Skype for Business Server 2015 / Lync Server 2013 tapasztalatom

 ( ricsip | 2016. július 11., hétfő - 9:27 )
csukott szemmel is felhúzok 1 geo-redundás topologiát, multi SIP trönköstül / Sfb MVP vagyok
3% (9 szavazat)
telepítettem már játszásiból / élesben is megy kicsiben, de semmi PSTN
2% (5 szavazat)
korábbi verzióval foglalkoztam, de a mostaniakkal már nem
3% (9 szavazat)
a klienst használom, de én magam nem értek hozzá szerver oldalról
23% (68 szavazat)
hallottam már róla, de magam még sose láttam / próbáltam
17% (51 szavazat)
Skype for Business az mi?
39% (118 szavazat)
Egyéb / csak az eredmény érdekel
14% (41 szavazat)
Összes szavazat: 301

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Használjuk a jelenlegi projekten de szörnyű egy program. Totál megbízhatatlan.

+1 Használhatatlan...

1 honapos tesztidoszak volt tervezve ra. De 2 het utan minden nyoma el lett tuntetve, akkora fos.

Linux-os kliens nem szállítja azt a kényelmet, amit megszoktunk más platformokon. Némely h. onfiguráción egyenesen használhatatlan és egy hétig kell hackelni és kitapasztalni, mire a felhasználó elé kerülhet. Aztán pedig jönnek az olyan jellegű problémák, hogy: "Ha így és utána úgy nyomkodom, akkor működik, de ha így és így, akkor nem, pedig működnie kellene így is." ~Sóhaj~ ...

Melyik linuxos klienst használjátok?

Engem is érdekelne milyen S4B klienst használtok, mert mi normálisan működőt nem találtunk.

Ha platform független video chat megoldást kerestek ajánlom az http://appear.in -t.

+1

"a klienst használom..." -at ixeltem, de valojaban pidgin alol hasznalom. (plugin)

én is azt használom, de szöveges üzenetek küldésén kívül semmit sem megy.
arról nem beszélve, hogy szerintem a pidgin is egy hulladék, vissza is tértem a megszokott IM programomra és csak S4B-re használom a pidgin-t, már amikor méltóztatik működni, mert sleep után nem mindig jön össze neki :)

Nekem chat kell 99%-ban, erre eleg a pidgin, ha mas kell, inditok mast. Ettol fuggetlenul a pidgin fejlodesevel.... vagyis nem fejlodesevel en sem vagyok elegedett, nem sok mindent sikerult hozzarakni az elmult 10 evben erdemben. (Amugy nekem a sleep-pel pont nincs bajom.)
Es mi a te "megszokott IM program"-od?

a kopete-t használom még évek óta, ennek is megvan a maga baja pl, nem lehet fájlt küldeni vele, de mivel KDE-s, ezért mennek rendben a forróbillentyűk és nem akar okosabbnak látszani, mint ami

a pidgin-nél az ütötte be az utolsó szöveg, hogy ha bemásoltam egy linket pl: "http://akarmi.hu/cucc", majd ezt módosítottam "http://akarmi.hu/" -ra, akkor ez az ortopédagyú elküldte ezt: "http://akarmi.hu (http://akarmi.hu/cucc)"

ma 9:53-kor indítottam el a pidgin-t, de már 32 "[pidgin] " process van, estére már tuti el fog crash-elni, sebaj, már úgy is csak cégen belüli S4B-re használom :) call-okra kellett volna igazán, de arra abszolút használhatatlan, chat-re meg van más rendszerünk is

Melyik linuxos klienst használjátok?

Mi kenytelen kelletlen hasznaljuk, de brrrr...mindenkit a hideg raz ki tole. Egyszeruen egy kalap fos az egesz ugy ahogy van. Megerett a pusztulasra es kesz.
Helyette mindenfele gerilla modszerekkel at kell terni az elso ot perc utan valami masra, hogy le is tudjunk vezenyelni egy meetinget elvezheto minosegben (Hangouts, Hipchat, stb.).

Miután sikerült megoldani, hogy a CTRL - Enter ne kezdjen azonnal call-t indítani (majd fagyjon ki az egész a francba), azóta azt mondom, sörrel elmegy.

A klienst kell használnom (a szerver oldalát nem ismerem). Ennél szarabb, megbízhatatlanabb, lassabb és idegesítőbb programot akkor sem tudna írni az MS, ha kifejezetten ezt szeretné. Gépelni nem lehet benne több ms-os késleltetés nélkül... Ami gond, mert ez egy chatprogram.

--
The Elder Scrolls V: Skyrim

Elozo helyemen lotus domino/notes-t cserelt le. Ahhoz kepest jo.

Mostani helyemen is spykey for biznisz van, legtobb kollegam inkabb facebookon kommunikal.

