Havonta átlagosan ... GB adatot forgalmazok mobilkapcsolaton keresztül.

 ( Saboteur | 2017. május 16., kedd - 8:04 )
1-nél kevesebb
43% (245 szavazat)
1 - 2
24% (137 szavazat)
3 - 5
15% (87 szavazat)
6 - 10
3% (17 szavazat)
10+
6% (32 szavazat)
semennyi
8% (48 szavazat)
egyéb, leírom kommentben
1% (7 szavazat)
Összes szavazat: 573

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

1-2-t jelöltem, de csupán azért, mert igyekszem limiten belül maradni.

Ha nem kellene a limittel foglalkoznom biztos kicsit megnőne a felhasználásom is. Nem sajnálnék youtube-ot nyomogatni út közben és kihasználnám rendesen a play music előfizetésem, nem korlátoznám magam az offline-ba rakott számokra.

+sok
------------------------
Everyone is a winner*

Nalam pont ez van. Alapvetoen inkabb desktopon hasznalok internetet, a telefonom inkabb masodlagos eszkoz, megis lemegy rajta havi ~4GB adat. Korlatlan internet van a telefonon (ceges elofizetes), ugyhogy a wifit be se szoktam kapcsolni (energia takarekossagbol).

energia takarekossagbol

fura mert pont ellenkezoleg szoktak mondani, hogy engedelyezd a wifi-t, akkor az adatkapcsolatot leallitja es az takarekosabb az akkura nezve. wifi adatforgalmazas kb. tizedannyi energiat fogyaszt, mint a sok G-s.

Én azt tapasztaltam, hogy pont ellenkezőleg. Az épület elég nagy, sokat kell mennem különböző szintekre, a lépcsőházban gyenge a jel, RSSI meg megküldi a kimeneti teljesítményt, vagy csak simán handoverkedik az állomások közt, de simán elfogyott az akku délután 4-re. Azóta meg már csak ilyen filtered internet van (pár dolog tiltva), személyes logolással, szóval nekem a 4G adja meg a szabadságot és az estig tartó akku időt.

Hát nekem 7gb-m van soha nem figyelem hogy hol tart, nem korlátozom magam a használatát illetően :) Az elsődleges telefonon 3gb volt az áprilisi ciklusban, a másikon 1, a navira használt tableten kb 500mb :)

Talán egyszer volt hogy elfogyott amikor több iso-t töltöttem le menet közben :)

Meg is jött a válasz, Telenor Hello Data.

Messziről jól hangzik, de az az igazság, hogy jobb ami most van, még akkor is, ha a nethasználatomra figyelni kell.

Most van egy Telenor MyTariff XS csomagom, ehhez egy megújuló Plusz 3 GB csomagom, ezért egyben fizetek 1400+3500=4900 Ft-ot.

A Hello Data legolcsóbb csomagja rögtön 7500 Ft lenne (meglévő hűségidős ügyfélként), a korlátlan netért cserébe nagyobb lenne a percdíj (50), és nem lenne benne lebeszélhető.

Én váltok MyTariff XS csomagról Hello Data Start csomagra... az 1400 + 3500 hogy jött ki? 3 GB megújuló adatjegy az 2290 forint, az XS meg 3490 forint (-300, ha e-számlás és időben fizeted), az nekem 5580 - 5880 forintra jön ki, attól függően, hogy elfelejtem-e időben befizetni vagy sem... ehhez képest a korlátlan belföldi adatforgalom, az 5 GB EU roaming és -30 perc lebeszélhető perc nekem 100-400 forinttal több pénzért bőven megéri, mert 50 percet se szoktam beszélni... :)

"A Hello Data legolcsóbb csomagja rögtön 7500 Ft lenne (meglévő hűségidős ügyfélként), a korlátlan netért cserébe nagyobb lenne a percdíj (50), és nem lenne benne lebeszélhető."

