(Okos)telefonomat rendszerint ... időközönként cserélem le újabb típusra.

kevesebb mint 1 hónap
0% (0 szavazat)
1-2 hónap
0% (0 szavazat)
kb. fél év
0% (2 szavazat)
kb. 1 év
5% (27 szavazat)
kb. 2 év
20% (113 szavazat)
kb. 2-3 év
35% (196 szavazat)
kb. 4-5 év
17% (98 szavazat)
több mint 5 év
6% (33 szavazat)
Egyéb, leírom.
7% (38 szavazat)
csak az eredmény érdekel
10% (54 szavazat)
Összes szavazat: 561

Hozzászólások

Amikor az előző elromlik és nem éri meg javítani.

elégedett tulajdonosa vagyok egy 2010-ben vásárolt sony xperia x8-nak. nyilván "véletlen", de nagyon jól bírja.
Amúgy igazad van a tervezett elavulással. Ugyan itt nem kellett a tervezett elavuláshoz fordulnia a gyártónak, elég, hogy nincs rá frissítés. és pl. a youtube app már nem is megy, a facebook is csak félig, és nincs belőlük újabb erre.

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

A jelenlegi az első okos-telefonom és kb. fél éves.
Remélem legalább 2 évet kibír!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Önszántamból utoljára talán az Ericsson GH337-et cseréltem le GH388-ra, mert előbbivel nem lehetett SMS-t írni, csak olvasni. Azóta csak "elhasználódás" okán cseréltem készüléket. (Nokia 6110 -> 6100 -> 6303 Classic. Ez utóbbiból pihen egy "nullkilométeres" tartalék a polcon, ha esetleg a mostanit baleset érné. Remélhetőleg hosszú ideig nem lesz rá szükség, rozsdamentes acél készülékváz rulez.)

Volt okostelefonom, és semmi baja nem volt, de lecseréltem egy nem okosra 2 hét után, és amíg olyanok lesznek az okostelefonok amilyenek most, addig nem is lesz okostelefonom!

Egyébként eddig a régiek mind elmentek 3-5 év között, és nem cseréltem, csak ha használhatatlanná vált. Ezt általában az aksi amortizációja jelentette, nem cseréltem aksit, utána sem néztem, hogy lehet e, csak magamban eldöntöttem, hogy sem anyagilag sem más szempontból nem érné meg javítást eszközölni.

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Hehe, most vettem asszonypajtásnak egy nokia 301-et. Tökéletesen kiváló arra, amire ő használja, jó anyagminőség, megbízható, stabil. Pont amit egy telefontól elvárunk. Hogy ezt a formavilágot miért nem tudták XXI. századosítani, azt nem tudom...

Érdekes volt látni, hogy a boltba bejött egy idősebb fickó, hogy vett egy okostelefont, de teljesen lassú az egész. Ekkor mutatta meg neki a srác, hogy az alkalmazásokat be kellene zárni, és akkor nem lenne lassú. Na, lényeg a lényeg, szerintem van egy nagy réteg, akinek egyszerűen nem való az okostelefon.

Én nem azért vagyok okos telefon ellenes, mert nem lenne nekem való, vagy ilyesmi. Szerintem az egész okostelefon dolog úgy ahogy van egy teszt szerű, vagy kísérleti stádiumban lévő projektre hasonlít.
Kitalálták a mobilt. Nyilván technológiai korlátok miatt volt akkora amekkora, volt antennája stb. összementek, eltűntek a féltéglák stb. rendben, kialakult egy eszköz, ami majdnem olyan személyes tárgy lett mint egy karóra. Mindenkinek volt, mindenki hordta, használta, beállt a mérete, nagyjából a formája is, és beépült a kultúrába. Mindenki tudta kezelni, lassan már a nagymamák is.

Bejött az okostelefon mánia. A készülékek mérete, duplájára sőt háromszorosára, vagy akár többszörösére is nőtt! Nem lehet rendesen hordani, legalábbis plusz táska nélkül macerás, és pont azt a problémát hozták újra elő, ami végre megszűnt a hagyományos telefonoknál vagyis, hogy nem kell egy teljes katonai hátizsákot vinni hogy telefonálhassunk stb. mert kicsi az aksi, kicsik az alkatrészek, és erősebb az antenna, stb. stb.

