Van tetoválásod?

Címkék

nincs
90% (562 szavazat)
van, látható helyen
3% (17 szavazat)
van, de (felöltözve) nem látszik
6% (35 szavazat)
egyéb, leírom/nem írom
2% (12 szavazat)
Összes szavazat: 626

Hozzászólások

A szavazas apropojat ez a cikk adta.

--
"el nem birom kepzelni, hogy valakinek keves az 1.7 GB-os kvota" (hrgy84)

Attól függ, hogy hol. Nyugat-Európában leszarják. Itthon bizonyos cégeknél leszarják (bár igen kevésnél).

Csaj ismerős mesélte, hogy bement valami kozmetikai boltba Angliában. Az eladó egy goth csóka volt kifestve, teletetoválva, ami kell. Valami nem volt oké az árral (vagy a termékkel, végülis mindegy) a csóka hívta a felettesét. Megjelent egy punk gyerek zöld tarajjal. Számára furcsa volt, mert akkor még frissen ment ki, ma már teljesen természetesnek veszi.

+1
Bar nemtom az ESA allaspontjat, lehet, hogy ok vettek ra erre. (ismerem a tortenetet, de ennek a reszletnek nem neztem utana)

szerk: Vagy nem akart ugy jarni, mint Erin Pizzey, es egyszerubb volt, ha visszalep.

--
What's worse than finding a worm in your apple?
Finding a U2 album on your iPhone.

Az hogy valaki intelligens nem jelenti azt hogy jo fej vagy hogy nem elborult elme... Nem kell messze menni hogy neves fs fejlesztoket vagy scsi fejlesztoket talalunk akik a szellemi kapacitasuk dacara emberileg igen megkerdojelezhetot alkottak. Ha jol remlik van ilyen hup tag is :-)

Engem es a kornyezetemet spec taszitja a tetovalas. Kb csak sittes romakat (elnezest ha pol. inkorrekt kifejezest hasznaltam de ha jol emlekszem most romaknak hivjak oket) lattunk evtizedeken at akik ilyet hordanak. Visszataszit es tisztatalan dolognak tartom az ilyemsit noha nem nezem le de pl zavar ha egy sefnek ilyen a keze... Tuti masik helyre megyek kajalni. Orvos ismerosok meselik hogy jonnek leszedetni a megbant dolgokat (ugyanigy a piercingeket) es emberek olyankor dobbennek ra hogy ez 1-way. De pl egy motoroson sosem zavart stb de ez a mostani metroszexualis kigyurt szetvarrt cicat/kutyust babusgato nem kimondottan hetero csavok kicsit elboritanak... Ehhez meg tarsul a szakall piercing meg a divatos hitler jugend frizura es azt nem ertem ezek az emberek hol nottek fel hol szocializalodtak. Az vegkepp erthetetlen szamomra hogy miert akarja valaki ilyen megoszto modon kifejezni onmagat es miert CSAK kulsovel lehet kifejezni onmagat es aki ezt nem erti miert hulye :-). Emlekszem meg amikor tombolt a Depeche Mode laz es sokan feketebe oltoztek. Vertek is oket szep szammal ahol ertek. Szerettem a Depeche Mode-ot de sosem ereztem magam kevesbe fannak mert nem feketeben jartam es gyaszoltam a jovot... (bocs ez kikivankozott) Ezek az emberek egyszer sem akarnak mondjuk egy konszolidalt helyen megjelenni? En vagyok elmaradott mert azt tanitottak nem a ruha teszi az embert?

Eveket huztam le fiukoleszban es az ilyenekkel szoktak estenkent feltakaritani a vegzosok a szinteket... Kiccsavo gyorsan megtanulna ilyen helyen hogy nem menoseg kilogni a sorbon hanem celpontta tesz.... :-) Voltak az ilyen sracok oket vagy azert vertek mert rossz napjuk volt vagy azert mert jo...

Sokkal nagyobb problémának látom informatikus körökben (sem) ritka személyes higiénia hiányát. Kimondom na, egyik-másik ember úgy bűzlik, mint a klozet.

A fürdés és a hónaljkutyák rendbetétele sokkal többet dobna.

"Emlekszem meg amikor tombolt a Depeche Mode laz es sokan feketebe oltoztek. Vertek is oket szep szammal ahol ertek. Szerettem a Depeche Mode-ot de sosem ereztem magam kevesbe fannak mert nem feketeben jartam es gyaszoltam a jovot... (bocs ez kikivankozott)"

Dave Gahan is szépen ki van varrva pedig :D

--
trey @ gépház

no igen, van pár ember akivel olyan beszélni, mint ha egy pöcegödör mellett állnék. igen, de azért van olyan tetkó amit gahan is leszedetett magáról. :-)

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

"feketeben jartam es gyaszoltam a jovot"
az a bonanza volt. :-) ne keverd légy szíves, a kettő ég és föld.

"miert CSAK kulsovel lehet kifejezni onmagat"
a külsőt egyből látod, előtérben van, a belső meg nem. látszatvilág. hány olyan ember van, aki egy 30 nm-es szoba-konyhás lakásban él és mondjuk egy m5-ös bmw-je van. oka egyszerű, a lakását nem látják sokan, a kocsiját meg igen az utcán.

"Kb csak sittes romakat lattunk"
itt kevered az anyám, mari, juli, öt pont és társait, amik valóban igénytelenek és gázok, a művészi tetoválással. nézz körül a jakuzáknál.

nekem nincs tetkóm, nem is tervezem, de nem zavar, ha valakin van. tény, valamelyik igénytelen, de ő hordja, neki kell együtt élnie vele.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

hány olyan ember van, aki egy 30 nm-es szoba-konyhás lakásban él és mondjuk egy m5-ös bmw-je van. oka egyszerű, a lakását nem látják sokan, a kocsiját meg igen az utcán.

az tenyleg mekkora menoseg, amikor az m5-ossel leparkol a putri mellett, ja. De igaz, tenyleg sok pl. ilyen ostoba ember szaladgal a vilagban...

--
"el nem birom kepzelni, hogy valakinek keves az 1.7 GB-os kvota" (hrgy84)

Én úgy érzem, hogy az emberek egyéniségének, stílusának nem a tetoválások számában, nagyságában, esztétikumában kellene megmutatkoznia, az emberi test "úgy jó, ahogy van". Szomorúan látom, hogy egyébként szép nők képesek esztétikai többletet nem nyújtó szavakat, motívumokat tetováltatni maguknak, de a belső értékeik művelésére, kifejezésére nem fordítanak elég időt...

Egyébként - maradva az egyéniségnél - érdemes várni: ha egyre nagyobb divat lesz a tetoválás, előbb-utóbb azok az emberek lesznek "különlegesek", akinek nincs... ;-)

Én úgy érzem, hogy az emberek egyéniségének, stílusának nem a tetoválások számában, nagyságában, esztétikumában kellene megmutatkoznia

... vagy annak hiányában. Ezt lefelejtetted a mondat végéről?

A gond ott van, ha valaki meglát egy tetoválást - legyen az bármilyen -, és elkezd belelátni mindenfélét a dologba, ahelyett hogy megismerné azokat a belső értékeket. Mert egy tetoválás láttán rögtön nagy minusszal indul az ember a belső érték skálán?
Ha arról van szó, hogy sittes a tetkó, koszos a ruha, büdös az ember, akkor megértem az ellenérzést. De itt sem a tetkó a meghatározó. De csak a tetoválás miatt hártányból indítani valakit a megítélésben... hát az hasonló taplóság mint valakit az inge alapján besorolni a nőgyűlölők táborába.

Értem én az előítéletet, meg is értem, mert nekem is van :). De igyekszem leküzdeni.

Nem felejtettem le a mondat végéről az általad hiányolt részt. Nem azt firtattam, hogy aki tevovált az "rossz" és érték nélküli, a többiek pedig automatikusan "jók" és értékesek. Nyilván most nem a különböző szubkultúrákhoz való tartozást kifejező tetoválásokról van szó.

Azt próbáltam érzékeltetni, hogy a tetoválás nem mindig hatékony módja az önkifejezésnek.
Maga a motívum, vagy grafika lehet egyedi, művészi kivitelezésű de a tulajdonosa csak hordozója annak, nincs garancia arra, hogy valóban talákozik a végeredmény a viselője egyéniségével - mivel Ő maga többnyire nem aktív alkotója a saját tetoválásának.

Itt nem előítéletek leküzdéséről, hanem divatról és azoknak való megfelelésről van szó elsősorban. Azért, mert az ismerős (barát, kedvenc zenész stb.) tetováltatja magát, még nem kell azonnal rohanni, magunknak is készítettni egyet.
Egyre több helyen kerül elő ez a téma, de nincs benne annyi plusz, mint amit a (közösségi)média sejtetni akar, ezek alapján nem mindenki fog megalapozott döntést hozni.

Nem kell velem egyetérteni, természetesen mindenki azt kezd a saját testével, amit akar...

Önmagában már az előítélet, hogy egy tetoválást a divat követéseként könyvelsz el. Tény, hogy sokan azért csináltatnak, mert a havernak is van, gyorsan kitalál valamit, amit aztán évek múlva átvarrat. De ezen kívül rengeteg indítéka lehet egy tetoválásnak.
Bár az aura bullshitben nem hiszek, az tény, hogy az ember személyiségére sok minden hatással van, többek között a tetoválása is. Ha egy nő új stílusú hajat vágat magának és elkezd másfajta ruhát hordani hozzáillő fülbevalóval, az kb. hasonló mint egy tetkó. Lehet hogy kétrészes kösztümbe bújik gyöngysorral, és levágatja a haját. Lehet hogy előléptették a munkahelyén, de az is lehet hogy csak ezt akarja sugallni. Hogy állapítod meg? Jobban megismered, és kiderül. Lehet, hogy régóta így öltözködik, és az öltözködése átalakítja a személyiségét. Nem is vágod le elsőre, hogy egy senki az illető, mert remekül hozza a szerepét. És mikortól szerep, mikortól a saját személyisége? Nehéz megállapítani.

Elég összetett kérdés, hogy mitől alakul egy-egy ember személyisége olyanná amilyen. Mivel semmi értelme valakit Freud módjára szételemezni, ilyenkor jön jól egy kis előítélet, azaz a saját tapasztalataid alapján hozol egy döntés valakiről. A gond akkor van ezzel, ha mások által sugallt tapasztalatok alapján hozod meg az előítéletekkel terhelt döntéseidet, és semmi esetre sem vagy hajlandó felülvizsgálni azt.

Lehet hogy pont hasonlóképp gondolkozol, nem tudom. Az ebben a topikban is megjelenő hajmeresztő keleti tanítások, aura, és hasonló okosságokat (még földanya kristályszívét hiányoltam) a kigúnyolásukon kívül nem tudom mivel lehetne lereagálni. Talán emiatt lett kicsit több éle az előző válaszomnak.

...Tény, hogy sokan azért csináltatnak, mert a havernak is van, gyorsan kitalál valamit, amit aztán évek múlva átvarrat. De ezen kívül rengeteg indítéka lehet egy tetoválásnak.
Ennyit az intelligenciáról.
Együnk szart! 100 milliárd légy nem tévedhet:-)
Komolyra fordítva a szót, legyen mindenkinek, ahogy akarja, csak ne legyen kötelező pár év múlva a varratás, jó?
Én nem kívánom a varrottak társaságát, szerintem ők sem az enyémet. Ha muszáj, elviselem. Van elég hely mindenkinek.
Ami meg a kiinduló alapot, mármint az indexes cikket illeti, na hát az aztán tényleg megüti a szintet. Mármint az indexét. Felmagasztal egy enyhén szólva vitatott(itt kb. 10% által tetszikelt) külső tulajdonságot és ebből vonatkozat el belső tulajdonságra, egy egy darabos minta alapján; de ez legalább nem áltudományos :-D
A nem tetkósok meg mind korlátolt barmok, mert még arra sem képesek, hogy betaláljak egy borsóval a Hold egy konkrét kráterébe. Ez pedig minden tetkósnak gyerekjáték, mint tudjuk.
Szerencsére vannak tetováltak, akik kikotorják a nyálat a nemtetováltak torkából, különben azok megfulladnának.
Az intelligencia l'art pour l'art érték, amúgy. Ld. Hannibal Lecter vagy Dexter...

Ami meg az előítéletet illeti, valakit azzal vádolni nem előítélet? Hiszen lehet, hogy ez valójában tapasztalat? :-)
-- Lehet, hogy a mennyben a birka és az oroszlán egymás mellett fog aludni, de hogy a birkának rossz álma lesz, az biztos...

Aztakurva... Magyarázol itt az intelligenciáról, de legalább 3-4 linket lehetne összeszedni az érvelési hibás oldalról... Ilyen fasságokra, mint a "csak ne legyen kötelező pár év múlva a varratás, jó?" meg válaszolni sem érdemes.

De komolyan, tarthatna néhány ember itt tükröt maga elé mindkét táborból, mielőtt elkezd fasságokat írni.

(Ui.: nincs se tetkóm, se piercingem, se nyakláncom, se gyűrűm, sőt, még karórám se. Csak szólok, mielőtt nagyon belelendülnél.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Az a helyzet, hogyha megkérdeznél egy hozzád hasonlóan gondolkodó tetkóst, akkor valószínűleg neki is hasonlóan lesújtó véleménye lenne a

- vasággyal együtt 40 kilós
- tornából és életből felmentett
- 40+ évesen még anyjáéknál tengődő
- púpos hátú
- nemi élet hiánya miatt kajak ragyás
- szódásüveg alja vastagságú SZTK keretes szemüveges
- asperger-gyanús

kóderekról.

Szerencsére az emberek nagy többsége nem csak ilyen végletekben tud gondolkodni.

Ráadásul rossz hír: a csajok inkább a rossz fiúkra buknak...

;)

--
trey @ gépház

Nincs, de már gondoltam rá, valami kicsi, vicces, kocka jellegű ábrára, és nem látható helyen lenne.

--

Még nincs, csak piercing, de nemsokára megyek tetováltatni :) - végre kitaláltam mit és hova jó pár év alatt.

Igen, a szexuális életem rendben van.

Nincs, és nem is lesz. Úgy adom vissza a fizikai ruhámat, ahogy kaptam... Miért? A testet átszövi, és kívülről is körülfogja a lélekruhánk (aura). Bármi, ami huzamosabb ideig benne van, az hat rá. Ez lehet felirat, gyűrű, nyaklánc, szín, gondolat(!), stb. Ugyanakkor nem fogok azért elítélni senkit, mert nem így gondolja. Az életét befolyásoló döntésekért mindenkinek saját magának kell felelnie, még akkor is, ha esetleg tudatlanul döntött.

Nem azzal van gond, hogy keleti tanítás-e vagy sem, hanem azzal, hogy mellette ömlik a töménytelen mennyiségű ezoterikus mocsok és a legdurvább, legostobább fasságok, amelyek egyes esetekben nem hogy nem egészségesek, hanem kifejezetten károsak.

Chemtrail? HAARP? Oltásellenesség, peroxid, mint "antioxidáns" és egyéb ilyen-olyan "eltitkolt" gyógymódok? Grabovoj számsorok? homeopátia? A sor végtelen. Nem vakok meg intoleránsak sokan, hanem egész egyszerűen arról van szó, hogy terjed rengeteg olyan blődség, ami mögött az egyetlen létező bizonyíték az emberi sötétség.

