Mi a véleményed az újabban trendi SJW, PC stb. rövidítésekről?

Címkék

Imadom, mert ezekkel gyorsabban kifejezhetek komplexebb dolgokat is, trendi lehetek es a kavemba is ezt rakok cukor helyett.
6% (16 szavazat)
Olykor szoktam hasznalni, de nem lesznek elvonasi tuneteim nelkule.
20% (54 szavazat)
Inkabb zavar, feleslegesnek tartom ezeket.
17% (45 szavazat)
Kifejezetten utalom, unatkozo figyelemhianyosok jatekszere, csak az idomet rabolja az utana guglizas, hogy mit takar.
39% (106 szavazat)
Nem erint, nem foglelkozok vele, csak az eredmeny erdekel.
18% (50 szavazat)
Összes szavazat: 271

Hozzászólások

És most jöhetnek a példák, SJW, PC, mi van még?

Csakhogy jóideje már Microsoft Windows-t futtató izét értenek alatta ;)
vagy más területen: Political Correctness

Pont ez a baj a kontextus nélküli néhánybetűs rövidítésekkel, hogy jelentésük nem egyértelmű, cserébe remekül alkalmasak bullshit generátor kimenetekbe, aláírásokba, önéletrajzokba:

pl:
CISA, CISM, PCI-CFO

--
zrubi.hu

Azt bírom, amikor az eggyel fentebbi hozzászóló (gy. k.: tomtyi) a "modern nyugat" "bolsevik mozgalmát" próbálja degradálni a "bolsevik" szóval, miközben épp egy bolsevik ideológiájú párt épít ki itthon diktatúrát.

Komolyan, már a hup-ra is beszivárogtak a párt-trollok?
Mert oké, én alanyi jogon vagyok néha hülye, de legalább nem fizetnek érte. (Oké, nekik se.)

Nézd, lehet ezen röhögni, de alapvetően onnan indult az egész meglévő társadalmi rend felborítása. A hagyományos nemi szerepek felborítása, társadalmat korábban összetartó sémák, családmodell szétverése (ld. gender-ideológia, túltolt feminizmus, egyenlősdi stb.), nemzetállamok visszanyesése, a korábban domináns európai kultúrkör erodálása (ld. folyamatos pl. bűntudatkeltés a németek irányába), meglévő kultúrális értékeink, identitásunk egy masszával való lecserélése nagyon szépen beleillik a kommunista ideológiákba.

Az a gond, hogy a legtöbb embernek az egészből az oroszos kommunizmus jut eszébe, nyugaton meg szerintem rájöttek, hogy lehet ezt nem retardáltan erőből, hanem szépen lassan, alulról építkezve mézes-mázas csomagolásban letolni az emberek torkán úgy, hogy utána maguk akarják.

Erre hoztam egy másik topicban példának a Star Wars legutolsó részét: legelső triológiában helyén voltak a jelképek. Most meg? Mindenhova muszáj női szereplő, vezetésbe LMB pozitív nőt kell rakni, aki kioktathatja a fehér férift, gazdagok (=burzsoá) elleni kirohanás, PETA-s állatvédelem mindenek felett, és némi idézgetés az Internacionáléból ("múltat végképp eltörölni"). Kiváló korkép, kíváló jelképgyűjtemény.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Miért van az akkor, hogy a bolsevik -később kommunista országokkal szemben álló nyugati országok "bolondultak" meg és ma a volt kommunista hatalmak képviselik a normalitást?
Sőt Kína ma is hivatalosan kommunista ország, még ha erősen piacosodott is a 21. századi kínai kommunizmus.

Mert magas szintről elnyomtak minden ilyen szarságot és csak a hivatalos narratíva létezhet (hivatalosan) ott így elég nehéz bármiféle alulról jövő szervezkedést művelni ott.

Másrészt szerintem az sem tett túl jót a projektnek, hogy a kommunizmust ott erősen vérrel próbálták meg letolni az emberek torkán, ami nem egy jó motivációs erő. Meg - főleg Kínában - elég nagy kontroll van még most is afelett, hogy milyen információhoz lehet hozzáférni és milyenhez nem.

Beszélgetsz pl. idősekkel, akiknek a nagyszüleik még megérték a régi korokat, rendszeresen visszatérő elem lesz, hogy "fel sem vetődött, hogy lehetne máshogy is".