Ezeket a telefonokat nem lehet zsebre tenni! A kijelző mérete miatt az egész telefon megnőtt, és a fogyasztásuk katasztrofális! Rengeteg áramot fogyasztanak, ráadásul emiatt az aksi is nagyobb, de arányában nézve nem jobb teljesítményű, nem fejlődik ez a rész elég gyorsan a többi technológiával.
Hamar lemerülnek, nyilván a fogyasztásból adódóan. A képernyők felbontása, minősége, fényereje állandóan javul, és így még többet esznek.

Értem én, hogy okos telefon, többet tud, örüljek neki, meg nem kell jegyzettömb, meg van benne naptár, meg vonalkód leolvasó, meg jó nagy számológép meg böngésző, meg mérges madarak, de szükségünk van erre???

Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon is köztes állomás, és akkor még nem beszéltem a tabletekről, mert most van butatelefon, ami nem sima tárcsás régi telefon, de nem is okostelefon, és van okostelefon, ami már majdnem tablet, de mégsem elég nagy hozzá, de mobilnak meg már túl nagy, és van tablet, ami nem telefon, nem is buta mobil, de nem is okostelefon, mert telefonálni nem lehet rajta meg nem is akar senki, de közben meg nem is számítógép, és van a hordozható laptop/notebook vagy hívjuk ahogy akarjuk sz.gép, és vannak még az asztali gépek is stb. stb. teljes a káosz! Azt sem tudom mit mikor és mire használjak, plusz olyan iramban jönnek az új készülékek, újabb (többnyire) felesleges de vevőcsalogató ficsörökkel, hogy az ember tényleg nem tudja mi jó neki, mi jó a társadalomnak, mi jó a munkához, szórakozáshoz, akármihez.... és lassan már minden féle telefon/sz.gép ketyeréből kell egy MERT KELL! Csak emiatt, mert azt mondják kell, mert szép, mert jó, mert most 10%-al olcsóbb, és mert még mérgesebbek a madarak benne, és lassan már jogilag házasságot is lehet kötni a mobilunkkal, mert annyira hozzá vannak nőve az emberek. Csak éppen nem azért, mert előbbre visz, vagy segít, vagy megkönnyíti a munkát vagy az életet, éppen ellenkezőleg, egy szenvedélybetegséghez tudnám hasonlítani inkább. Mindent amit lehetne esetleg egyszerűbben máshogy, azt erőszakosan mobil app-al kell megoldani, mert KELL!! mert ez modern és innovatív, és hi-tech...

Mindeközben felszállsz estefelé vagy reggel a buszra, és azt látod, hogy mindenki lehajtott fejjel ül és színesen világít a pofája, és nem beszélnek egymással az emberek, legalábbis nem emberi módon.

Na jó, nagyon elrugaszkodtam a témától, de komolyan, mindenki betegelméjű lett ezen a világon? Bocs... :D

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

"Mindeközben felszállsz estefelé vagy reggel a buszra, és azt látod, hogy mindenki lehajtott fejjel ül és színesen világít a pofája, és nem beszélnek egymással az emberek, legalábbis nem emberi módon."

Régen minden jobb volt!!

http://m.cdn.blog.hu/fe/fenteslent/image/tumblr_mwxnqcSKda1qewacoo1_500…

Mindeközben felszállsz estefelé vagy reggel a buszra, és azt látod, hogy mindenki lehajtott fejjel ül és színesen világít a pofája, és nem beszélnek egymással az emberek, legalábbis nem emberi módon.

25 éve még nem volt mobiltelefon, mégsem beszélgettem vadidegenekkel a buszon iskolába jövet-menet. Egyrészt mert Walkmant hallgattam, másrészt mert mi közöm hozzájuk? És ez további tíz évben sem történt másképp.
Veszélyes egyébként buszon beszélgetni, esetemben házasság volt a következménye! :-)

Ave, Saabi.