Az IT(-nek) egy mérnökszakmá(nak kellene lennie). Ott meg azért nem árt, ha az ember nem csak látatlanban elfogad dolgokat, hanem tudja is, hogy miért.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Az aurás dologban ilyen formában nem hiszek, de ez számomra is spirituális kérdés. A test úgy esztétikus, ha nincsen belepiszkálva. Számomra ez ellen egyedül a szőr/haj és körömnyírás a kivétel. Nőkkel elnézőbb vagyok, de nem sokkal :-).

Ezért piercing is ki van zárva a tetkó mellett. És ékszert sem hordok, még a karórát sem tudtam megszokni.

Tudományosan is meg lehet közelíteni egyébként: a tetoválás festéke a bőr alatt marad, az ékszerekből bediffundál anyag, elszorítja/torzítja az adott szervet, a fém pedig hat az elektromágneses térre.

Nem keverem. Azért írtam külön bekezdésbe.

Tudományosan lehet gondolkodni ezeken a dolgokon, vajon tudnak-e ártani a festék, a fémek, a test kilyukasztása? Megfordítva a kérdést van-e reális eset, amikor használ?

A spirituális hozzáállás egy másik kérdés. Van mindenkinek egy világképe és kész. Ezen nem nagyon lehet vitatkozni, meg nem is érdemes. Az én világképemben van egy esztétikai idea, amit érdemes közelíteni, mert ez vezet a boldogsághoz. És az én esztétikai ideámba a testmódosítás nem fér bele.

Nocsak, nocsak! Mennyire felkavartam... Örülök, hogy ennyi embert foglalkoztat ez a dolog.
Marhaság? Nem létezik ilyen? A tagadás is megerősítés...
Való igaz, annyi szemetet találni a neten, annyi megélhetési spiritiszta van, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja válogatni az ocsú közül a búzát. Szerencsére, nekem nem kell hinnem dolgokban, hanem tudom, hogy így működik a világ.
Itt - úgy gondolom - olyan emberek vannak többségben, akik a logikát mindenek elé helyezik. Akkor induljunk ki abból. Meg tudjátok-e figyelni a gondolataitokat? Igen? Akkor nem is ti gondolkoztok? Akkor ki? Én? Akkor ki vagyok én? Milyen gyönyörű is a magyar nyelv: "Fáradt a testem. Szomorú a lelkem." Ha nekem csak ilyenek vannak, akkor ki vagyok én? :-) Az őseink talán többet tudtak minderről? Ezekre a kérdésekre a választ mindannyian tudjátok. Csak nem kint kellene keresni egy olyan világban, amiben minden folyamatosan pusztul, és változik, nem a kocsmában, nem a számítógépben, nem a lelátókon, nem a bankokban, sem a templomokban, hanem saját magatokban. :-)

Kedves András, nem tűnik úgy, hogy ezt tervezed, de ne lovald bele magad a magyarázatba... ezek a hozzászólások döbbenetesek... intolerancia, gúny... 10 éve olvasom a hup-ot, de még ennyire nagyot soha nem zuhant a szememben a közösség.
--
Syrakuza Team
http://www.syrakuza.hu

Nem tartozom egy közösséghez sem, ugyanakkor mindenkit a testvéremnek tartok.
Milyen gúnyról, meg intoleranciáról beszélsz? Semmi ilyesmi nincs a hozzászólásaimban.
Azt viszont nem tagadom, hogy döbbenetesek. Az igazság mindig döbbenetes azok számára, akik addig másként vélekedtek. Van akit egyenesen máglyán égettetek el miatta...

Konkrétan milyen intoleranciára gondolsz? Kizárt, elküldött innen bárki bárkit is? Nagyon is tolerálja itt mindenki az ilyen megnyilvánulásokat, csak hát vannak eltérő vélemények is. Remélem tudod ezt tolerálni.
A gúnnyal meg mi a baj konkrétan? Az emberi képmutatásra és hülyeségre elég jó reakció. Olvass Voltaire-t.
Jópáran mindenen megsértődnek csak azért, mert egyesek mernek tőlük eltérő módon gondolkodni. Egyáltalán, gondolkodni. Tovább lépni a több ezer éves "hagyományokon" és észrevenni, hogy az eltelt időben az emberek egy része képes volt értelmes gondolatokat alkotni, és olyan dolgokat alkotni, mint ez a számítógép itt előttem. A többiek meg addig tanulmányozták a tetszőleges vallási baromságaikat. Néhányan rájönnek, hogy mekkora baromság ez az egész egyházasdi, és elkezdenek aurákról, keleti bölcsességekről, meg földanya kristályszívéről hadoválni. Tapsikolni kéne, hogy sikerült megint egy hangyafasznyit visszalépni az emberiség általános intelligenciáját tekintve?

ugyan a Voltaire halalos agyan tortentek ellentmondasosak, de allitolag elete vegen azt allitotta, hogy megis az az acs gyozott. Arrol nem is beszelve, hogy az szimpla hazugsag, hogy az emberek egy resze "kepes volt" ertelmes gondolatokat alkotni, mig a tobbiek "vallasi baromsagokkal" (sic!) utottek el az idot. Gondolom, a te fejedben nem fer meg az, ha az egyen egyszerre vallasos es egyuttal tudos is. Meg, gondolom, az iskolabol eppen logtal, amikor pl. a vallasi megujulas eppenseggel tamogatta a tarsadalmi fejlodest (aka polgarosodas). Szoval amennyire blod a foldanya kristalyszive, legalabb akkora sutyerak vagy magad is...

--
"el nem birom kepzelni, hogy valakinek keves az 1.7 GB-os kvota" (hrgy84)

Elég keveset hiányoztam az iskolából, kösz. Volt ott reformációról szó, felvilágosodásról, hmm, most hogy mondod ezek mind a vallás miatt voltak. Miért nem volt jó az a vallás úgy ahogy volt? Elromlott vagy mi? Vagy nem a valláson _reformáltak_? A vallás reformált? Ehh, kár beléd

Az egyház és a keleti tanítások is baromságok? Hadoválnak azok, akik látnak ebben rációt?
Mindezt arra alapozva, hogy elburjángzott az álezotéria? Tehát, mindenki aki ilyenekről "hadovál", az olyan ember, akinek "tapsikolni kellene" az okosságaira?

András képmutató ezzel a véleménnyel? Ismered, tudod nem olyan életet él, mint amit engedni sejtet magáról ezzel a hozzászólással?

S mindezt a hangnemet toleránsan, pusztán az "eltérő vélemények" okán?

Eltérő vélemények okán helyénvaló egy hitbéli meggyőződésre szarós "poént" tolni? (sskiss)
Vagy egyéb vulgáris "viccet" ellőni az "asszonyról"? (Soultrane)

Gondolom minderre lesz egy nagyon frappáns válaszod amiben megindoklod, hogy igen... :) nem hiszem, hogy olvasni fogom, kimerítettem az éves HUPTrollOlvasó kvótámat ;)
--
Syrakuza Team
http://www.syrakuza.hu

Ha már nekem válaszolsz legalább tőlem idéztél volna kifogásolható dolgokat. Mutass egy sort tőlem ahol ad hominem érvelek és elnézést kérek majd érte. Andrást nem ismerem, fogalmam sincs hogy képmutató-e, csak egy troll vagy épp egy rendes gyerek, aki fura dolgokban hisz de ha ismerném a legjobb barátom lenne.