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Szerinted gyerekek nemi fejlődésének hormonális összezavarása, majd a fütykösük lekaszabolása normális? Na, idáig például még nem fejlődtünk fel.

http://www.breitbart.com/big-government/2016/12/19/national-geographic-…

Ja, és a szülő meg sem próbálhatja kijózanítani az oviban eltérített gyerekét: https://www.louderwithcrowder.com/canada-parents-gender-preferences/

Ez persze csak példa volt.

Azt kell látni, hogy ez egy folyamat, amit folyamatosan halad "előre". Progresszió. Ma buziházasság, holnap gyerekek nemi-hormonkezelése. Elhitted volna 90-ben, hogy tranvesztita szakállas lény lesz egy európai énekversenyben a győztes? Akkor ez még lehetetlen lett volna. Azóta "haladtunk".

Kanada néhány lépéssel "előrébb" jár, mint nyugat-európa, és sokkal "előrébb", mint mi. Na, ez az a verseny, amiben jó lemaradva lenni.

Értelek.
Szerintem ez egy öngerjesztő folyamat, egyik oldalon annyira túltoljuk a náculást, hogy a másik oldal is túltolja. Erre az egyik oldal is megint.
Már ott járunk, a kormányuk nemzetközi szerződéseket hagy figyelmen kívül, csak hogy "igaza" legyen és áldozatként tetszeleghessen.
A 90-es években mindenki leszarta ezt. De voltak páran, akik fröcsögtek, hogy a "melegházasság miatt ők is implicite bebuzulnak, ezért pfej! tehát tiltsukbe." (Igen, kb ennyi értelem van benne, amennyit kiolvastál.) Ennek okozata (is) a pride pl. [ha már a kinézet: a Budapest Parade okés volt, de a Budapest Pride nem? Hogyisvanez?]
Szélsőségek gerjesztik egymást. És amikor mutogatsz, hogy "de ők ott rázzák a seggüket", igazad van, DE a te xenofób, dehumanizáló magatartásod vezetett ide.

A gyerekek nemi hormonkezelése megint egy szélsőség, ami azért jött létre (egy hosszú folyamat végén(?)), mert az elbaszott szülők csak így bírnak szembemenni az állandó rasszizmussal. Köcsög dolog? Igen. Ő hibájuk is? Igen.
Mi segít? A párbeszéd? Igen. Az ilyenek dehumanizálása? Nem.
De mi pl már ott tartunk, ha nem fidesz-kdnp szavazó vagy, akkor öntsenek le savval/dögölj meg/etc amit a pestisrácok épp tol. Érted, ugye? Egy általános "in the closet" fellazításának vágyának elnyomásától eljutottunk oda, hogy a szomszédodat megölnéd két liter tejért, mert a fideszes bácsi, aki adta, azt mondta neked, hogy elvenné tőled, hogy a hozzád beköltöztetendő menekültnek odaadja a jövő héten. A sok idióta meg csontig benyalja.

Igen, az SJW rossz, a PC rossz. De annyira polarizálódva lettünk, hogy a másik opció a trump-i/orbáni "us vs them" gyűlöletcunami. Néha már azt is csodálom, hogy _itt_, a HUP-on, különböző pártállású emberek nem kurvaanyázzák egymást azonnal, hanem csak 10 komment után.
Egyszerűen nem lehet már semleges (neadjisten finomhangolt) pozíciót elfoglalni, mert akkor mindkét irányból "them" leszel, azaz ellenség.

end of coffeebreak rant
és most flém

A gyűlöletcunamiról csak annyit, hogy a ballib megmondóemberei sokáig, nagy hangon kiabálták a világba, hogy Finkelsteinnel a Fidesz hozta a megosztást, a gyűlöletkeltést a magyar politikába. Nyilván azért, mert a gyűlöletkampány mint forma kidolgozója ő volt. Csakhogy Finkelstein legjobb esetben is 2006 után dolgozott a Fidesznek, míg Ron Werber már a 2002-es MSZP kampányt irányította, neki „köszönhetjük” a 23 millió románozást is.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Kunhalmi Ágnes, a budapesti szocialisták elnöke:

"Hoffmann Rózsa torz és rossz felfogásától indíttatva vette ki az óvodai alapprogramból a gender-szemléletet"

A teljes cikk a Férfihang.hu - Közéleti, kulturális és életmód magazin férfiaknak oldalán olvasható:
http://www.ferfihang.hu/2018/03/12/nekunk-magyaroknak-aprilis-8-a-lesz-…

Ez a történet több problémát is felvet.