Mikor egyetemre jártam egy másik városba (kb. fél óra busszal), és már sokadjára látom ugyanazt az arcot, és tudom, hogy mindketten hasonló helyre járunk, hasonló korúak vagyunk, óhatatlan, hogy előbb-utóbb elkezdünk beszélgetni. Sok kellemes ismeretséget, barátságot szereztem ilyen módon.
Persze ehhez az is kellett, hogy az a fajta busz (egy magáncég volt, a Volán mellett, csak ezen két város között voltak járatai) csak óránként járt, tehát gyakrabban futottál össze ugyanazzal a személlyel, mint ha 10 percenként ment volna busz ("lekésem az egyiket, nem baj, rögtön jön a másik"-hozzáállás itt nem mükődött).

"Ezeket a telefonokat nem lehet zsebre tenni! A kijelző mérete miatt az egész telefon megnőtt, és a fogyasztásuk katasztrofális! Rengeteg áramot fogyasztanak, ráadásul emiatt az aksi is nagyobb, de arányában nézve nem jobb teljesítményű, nem fejlődik ez a rész elég gyorsan a többi technológiával.
Hamar lemerülnek, nyilván a fogyasztásból adódóan. A képernyők felbontása, minősége, fényereje állandóan javul, és így még többet esznek."

Ezekkel azért vitatkoznék.
1. Elég tág mérettartományokban lehet okos telefont kapni, az egészen kicsitől a hatalmas phabletekig. Tehát aki kicsit akar, az tud kicsit is venni.
2. Az akksik már most is elegendőek és egyre jobban fejlődik az akksik kapacitása is, illetve csökken a processzorok fogyasztása. Az egy magos ZTE okos telefonom három éve is már elment 4-6 napig, ha csak telefonálásra használtam. A mostani 4 magos Xiaomi is elmegy addig miközben "A képernyők felbontása, minősége, fényereje állandóan javul, és így még többet esznek". Állítólag az új ARM processzorok meg még kevesebből is el fognak menni.

"Mindenki tudta kezelni, lassan már a nagymamák is."
Xiaominak (biztos vannak másikak is) van "idős ember" üzemmódja, ahol a képernyőn hatalmas ikonokkal lehet elérni azt a kiválasztott pár funkciót, amit a használója használni kíván. Azt szerintem bármely nagymama félórás "ismerkedés" után használni tudja. Sokkal egyszerűbb, mint bármely buta telefon menüje.

"Mindeközben felszállsz estefelé vagy reggel a buszra, és azt látod, hogy mindenki lehajtott fejjel ül és színesen világít a pofája, és nem beszélnek egymással az emberek, legalábbis nem emberi módon."

Mit látott vajon az ember 30 éve? Beszélgettek az emberek a metrón, buszon? Vagy ültek, és olvasták a napilapot, a magukkal vitt könyvet, ilyesmi? Aki akar, az most is tud beszélgetni, aki meg nem tudott, akkor is elbújt valami mögé.

Épp most van nálam egy Lumia 625. Nincsenek rajta extra alkalmazások, szép nagy a kijelzője, de még pont zsebre lehet tenni. Egy hete vettem le a töltőről, kevés beszélgetés, SMS-ezés eredménye, hogy 30%-on van az aksi. Ha úgy használnám, mint egy rendes telefont, akkor is kibírna 4-5 napot.

Szóval nem a telefon aksija szar, hanem a sok fiszfasz alkalmazás, játék, akármi, amit rápakolnak az emberek, az viszi el a fogyasztást. A normál készenléti ideje egy ilyen telefonnak nagyobb, mint anno a 3210-esemnek.

(Hasonló körülmények közt, mint a fent vázolt Nokia egy Sony XPeria ST21i tipo androidos telefon 5 nap után kikapcsol egyébként - just to be fair)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

"normál készenléti ideje egy ilyen telefonnak nagyobb"

Csak az a baj, hogy az ilyen telefonokat nem azért veszik az emberek, hogy aztán ne legyen rajta semmi. Csak hogy zsebben tartsam, és telefonáljak néha tényleg hülyeség ilyet venni, ha meg ki akarom használni, akkor rá kell rakni a "sok fiszfasz alkalmazást".

A telefonálás nem érdekel, csak nagyon nagyon kis százalékát teszi ki a használatnak. Egyébként se szeretek telefonálni. Nem is volt mobiltelefonom, amig butafonok voltak.. tök gáz sztem egy ilyen fos nokia, ami félig még kvarcóra... pénzt ne adnék érte.
ezzel szemben egy okostelefon az már egy személyi számítógép a zsebemben. Egy ocska ZTE blade-m van, s akkor lesz cserélve, ha elromlik, vagy nyerek a lottón...

Egyeb leirom: szerencsere tobbnyire a ceg adja a telefonomat, ugyhogy nem feltetlen rajtam mulik a csere.

Legutobb a sajatomat 1 ev hasznalat utan valtotta egy ceges, de ezt semmikepp nem mondanam "rendszerint"-nek.

Évente, mert a régi eladása után anyagilag ugyanott vagyok, mintha ritkábban tenném. Viszont a telefonom mindig viszonylag friss.

Csodalnam ha olcsobban lehetne kijonni gyakori cserevel. Persze attol fugg mi szamit ritkanak. Tenyleg kevesebbet koltesz igy mintha 3 evente cserelnel mondjuk? (Es akkor tegyuk fel, hogy 3 ev alatt nullara irodik a telefon, tehat akkro mar nem adod el.) Ez azt jelenti, hogy a hasznalt telefonokat kb 2/3 aron kell eladnod (marmint az uj aranak 2/3-aert).

Teljesen kivitelezhető, ha van egy 250.000 Ft-os telefonom és 8 hónap után eladom, akkor simán megkapok érte még 200-220.000 Ft-ot, amire 30-50.000 Ft ráfizetésével megvan az új. Ezt ugye ha 3 év alatt megcsinálom négyszer és mindig a legrosszabb áron adtam el, akkor is csak 200.000 Ft-ot fizettem rá, de szerintem átlagosan inkább a 120-150.000 Ft a reális.
Ha pedig szolgáltatótól veszem a legalább 2 évente egyszer a készüléket, akkor 250.000 Ft helyett olyan 50.000 Ft-ért megkapom, tehát még pozitívban is jövök ki, én évek óta cserélgetek így és nekem működik.
--
DELL Latitude e6420
Debian/Linux 3.2.51

Az első Motorola milestone 3 évet ment, majd 1 év sony xperia SL, most motorola moto G van. Nem tudom meddig.

Fedora 20, Thinkpad x220

Mikor megdöglik, vagy már láthatóan korlátoz. Vagy a cég épp hajlandó értelmeset adni :)

Legutóbb okostelefont cseréltem nem okosra.
Az új 19 volt, a réginek 13 körül lett volna a javítása...
Némileg változtak az igények és a lehetőségek is.
(Nem szimpatizálok az érintőképernyővel,
viszont kellett a 2 sim, és a wifi is jól jön,
ahhoz a pár egyszerű játékhoz meg ott a java...)

Az egyes telefont magán előfizetés mellé 2-3 évente. A kettes jó ideje egy 6310i és nem nagyon akaródzik lecserélni.

(x)Egyéb, leírom.

Ez tök változó:
- Amikor elromlik
- Amikor megunom
- Amikor már elavult a designja
- Amikor jön egy új, ami jobban tetszik
- Amikor már karcsú bizonyos appok jó futtatásához
- Amikor már nem is támogat újabb OS-t

Saját telómat 7 év után cseréltem le: 6230i-ről C2-05-re váltottam.
Előtte volt másik, azokat csak akkor cseréltem, mikor lenullázódott az akksija.
Céges telót, ami a fő, meg két évente cserélek, mert nekem jelenleg megéri.
Az egyes állomások:
Motorola V3xx
Sony Ericsson Xperia X1
Motorola Defy
Samsung Galaxy Note 2.
Ez utóbbival annyira meg vagyok elégedve, hogy szerintem nem fogom jövőre lecserélni.

Egyéb, leírom.

Ha megjelenik egy olyan, amire "muszáj" cserélni. Jelenleg a mindenkori Nexus megjelenése határozza meg.

Csak kérdem, hogy aki időben határozza meg a cserét (fél év, egy év, két év), az hogy gondolkodik? :)

update: hűségidő, mi?

jAzz

Nekem az előző telefonom egy "butafon" volt tönkrement 7 éves korában, vettem egy okostelefont, a kövtkező telefonom megint buta telefon lesz. Ez nem illik bele a jelenlegi szavazati kiirásba, ugyanis nem okos telefonra cserélem.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Jellemzően másfél év lenne az egészséges az utolsó két telefon mintavételezése alapán.

Egyéb: Ha kiszerettem/kiábrándultam belőle.