Megvárod, amíg letelik a hűségidő... :)

A percdíj nem 50 forint, hanem 50 perc beszélhető le, utána 35 forint a percdíj.

Nekem is ez a kombó van, de mivel szinte a most meglevő ingyen beszélgetést sem beszéltem még le soha, SMS-t meg csak a Google-től (már azt sem, mert van a telefonon popup accept), meg a bankomtól szoktam kapni, küldeni sosem, semmi értelme az egésznek.
Ellenben az adatból elfogy 1-2.5 GB. Több is menne (egyáltalán nem stream-elek, mert a SoundCloud-on kívül semmi sem elégít ki, azt meg senki sem adja ingyen), ezért váltok.

Egyébként azóta meggondoltam magam két okból. Egyrészt, 3 helyett valamiért 5 gigás adatjegy csomagra váltottam pár hónapja, és úgy maradt, szóval már árban nem vagyok nagyon lemaradva. Másrészt benéztem az árazást. Az az 50 az nem a percdíj, hanem lebeszélhető percek, ami igazán megéri. Nyomtam is, hogy kérek visszahívást, írták, hogy egy napon belül meglesz, nem lett meg :D

Itt jegyezném meg, hogy milyen már, hogy a telenor oldalán be tudok jelentkezni, be vagyok jelentkezve, és úgy sem tudják az ajánlatnál egyértelműen megmondani, hogy melyik csomag ár vonatkozik rám, illetve az még viccesebb, hogy a visszahívásra kattintva ki kellett töltenem az adataimat (név, telefonszám).

A Telenor rendszere elég szar. Számla fizetéskor kell csak belépnem, de az sem mindig sikerül. Amikor legutóbb akartam tarifacsomagot váltani, ugyanez volt nekem is. Nem engedte a rencer, hogy online megtegyem. Egy hétig naponta kértem visszahívást, de semmi nem lett, be kellett mennem a boltba, mint a középkorban. Most is ez lesz.

20-50GB átlagban. Semmi intenzív.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

De ez ugy jon ossze, hogy vezetekes interneted amugy nincs, es a mobilnetet hasznalod, ugye?

van vezetekes internetem, de azt nehez magam utan huzni egesz nap:)

Egyebkent a mobilnet gyorsabb, mint a vezetekes internet (ADSL).

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Hipernet Home csomagom van a Telenornál, így havonta 90-100 GB között.

Most készülök leváltani az otthoni inviteles adsl-t a Telenoros Hipernet Home L-re. Mik a tapasztalataid vele? Attól tartok, hogy a tetőtér beépítéses házat nem tudja majd beszórni jellel, mert 5 m-es csak a hatótávolsága.

Tekintve, hogy többen is érdeklődtetek róla itt válaszolok:
Huawei E5577s routerrel használom és nagyon meg vagyok vele elégedve. 5 m-nél azért nagyobb a hatótávolsága, illetve 5 eszközt probléma nélkül képes kezelni egy időben. Mondjuk szerintem ez egy magamfajta sokat költöző embernek éri meg igazán, ha fix lakásom lenne, biztos nem ezt választottam volna. Már csak az ára miatt sem.

Részletek:
http://speedof.me/show.php?img=170518194919-3177.png
http://beta.speedtest.net/result/6308064359
http://www.meter.net/result/201719122534-f069/

Köszönöm. Nekem fix lakásom van, de itt a nagyon messzi és vidéki Szegeden csak a 40 éves rézdrót van a kert végében vagy a "piaci" "verseny" másik résztvevője aa telekom a kábeljével az utcán. Megmosolyogni való mind a két "szolgáltató" ezért gondolkodom egy ilyen megoldásban.

Nálatok nem érhető el a flip? Szegedi vagyok, nálunk elérhető.
(abba ne menjünk bele, hogy telekom vs nem* telekom)

Most, hogy említetted megnéztem és nem :-( Nem zárkózom el egyébként a telekomtól sem, van jól hangzó (Inviteltől jobban hangzó) ajánlatuk a honlapjukon.