(1) Óvodában gender elmélet.

És akkor ugye senki ne merjen arra gondolni, hogy a meglévő társadalom / társadalmi normák teljes felforgatása zajlik irányítottan... Ha mégis arra gondolsz akkor rasszista vagy, meg homofób, meg antiszemita, stb.

(2) Ilyen emberek kerülnek be a parlamentbe mint ágika.

Nagyon szépen összefoglalta egy hozzászóló a cikk alatt:

A legjobban Kunhalmi Ágnes döbbentett meg. Elnézegettem ahogy feltipegett a pódiumra röhincsélni előadás közben egy olyan ruhácskában, ami ránézésre többe kerül, mint az általa “védett” nők átlagos havi fizetése. Kíváncsiságból rákerestem és kiderült hogy se nyelveket nem beszél, se emiatt diplomája sincsen. Nyilván a női kvóták szószólója is, hiszen ő is kvótanőként került a pártja vezetésébe.

Ha szerinted a gyereked nem találkozhat homoszexualitással, akkor homofób vagy, by def. Vagy nem értem, mi bajod ezzel. (Itt hasznos lenne kicsit konkrétabban tudni, hogy mit takarhat az, hogy az óvodai anyag összeállításakor a gender eredményeit is figyelembe veszik.)

> egy olyan ruhácskában, ami ránézésre többe kerül, mint az általa “védett” nők átlagos havi fizetése.

Ennek semmi értelme.

> És akkor ugye senki ne merjen arra gondolni, hogy a meglévő társadalom / társadalmi normák teljes felforgatása zajlik irányítottan...

Már 50 000 éve zajlik ez, akarom mondani, irányítottan zajltatja Soros személyesen a normák felforgatását.
Már majdnem eljutottunk oda, hogy egy meleg párnak ugyanannyi joga van, mint egy heteronak.

Szerencsére nem szállt el mindenki sütnivalója, és van aki MEGVÉD minket ettől az erkölcsi fertőtől. Bele se merek gondolni, hogy különben mi lenne.

Ha szerinted a gyereked nem találkozhat homoszexualitással, akkor homofób vagy, by def. Vagy nem értem, mi bajod ezzel. (Itt hasznos lenne kicsit konkrétabban tudni, hogy mit takarhat az, hogy az óvodai anyag összeállításakor a gender eredményeit is figyelembe veszik.)

> És akkor ugye senki ne merjen arra gondolni, hogy a meglévő társadalom / társadalmi normák teljes felforgatása zajlik irányítottan...

Már 50 000 éve zajlik ez, akarom mondani, irányítottan zajltatja Soros személyesen a normák felforgatását.
Már majdnem eljutottunk oda, hogy egy meleg párnak ugyanannyi joga van, mint egy heteronak.

Szerencsére nem szállt el mindenki sütnivalója, és van aki MEGVÉD minket ettől az erkölcsi fertőtől. Bele se merek gondolni, hogy különben mi lenne.

> Ha szerinted a gyereked nem találkozhat homoszexualitással, akkor homofób vagy, by def.

Szerintem a kilincsorrú George Weinberg mellélőtt a fóbia szó használatával mert a többségi társadalom nem retteg (ez a kiválasztottak előjoga) a buziktól hanem undorodik tőlük. Nagy különbség.

(Érdekes körülmény, hogy ha a társadalom felforgatásáról van szó akkor az úszósapkások mindig élen járnak)

> Vagy nem értem, mi bajod ezzel. (Itt hasznos lenne kicsit konkrétabban tudni, hogy mit takarhat az, hogy az óvodai anyag összeállításakor a gender eredményeit is figyelembe veszik.)

Azért nem érted mert merőben más az értékrended mint a társadalom többségének. Alapjában véve ez nem lenne probléma mert az értékrended a magánügyed. Csak az általatok hirdetett tolerancia jegyében el kellene fogadnotok a többségi társadalom igényét arra, hogy ne egy kisebbség által felállított abnormális normák szerint kelljen élnie.

Ez lesz a jövő óvodája?

