Elon Musk nyilvános füvezése szerintem

Címkék

cool!
5% (19 szavazat)
az ő dolga, azt csinál amit akar!
45% (162 szavazat)
szerencsés, mert influencer, másokat befolyásolhat.
1% (5 szavazat)
nem szerencsés, mert influencer, másokat befolyásolhat.
18% (65 szavazat)
szégyenteljes.
14% (51 szavazat)
Egyéb, leírom.
1% (4 szavazat)
Nincs, csak az eredmény érdekel / nem érdekel.
15% (52 szavazat)
Összes szavazat: 358

Hozzászólások

Nem csodálom, hogy a töke tele van a tőzsdével..
Azon csodálkozom hogy ebből ekkora nagy hír lett,és nem csak a mandineren sopánkodnak rajta a nyugger technikatanárok.
Amúgy érdekes interjú, érdemes végighallgatni (vagy a kivonatát, mert 2.5 óra).

Hát nem tudom, de nekem egyre inkább ellenszenvesebb ez a csákó (most nem konkrétan a füvezés miatt).
Állítólag zseni, de hát.....

Az első órán vagyok túl a beszélgetésből, gyakorlatilag eddig semmi új, semmi mély, csak Elon Musk best of, AI, szimuláció a világ, a Tesla a legjobb geek kocsi, ..., Mars még nem jött fel.

Másik, hogy nekem nem ilyen rossz kommunikációs készségű embernek maradt meg előzőekből, gyakorlatilag mindenre 3-5 másodperc késéssel kezd el reagálni, 3 szavanként megáll, volt kérdés amire nem válaszolt és még csak észre se vette, hogy amit mondott az nem válasz (főleg az időgazdálkodása kapcsán).

Nekem mindig is lufinak tűnt, ahogy a média (talán tech-bulvár) kezelte őt, Jobs-ot is, talán másokat is, szerintem egy nagyon jó manager-i képességekkel rendelkező emberről van szó, a technikai mélységeit nem ismerem (az interjúban azt mondta, 80%-ban engineering kérdésekkel foglalkozik, pont az ellenkezőjét hallottam eddig), aki eldől, hogy mennyire sikeres autógyártót csinál majd, de berúgta a PR ajtót az elektromos autó témakörével, majd foglalkozott több olyan project-el, ami szintén rettentő jól PR-ozható (Space-X, alagút fúrás Boring Company néven lángszóró gyártással elindítva, ...), de nagyon nincs megválaszolva az a kérdés, hogy minden project-jében ott van-e tényleg, vagy csak jó PR-t épített, útjára indított egy rakás zseniális mérnököt, és őt jegyzik meg belőle az emberek. Nem elvitatom az érdemeit, csak torzítanak nagyon a híradások minden témában.

AI témakörében pedig pár helyen már belefutottam végre szkeptikus véleményekbe azzal kapcsolatban amit ő és főleg a vele együtt megjelenő szakértők mondanak általában, örülök, hogy beindított egy beszélgetést magasabb szinten, de közel sem vagyok benne biztos, hogy amit elmondott eddig, az nem csak egy nagyon egyoldalú nézet.

> Másik, hogy nekem nem ilyen rossz kommunikációs készségű embernek maradt meg előzőekből

Pedig elég megnézni bármelyik vele készült interjút. Ez egy adottság ami nehezen javítható, de azt nem nagyon lehet megmagyarázni, hogy miért ugyanilyen esetlen olyan helyzetekben is, ahol előre átgondolt beszédet kell prezentálnia, pl.: Tesla Unveils Powerwall 2 & Solar Roof

Update: Lehet van akinek ez bejön, a kommentek között: "Am I the only one who really likes the way he does his presentations? I feel like they are more natural. He isn't an overenthusiastic salesman selling us products that underdeliver.", "hes honest - my preference any day of the week...", "That's because he really believes in what he is doing, and designs his products accordingly -- to benefit mankind, not just to turn a profit."

Amit linkeltél több lépcsőfokkal jobb, mint a Joe Rogan interjúbeli teljesítménye, és az egy 2 emberrel szemben leadott teljesítmény, kötetlenül, ezért lepődtem meg. Masszív kijelentések is vannak benne, bármiféle indoklás vagy kifejtés nélkül, csak szimplán 2-3x megismételve, és csönd követi őket. Lehet, hogy személyes legrosszabb teljesítménye az interjú, de ez engem jobban érdekelt, mint hogy mit szívott, mert hogy ezt nekifutásból hozta. A linkelt anyaggal komolyabb bajom nincs, Steve Jobs prezentációitól, a "hipnózistól" szerintem jobb ha mindenki kicsit nyugtalan lesz, nem belefeledkezik.

Amennyiben emellett tiszta keresztény erkölcsök szerint él és megerőszakol kisfiúkat és/vagy megveri a feleségét minden nap, hogy tudja, hogy a férfi felsőbbrendű, nincs ezzel semmi baj, hiszen a jóisten szereti és megbocsájt. Ámen.