Régen a Sony Ericssonjaimat évente cseréltem, a Nokiákat 1.5-2 évente, majd az uccsó N900-as nokiámat majdnem 4 évig használtam és azt is már az OS elavulása és a belső flash memória tönkremenetele miatt cseréltem Samsungra. A mostani telómat majdnem 1 éve vettem és annyira "szeretem", hogy kb fél évet adok még neki, aztán váltok.
Bár most, hogy vettem tabletet lehet kitolódik addig, míg meg nem haragszom rá, illetve tönkre nem megy.

Tehát mikor cserélek?
* Ha tönkremegy
* Ha rendszeresen akadályoz valami hülyeségével a mindennapi használatban (pl. lassú)
* Ha beleszeretek egy másik típusba, ezt pedig még jó áron el tudom adni

Miért cserélek?
* Szeretem az új dolgokat, hajt a kíváncsiság
* Ha belátom, hogy az újjal sokkal könnyebben boldogulnék (pl. gyorsabb)
* Van benne olyan feature, ami hiányzik a jelenlegiből

-------------
*Ahol vagy, lègy ott*
"Nem."
- mondta a foton és interferált
Winben blogja

Elmúlt 3 évben évente, de csak azért mert 1 év után mindig túl tudtam adni az előző telefonon haszonnal.
Motorola Defy, Motorola Defy + , Lenovo A660. Jelenleg pedig BB Z10

Úgy volt, hogy legalább két-három évet ki fog húzni az S3-as, de a feleségem okosfonját ellopták, így az enyémet megörökölte. Kisgyerekkel kényelmesebb neki, ha mindig kézre esik egy miniszámítógép.
Én meg vettem magamnak egy Nokia N73-at, amivel bőségesen elvagyok azóta is :)

Egyéb: 17 év alatt egyet vettem. Az előzőt kaptam.

Három éve vettem egy ún. okostelefont (Galaxy 5). Azért írom, hogy ún. mert a legújabb alkalmazások már nagyon döcögősen futnak rajta. Időnként magától újraindul, néha elfelejt csörögni.
A következő valami középkategóriás Sony Xperia, vagy ha nagyon megszalad a dolgom, egy Jolla lesz.

Egyeb: Amikor megjelenik egy olyan amire erdemes valtani.

(x) kb 2 évente. Bár ez a nem okos telefonjaimra is elmondható volt anno. Amióta lett előfizetésem, azóta Telenoros vagyok. Hűségidő 2 év, másfél év után általában felhív egy leányzó és közli hogy jogosult vagyok ilyen olyan bónusz programra. Így hűség újrakötéssel egész baráti árakon jutottam eddig, ha nem is a csúcs kategóriás mobilokhoz, de közép szintűekhez. Okostelókból vegyük a Motorola Defy+ -t, a mostani pedig egy Sony Xperia L, mondjuk ez annyira akciós volt hogy konkrétan 0 forintba került :)

2013-ban kétszer is lecseréltem, de ez az iPhone 5C terveim szerint marad 2016 őszéig minimum, egyrészt mert valószínűleg akkor is fog még rá jönni frissítés, másrészt nem akarok 4 colosnál nagyobb telefont akkor sem. Egy telefonnak legyen telefonmérete, nekem nem kell phablet. Ja meg videóból is elég nekem a FullHD, mire használnék többet, megjeleníteni sincs min. (A fotók meg már rég átlépték ezt a határt). A kijelző felbontása még talán lehetne picivel nagyobb, de az akku kárpótol amiért nem olyan tökéletes.

De az a vicc, hogy már ebben a telefonban is annyi hardver van, hogy egy világháborút anno simán megnyertél volna a benne található számítási kapacitással.

Most ez mindenkinek, aki szerint a régi valami jobb volt meg tartósabb: az oké, hogy neked jó lenne, hogy egyszer veszel egy szörtyögtetőgépet, és életed végéig azzal szörtyögtetsz, mert sosem romlik el, de a szörtyögtetőgépek piaca az akkor hogyan működne? Te mit csinálnál, ha a szörtyögtetőgép-gyártásban dolgoznál? Ha meg nem a pénz mozgatná az egészet, akkor nem is lehetne géppel szörtyögetni, csak szörtyögtetőfával (mint korábban hosszú évekig), mert miért találna ki bárki valami újat?