2-3 között.
(hiányoznak a köztes lehetőségek a szavazásból)
de ha korlátlan lenne, simán az 5-10 GB is elképzelhető lenne, nem kéne spórolni.

+1

Én nem biztos, hogy sokkal többet használnék mint most, mert csak a melóhelyen nem használnék wifit (sokan osztozunk, jobb az LTE), otthon biztos maradna a wifi, máshol meg nem wifizek egyáltalán (security). A melóhelyen nem sok a használt mennyiségem szerintem, mert csak az értesítések jönnek, valódi netezést itt nagyon nem tolok.
--
http://naszta.hu

Alapból 250MB van az előfizetésemben. Így ezt nem is használom, hiszen ahol kell az internet ott ez esetek többségében van WiFi.
Ezért a mobil internetet, csak nagyon ritkán kapcsolom be, pl. a navigáció gyorsabb, ha van internet is. Valamit égetően meg kell néznem ahol még sincs WiFi.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Mindenre a mobilnetet használom, nincs más előfizetésem szóval 50 körül.

*2-3,
3 gbyteos csomagom van, es mindig beleferek.

korlátlan netes csomagom van, de 1-2giga mindig elég... mondjuk többnyire van elérhető wifi, ha nem lenne biztosan több net is menne...

Jelenleg a legkisebb olyan csomagot hasznalom (150MB), ahol a keret tullepese utan csak lassit. SSH-ra, levelezesre, chatre tokeletes, egyebkent meg nalam van offline eleg sok dolog, illetve wifi a legtobb helyen elerheto.

--
A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess? - Wargames

Szintén. A drasztikus különbség a van net - nincs net között van, nem a 32 kbps és az azt sem tudom mennyi között. A lassított nettel számolva a havi elméleti maximum 10 giga körül lenne - na, attól még nagyon messze járok.
Az a 32 kbps elég a legfontosabbakra (navigáció, email, pocket, BKV alkalmazás, egy-két google keresés, online jegyzetek), mást különben sem nagyon használok mobilon. Most mérlegeltem, hogy vajon ha korlátlan mobilnetem lenne, akkor másképp használnám-e és arra jutottam, hogy valószínűleg nem, maximum elvétve (zene, podcast, Skype hanghívás).

_______Peter
I am a stone. I do not move.

Azért azt hozzátenném hogy a 32kbps az a maximum amit tud korlátozta, Telekom esetén legalábbis.

Mondjuk igen, email navi meg BKK futár megy de inkább csak szakadozva cammogva megyeget,
Én leginkább úgy jellemeznem hogy jobb mint a semmi főleg ha SOS kell online infó de azért messze nem tökéletes és nem kényelmesen hasznalhato. :)

"nem tökéletes és nem kényelmesen hasznalhato"

Nem is cél az, hogy az legyen. A cél az, hogy azt hidd, hogy neked jó az is, majd annyira frusztráljon a dolog, hogy azonnal nyomj rá a nagyobb adatjegy vásárlásra, vagy menj be csomagot váltani.

egyéb: néha 1-2, néha 2-3.

3G-s csomag, amibe mindig beleférek.

Nem a csomag miatt fogyasztok ennyit, hanem a fogyasztás miatt választottam ekkora csomagot. Korábban korlátlan volt, és kb. 2-t fogyasztottam.

Kb. 100 MB, de akkor már túlzásba vittem. Van mindenhol wifi, útközben meg hagyjanak engem békén Messengeren meg mindenhol.

1,5 GB UPC mobilnetből a felét sem használom el.

300MB keret van, probalok beleferni, altalaban sikerul :)

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Félig off: Szerintetek volna értelme ugyanilyen szavazásnak vezetékes netre vonatkozólag?

nem sok. Optikán én is lenyomok vagy 50 GB-t, mobilon minimált tolok. Persze ha lenne jó árú, korlátlan, gyors mobilnet akkor nem lenne optikám.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Csak ha nagyon érdekel a szám, szerintem ott ami-a-csövön-kifér alapon csinálja mindenki, mobilnetnél is csak a limit miatt ilyen kevés.

