonosítóval (az nem az én saram). Az én azonosítóm máshol felírva, jelszóval együtt, mert úgy indult, hogy 3 havonta jelszót kell cserélni. Ja, én e-személyivel lépek be.

A legjobb jelszavaimat könyvben találom, ami többnyire papír.

Vajon mennyivel nehezebb az otthoni iroasztalom fiokjanak egy tavoli szegleteben tarolt fecnire irt jelszamat megtalalnia egy tamadonak, mint azokat amik 1Password, LastPass, Chrome, Firefox stb. rendszerekben vannak?

Én sem értem, hogy miért jó a papír alapú megoldás, de azt sem, hogy miért jó a cloud. Ha már nagyon felhő, akkor az open source LessPass, ami viszont kliens oldalon dolgozik, vagy ha felhős tárolás, akkor a szintén open source, 3rd party által auditált Bitwarden, ami szintén kliens oldalon titkosít. Én ókonzervatív módon maradok a KeePassnál, ilyen érzékeny adatokat inkább nem bízom rá másra.
Ráadásul a 1Passwordnek és a LastPassnek meg is voltak a saját kis security seggfájásaik.

reflexből a nincsre nyomtam, de eszembe jutott hogy a gugli két lépcsős azonositáshoz van valami pótakármi. (ha épp nem menne a telefonom, vagy a másodlagos szám se, ami azért elég valószínűtlen)

Én maradtam le valamiről? Mostanság a SIM kártya PIN és PUK kódját elektronikusan adják át?

Rózsaszín szolgáltató 10+ éve már tudta a PUK (és talán a gyári PIN)-kódok lekérdezhetőségét ügyfélbiztonsági kód ellenében a telefonos ügyfélszolgálaton, piros-fehéréknél is láttam hasonlót pár éve, a kékekkel soha nem álltam kapcsolatban, de tuti van ott is ilyen.

Nálam megy a fiók mélyére a PIN/PUK kód új SIM-kártya beszerzésekor, ami általában nem kerül elő, amikor szükség lenne rá, de eddig mindig sikerült így kinyomozni a szükségeset.

_Minden_ magyarországi SIM-kártya aktivált SIM-lockkal (PIN kód kérése) kerül forgalomba, a csak mobilnetes kártyák is. Egyszer Hollandiában vettem egy prepaid SIM-et netezni, az is kért PIN kódot.

Más kérdés, hogy manapság a felhasználók túlnyomórésze azt egy mozdulattal kikapcsolja.

Van, de onnan nehezebb bekopipésztelni a jelszót, úgyhogy inkább plainteksztben tárolom egy passwords mappában.

Monitor hátuljára van ráírva a jelszó alkoholossal, mert a papír mindig leesett :-)

A Keepass "kikovetelte" hogy leírjam; hogy ha meghalnék (egyelőre nem tervezem) senki sem férne hozzá az adatbázishoz. Így az elkészült papír ment pecsétes borítékban a cég széfjébe.

Van pár pin-kód a kontakt-listámban fiktív emberek telefonszámaként :)

A lényeges kódokat, jelszavakat a gyerekek tudják, így meg van oldva rögtön a redundáns tárolás is. :-D

Ave, Saabi.

Arra van amúgy megoldás, hogy ha valami bajom van más hozzáférjen az accountjaimhoz? Betegség, pusztulás kitudja még mi

Az ötlet jó, de az a baj, hogy egyszerűen account inaktivitást néz.

Tegyük fel, holnap rámesik egy billiárdgolyó, egy üllő, egy zongora, egy safe és utána egy repülő. Majd az egész felrobban.

Szeretném, ha az asszony hozzáférne a fontos dolgokhoz ilyenkor. Bankszámlák kódjaihoz, számlaszámokhoz, feljegyzésekhez, hogy mi hol van. Mi a miénk. Másnap. Nem 12 hónap múlva.

Persze egy végrendelet meg ügyvédnél letett leragasztott borítékban lista jó erre.

És nem, nem titkolom halálom előtt, csak nem jegyzi meg a drága. Ugyanakkor a banki hozzáférés jelszavát nem fogom fekete keretes post-it-re kiírni "Halálom esetére". Szóval ha nem jegyezte meg, akkor kapjon emailt vagy papírra nyomtatott papíron listát.

Csak a szolgáltatói, nem megváltoztatott kódok eredeti papírjai vannak elsüllyesztve v.hol a fiók mélyén (céges SIM, kisebb forgalmú bankkártya, internet PPPoE login). Saját beállítású kódokat soha, sehova nem írok fel.

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"