De mindenképpen érdemes nekünk ítélkezni más emberek dolgairól, legyen az hálószoba titok, vagy ilyesmi (de főleg hálószoba titok). Ez egy jó keresztény ismérve. Ámen.

Pedig szerintem totalisan adja magat.
Fel se merult volna benne az osszefugges, HA a kerdeses vallas gyakorloi/predikaloi nem "gyalaznak" lepten-nyomon a fu fogyasztokat, hanem kussban maradnanak es a _sajat_ dolgukkal foglalkoznanak. De nem igy van, emiatt pedig olyan lett az adjonisten, amilyen volt a fogadjisten.

-------------------------
Roses are red
Violets are blue
Unexpected '}' on line 32

Már Para-Kovács szerint se olyan ártalmatlan a fű, elnézve saját ismerősi körében a tapasztalatokat. Ezt maga mondta, saját rádióműsorában. Talán el kellene gondolkozni, már ha még tudnak az érintettek. Én támogatom az alkohol szigorítását is, mert az az álszentség, hogy külön kezelik.

Tulajdonkeppen ha az akkori USA, Szovjetunio meg ugy altalaban az arab vilag sem tenyezo, akkor igaza van. A fu meg kb. 100 eve lett a legtobb orszagban betiltva, elotte senki nem tiltotta.

Igazabol kulturalis okok miatt van ez az egesz, ha a bor nem Krisztus veret szimbolizalna, meg a himnuszban nem Tokaj szolovesszei hanem kenderultetvenye szerepelne, akkor be lehetne tiltani az alkoholt helyette.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Az alkohol még durvább mint a fű. Olyan emberről hallottam már, aki abba tudta hagyni a füvezést, olyanról még nem, aki (tartósan) le tudta volna tenni az üveget.
1 millió alkoholbeteg országában valóban kellene ezzel foglalkozni, csak ez nem egy népszerű téma (meg persze a vezetőink is szeretnek vedelni, így nehéz lesz).
Az biztos, hogy a terroristák soha annyi ember életét nem fogják tudni megkeseríteni, mint amennyit az alkohol tud.

Én apám is alkesz volt (38 év). Legjobb barátomé is (40pár év).
Most is van közelemben alkesz.
Pót anyám addiktív embereket segítő szolgáltatónál dolgozik (alkohol, drog, szerencsejáték), sajna szex-függök nincsenek, akkor néha beugranék :P

Szerintem 3 féle alkesz van:
- szociális, ki adott élet helyzet miatt nyúl valami stressz oldóhoz amihez hozzá szokik.
- az igazi addiktívek, akiknek az agyuk van kicsit másképpen drótozva, őket hívják az orvosok betegnek, majd önnön maguk úgy hivatkoznak, hogy ez egy betegség. Szerintem nem az mert ha felszáll egy alkesz a buszra és iszik mindenki előtt, attól nem fog másik 3 új alkesz leszállni arról a buszról. (hülye példa, beleköthető, de most ez van)
Hívhatjuk genetikai betegségnek, mert végül is az, de azok általában nem gyógyíthatók, csak kezelhetők. Pl. ha valakinek igen erős a tudatos akarata, mind amellett, hogy függő.
-anyaméhben fizikailag addiktívá váló szerencsétlenek.

Az elsőnek van esélye lerakni. De ha az élet helyzet úgy hozza, sajna bármikor újra előveszi.
Igazából "véglegesen" csak a halál veszi ki a kezükből.

A fűről is van több ismerősöm és személyes tapasztalatom:
Én nem vagyok függő, nekem nem okozott gondot és nem is használtam csak hétvégenként (Amszterdamban, nem itthon :) .
Sok ismerős onnan napi szinten használja, de sokan rájöttek, hogy csak pénz kidobás, mert ugyan azon hatáshoz egyre több kell.
Szóval időnként kell egy kis szünetet tartani és utána megint lehet egy darabig használni.
Mindenkinek másképpen hat az agyára, van akinek elve rossz vagy némi idő után besokall.
Persze lehet egyszerre sok, erős anyag is probléma.
A barátaim alapján (mivel a buta embereket nem viselem el, illetve elkerül őket) kik mind intelligens emberek, a füvet le lehet tenni az alkoholt csak megfelelő csillag-állas esetén.

Te nem a keresztényeket üldözöd, hanem a "farizeusokat". Ha ezen idézetek elolvasása és értelmezése után is úgy gondolod, hogy a keresztényeket üldözöd a kijelentéseddel, akkor mellészúrtál.
„Ne ítélkezzetek, és titeket sem fognak elítélni! Ne ítéljetek el senkit, és benneteket sem fognak elmarasztalni! Bocsássatok meg, és bocsánatot fogtok nyerni!” (Lukács 6,37)
„Nem az fertőzteti meg az embert, a mi a szájon bemegy, hanem a mi kijön a szájból, az fertőzteti meg az embert." (Máté 15:11)
„Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen". (János 3:16)

Az asszony csendességben tanuljon teljes engedelmességgel. A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben. - I Timothy 2:11-12

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Kezdjük ott hogy ehhez a hülye joe roganhoz eleve nem mentem volna el.
Aztán amikor megkínál, visszautasítom, mondván interjúra hívtál nem haverkodásra.