Az megvan, hogy tegnaptól a telenornál is van korlátlan netes csomag, hűségidő nélkül? Dual sim-es telefonba pont tökéletes. (Lehet ott állítani, hogy melyik kártyán netezzek?)

Az az izgalmas, hogy az "ami a csövön kifér"-hez képest mi a túlzás. Nemrég sikerült egy hónap alatt 2TB-t forgalmaznom. Mások írnak pár tíz gigát havonta. Eközben van fair use policy ott is, ahol elvileg "korlátlan" az internet.

"Az megvan, hogy tegnaptól a telenornál is van korlátlan netes csomag, hűségidő nélkül?"

Nincs :o Bezzeg nekem a két gigás csomagját ajánlgatta (szintén tegnap)

"Lehet ott állítani, hogy melyik kártyán netezzek?"

Tesómnak van egy dualsimes telefonja, Motorola G4, azon lehet, feltételezem hogy ezt az Android valamennyire egységesen kezeli, de nem merem 100 biztosan állítani.

"Lehet ott állítani, hogy melyik kártyán netezzek?"

Lehet. Most nyúzom a 6. dual-sim telefonomat, addig mindnél lehetett, és ugyanúgy, sztem ezt az android kezeli.

Tippem szerint a nagy többség nem tudja, hogy a korlátlan vezetékes neten mennyi adatot szokott forgalmazni a háztartás.

Mivel nem függ tőle semmi, én nem szoktam nézegetni. Nem is hiszem, hogy magától számolja ezt bárhol, tehát ehhez külön fel kéne valamit tennem, ami figyeli.

Win 10 számolja a saját forgalmát.

Ezt jó tudni.

Mondjuk otthon nem Windowst szoktam indítani.

Meg a teljes forgalmamba beleszámolnám azt is, amit a telefon meg a TV meg talán amit az asszony forgalmazott azon az egy kapcsolaton át.

Androidon is meg lehet nézni a beállítás menü, kapcsolatok résznél, hogy mennyit forgalmazott. De szerintem a szolgáltatónak is kéne nyújtson online számlálót, ahol belépsz, és megmondja mennyi van vissza az adatkeretedből.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988 @ Prohardver Fórum

UPC számolja, meg lehet nézni a neten. Néha küldenek is levelet, mondván hogy túl sokat netezek (a korlátlan netemmel)

ilyenekért jár(na) a szolgáltatónak az NCH...

levélküldésért? amíg nem korlátoznak le, addig nem mindegy? :)

túl sokat netezés vs korlátlan net

ezt értem, de amíg nem tesznek ellene semmit, addig nem mindegy hogy milyen emailt küldenek? felőlem küldhetne olyat is, hogy a upc örökölt egy nigériai herceg után, és a segítségemért cserébe enyém az örökség fele, ugyanúgy ignorálnám azt is

Bocsi, mi az az NCH?

Egyébként biztos vagyok benne, hogy én valahol elfogadtam a szerződésben azt, hogy a korlátlan valójában nem azt jelenti, hogy éjjel nappal max kihasználtsággal pöröghetnek a bájtok, tehát szavam nem lehet :) Az ellen meg nincs kifogásom, hogy számolja, magamnak is egy jó statisztika

A UPC-nek benne van az ÁSZF-ébe a fair use policy, 5.2.1.1 pont.

tehát mégsem korlátlan.

UPC-nél mindig is megvolt ez a 300-as limit, régebben hard limitként, most már csak ilyen figyelmeztetősként.

Ha valamire azt mondják, hogy korlátlan, akkor ne legyen már se hard, se figyelmeztetési limit, akkor se, ha az 50-es netem 24/365 50-nel megy. Ha ez gond nekik, mert megértem, ha az, akkor ne mondják a csomagra, hogy korlátlan!