> Már 50 000 éve zajlik ez, akarom mondani, irányítottan zajltatja Soros személyesen a normák felforgatását.

Láthatóan a tények nem zavarják össze a világképedet.

> Már majdnem eljutottunk oda, hogy egy meleg párnak ugyanannyi joga van, mint egy heteronak.

Tudnál egy olyan hatályos magyar törvény idézni ami megtilt dolgokat csak a buziknak?

> Szerencsére nem szállt el mindenki sütnivalója, és van aki MEGVÉD minket ettől az erkölcsi fertőtől. Bele se merek gondolni, hogy különben mi lenne.

Szerencse...

Hát, persze, bolsevik. Nem náci? Ha már a Jobbikkal éppen összebútoroztak azok, akik korábban őket nácizták. De van az a pénz… És ezt itt kivételesen szó szerint kell érteni.
Személyeskedésen kívül mást is tudsz?
Azzal tisztában vagy, hogy ezzel a hozzászólásoddal tökéletesen példáztad az általad kifogásolt Zakaria-kijelentéseket? Úgy gondolod, hogy csak azt és csak úgy lehet gondolni és mondani, ahogy az neked megfelelő? trey ne csináljon egy safe space-t itt a HUP-on?

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Modern nyugatot tekintsd úgy, mint ami a marxi célok egy részét („kizsákmányolás” van ugyan, de a szociális jóléti állam kicsit betett a munkásmozgalomnak) megvalósította, emiatt a balosok pártoknak új, az idő előrehaladtával egyre újabb „védendő” társadalmi csoportokat kellett találnia. A amerikai Demokrata Párt mára eljutott oda, hogy a korábbi alapját lemucsaizza, fehér felsőbbrendűnek titulálja és a többi ostobaság, ami a legutóbbi elnökválasztási kampányban elhangzott a részükről.

Az SJW bolsevik, mert valójában társadalmi, tömegtámogatottságuk nincs, egy törpe kisebbségként egyszerűen agresszióval akarják a társadalomra erőltetni a zagyvaságaikat, éppen úgy, mint a névadóik.

„az ostoba és nem ostoba bolsevik” közötti különbségtételt feloldom egy, korábban sajnos kimaradt vesszővel az „ostoba, bolsevik” formában. Így jó lesz? Kevesebb a feszkó?

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Kevesebb a feszkó?
Ja, sokkal, egy ideg voltam. :)

De most őszinte leszek, én ezekkel a mindenütt olvasható, jól hangzó jelzővel nem tudok mit kezdeni. Nem tudom, hogy mit jelentenek, vagy ha van sejtésem róla, akkor azt sem tudom, hogy éppen hogyan kéne értelmeznem. A legjobb, hogy nem is érdekel annyira, hogy egy kis trollkodásnál több energiát bele fektessek. :) Kinek van erre manapság ideje?
--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

Szakterületen belüli kommunikációban hasznosak, szakterületen kívül kerülöm, vagy leírom a kifejtést zárójelbe.

A PC egyébként egyáltalán nem új, én már 2000 környékén hallottam angoltanáromtól, hogy Angliában már nincsenek négerek, hanem black gentleman-ek vannak a PC miatt.

Az SJW nekem is viszonylag új volt mostanában.

Na várj, nem vagy elég naprakész a píszíből :)

Szóval először a "nigger" kifejezés nem volt píszí (bár akkor még lehet nem így hívták a píszít, de érted), az volt a helyes ha black-et mondtál. (Noha a nigga rapper-ek azóta is niggáznak, de nekik nem kell píszínek lenni.)

Aztán később kiderült, hogy a black se píszí, hanem az afroamerican kifejezés a píszi. Majd még később kiderült, hogy az afroamerican is fúj, tudomásom szerint most az "african american" az igazán píszi elnevezés, ugyanígy van "asian american" is, a fehér embert caucasian-nek illik nevezni, de a latino az nem tudom mennyire píszí.

Már ha azóta nem történt valami, amiről lemaradtam :)

PMFJI but my SO says "FWIW IMNSHO 'KUTGW' is rare; OTOH it may be useful."

Egyebkent pl. a SJW hasznos, mert pontosabban leirja a mentalis zavar mibenletet, mint ha lekretenezned.