Költséges hobbi egy tőzsdei cég vezetőjétől a részvényesekfelé.

Mintha nem lett volna ugyan úgy esélyes az is, hogy nem képernyőn, hanem azon kívül fogyaszt drogokat, most komolyan ettől lett megbízhatatlanabb, mert 1 alkalommal publikusan egyébként ott helyben legális drogot fogyasztott?

Nem esetleg inkább az van, hogy ezt az "élő legendát" akkorára fújták, hogy már minden pisszenésére reagál a tőzsde valamerre, nem igazán logikai alapon?

Szánalmas. Értem én, hogy kell a felhajtás, de nem így. Musk van akkora név, hogy hír legyen már abból is ha eldob egy papírrepülőt, de a nyilvános betépés nagyon nem segít a cégén. Kivéve, ha az volt a cél, hogy meghintáztassa az árfolyamot. 8% árfolyamesésnél már komolyan be lehet vásárolni. Ha ehhez hozzájön, hogy utána még beszáll a kenderbizniszbe, akkor még egy pozitív húzásnak is fel lehet fogni.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Áll Ali a sejksége közepén egy homokbuckán, néz szerteszét és keserűen ezt mondja a mellette álló amerikai üzletember-barátjának:
– Figyu, két év alatt építettem nekik 200 kilométer elsőosztályú autópályát, de nehogy azt hidd, hogy úgy hív a népem, hogy Autópályaépítő Ali… Hat hónap alatt felhúztam nekik egy ingyenes aquaparkot, ahol tucatnyi medence, ötven csúszda és jéghodeg sör vár mindenkit, de nehogy azt hidd, hogy a népem úgy hív: Aquapark Ali… Bevezettem az alanyi jogon mindenkinek járó, havi ötezer dolláros munkanélküli segélyt, de nem az a becenevem, hogy Bőkezű Ali…
De ha az ember CSAK EGYSZER megdug egy tevét…

En igy ismertem, csak az nem fer el egy tweetben. Mondjuk nem biztos, hogy igaz, Cameront se disznobaszokent ismerik..

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Sőt, még fű sem volt a spangliban! Nemhogy fű, még dohány sem! Az egész CGI speciális effect volt!
Nem a tépés nagyságával van a gond, hanem azzal, hogy az egész egyáltalán felmerül. Musk egy magas kockázatvállalású üzletember, aki showmankedéssel próbálja elérni, hogy figyeljenek rá, ezáltal folyjon hozzá az elkölthető pénz. Mint showman, el kellene döntenie, hogy géniuszt akar játszani vagy bohócot.
Jobs is ilyen volt, csuklóból nyomta a vizionárius excentrikus zsenit, de a kis drogozásait és egyéb kicsapongásait megtartotta privátban.
Musk ugyanezt tolja nagyban, hiszen nem egy darab műanyagot akar termékként eladni drágán, hanem több tízezer és millió dollárnál induló terméket. És az üzleti élet már csak olyan, hogy a nagy értékű berendezéseket öltönyös emberek adják el íróasztalnál, és nem raszták reggie háttérzenével egy kisbuszban.
Igen, kellenek a bohókás stuntok a lángszóróval és a rakétával kilőtt piros autóval, de nagyon gáz, hogy Twitteren nyom HUP szintű flamewart a mentést végző búvárok vezetőjével és képes lemenni kutyába egy interjú közben. Az ilyent nem szeretik az üzleti életben. Ott felelősségteljes embereket szeretnek látni az asztal túloldalán.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Frászt tartotta meg Jobs privátban a drogozásait. Konkrétan azt nyilatkozta, hogy az LSD mély tapasztalást adott neki és az egyik legfontosabb dolog az életében. Gyanítom erős hatása volt ez a szilícium völgyre, amiért egyre nagyobb divattá válik az LSD, a pszilocibin és a meszkalin microdosing. Mindenki ezektől a szerektől várja az energiát és a kreativitást.

Musk ehelyett elmondta, hogy talán egyszer próbálta a füvet korábban és az alkohol is drog. Nem tűnt a részéről hatalmas népszerűsítésnek, ennek ellenére egyesek rasztákat és reggie háttérzenét vízionálnak kisbuszban. :)

1978-tól 1989-ig volt a reggeli szesztilalom.

Vártam már ez a témát, hogy bekommentelhessem - a fűnek új, káros mellékhatását fedezhettük fel:
1 slukk az minusz 6% bukó a tőzsdén.

:)

A jó hírnév felépítéséhez 20 év kell. Lerombolni elég 5 perc.

> Sol omnibus lucet.

A füvezés elhülyít. Ergo, aki füvezik az hülye. Vagy az lesz ha nem hagyja abba.