Ezeket kiktől idézed? :)

Egyébként korlátlan not found, ahogy az sem, hogy létezik korlát. Eközben a marketing bullshit sugallja erősen, hogy limitmentes, végtelen szórakozás, stb. Oké, igazad van, ott az ÁSZF-ben, az számít, nem a marketing.

Hol mondták?

Szerintem is tisztességtelen korlátlannak hirdetni, ha egyszer nem az. Nem érdekes a fair szarjuk, valami vagy korlátlan, vagy nem.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988 @ Prohardver Fórum

mutassátok már meg plz azt a hirdetést ahol korlátlannak van hirdetve a fiberpower

https://www.upc.hu/internet/internet-ajanlatok/24-honapos-szerzodessel/fiber-power-500/

Innen:
Feltöltési sebesség

22 Mbit/s

A Fiber Power 500 maximális feltöltési sebessége 22 Mbit/s. A garantált feltöltési sebesség 5,5 Mbit/s.

Szerinted ha ez nem korlátlan, akkor nem kellene odaírniuk? Ez egy elég sarkallatos pont egy 500mbit-es előfizetésnél, nem?
Mer' ez így olyan mobilnet feeling...

Mea culpa, ott van apróbetűvel a hálózatsemlegesség pont alatt:

** A Szolgáltató hálózatának veszélyeztetése miatt a UPC jogosult korlátozni az egyéni Előfizető szolgáltatásnak sebességét az egyéni Előfizető által igénybe vett Internet-hozzáférési csomaghoz rendelt adatátviteli sebesség maximum 90%-os lassításával, amennyiben az egyéni Előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 300 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja (extrém használat).

Csak akkor így a Fiber power 500, 240, 120 -nak kb. semmi értelme, bőven elég a 30mbit... :-\
Mondjuk én mindig upload alapján választok, így lehet mégiscsak az 500-at fizetném elő. De letöltésre vicc. Amikor mobilneten elpattintok 50GB-ot, akkor vezetékesen a 300GB nem tűnik egy megugorhatatlan dolognak...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

tizenx éve vagy ok UPC előfizető, van mikor terabájtnyi havi adatforgalom jött össze, de az ejnyebejnye levelen kívül semmi érdemleges nem történt még soha. Igaz, hűségem se nagyon van, pikkpakk tudnék váltani.

"fair use policy ott is, ahol elvileg "korlátlan" az internet"
"túl sokat netezek (a korlátlan netemmel)"
"túl sokat netezés vs korlátlan net"
"én valahol elfogadtam a szerződésben azt, hogy a korlátlan valójában nem azt jelenti"
"tehát mégsem korlátlan."
"Ha valamire azt mondják, hogy korlátlan"
"akkor ne mondják a csomagra, hogy korlátlan!"
"a marketing bullshit sugallja erősen, hogy limitmentes"
"tisztességtelen korlátlannak hirdetni"

ennél egyszerűbben nem tudom megfogalmazni a kérdést: hol olvastátok, hogy a fiberpower korlátlan?

1-2 között jelöltem, bár rég néztem már....

2Gb adatcsomagom van évek óta, amit háromszor sikerült elérnem eddig összesen.
1. (akkor még lehet, hogy csak 1Gb volt) Ingress korszak.
2. Egy hét nyaralás alatt a gyerekek ebéd és vacsora közben youtube-videókat néztek.
3. Wifi hotspotként belefutottam egy windows frissítésbe :)

Különben simán beleférek.
--
jAzz

Nem mérem, mert korlátlan.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

En se merem. Viszont az Android igen ;) es a szvazas kedveert megneztem.

-
Go konkurencia kezelés gyorstalpaló

1Gb adatforgalmi korlátom van havonta, még nem sikerült elérnem, túllépnem soha, pedig nem spórolok vele. Amúgy túllépés esetén csak belassítana, így nem nagyon figyelem.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

3GB a keretem, 2..2,5 között használok.