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

Te hogyan kategorizálnád azt a hozzáállást, hogy azok a csoportok, akikre az ellenfeleik SJW kifejezéssel utalnak, kizárólag csak a saját magukra vonatkoztatják a szólás- és véleményszabadságot, nemhogy nem állnak bele a vitába, de még a vita lehetőségétől is elzárkóznak, gyakorlatilag nemlétezőnek tekintenek bárkit, aki nem az ő mantráikat tolja, azt szélsőségesnek nyilvánítják (emlékszel, ugye: altright), a legszélsőségesebb módon, akár fizikailag is megtámadják? Ezek a csoportok mennyiben teljesítik be az általad idealizált egyszerű, tiszta, szűkítő értelmű jelzők nélküli „justice” fogalmát?

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ha napi egyre rá kell keresnem még nem törik le a kezem, ha a téma érdekel előbb-utóbb rám ragad néhány rövidítés.

Őszintén szólva én azért járok szakmai oldalakra, mert ezek - elvileg - ortogonálisak a politika világára és jóval kevesebb ösztönlény szerű vitát olvasok. (Linux/Android vs. iOS/MacOS vs. Windows hitvitákat inkább viccesnek élem meg.) Ehhez képest ez a szavazás, az előző és az Apple reklámok posztja előhozták az emberi gondolatok legalját. A trollkodás sokkal kevésbé zavar, mint az ezeken a témákban lévő hozzászólásokban olvasható mély gyűlölet és emberi sötétség. Jó lenne, ha ezek eltűnnének, különben kénytelen leszek sok-sok év után csak angolul olvasni, azért meg kár lenne...
--
https://naszta.hu

Nem az volt a celom, hogy ilyen vitat valtsak ki a szavazassal, csak tenyleg a roviditesekhez valo hozzaallasra lettem volna kivancsi es nem a mogottes tartalomra.
Valamelyik nap belefutottam a temaba ahol a "nem leszek PC"-t fejtegettek es a kommentek vegere jottem ra, hogy political correct-rol beszelnek es nem valami uj hobort, hogy most ki milyen helikopter. Kesobb masik temaban meg elojott az SJW, mondom remek megint kereshetem ki mirol van szo.
Igy fogalmazodott meg bennem a kerdes, csak en nem tudom ezeket a (topik/oldal temajahoz kevesbe kapcsolodo) roviditeseket vagy masokat mennyire zavarnak ezek.

Az SJW fontos rövidítés, ami egy még fontosabb jelenségre világít rá. A rákeresés, utánaolvasás egyáltalán nem haszontalan. És valóban ahogy Nyosigombóc is írta, többletjelentése van.

Ellenben az ilyen OTOH, ASAP, stb rövidítések idegesítőek. Meg azok a hárombetűsek is, amiknek van 100 féle feloldásuk, és ki kell találni mire gondolt a költő.

Nem a jelentessel van gondom csak a roviditessel, hallottam mar rola ahogy a roviditest is, meg jopar hasonlo 3 betus kifejezest aminek szama utobbi idoben ugy erzem rohamosan novekszik. Ezert nem ugrik egybol hogy social justice warrior-rol van szo, hanem talalgatok valami star wars vagy celeb monogrammja netan programozasi modszertan avagy minek a roviditese lehet mire feladom es rakeresek. Pedig lehetne azt a szuk plusz 20 karaktert kiirni helyette vagy mellette zarojelben.
Ahogy PC-rol se egy informatikai szakmai portalon nem a political correct ugrik be altalaban az olvasonak, ki lehetne irni mire gondolt a kolto, esetleg a magyarul mar talan ismertebb de rovidebb polkorrekt kifejezes is hasznosabb lett volna. (De ha magyarul irtak volna PK-nak is elobb jutna eszembe a primary key.)

De nagyon nem egyértelmű ez a kérdés.
Az FYI, ASAP és hasonlók, valamint rengeteg szakmai rövidítést (RAM, HDD, tls, ssl, L3, stb.) nagyon régóta napi szinten használok. Fel se tűnik, rövidebb így az írásos kommunikáció.

Amiket viszont írtál, azok egy nagyon jól körülhatárolható témához kapcsolódnak, ezeket meglehetősen ritkán (vagy soha sem) használom, mert viszonylag ritkán/soha nem folytatok ilyen eszmecseréket. Véleményem pedig nincs róla :)

Általában is igaz, hogy az élet területeit nem lehet elválasztani egymástól. Ennek ellenére azért némi intelligenciával lehet egy adott helyen egy adott területre koncentrálni.