En visszasirom az office communicatort. Az sem volt a legjobb cucc a vilagon de legalabb egy adott szinvonalat hozott. A skype for business meg kb chatelni jo de meetingelni rajta siralom...

nálunk a csomag része mindenre ezt használjunk még távsegítségre is. Mit is mondjak, hogy ne legyen csúnya. Nagyon nem szeretem. Remote Desktopja borzalmasan lassú, prezentálás szintén, hajlamos kifagyni. Minden Windows frissítés egy rettegés, hogy vajon utána elindul-é? Ha olvassa ezt MS-s csóka akkor üzenem neki még lenne rajta mit javítani.

--
honlapom http://dyra.eu/

Lync 2013 / Office 2013 óta lejtmenet a termék. Előtte a Lync 2010 még nagyon stabil és pofás szoftver volt, csak mióta átvette a böszme offisz csapat, azóta gagyi inidia bérkóder minőség.

off
Sajnos ez van, ezt kell szeretni: a MSFT nagy cég, amit ott kigondolnak, sem Isten sem ember nem bírálhajta felül.
Max ha ők is úgy érzik h. elszarták, majd jön a következő release, és a PPT-ben úgy állítják be a korábbi verziót, mint vmi nagyon szart, és a mostani mennyivel is jobb lett. Ilyenkor nem értem azt a klinikai súlyosságú tudathasadásos elmebajt, ami a prezentációt készítő és/vagy előadó ember(ek) fejében lezajlik. Na mindegy.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Akik az 1. opciót ixelték, kíváncsi lennék mekkora az aktív magyar Lync/Sfb community.

Kicsit szégyen h. tőlünk nyugatra levő országok tele vannak kvázi-rendszerességel megtartott Lync user group rendezvényekkel, itthon meg a MS.HU technetklub oldalán Lync 2010-ból ottmaradt cikkek árválkodnak.
Nem tudok venni Londonba repjegyet 2-3 havonta (+szabadság arra a napra, kajaköltség etc.), ha élőben akarok emberekkel beszélni Sfb témában :(
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Szerintem nem túl nagy, magyar piacon nem annyira megy. A multiknál megbújó Lync/SfB mérnökök számát akik alapvetően külföldre dolgoznak meg lehetetlen megbecsülni. A nagyobb SfB implementációknál amelyek jellemzőek külföldi cégeknél vannak, általában a pre-sales meg az account management is a HQ-n keresztül megy a Microsoft felé, ennek megfelelően én pl. alig ismerek itthon Microsoft HU-s embereket, viszont szinte napi kapcsolatban vagyok francia meg német Microsoftosokkal.

Talán most először fordult elő nyolc év alatt hogy nyitottam Lync-es hibajegyet (passive authentication) és magyar mérnököt kaptam.

Mondjuk régebben többször is rád irtam, de nem nagyon akartál válaszolni... :)

érdekes, hogy mennyien mondják, hogy szar, nálunk 2013 van, és alapvetően működik. Van hang, meg a telefonos bridge, meg lehet osztani mindenfélét, azt látják is mások, elmennek az üzik.

Jó, a mobilos kliens meg a vele való integráció egy rossz vicc a "most nem tudtunk néhány üzenetet megmutatni, kérdezd meg a többieket miről maradtál le" jellegű hülyeségeivel, meg a history is szar (coversation folders, rly?) de egyébként megy. (Pedig bevezetés környékén dadogott erősen)

Lehet hogy a szerver resz nagyon jo, en csak a kliensre mondom, hogy szar. Egy conf callon random valaki kihullik es ujra kell csatlakozni, a video elegge akadozik. Linux alol meg egyelore talaltam ezt a tel.red-es megoldast, amivel 1:1 videocseteket lehet nyomni, de csoportos videoban az se mukodik (fuggetlenul attol, hogy igy aruljak).

ő, a szerver részéről fogalmam sincs, én csak mint felhasználó látom. Confból kihulló emberre egyáltalán nem emlékszem, screenshare, pptk hasonlók teljesen rendben mennek. Videozni mondjuk nem nagyon szoktam az tény, de az is szokott menni. Jó, néha van valaki, akinek valami fos van a hangjával egy reconnectig, de egyrészt azért ez ritka, másrészt meg olyan telkonf rendszert én még nem láttam, ami időnként ne csinálná ezt, pedig volt egy párhoz szerencsém.

linuxos kliensről spec fogalmam sincs, az igaz.

Minek megvenni, ha bérelni is lehet?
O365 oszt jóvan.

a szavazás a mo.-i lync/sfb mérnök populációt szándékozott felmérni
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

A hupon? :)

Hát egen, erre utaltam h. nagy szegénységi bizonyítvány ez a Microsoft Magyarország Kft-nek, hogy ennyire nem bírt közösséget építeni, a 2000-es évek eleje után nem sokkal már csak a vergődés volt amibe csak belefogtak. A hup.hu ebben 1000x sikeresebb és még úgy is relevánsabb h. nem a MSFT a főprofilja, ill. nem is a nagy böszme dinoszaurusz pénzeli, mégis fenn bírt maradni ennyi év után is szponzorok segítségével.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC