Nyúltál-e már bele nem általatok fejlesztett open source szoftverbe az elmúlt 2 évben?

Címkék

Nem, mert soha nem kellett / megkerültem a problémát / nem érdekel / nem értek hozzá
40% (129 szavazat)
Nem, mert féltem attól hogy elrontom a security upgrade-et
2% (6 szavazat)
Igen, és visszaküldtem a patchet, be is vették
23% (75 szavazat)
Igen, és azóta kénytelen vagyok minden release esetén újrapatchelni
15% (49 szavazat)
Igen, és azóta nem frissítettem
20% (64 szavazat)
Összes szavazat: 323

Hozzászólások

NetBSD-ben tuzfal, OpenStack-ben az IBM storage drivert heggesztettem, illetve a kollegakkal (majd a topic fele iranyitom oket) egy nagy halom opensource csodat patchelgetunk

Ha csak nyíltba kellett volna eddig...

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Mert egy jelentős részét, amit le szoktam húzni a francba használom is és látom, hogy mennyire gagyi/bugos/értelmetlen/gány/kőkorszaki/alultervezett/kóder(ek) egyéni hóbortjaitól defektes némelyik. Másrészt meg nem csak MS terméket használok, ami closed source, van pl. egy MBP-m is OSX-el. Ezekről is simán megmondom, hogy mi nem tetszik benne, ha valami nem tetszik. Vagy pl. a vim vs debug. topicban valaki megjegyezte, hogy "de hát a Debugger Canvas VS2010-hez van". Na, nem véletlen van még nekem pl. VS2010-em (VS2012-től agyfaszt kapok konkrétan). Persze, ezek már nem szoktak számítani, mert jaj, a Linuxot bántom...

Egy kb. 30 főt számláló három tagú cégcsoportban dolgozok, ahol az IT részleg jelenleg ideiglenesen 3 embert számlál plusz a külsős üzemeltetés. Van itt Windows, Linux, AD, Exchange, MSSQL, PostgreSQL, MySQL (szerencsére kihalófélben), PHP, .NET, Apache, IIS, Citrix, MS Office, egy zárt ERP rendszer és még egy tonnányi nyílt forráskódú cucc. Plusz használok még OSX-et, FreeBSD-t és azokon ezt-azt. Nagyon nem fehér és fekete ez a világ, mégis működik ez a messze nem homogén rendszer.

Különbség az, hogy nem az megy itt, hogy na akkor mindenből az ingyenes/opensource, hanem az megy, hogy nézzük meg, hogy mi alkalmas a feladatra ÉS mit tudunk beleintegrálni a rendszereink közé (ez alatt értendő a humán része is: vannak dolgok, amiket nem lehet úgy üzemeltetni, hogy majd egy fórumon/levlistán talán lesz support).

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ilyesmire nekem GIT a legkényelmesebb.
Ha nem akarom beküldeni a patch-et mert valami gyors hack, ami nem mutatna jól a végleges változatban, akkor marad a saját branch-emben.
Még mikor nem volt GIT, akkor is telepítettem inkább lokálisan egy SVN, azelőtt meg CVS szervert, mert az ilyen patch-elgetés előbb utóbb átláthatatlan káoszt eredményez. Legalábbis számomra :)

Hehe igen, a válasz pont kimaradt :)
Folyamatosan belenyúlkálok ilyen forrásokba.
Pont ezért írtam, amit írtam, de szerintem ezt te pont tudod :)

Szóval ha egészen pontosan akarnék fogalmazni, annyit írnék, hogy kéne még egy választási lehetőség:

[ ] Igen és verziókezelő/forráskódkezelő rendszert használok a változtatásaim menedzselésére

Igen, készítettem patch-et, de nem vették be, mivel a projekt közel egy éve halott. Forkolni meg kedvem nem volt.

Na, így már én is jártam. (Pontosabban, halottnak nem volt halott, csak a 2.x-es ág nekem nem felelt meg a régit meg nem fejlesztették).

A másik projektbe, amibe meg akartam patchet küldeni, abba azért nem küldtem, mert mire megtaláltam a hibát és javítottam, addigra az eredeti fejlesztők is javították.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

... nyúlni már nyúltam bele, de nem küldtem semit se, sehová...
-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

ami hibajavitas azt bekuldtem, volt ami bevettek 1:1-ben, volt amit csak atdolgoztak, meg volt amit nem vettek be. volt amit nem kuldtem be, mert tudom hogy nem veszik be. ha valami nagyon egyedi sajat ficsor kellett akkor azt szinten nem kuldtem be.
de amugy nemzavar, git-tel szepen tudom "patchelgetni" a kiadasokat.

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Néhány éve írtam egy patchet a libffmpeg-be, amivel le lehetett kérdezni az Icy tageket a HTTP-n sugárzott mp3-akból. A munkahelyi (és otthoni) projecthez kellett, és gondoltam jófej leszek, beküldöm az ffmpeg fejlesztőknek is.

Elég szigorúak voltak (Niedermayer?), azt mondták így nem tudják bevenni, írjam meg általánosabbra, több formátumra stb. (már nem emlékszem a konkrét indokokra), amihez nem volt energiám, így megmaradt nekem a fiókban.

Igen, * (csak a legfelsőre tudtam szavazni)

Igen, és visszaküldtem a patcheket, de egyelőre állnak a queue-ban, pedig nem halott egyik projekt sem. :)

(Szerencsére azóta nem kellett frissíteni.)

Kimaradt az igen, és azóta működik. :)

A java-ban írt geotools könyvtárban találtunk pár deadlock-ot, a lehetőség szerint javítottuk...

Na de amikor swing-es gui-ban renderelés közben néha sikerült valami, néha nem, az azért eléggé gáz :) Illetve amikor deadlock történik mert egy olyan
listenert rak az ember a kódhoz, amiből olyat hív, amit nem kellene, ami persze csak akkor derül ki, amikor a lib kódját nézi az ember, na, ilyenkor
azért a h... f....ba kívánja az ember a tisztelt API fejlesztőket... de legalább irc-en elérhetőek :)

Az elmult 2 evben nem.
Korabban igen, ezek kozul volt, ami meg aznap bekerult a repoba (libSDL compile fix), es volt, ami sajat spec. igenyre keszult, ezert nem kuldtem el (qiv).

--
Why did the chicken cross the road?
It was trying to get a signal on its iPhone 4.

Igen, de több, mint két éve; Beküldtem a módosítást, ami belekerült a következő verzióba.