Gyermekeim száma:

Címkék

1
15% (103 szavazat)
2
16% (110 szavazat)
3
10% (64 szavazat)
4
2% (12 szavazat)
5
1% (4 szavazat)
> 5
1% (4 szavazat)
nulla
53% (357 szavazat)
Egyéb, leírom
2% (14 szavazat)
Összes szavazat: 668

Hozzászólások

(1) Hiányzik az az opció, hogy "Nem tudom"
(2) Normálni kéne a gyerekszámot a nemzőképesen eltöltött időszakra.

> Sol omnibus lucet.

Pont mostanában volt életkorral kapcsolatos felmérés, ha politikusként kéne beszélném, akkor mondhatnám:
"Ebből a két felmérésből egyértelműen látszik, hogy az xy kormány alatt a fiatalok nem mernek/mertek gyereket vállalni" :)

De kb egybe esik a 35 alatti korosztály a nincs opcióval.
http://hup.hu/szavazasok/20131108/retro_szavazas_eletkorom

2 de szeretném négyzetre emelni :)

el nem tudom képzelni, itt mit jelenthet az egyéb...

~~~~~~~~
Linux 3.2.0-4-486
Debian 7.1

jelenleg 0, de holnap reggel megyünk császármetszésre :)
szóval beelőlegeztem az 1-est :D
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Még nulla, de már ötödik hónapja dolgozunk rajta párommal... franc se gondolta, hogy ez ilyen nehezen megy. :(

Mert akarjátok. Komolyan. Ismerősök közt is volt ilyen, nagyon rágörcsöltek. Aztán megkérdezték, hogy nálunk hogy jött össze. A válasz egyszerű, tudatosan nem akartunk gyereket. Jelezném, rá egy hónapra náluk is összejött a tuti helyen (ajtófélfa, már két családban is bizonyított ;) ).

Magyarországon átlagosan ~1,3 gyerek van családonként. Ezzel az a baj (azon felül, hogy nagyon alacsony), hogy minél képzettebb réteget nézünk annál rosszabb ez a mutató. Szóval azon felül, hogy kihalóban vagyunk, erősen butulunk is.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Szia,
A nemzeti elégedetlenség eléggé más téma. De az ország a GDP mutató ellenére nem a legtermelékenyebb szerintem...
De a kis trollságom nem is erre szólt, csak az állítás megfordítottjával igazolni egy _önmagában_ nem túl sokat mondó feltételezést (valljuk be, ennél azért összetettebb a társadalom tudomány :) ), s a tartalma sem több annál, mint amit leírtam... :)
De tény, alapvetően Nigériához vagy Etiópiához képest egész jól állunk, ellenben morálisan eléggé visszahat, amit a közeli államoktól látunk. A szakadék kevés ahhoz, hogy ne irigykedjünk, de sok ahhoz, hogy tegyünk is ellene. És ez szerintem nem (csak) a vezetés hibája...
De nem szeretném elvinni ebbe az irányba a "threadet", csak nyíltan trollkodtam, ellenben, nem hittem volna, hogy ezt magyarázni is kell...
Üdv,
LuiseX

Szia,
Értem, amit mondasz,de ha ennyiből le lehetne írni az emberi társadalmak működését, a Gazdaságtudomány és Szociológia egy féléves tantárgy lenne minden egyetemen szerintem ;)
Nem értek hozzá ily mélységben, de gondolom te már diplomáztál is, ezért nem vitatom az igazad, csak nem teszem magamévá :)
És kifejtettem a _véleményemet_, hogy ennél _szerintem_ komplexebb a jelenség, sem több, sem kevesebb, amit mondtam. Ha megbocsájtasz, ezidáig személyed ellen sem nyilatkoztam sem rejtett, sem nyílt formában.
De igazold, és én elhiszem feltétlenül, vagy vezesd le képletekkel ezt a konzekvenciát, és megint csak elhiszem.
Addig, annyit ér nekem ez az összehasonlítás, mint, hogy brit tudósok megmondták. Lehet, hogy igaz a felhozott kapcsolat, lehet, hogy kicsit összetettebb a dolog, és az is, hogy független a két érték igazából.
Tudod, attól, hogy 24 órán át süt a nap a sarkkörön, mégsem olvad fel a hósapka...
Üdv,
LuiseX
Szerk.: Am. bocsáss meg, de egy valahova feltöltött, igazából nem túlzottan igazolt képfájlról nem fogom elhinni, hogy az a "Szent igazság". Gondolom megérted, ha már informatikával foglalkozol...

Kicsit zavarosan irsz. Vilagbank adatai nyilvanosan eppugy elerhetoek, mint a IMF, vagy a CIA world factbook adatai. A feltoltott abra a Vilagbank adati alapjan keszult, de ha az utobbi ketto szerinted hitelesebb, vedd alapul azt, vagy ha mas forras hiteles szerinted, akkor nezd meg azt. Elteresek nyilvan lesznek, de az esesen jo esellyel egyik sem valtoztat. Azon nincs semmi tulinterpretalva, ha csak annyit mondasz, hogy a gazdasagilag fejlettebb regiokban alacsonyabb a termekenysegi rata. A miertek meg hogyanok mar valoban messze vezetnek.

Az altalad kedvelt tarsadalomtudomanyokban meg csak veletlen sem lehet valamit kepletekkel levezetni. En pedig nem informatikaval foglalkozom, legfeljebb hobbi szinten.

A hosapka olvad, bar ez nem tudom hogy jott ide.

--
Sent from my Ericsson SH888

Szia,
Csak a kioktató stílusodra történt reakció volt a jégsapka igazából.
S hozzá tenném, nem kedvelem a társadalom tudományokat. Csak, elfogadom a helyüket, és értékelem, hogy egyes emberek az életüket arra fordították, hogy megértsék a tömegekben fellelhető mintázatokat, s ezek felismerését.
Mint látom, te a társadalomtudományokban 100%-ig járatosabb vagy nálam, értelmét nem látnám ez ügyben vitába szállni.
Alapvetően, inkább mint a tudományok iránt érdeklődő személy.
Értem, hogy nem fogadod el, hogy nem értek veled egyet, ahogy azt sem látod, hogy ez eredetileg egy "trollkodás" volt eredetileg, ami csak "viccesnek akart hangzani". Ahogy látom, attól, hogy kiírom, még nem elég egyértelmű...
Az általad felvázolt forrásokat nem vitattam -ellenben utánuk sem jártam, tekintve véleményem közöltem, nem igazoltam - ellenben az általad felrakott kép tartalmát, amit a végtelenül hiteles postimg.org-ra tettél, igen. Tekintve, egy kép, ami ki tudja, pontosan miből/miképp származik, és csak pár pontot tartalmaz, nem túlzottan igazolja magát (A feliratokat olvastam, de, ez még semmit sem jelent).
Bocsáss meg, de nem ismerlek, a munkásságodat sem láttam eddig - lehet, saját hibámból,lehet nem - s ezáltal az általad közelített tények, a fentebb vázoltak alapján a 0-hoz tartó tényértéket közölnek. Bocs, szakmai ártalom, de embernek, csak mert feltehetőleg 2 szeme, 2 lába és 2 füle van, nem hiszek.
Ha nem csak a saját szavait ismételné, esetleg a támadás pontokat keresné a korábban általam leírtakban, akkor még talán. De az érveid egy távoli pontra mutatnak, amit egy ide rakott képpel igazolsz.
És mellékesen, ha megengeded, ennyire eleve nem érdekel a téma. Nem tudtam, hogy ez a pixelhalmaz ennyire a szíved ügye, hogy már élcelődés nyomán is ekkora vihart vársz...
Üdv,
LuiseX pe
U.i: De hadd idézzek jellegben tőled: Mond, mi volt zavaros, s kifejtem újra...

Ma még csak egy, de holnap ha minden rendben lesz már kettő lesz! :)

jelenleg 0, de in progress...

ha minden jol alakul, akkor azonban ketto is egyszerre. :)

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Múlt héten még 2 volt, de ezen a héten már 3

2 fiam van és egy gyönyörű kis csaj unokám :-)

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Gratulálok a fiadhoz!

Nálunk sajnos azóta sem jött össze a dolog, odáig sikerült eljutnunk, hogy decemberben (5 hónap "próbálkozás" után) teherbe esett a párom, de négy hetesen elhalt az embrió. Kilökődni persze nem akart, úgyhogy műtéti úton kellett eltávolítani. Mostanra sikerült felépülnie szegénynek egészségügyileg...

Sajnos ilyen az élet, nem mindig azt kapja az ember, amit szeretne, vagy amiről úgy gondolja, hogy megérdemelné. :(

A következő majd összejön! Bízzatok benne és ne görcsöljetek rá (tapasztalat szerint azok az ismerősök, akik rágörcsöltek, sokat próbálkoztak, aztán mikor már nem számítottak rá, simán összejött és meg is maradt). Én nagyon drukkolok Nektek!