Részben ebben merülne ki az általam többször emlegetett "szakmai méltóság", ami ezen a környéken sokakból hiányzik.

---
Science for fun...

[x] Egyeb: en orulnek a legjobban, ha egyiket se kene hasznalnom. De tul sok problemat ezen szavak hasznalataval konnyebb elmagyarazni

Csikó koromban csak pár ilyen volt, USA, KGST, CCCP, KGB, BKV, FBI, CIA, DDR, PETTINGELÉS. Mára kicsit elszaporodtak, néha rá kell gugliznom.

Hasznalom, mert egyszerubben megfogalmazom vele a problemaimat; a fejlesztok utaljak, mert nem ertik, mit mondok, ezert ok maguk is ugyanigy kommunikalnak - a sajat "zsargonjukban".

2018 van. Egy szavazás beküldésének erejéig lehetne használni virtuális billentyűzetet. Ha másnem a gugli transzlét oldalon van.
Bojkottálom a szavazást.
Egyébként voltam katona, szóval a HDM-hez az EÁP-on keresztül vitt az út, és olykor elhagytam az OLP-met, az ÜTI pedig nyavajgott.

Néha használom, de nem mindegy hogy melyiket és mikor. A PC csak rövidítése a polkorrekt fogalmának, a SJW viszont egy eleve gúnyos és lesajnáló fogalomra utal. Ami azért baj, mert igen komoly és vitás jelenségről beszélünk, és egy rosszul elhasznált SJW tompíthatja a valós kritika élét. Libtard, zsidesz stb. ugyanez. Olyan, mint amikor valaki window$t vagy bubuntut vagy szarmojit ír... van egy jó gondolat, egy valós probléma, és komolytalanná válik a kritika az idióta szójátékoktól. Gg.

Csakis borotváltat. A csésze pedig legyen a legundorítóbb stílusirányzat szerint, a személyiségzavaros Meret Oppenheim 1936-ban ,,alkotott'' szőrös csészéjében.

http://images.reblog.hu/uploads/blogs/11653/125648/post_125648_20130415…

A szőrzetet persze a borotvált macskáról kell odarakni, nyúzás tilos!

mingyá ríva fakadok, kéne egy PZS (azaz pézsé) :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Azt se tudom mit jelent. És igen, lusta vagyok ráguglizni ráduckgduckgózni is.
--
"Sose a gép a hülye."

[x] egyéb: már mitől lennének ezek "újabbak"? Ezek már jópár éves kifejezések.

gimnáziumban volt az előző évezredben, hogy leírtam a CaS szót, kérdezték mi az és közöltem, hogy cigány a siralomházban. magyar irodalom óra volt persze. ilyen trendi lettem volna már akkor?

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

PC? Mint új...

Nálunk 30 éve ez a neve a gépnek. :-D

Ahogy írták, terület- (meg gondolom iskola)függő, hogy az A-nál egy hanggal magasabb hangot H-nak vagy B-nek hívják. Kiskoromban erre az volt a magyarázat, hogy egyszerűbb, mert akkor kevésbé lehet összekeverni, hogy most a hangról vagy az eltolásról van szó. Elmémben egy a-mollos hangsornál elég logikusnak tűnne, hogy AHCDEFG helyett ABCDEFG-t mondjak.

Helyzet egyébként annak függvényében bonyolódhat/egyszerűsödhet, hogy milyen hangszerről van szó, ugyanis nem mindegyik hangszer kromatikus, van, amin örülni lehet, hogy egyáltalán diatónikus és van olyan is, ami még csak nem is illeszkedik a tisztított, temperált hangsorba és van, ahol konkrétan egy fél hang eltérés van. :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

SJW, PC - sajna jól ismerem őket, így nem maga a rövidítés zavar, hanem a jelentése.

Másrészt az internetes angolban mostanában eltetjedt rövidítések nagyon idegesítőek - ianal, brb, otoh, fwiw, afaik, és ezek még a jól megjegyezhetőek, de van sok más rejtélyes betűszó. Miután megjegyzi az ember az utolsót, azonnal felbukkan öt újabb, amit megint lehet kideríteni.

https://www.urbandictionary.com/

----
„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”