így mondjuk, ha a többségnek nincs nagy vagy korlátlan mobilnet, akkor érthetőek a másik mennyit nyomkodom a telefont szavazás eredményei is, meg az ottani hsz-ek, hogy alig.

500Mbyte keret, kenyelmesen beleferek :) .
Teny, figyelek ra, hogy az osszes app frissites es dropbox szinkron wifi-rol menjen,

(x) egyéb
a két gigából mostanában redszeresen kifutok a hónap felénél.
most akarok 10 gigára növelni, az valszeg elég lesz :-D
--
blogom

500MB keret, epp hogy eleg (korlatozasokkal/takarekoskodva) - miutan a T. szolgaltato csomagmegszunesek urugyen migralt a korabban 1 GB-os csomagomrol.
Egyuttal valoszinuleg a szolgaltato is megy a levesbe.

Vodafone?

Telekom...

Amíg 250mbajt volt, általában elértem a limitet. Bővítő opciókat nem használtam, mert szerintem luxus a mobilnet.
Fél éve kvázi-korlátlan* a csomagom. Általában, ha nem utazok, akkor 5gbajt, ha utazok is a hónapban (pl szüleimhez), akkor kB 10gbajt. 20gbajtot talán egyszer léptem át. Néha nem figyelem, hogy nem WiFin használom, gyakran/általában pedig egyszerűen jobb, mint bármilyen WiFi kapcsolat.

Feltöltőkáryásról tolom a mobilnetet is, a Three-nél kb. 3,6 Ft MB-onként (1 penny). Általában 1 giga alatt maradok jóval, nem szoktam nézegetni, ha fogytán a keret több hónap után, töltök rá 10-20 fontosával, kevesebbel nem lehet készpénzes feltöltésnél, de lehet áttérek az online feltöltésre. Ha át is lépem, az amiatt van, mert itthon nekiállok YouTube-ozni, és nem veszem azonnal észre, hogy Wi-Fi helyett (amit aksikímélés miatt sokszor kikapcsolok ha nincs a közelben Wi-FI) az adatkapcsolatot használja. Amiatt sem szoktam nagyon mobilnetezni, mert a város több részén meg vidéken nagyon ramaty a térerő, szakadozik a net. Pedig vannak itt is speciális csomagok Netflixhez, Spotifyhoz, a stream úgy nincs beleszámolva az adatforgalomba, de egyrészt drága, meg a fentiek miatt nem tudnám kihasználni. Jobb ez a szög egyszerű megoldás, helyileg nem drága, és nem húznak le előfizetési díjakkal.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988 @ Prohardver Fórum

"itthon nekiállok YouTube-ozni, és nem veszem azonnal észre, hogy Wi-Fi helyett (amit aksikímélés miatt sokszor kikapcsolok ha nincs a közelben Wi-FI) az adatkapcsolatot használja"

Ó, hogy ez mennyiszer fordul elő velem, és még csak ki se kell kapcsolnom a wifit, szimplán akkor épp valamiért nem tud kapcsolódni a telefonom (router újraindítás meg szokta oldani, úgyhogy a upc-re nézek mérgesen ilyenkor)

Csak túlélésre használom. Szerencsére ritkán kell túlélni, így gyakran csak alig néhány megát használok el.

UPC-s vagyok, így korlátlanul netezhetek, 1mbit/s sebességgel. Ezzel szaggatásmentesen megy telefonon a youtube 360-480p körül biztosan, VoiP is rendben megy. Úgy, hogy otthon van netem, de néha elfelejtek átállni wifi-re kb 10gb körüli forgalmat érek el.

Sajnos a többi szolgáltató nem érti, hogy sokkal fontosabb a folytonos kapcsolat, mint a sebesség. A 25 meg 72mbit/sec úgyis csak elméleti, amit pl Balatonon sose ér el, aztán 500MB után lelassították a modemezés őskorára. Mostmár kikapcsolják teljesen. A németeknél a lassítás 128kbit/s volt talán (nem 32 mint itthon) az még jól használható alapfunkciókra.