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Vagy 5-7 év után, kié hogy bírja. Aztán jönnek a gyerekek is, akik már megértik, hogy miért jó ilyen telefon.
A profit később inkább kellékekben nyilvánulhat meg. Dizájnosabb elő és hátlap, aksi csere.
Meg ugye mire mindenkihez eljuthat a híre és rászánja magát vásárlásra, 10 évbe is belekerülhet. Nem fog mindenki azonnal a boltba menni vásárolni, úgyhoy nem 2-3 év alatt menne le minden. 10 év alatt már 10 éves gyerek is van, vagy 10 évesből is lesz egy felnőtt.
A piac telítődne, vásárló ettől függetlenül mindig lenne. Nyilván később is fenntartható lenne és némi profitot is hozna. Nézd meg a mostani telefongyártókat, akik piszkosul megszedik magukat. Egy idő után a jó hírnév miatt nem lenne nagy marketingköltség, picit drágábban is adhatják, ha a költségeket nem tudják okos módon csökkenteni eléggé. Kerüljön egy telefon 40-50 ezerbe. Ha az ember hátralévő idejét kiszolgálja, akkor megéri. Ma az okostelefon minimum 10 ezer Ft értékű és jó ha bírja 10 évig. A butafonok, alaptelefonok tudnak ennél olcsóbbak is lenni. A gyártásuk olcsóbb is. Én hallottam, hogy egy telefon legyártása 5 ezer Ft körül van és ennek sokszorosáért adják. Ezek a régi Nokia telefonok 40-50 ezer Ft áron volt kapható a kidobás után néhány hónappal, valami ilyesmi rémlik. És nem 3 év után cseréltek az emberek. Persze mániákus cserélgetők már akkor is voltak.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Szörtyögtetőgéppel ez talán működne, de okostelefonnal nem. Bármilyen árkategóriában vizsgálod, a most kapható X telefon összehasonlíthatatlanul többet tud, mint egy 2-3 évvel ezelőtti azonos árú, viszont közben kábé felére esett azon weblapok száma, amiket meg tudsz nézni a régivel, és egy csomó app már nem is fut.

(Amúgy valamiért harisnyával sem megy a dolog, pedig emlékeim szerint régen voltak elszakíthatatlan nejlon harisnyák. Manapság meg csak nézek, hogy feleségem kábé 2 alkalomra tud fölvenni egy (több)ezer forintos harisnyát. Valami olyasmit sejtek mögötte, hogy a hamar elszakadó harisnyát gyártó cégeknek összehasonlíthatatlanul nagyobb a profitjuk, ezért rögtön fölvásárolják a kisebb cégeket, akik véletlenül tartós harisnya gyártásába kezdenek.)

Hát igen, consumer társadalomban élünk. Egyébként a régebbi telefonok fogyasztása jobb volt. Ma meg már érintőképernyős telefonok nélkül szinte el se lehet képzelni. Persze ezeket is lehet opzimálisan használni, hogy ne naponta kétszer kelljen feltölteni. Egyébként egy Nokia 6310i, E51-re még emlékszik valaki? Nálam előbbiből még van egy működőképes változat, kéthetente "kér enni".

Ericsson 197 két akksival 12 óra volt, motorola 7200 vékony akksi 2-3 óra vastag 6-7, a 318-as már nem volt féltégla, de két napál az sem ment többet (vastagabb aksival). A későbbi telóimra is ez volt jellemző.(ericsonok, sony-k, sony ericson-ok, siemens-ek (ebből az s4 volt a legjobb) A T10-et szerettem a legjobban :)
Ehhez képest a balde, alcatel elment droiddal is két napot, az iphone-om is bír annyit, szóval nem tudom. A nokia 3310-em bírt 5-6 napot is, de soha nem tudtam megbarátkozni vele (menü, logikája, stb..), nem is vettem többet nokiát.
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

az első okosomat (Blackberry) kevesebb mint fél év után, a másodikat (Huawei) kevesebb mint egy év után cseréltem le butára. nagyon ritkán hiányzik.
a (használtan vett) buta évekig (2-3) nem megy tönkre, addig pedig nem cserélem.

Egyéb, leírom: eddig még nem volt okostelefonom.