Lottózni hülyeség, mindenki tudja aki középiskolai szinten tudja a matekot. Mondtam én ezzel azt, hogy az emberek jelentős része hülye? Nem. Elítélem-e azt, aki minden héten vesz egy lottószelvényt? Nem. Azt viszont, aki lottómegszállott, és _mások_ életét hátrányosan befolyásolja ezzel a szenvedélyével, őt igen. Ennél egyszerűbb hasonlatot már nem tudok adni :(

Nem, inkább örülni szoktam neki. Tudom, hülyeség, mert időről időre valaki úgy is megnyeri. Ha képes kezelni a dolgot - ami nem lehet könnyű -, akkor jót tett vele a szerencse.
Ugyanakkor a lottó elvárt hozama negatív a játékosok számára. A heti izgalom a húzáskor lehet hogy megéri egy-két szelvény árát sokaknak.

Lesz :D Ha nyugdíjba megyek akkor veszek egy motort, szétvarratom az egész testem és nekilátok megnézni azt ami megmaradt a világból :D

kár rám a tetoválás... mintha egy kupac szarra szórnék porcukrot

A fordított kérdés is érdekes szerintem: egy idegen szimpatikusabb lesz attól, hogy tetoválása van? Vagy ellenszenvesebb? Vagy mindegy?

Ha egy nővel/férfivel randizol, és tetoválása van, az befolyásolja a továbbiakat? Milyen irányba?

Ha randiznék nem örülnék egy kisebb tetkónak a hölgyön, egy nagyobb meg biztosan sokat gátolna a dolgok előmenetelén. Ha agyon van varrva akkor már a az első randira sincs sok esély.
De a bagózás biztosan kizáró ok, még akkor is, ha csak néha fordul elő!
Persze, mindez teoretikus, mert a feleségemen nincs tetkó és nem is dohányzik. :-)

--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

A tetoválás bizonyos kultúrkörök sajátja. Fehér embernek nem való. Körülbelül
olyan, mintha az ABBA együttes Osibisa számokat próbálna meg énekelni. Ez a
hülye multikulti hozza ezeket a dolgokat.

Részemről egy lánc és azon egy 3 crt-os nemesopál - arra az esetre, ha
azonosítani kéne a családnak, vagy, ha valahol, valami miatt hirtelen pénz kéne.

A tetovált lány című film tetszett. (-::

> Sol omnibus lucet.

Ps.: A lány nem.

"A tetoválás bizonyos kultúrkörök sajátja."

Őőő, pl. autóversenyzők?

Raikonnen, Alonso, Hamilton mindegyik világbajnok. Mindegyik varrva van.

Múltkor egy NASA asztrofizikust néztem a TV-ben. elég keményen ki volt tetoválva.

"mintha az ABBA együttes Osibisa számokat próbálna meg énekelni"

Úhh, papi. Ezt nem érti itt senki :)

--
trey @ gépház

Az autóversenyzés nem kultúrkör szerintem. A polinéz
szokásrendszer viszont az. Ha az AllBlacks tagjai ki vannak
tetoválva, az autentikus. Ha Vejnemöjnen, az kevésbé.

Persze varrassa ki magát, aki akarja - nekem személy szerint nem
tetszik, elsősorban a kulturális diszharmónia és a sokszor
ízléstelen, tolakodó megjelenés miatt.

> Sol omnibus lucet.

Nyilvánvalóan nem kívántam mélyebben belemenni a dologba, mert szemmel láthatóan kevered a börtöntetkó (öt pont - 4 fal közt egyedül, apám, üss és társai) és a már művészi szinteket is megütő tetoválóművészek munkáit.

A múltkor egy NASA asztrofizikust láttam a Spectrum-on. Elég komolyan volt varrva.

Sokan még mindig bűnként tekintenek rá. Gyerekkoromban - keményen dúlt még az izmus - még büntették is. Nem is csodálom, hogy az öregek még így tekintenek rá.

--
trey @ gépház

termeszetes "tetovalasom" van...anyajegy.

Hulye es/vagy unintelligens aki tetoval.

Pillanatnyi eleterzesre alapoz (a pillanat nem szemvillanasnyi ido most; kb. mint a 6 nap).

Szerencsetlen hulye barom tetkos marhak! :)

Jol vagyok, koszonom, es nem lesz tetovalasom; es nem lenezem, csak lehulyezem azokat, akiknek van.

HULYEK!!!!!!!!!!!!!

A diszkret tetovalas meg elmegy, de fogalmam sincs mi hajtja azokat, akik a fulcimpajukat vagy egyeb testreszuket tagitgatjak mindenfele eszközzel. Itt Nemetorszagban naponta látok ilyen embereket es feltunoen sok a kiskoru kozottuk.
--
FeZo

Nincs, de minden évben elhatározom, hogy csináltatok.
Viszont még nem sikerült olyan témát találnom amit érdemes lenne felvarratni.
Ha egyszer lesz valami, annak nagyon nagy jelentéssel kell bírnia.

Szerintem nem gáz a tetkó, ha igényes és jelentése van a viselőjén.

Varratni semmit sem érdemes. A jelentés értelmét veszti bármit is választasz.

Ami számít hogy beülsz 3 órára a tű alá és kussolsz. Aztán megint beülsz 3 órára és kussban tűröd. Eddig 22 órát voltam tű alatt, már értem sok törzsben miért kap a fiú tetoválást a férfivé válás részeként. Ez számít, nem az hogy a kocsmában tudsz csajozni azzal mekkora deep csávó vagy.

A Biblia leirása szerint Isten előtt utálatos a "megbélyegzett". Vagyis keresztény ember nem hord tetoválást.
A divathullám mellett az értelmi szint kifejezője is. Azoknál a kulturáknál, ahol ez ősi szokás, egyik sem ért el olyan szintet, hogy Európát meghódithassa ...
A hovatartozás kifejezője. Képletesen szólva mintha ezt tetoválnák magukra: "a pusztulást, pusztitást szolgálom."

Talán ha utána olvasnál, mielőtt hülyeséget írsz: a legrégebbi ismert tetoválás európai, az Alpokban talált mumifikálódott Ötzin van. Bizonyítottan tetoválták az Egyiptomi uralkodókat, Hérodotosz leírja, hogy a trákoknál a nemesség jele a tetoválás, a tetoválás módszeréről pedig a legkorábbi írásos anyag egy római orvostól származik. A légiósok nem csak tetováltak, hanem divat volt a mellbimbóba fűzött karika is, a bátorság szimbólumaként. De elég sok anyag maradt fenn a skótok tetoválásairól is - igaz ők a görögökkel és a rómaiakkal ellentétben nem hódították meg Európát.

A 19 században gyakorlatilag minden európai tengerész és bányász kabala tetoválás viselt. De volt tetoválás Churchill anyján, Horthy Miklóson, és bizonyítottan volt tetoválás amerikai elnökön is.

Nem, ezek a kivételek. Mármint ezek közül azok akiknek átlagon felül volt az IQ-ja, mert szerintem akad közülük olyan akinek alatta.

A szavazás 90%-a bizonyítja hogy egyáltalán nem divat a tetoválás illetve az inteligensebb populációnál valószínű hogy még annyira sem. Feltételezem hogy aki ide jár az amúgy átlag feletti nagyrészt.

Csak a konzekvencia levonásod miatt (meg azért, hogy ne csak offoljak):

Én pl nemre szavaztam, mert nincs tetkóm, és nem is lesz, egyszerűen nem érzem igényét, hogy ezzel fejezzek ki akármit is. Ezzel együtt úgy általában nincs bajom a tetkóval, némelyik kifejezetten tetszik, illetve csak azért, mert tetkó van valakin, nem gondolom, hogy kevésbé intelligens vagy értékes lenne, szóval ne feltétlen vonj le a számból következtetéseket.