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

>>Sajnos a többi szolgáltató nem érti, hogy sokkal fontosabb a folytonos kapcsolat, mint a sebesség.
+1
Nekem is jobban megfelelne egy sebességben korlátos, nagyobb adatmennyiségű csomag.
Jelenleg 200MB van.

--
Soli Deo Gloria

> Sajnos a többi szolgáltató nem érti, hogy sokkal fontosabb a folytonos kapcsolat, mint a sebesség.

sajnos sokan nem értik, hogy nem egyformák az emberek igényei :)

"Sajnos a többi szolgáltató nem érti, hogy sokkal fontosabb a folytonos kapcsolat, mint a sebesség. "

Sajnos sokakat meg lehet vezetni a nagy sebességgel. Abba kevesen gondolnak bele, hogy a jól hangzó "pár másodperc alatt lejön a film" fajta reklám mellett elfelejtik mondani, hogy "és ezzel el is használtad a havi kereted" illetve "a film hiába jön le, blokkoljuk a torrentet"

Utóbbi két hónapban 100GB< Telenor Hipernet Unlimited.

Itt nincs zsinóros net, marad a vezeték nélküli.
Alapban Telekom előfizetés része 200mega, emellé van korlátlan böngészés opció ami direkt linkes letöltés, online stream kivételével szinte mindent visz. Jellemzően 2 telefon lóg rajta, és esténként a laptop. Ezt akkor rendeltem meg amikor kezdett kevés lenni napi használatra a Vodás mifi által adott 12+100giga forgalom. Havonta olyan 10 giga fölött forgalmazok vele. Érdekes módon egyes közösségi oldalakba ágyazott videók mennek vele, meg pl a Mixcloud, és az android appok nagyrésze sem sír miatta.
A vodás így maradt a direkt linkes letöltésre, youtube-ra, win frissítésre, stb. 06:00-23:59 között 12giga forgalmazható adatot ad, a maradék időszakban 100 gigát. Így a download managerek be vannak lőve 00:01-05:59 közé, a winen be van kapcsolva a fizetős kapcsolat, és a frissítések elhalasztása, a frissítéseket hétvégente szoktam valamelyik éjjel futtatni.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Fogalmam sincs, sose néztem.

Telekom leánynál dolgozom, 100GB keretünk van, a wifi teljesen felesleges, ott a VPN :)

22GB WiFi-n sok?
Nincs mobilnetem.

1GB netem van, abból 300-350MB használok el, mindig be van kapcsolva, semmi sincs letiltva, nem figyelek rá, hogy ne használjam, bár videóra, zenére nem használom. Irodában, otthon wifi-re vált.

Nekem az eddigi teljes is semennyi...

Múltkor TV-t néztem mobilon, de az ingyé volt kb 600mb lehett :)

--
Karesz
www.fotokaresz.hu

Korlátlan fb, viber és hasonló szósöl cuccok.
+ 500M rádió/spotify
+ 1G egyéb forgalom

Ha nem vagyok otthon akkor általában mindig a mobilnetet részesítem előnyben (stabilitás+sebesség+biztonság).
Erről telefonálok, küldök üzenetet, streamelek facebook live-ot, ha utazok meg hotspotnak is jó.

Nekem az 1GB elmegy, volt már hogy rá kellett rendeljek +1GB bővítőt.

Szóval 1-2GB elmegy havonta és csak útközben használom ami napi ~3 ora mobilnet.

Gmail, böngészés, google, hup, ingress, FB - telegram chat

Sok év után a mostani az első Mobilnet csomagos hónapom. Most derül ki számomra, hogy az eddigi szokásaimmal mennyi a Mobilnetes "igényem". Szerintem bőven ki fogok jönni 1GB-ból.