És egyébként ezzel együtt van olyan, amikor a tetkó miatt hátrábbról indul nálam valaki, de ez nem általában a tetkó miatt van, hanem amiatt a specifikus tetkó miatt. Egyébként azt gondolom, hogy amikor keverjük a mindenféle pl faji előítélettel, akkor azért sántít a dolog, mert a tetkó alapvetően választott dolog, aki varratta azért képben kellett legyen azzal, hogy a dolog társadalmi megítélése nem egységes, és pl lehet olyan munkáltató, aki nem szívesen hagyná, hogy az ügyfelei felé egy lángoló koponyát az alkarján viselő faszinger képviselje. Azt gondolom, azért ez jelentősen eltér attól, mint ha valaki nem akarja, hogy mondjuk a faszi kínai legyen. Szóval aki varrat, az vállalja már fel, hogy az önkifejezését mások esetleg nem csak pozitívan ítélik, mert amikor megy a hiszti, hogy de nekem is jár, hogy fejtetőig varrva is szimpatikus legyek neked, hát az, hmm.

Ezzel együtt egyik régen várt eseménye az életemnek, mikor egyszer fater -- aki nem kicsit rühelli a tetkót -- rádöbben majd, hogy gyerekkori jóbarátom, akit egyébként nagyon bír, meg nagyra tart gyakorlatilag a póló által eltakart teljes felületen tribalra van varrva :)

ez a gondolatmenet kísértetiesen hasonlít ahhoz az ismerőshöz, aki azért nem telepített freebsd-t, mert ördög a logója és ő azt nem akarja szolgálni. németh sanyi csapatát erősítette amúgy. és nem kitalált személy.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Cisco logo a csuklón :D
Már csak a Debian hiányzik :D

Nincs tetkó, és nem is tervezem.
Ugyanis egyedileg jelöl, és én azt nem akarom.

De a tetovált ember nem rosszabb a nem tetováltnál.
Nem ítélkezem, nem ez alapján minősítek másokat.

Mindenkinek a saját döntése, és neki kell vele élnie.
Akkor is ha ez neki örömet okoz, és akkor is, ha évek múltán megbánja. :)

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Nincs tetkó, és nem is tervezem.
Ugyanis egyedileg jelöl, és én azt nem akarom.

Fordítsuk meg: jobb beleolvadni a tömegbe?

De a tetovált ember nem rosszabb a nem tetováltnál.
Nem ítélkezem, nem ez alapján minősítek másokat.

Ez így rendjén van, de ha kimondod, hogy "tetovált ember" v. "nem tetovált ember", avval már minősítettél :)

Mindenkinek a saját döntése, és neki kell vele élnie.
Akkor is ha ez neki örömet okoz, és akkor is, ha évek múltán megbánja. :)

Igaz, macera, de leszedhető.

"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Nem akarlak bántani a siged miatt, de ezt valami előadáson hallottad? A probléma ismerete nélkül megoldás sem lesz. Az "indítsuk újra a gépet" nem a megoldások halmazában van.

--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

Kinek mit jelent a "megoldás" definíciója. Számomra azt, hogy egyszer kell megcsinálni, és avval a kiváltó ok semlegesítve lett.
Újraindításnál ez kizárt - max egy lépés ahhoz, hogy lehetőséged legyen a megoldást elvégezni (csonttá fagyott gépen nehéz tenni bármit is). De nem megoldás.
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

"Nem akarlak bántani a siged miatt, de ezt valami előadáson hallottad? A probléma ismerete nélkül megoldás sem lesz. Az "indítsuk újra a gépet" nem a megoldások halmazában van."

Nem akarnám lerombolni a világképedet, de van az az üzemeltetési méret és gyakorlat, ahol az izolált megdögléseket a node újradeployával, vagy a hw instant cseréjével oldják meg, és nem pazarolnak időt post-mortemre addig, amíg valami statisztikában nem látszik, hogy valami bug annyira szopat, hogy érdemes utánanézni...

Tovább rombolnám a világképed: ahol ezeket a stratégiákat alkalmazzák, azok többnyire a világ legstabilabb, az ügyfelet hülye hibákkal legritkábban szopató rendszerei.

(Gy.k.: a rendszer van úgy tervezve, hogy egyszeri node hibák, meg ritka körülmények között néha előjövő bugok nem okoznak problémát a szolgáltatásban, nem éri meg kergetni őket, mert nincs valódi hozadéka. Hovatovább, van az a méret, ahol a megdöglött hw cseréje bizony napi rutin, és egy jó darabig nem éri meg nézegetni, hogy a hónapban öregedés miatt elhullott 500 diszkből 2 halálát igazbából valami random kontrollerhiba okozta)

Ez ettől még nem megoldás - teccikérteni.
Solution vs. Workaround.
A megoldás és a hibás állapot megszüntetése bármivel kurvára nem ugyanaz. A megoldás a problémára azt jelenti, hogy az adott probléma ugyanazon ok miatt nem fog ismét fellépni. Reboottal ilyet nem érsz el. (GyK)
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

Nemteccikérteni. Ahogy fentebb mondták, a probléma definíciója lényeges. Ezekben az esetekben a probléma az, ha valami veszélyezteti a normális üzemet, ami ennél kisebb, azt nem tekintjük problémának, nem mikromanagelünk, mert nincs értelme.

Nyilván, abban az esetben, amikor csak egy gép van, akkor egy ilyet sokkal kevésbé lehet bevállalni. (És egyébként ott meg az van, hogy a business szerint sokkal fontosabb, hogy megint elinduljon, mint hogy a hullát nézegessük. Aztán persze ugyanez a biznicc jön azzal, hogy RCA-t is csinálni kéne, mert miért nem tudjuk, hogy pontosan mi volt, de az más kérdés)

Nemteccikérteni. Ahogy fentebb mondták, a probléma definíciója lényeges.

Na, akkor ki nem érti?

Én azt mondtam, a reboot se megoldás a problémára.
Te azt mondtad: de.
Én azt mondtam, nem, mert nem szünteti meg a problémát.
Te meg azt mondod, hogy nem tekinthető problémának.

Azaz: a reboot nem old meg semmilyen problémát, mert vagy nem megoldás, vagy nem probléma, amiről beszélünk.
Right.

Nemteccikérteni.

Rájöttem :)
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

Csak arra reagáltam, amit írtál.
Első körben azt hangoztattad, hogy a reboot lehet megoldás a problémára, utána meg azt, hogy nem tekinthető problémának, ha nem veszélyezteti a n+1 elemű nodeból álló rendszer üzemképes működését.
Tehát megoldás, de csak akkor, ha az nem probléma, de ha meg nem probléma, akkor mire is megoldás?
Értem én, hogy önellentmondásba keveredtél, és menekülni akarsz, de akkor ne rám kend a dolgot ;)
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

[szerk]
Nem volt ellentmondás.
Erre írtam, hogy érteni kell a sigemet.

A probléma meghatározása lényeges ahhoz, hogy a megoldásra koncentrálj.
Ez az ominózus restart esetében a következőt jelenti:
az a probléma, hogy beállt a vas, vagy az, ami ezt kiváltja?
A megoldás is ennek fényében kétféle lehet: restart, vagy oknyomozás->a probléma végleges kiiktatása.
Így a restart máris része lett a lehetséges megoldások halmazának.

De amíg ezen vitatkozunk, még mindig a problémára koncentrálunk a megoldás helyett! :D

teccikérteni? :)

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Már rég nem a sigedről van szó. Abba csak belekötöttem.
kroozo kolléga reagált a "reboot sem oldja meg a problémát" mondatomra, és ezen borult ki a bili.
Az, hogy milyen úton jutunk el a megoldásig, és hogy ahhoz szükséges-e reboot (mint írtam, a lehalt gép nem javítható újraindítás nélkül), az más kérdés.
Mint ahogyan az is, hogy mi egy ideiglenes workaround, és mi az, ami megoldás. A megoldás fogalma független attól, hogy mi a probléma fogalma. Ugyanis, ha a probléma többé nem fordul elő ugyanazon ok miatt, amire megoldást adtunk, akkor az adott problémára az nevezhető megoldásnak. Azaz a probléma és a megoldás semlegesítik egymást. Ha a megoldás jó, a probléma nem lép fel újra ugyanazon kiváltó ok miatt. Ha a probléma újból fellép, akkor a megoldás nem jó, azaz nem minősül megoldásnak.
Ha egy gép lefagy, és újraindítjuk, az csak workaround, a probléma gyors megszüntetése, de nem megoldás, mert nem az okot szüntettük meg, hanem a következményt - azaz nem megoldás, mert ismét lefagyhat.

De ha ez még mindig nem érthető, akkor tessék felsorolni néhány olyan problémát, amire a reboot megoldást jelent.
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

"A megoldás fogalma független attól, hogy mi a probléma fogalma."
Ez nem igaz.
Ha a problémát a körülmények függvényében definiálom, akkor a megoldás is függ a körülményektől.
Ellenkező esetben a megoldás fogalma is elvonatkoztathat (sőt el kell) a körülményektől.

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Példa, maradva a clusteres esetnél:
ha a probléma fogalmát a körülmények függvényében értelmezem, akkor ebben az esetben a probléma a teljesítmény csökkenés
a megoldás a teljesítmény azonnali helyreállítása a körülményekre való tekintettel.
vs.
ha a probléma fogalmát elvonatkoztatom a körülményektől, akkor a problémám az, hogy valami leölte az indexet. Ebben az esetben a megoldás az, hogy megkeresem az elkövetőt, és likvidálom.

Véleményem szerint a problémát adott körülmények között kell értelmezni, az elvárt eredmény függvényében.

De attól félek téged nem lehet kizökkenteni.
Elfogadom, hogy igazad is van. Abban a kontextusban, ahol te értelmezed.
Próbáld szélesebb spektrumon vizsgálni a dolgokat. ;)

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Elfogadom, hogy igazad is van. Abban a kontextusban, ahol te értelmezed.
Próbáld szélesebb spektrumon vizsgálni a dolgokat. ;)

az 5 useres demoja az o kontextusa. Keptelen elszakadni attol a filozofiai problematol, hogy a cseppben nincs benne a teljes tenger...

--
"el nem birom kepzelni, hogy valakinek keves az 1.7 GB-os kvota" (hrgy84)

Arra koncentrálj, hogy megszünteted-e a probléma kiváltó okát.
A kiváltó ok nem egy- vagy kétlépcsős. Sokkal több, és lehet, hogy több hibaforrás van, amelyek külön-külön nem okoznak gondot, ha együtt fordulnak elő, meg igen.
Azaz a teljesítményvesztés, a fagyás, a mittudoménminek az elcsesződése mind olyan dolog, ami valaminek a következménye. A következményre hatással van a reboot, de a kiváltó okra soha. Márpedig a kiváltó ok megszüntetése nélkül nem oldasz meg semmilyen problémát.

A probléma fogalmát értelmezheted a körülmények függvényében, ám akkor felületes vagy, mert csak a következményre figyelsz (pont erre vonatkozik amúgy a sig).

Ha körülnézés nélkül átszaladsz egy forgalmas úton, elütnek, és eltörik a lábad, nem a gipszelés és a rehabilitáció a megoldás, hanem az, hogy körül kell nézni, és akkor elindulni, ha biztonságban átérsz.

De úgysem érted.
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

Mi van akkor, ha irreálisan sok munka lenne megszüntetni a kiváltó okot? Mi van, ha túl ritkán jön elő a hiba, hogy érdemes legyen vele foglalkozni? Mi van akkor, ha kétséges, hogy egyáltalán lehet rá megoldást találni?

Kiváltképp akkor, ha a munkaóra hasznosabban is felhasználható.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

a probléma az, hogy a rendszer teljesítménye csökkent

Reboot, és soha többé nem fog csökkenni a teljesítmény ugyanebből az okból? [Igen/Nem]

Igen - Megoldás
Nem - Nem megoldás

Márpedig a reboottal csak tüneti kezelést végeztél, mert újra elcsesződhet az index.
Ha majd az indexelcsesződés okát szünteted meg, az lesz a megoldás. Ez nem az.

A - valóban kiesett :)
Kellene már egy szemüveg :(
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

kérlek: önellentmondásba keveredtem, mert úgy fogalmaztam egymás utáni bejegyzésekben, hogy ki tudtál lovagolni a szavakból valami saját permisszáid szerinti ellentmondást. Amiben egyébként még igazad is lehet, nem fogom most végigtornászi, hogy megvan-e az a logikai bukfenc a dologban, amit mondasz (mondom lehet), mert szavakon való lovaglásnak tartom, és mivel az érdemi tartalommal láthatólag neked nincs kedved foglalkozni, a szavakon való lovaglással meg most nekem :) de ha megnyugtat, nyertél, ügyes vagy.

Inkább a pénz miatt.
V.ö.: egy db HW csere évente, vagy 1-2 restart évente még nem borítja meg az SLA-t, viszonylag olcsó, és fix költség.
vs.
Egy ilyen hiba okainak a keresése fejlesztő(k), tesztelő(k), supportos(ok) előre nem kalkulálható óradíjai, ahol is extrém esetben a fejlesztő 2 óra alatt többet akaszt le mint egy disk ára.

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Mert totálisan ignorálod, hogy mi a cél. A cél márpedig egy működő szolgáltatás, ami termel. Ha erre az a megoldás, hogy valamit minden éjjel egyszer újra kell indítani, mert ennek implementálása 10 perc, az ezt kiváltó ok megszüntetése n óra + 10 perc, akkor tekinthető megoldásnak.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Totálisan ignorálod a megoldás fogalmát.

Amiről Te beszélsz, az csak ideiglenes hibaelhárítás, egyféle workaround, a problémák szőnyeg alá söprése. Az nem megoldás, hanem kontár munka.

Lehet érvelni ennek a létjogosultsága mellett nyugodtan, csak avval közvetve a saját munkád hasznosságát, színvonalát is minősíted.
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

amolyan hth alapon: egyaltalan nem arrol van szo, hogy a szakmailag gyonyoru brillirozas a megoldas kozben helytelen lenne, hanem arra akarok ramutatni, hogy ez inkabb a cv-dben mutat jol, meg az it-s sorozesek kozben vaghatsz fel vele (bar neked inkabb visszafogni kene az arcodat - es nem feltetlen a szakmai tudasod miatt), de az uzletmenet szempontjabol sokkal fontosabb az, hogy mikorra harult el a problema. Ha a te gyonyoru(nek hitt) megoldasod 1 ora, egy reboot meg fel perc (se), akkor a menedzser eloveszi a kicsi szamologepet, bepotyogi, hogy a veszteseg $2000 * 60, ill. $2000 * 0.5, es a kar minimalizalasara fog torekedni.

Az megint mas kerdes, hogy ha pl. a reboot valojaban nem oldotta meg a problemat, es fel ora mulva megint reboot kell, akkor az tenyleg nem volt megoldas, es lejjebb kell asni a bajlovoldozes soran. Mondom, (pl. adott helyzetben) elo lehet (es kell is) venni a logokat, hogy wtf volt - miutan a gep visszajott...

--
"el nem birom kepzelni, hogy valakinek keves az 1.7 GB-os kvota" (hrgy84)

Azért arra kíváncsi lennék, hogy az alábbi esetben szerinted mi a megoldás!

Tegyük fel, hogy egy HDD tönkremegy.
Lehetséges megoldások:
a) Kicseréljük egy újra (ez nem megoldás szerinted, mert bizonyosan meg fog ismétlődni, és akkor cserélhetjük ki megint egy újra).
b) Kifejlesztünk egy olyan HDD-t ami sohasem fog elromlani (ez képtelenség, mert minden el tud romolni)
c) (PtY fogja megadni ezt a választ)

Ha a HDD tönkremegy, arra nem Neked kell megoldást találni, hanem a gyártónak.
És valóban, vannak problémák, amire nem létezik egzakt megoldás (de ezek egyike sem olyan, ami egy reboot-tal jobban orvosolható, mint mással).
Ebben az esetben ami (fél)megoldást nyújthat az a fürtözés, a multipath és a hotplug.
Az extrém mértékű diskhibára ez sem lesz megoldás, de az okozott kár nagysága/valószínűsége csökkenthető.
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

ha a diszk meghalt, akkor azt mar nem hozod vissza az eletbe. De nem a diszk ujraelesztese a cel! Emlekszel, hogy irtak mar neked, hogy a celt egy kisse benezted? Hanem az a cel, hogy ne legyen kieses. Erre pedig total jo a raid + diszkcsere.

--
"el nem birom kepzelni, hogy valakinek keves az 1.7 GB-os kvota" (hrgy84)

Rosszul emlékszel. A bajom (ismét leírom) a "reboot" megoldásként való kitüntetett szerepe.
A rebott nem megoldás. Semmire.
Minden, ami miatt a rendszer megáll/használhatatlanná válik, az vagy HW vagy SW eredetű, ami javítható/cserélhető, azaz orvosolható. Reboottal nem.
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

Nem tudom ki vagy, és nekem ez nem is fontos.
De úgy nyilatkozol, mint egy első/másod éves egyetemista, aki büszke az új státuszára, és az ott tanultakban feltétel nélkül hisz.
(Szeretném egyúttal leszögezni, hogy az egyetemen/főiskolán tanult dolgok helyesek, és jók! Elméletben...)

Voltam én is ilyen.
De a valóság "idekint" sajnos más.

Történet nevek és helyek nélkül (annyit elárulok, hogy nagyobb egészségügyi intézmény hazánkban):
Kapok egy verziót a fejlesztéstől, hogy frissítenem kell.
Adatbázis frissítést meghajtom. -> áll a ház, fő funkció nem működik(!).
Reakcióm: egy darab 2perc alatt lefutó update-el a fejlesztés több napi munkáját taposom bele a purgatóriumba.-> az intézmény működik.

Mi volt itt a probléma?
a.) a rossz kód?
b.) a rossz frissítés?
c.) a teszt hiánya, amire egyébként a pillanatnyi helyzet lehetőséget sem adott?
d.) áll a ház?

Mi a megoldás?
a.) kilövöm a fejlesztés munkáját a vérbe, ezzel generálok nekik még néhány nap elfoglaltságot, de a ház gurul
b.) frissítés után a verziót visszaadom a fejlesztésnek továbbgondolásra, és amíg ők kitalálják az exakt megoldást, addig próbálom az intézményt megnyugtatni azzal, hogy "kollégáim dolgoznak rajta" (ez érdekes lenne :D ).
c.) a probléma felmerülése előtt gondolkozva: nem adom ki a verziót, szembe megyek a felső management-tel, a fejlesztéssel, az intézményi követeléssel, és még pár kollégával, majd tesztelni kezdek egy olyan környezetben ahol a fejlesztés korábban dolgozott, tehát a hiba vélhetően elő sem jön. Csak majd élesben. De addigra engem kirúgtak.

A megoldásra kell koncentrálni, nem a problémára!
teccikérteni?

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

De úgy nyilatkozol, mint egy első/másod éves egyetemista, aki büszke az új státuszára, és az ott tanultakban feltétel nélkül hisz.

Ez jó :)

Egy állapot megszüntetése nem azonos kategória az állapot kiváltó okának megszüntetéséve. Megoldásnak azonban csak az utóbbi nevezhető.
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

egyszer egy ms sql szerveren kezdett elfogyni a szabad hely a c:-n, es azt tapasztaltuk, hogy az elotte levo webes frontend elegge belassul, de ugy veletlenszeruen. Degugoltuk, hogy mi a banat van vele, profiloztuk a webes cuccot (hol lassu, miert lehet lassu, etc), de nem sikerult rajonni. Kozben a c:-t atmereteztem, hogy legyen benne par szaz GB szabad terulet, de a hiba nem szunt meg. Vegul a mentootlet az volt, hogy inditsuk (reboot) ujra azt a fostalicskat. Es lam az azota eltelt 3 hetben nem jott vissza a random lassulas. Ugyfel boldog (akinek hozzaallasarol csak annyit mondanek, hogy a webfejlesztot szogatta, hogy oldja meg; a webfejleszto meg engem nyuzott: oldd meg), case closed, halleluja...

--
"el nem birom kepzelni, hogy valakinek keves az 1.7 GB-os kvota" (hrgy84)

Mondjuk erre mintha lenne külön ajánlás az MS-től, hogy hogyan telepítsd és hogyan ne telepítsd az MSSQL-t, bár üzemeltetni nem üzemeltetek, csak mivel én vagyok helyben hozzám jut el leghamarabb a probléma. :) Hasonló volt nálunk is, így látatlanban a tempdb telése az ok, amit több-kevesebb sikerrel lehet shrinkelni, de amúgy ha az alkalmazás nem javítható (nálunk az ERP ilyen sajna, fejlesztőikkel/supportjukkal meg elég vegyes a hangulatunk), akkor igen, ez rá a megoldás, hogy néha kell restart.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Én attól félek a definíciód szerint semmire sem létezik megoldás.

"Ha a HDD tönkremegy, arra nem Neked kell megoldást találni, hanem a gyártónak."
Lefordítom, készítsen a gyártó hibátlan terméket, ami sohasem megy tönkre. Ilyet se a hardver-, se a szoftveriparban nem nagyon lehet. Törekedni lehet rá, de akkor is minden el fog romlani előbb vagy utóbb. Tehát ez a megoldás nem létezik.

Még ha minden szoftver és hardver hibátlan is egy gépen, akkor is lehet olyan, hogy pl. kozmikus sugárzás hatására fagy le a program.
Gondolom szerinted itt is az a megoldás, hogy védjük ki a kozmikus sugárzást ahelyett, hogy újraindítanánk a lefagyó szoftvert. Ami megint csak megoldhatatlan, tehát itt is arra jutunk, hogy nincs megoldás.

Lehet példát találni ilyenre.
De pl. fagyhat a gép amiatt, hogy a ram rossz. A reboot ideiglenesen működőképessé teszi a rendszert, de a ramcsere a megoldás.

HDD kérdésben meg utaltam arra, hogy vannak hibák, amik nem orvosolhatóak.
Ilyenkor természetesen a hibatűrő képesség növelése a cél, és a megoldás. Diskhiba természetesen lesz, és nem kivédhető, de a rendszer működőképességének a fenntartása megvalósul valamilyen fürtözéssel és/vagy replikációval, stb.

Ne felejtsük el, hogy mindvégig a reboot-tal, mint "megoldással" volt bajom :)
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

"De pl. fagyhat a gép amiatt, hogy a ram rossz. A reboot ideiglenesen működőképessé teszi a rendszert, de a ramcsere a megoldás."
Miért megoldás, hiszen előbb-utóbb az új RAM is tönkremegy, tehát ez is csak ideiglenes. vagy mennyi időtől számít nem ideiglenesnek?

Van egy hibás (vagy több) szoftver, ami eszi a memóriát vagy időnként elszáll, lefagy. Ilyen esetekben lehet megoldás a Reboot, kivéve a szigorú definíciód szerint. Ez hardverre is igaz lehet, megy egy ideig, majd beáll, elszáll, hibásan kezd működni.

Az a baj, hogy a Te definíciódnál nincs cél, amit biztosítani kell, csak egy megfoghatatlan valami, hogy a megoldás az, hogy minden jó legyen.

A valóságban pedig az a jó hozzáállás, hogy megfogalmazzuk a célt és azt próbáljuk meg biztosítani bizonyos eszközökkel (amik lehetnek nagyon is hibásak), és ez a megoldás.

Elosztott rendszereknél pl. úgy számolnak, hogy megbízhatatlan a hardver, a szoftver és a hálózati elérés is. Tehát ott nem az a megoldás, hogy minél megbízhatóbb legyen egy-egy elem, mivel tökéletesen megbízható egyébként sem létezik, hanem az, hogy egy-egy elem kiesése se jelentsen különösebb zavart.

"... előbb-utóbb az új RAM is tönkremegy, tehát ez is csak ideiglenes. vagy mennyi időtől számít nem ideiglenesnek?"
Ez relatív, és ilyen szempontból valóban rossz példa.
Jobb példa lehet pl. az, ha egy szoftverben végtelen ciklus alakul ki egy kölcsönös kizárás miatt, ami csak ritkán kialakuló feltételek együttes bekövetkezésekor lép fel. Ilyen esetben is segít a reboot a pillanatnyi állapot megszüntetésében, ám a megoldás mégis a kód javítása, még akkor is, ha pl. soha többé nem fordulna elő a véletlen együttállása a feltételeknek.
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

"Fordítsuk meg: jobb beleolvadni a tömegbe?"
Igen. Manapság komolyabb képesség kell az eltűnéshez, mint a 2000 követőhöz. ;)

"Ez így rendjén van, de ha kimondod, hogy "tetovált ember" v. "nem tetovált ember", avval már minősítettél :)"
Nem minősítettem, hanem megkülönböztettem.
Az alapján, amit ő választott, hogy megkülönböztessem érte.
De nem hátrányosan különböztettem, tényszerűen! És a személyével kapcsolatos döntéseimet a tetoválás nem befolyásolja.

"A probléma ismerete nélkül megoldás sem lesz. Az "indítsuk újra a gépet" nem a megoldások halmazában van."
Nem előadáson hallottam.
Figyelj jobban! :) "Koncentrálni", és nem kizárólagosan azzal foglalkozni.
Továbbá rengeteg módon lehet értelmezni ezt a siget, többek között pl:
- minden mondat ami "az a baj..." kezdetű, arra utal, hogy leragadtál a problémán, és már nem a megoldást keresed
- szokásos válasz a sigre, hogy "a probléma felismerése fél megoldás", de gyakorlatilag ez is ihlethette volna! Ugyanis sokan elfogadják ezt a tézist, bele is nyugszanak, és már meg is született egy félmegoldás ;)

Mindenki úgy értelmezi ahogy akarja. Én a fenti kettőn kívül még sok féle (egyébként koherens) módon értelmezem.
De elmagyarázni nem tudnom. Aki érti, érti.

A gép újraindítása pedig lehet megoldás...

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Igen. Manapság komolyabb képesség kell az eltűnéshez, mint a 2000 követőhöz. ;)

A "feltűnés" és az "eltűnés" kötött van egy vastag sáv. Nem kell végletekben gondolkodni. Ez alapján, amit írtál, azt lehetne kikövetkeztetni, hogy aki nem akar tetoválást, az üldözési mániában szenved :)

Nem minősítettem, hanem megkülönböztettem.

Szerintem nem értetted, mit írtam. A megfogalmazással van problémám. A megkülönböztetést jelzővel ellátni pont minősítést jelent.
Ha azt mondom, hogy tetovált ember vagy nem tetovált ember, akkor már minősítek. Ha azt mondom, hogy tetoválás alapján nem teszek különbséget, akkor nem minősítek.
Csupán erre próbáltam utalni.

Aki érti, érti.

Aki meg kötekedik, az kötekedik :)

A gép újraindítása pedig lehet megoldás...

Ha a probléma a túl magas uptime, akkor mindenképp. Más esetet nem igen tudok hirtelen ... :)
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

"Ez alapján, amit írtál, azt lehetne kikövetkeztetni, hogy aki nem akar tetoválást, az üldözési mániában szenved :)"
Pontosabban: azok között akik nem akarnak tetoválást létezik olyan, aki üldözési mániában szenved.
Attól, hogy üldözési mániám van, még lehet hogy üldöznek. :D

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

a tetkosok vajon eszlenyek vagy IQ20-as veglenyek dilemma kapcsan arrol meg nem esett szo, hogy az ember megjelenese (amiben a tetko meglete / nem lete csak 1 dolog) hogyan hat, milyen asszociaciokat kelt a kornyezeteben.

Mert nyilvan az okolre himzett "uss!", "Mari", "19xx", etc. tetkok tulajdonosai is lehetnek (legalabbis elvben) amugy Einstein-ek a sajat teruletukon, de nem feltetlen ezt az uzenetet kozvetitik a hivatkozott peldak. A NASA landolo szoftver irojanak (amugy szerintem lepra) tetkoja sem feltetlen ezt az uzenetet kozvetiti. (Szerintem mazlija, hogy a tetkoja ellenere felfigyeltek ra, es kapott lehetoseget a bizonyitasra, de nyilvan, ez erosen fugg az adott szubkulturatol, ahol ervenyesulni probal az illeto).

Ami az egyediseg kerdeset illeti, van egy olyan gyanum, hogy ez jobbara akkor merul fel, ha az ember unja onmagat...

--
"el nem birom kepzelni, hogy valakinek keves az 1.7 GB-os kvota" (hrgy84)

Mindig jókat mosolygok az olyan embereken, akik a külső alapján (el)ítélnek embereket. Nagy mellénnyel kezdik, fölényeskedve, aztán amikor két visszakérdezés után kiderül, hogy fele annyit nem tudnak, mint akiről elsőre rossz véleményt alkottak, akkor farkukat behúzva meghunyászkodnak.

--
trey @ gépház

Nem tetováltatok semmit magamra, hogy ne járjak úgy, mint a király, aki fiatal korában (még nem királyként) "Liberté, Egalité, Fraternité! Mort au roi!" - (Magyarul "Szabadság, Testvériség, Egyenlőség! Halál a királyokra!) feliratot tetováltatott magára, aztán meg később ez ciki volt. :-)

Lásd: http://mek.niif.hu/03000/03052/html/page11.htm

Mások tetoválásáról annak tartalma alapján van csak véleményem. Vannak egész kulturáltak/esztétikusak. De van köztük sok elég randa, ami ha tényleg annak az embernek a belsejéből tükröz valamit, akkor inkább óvatos leszek velük. (Ámbár sokszor derült már ki, hogy csak divatból varratott magának valaki sátánista izét magára, azaz nem a lelke sötét, csak az agya volt egy pillanatra az, amikor ebbe belement.)

Nem is értem, itt sokan miért nyilatkoznak bármit is pozitívan vagy negatívan az _összes_ tetoválásról. A tartalmától függnie kellene a megítélésnek.

En speciel eddig harom tetovalast lattam, ami erdekesebb volt.
- Szigeten az egyik sracnak a lapockajara volt irva egy Radnoti-vers got betukkel
- egy munkatarsam (eredetileg teologiat tanult) egy Bibilia-idezetet (az Oszovetsegbol) irt az alkarjara heberul
- a '90-es evek elejen a Pillango nevu sracnak az egesz arca

Amugy van a tizenketto-egy-tucat nonfigurativ vagy noknel ribanc-rendszam. Nem zavar, de nem is kulonosebben erdekes.
--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Van, de kézzel készült, nem géppel, és már szinte alig látszik. Elhalványult.

------------------------