Smartphone-on ....... Google alkalmazást.

használok
83% (430 szavazat)
nem használok
13% (68 szavazat)
Egyéb, leírom.
3% (17 szavazat)
Összes szavazat: 515

Hozzászólások

egyrészt vicc volt hogy felháborodok, mert persze hogy nem, de azt viszont határozottan állítom, hogy egy internetet rendszeresen használó (és valamennyíre azt értő) személy addig mondja, hogy "nincs okostelom és nem is érdekel", amig be nem szerezz egyet. Utána már csak arra fog gondolni, "hogy tudtam meg lenni eddig enélkül?":)

Szerintem a kulcskérdés smartphone témakörben sokaknak nem az, hogy praktikus-e vonaton, ágyban, hegytetőn, kocsiban, wc-n, bárhol elérni az Internetet? Persze, hogy praktikus, kényelmes és hasznos. Na de akarom-e én ezt? Jó ez nekünk hosszútávon? Nem biztos! Olyannyira nem, hogy nekem az álmom mostanra az lett, hogy egyáltalán nincsen mobiltelefonom, és 10 kilométert kell sétálnom a legközelebbi távbeszélő-készülékért, ha valamit szeretnék. Majd ha nyugdíjas leszek így fogok élni, esküszöm!

Szerintem azert, hogy nyugta legyen az embernek es ne legyen a rabja ezeknek, hogy ne legyen idohoz, naphoz kotve az ember, hogy x orara kell ide, oda, amoda mennem, napokra beosztva akar hetekre elore.

Meg mennyviel jobb lenne, ha nem lenne mobil, intrnet. Azelott vezetekes telefonnal telefonaltunk, mar ha epp volt valaki aki felvegye annal, akit hivtal, nem volt e-mail es sms, csak posta, minden lasabban, nyugodtabban ment.

Ma meg barmikor hivhatnak mobilon, azonnal itt a mail, nem lehet huzni az idot. :D

Informatikus és informatikus között is van különbség. Nyilván munkakörtől függ, hogy kinek mennyire van rá szüksége. Én például rendszergazdaként szinte már el se tudom képzelni az életem okostelefon nélkül, bármi gond van azonnal jelezi a telefon és intézkedhetek, de egy programozó számára nyilván nem létszükséglet.

Az pedig hogy mezei user mit használ, azt meg úgyis a saját szükségletei fogják eldönteni, aki csak telefonálásra használja, annak nyilván nincs szüksége egy akku zabáló okostelefonra.

Erre csak azt tudom mondani (arra hogy nincs smartphoneod és nem is akarsz), hogy vannak akiknél a digitális fejlődés megreked egy szinten és nem képes továbblépni. Nem beszólásnak mondom, ne értsd félre.

Valószínűleg a 40 feletti kategóriába tartozol, C64-en kezdted a szakmát. Sajnos a "buffered" elérte azt a szintet, amikor újabb dolgokat már nem képes befogadni, RO módba kapcsolt. A régi cuccokkal elkaristolsz, de újitást feleslegesnek látsz.
-------------------------
A csapatjáték fontos. Nem csak téged lőhetnek!

Nem látom az értelmét. Otthon kényelmesebb a rendes billentyűzet, egér, nagy kijelző. Bárhol a városban pedig az embereket, a környezetemet szeretem nézni, hiszen - már a szükségszerűségen túl - azért megy el az ember otthonról, hogy más típusú ingerek érjék, mint otthon a lakásban. Éppen ezért nem hallgatok zenét sem közlekedés közben, mert zavar, hogy kizárom a környezetemet. A környezetemre szeretnék figyelni.

Elismerem, van, amire jó az eszköz. Például kinézni a menetrendet a város közepén.

A másik problémám ezzel, hogy nem érzem eléggé nyíltnak a felületet. Túl felhasználó központú, azt a szemléletet sugallja, ne törődj vele, mi van belül, csak használd. Éppen ez az a szemlélet, ami miatt a Windows-t sem sikerült megszeretnem. Egy csomó alkalmazás olyan dolgokhoz fér hozzá, amelyhez nem lenne feltétlen szükséges. Teszem azt, a mikrofonhoz, kamerához, személyes adatokhoz.

A smartphone nagyon erősen összeköti az ember virtuális és IRL személyiségét, amelyet én sohasem gondoltam helyesnek. Megfoszt a szabadságomtól. Ugyanez lenne a bajom a Facebook-kal, már ha lenne Facebook account-om, de az sincs.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

nekem otthon is kenyelmesebb a telo a fotelban ha megakarok nezni valamit a neten vagy akar csetelni par szot. Egyre ritkábba kapcsolom be a laptopom-om (pedig ssd-vel alszik, tehát szószerint csak fel kell nyitni).

Persze munkara az mas, ahoz asztali gép kell elismerem, de ahogy Steve Jobs mondta(nem vagyok nagy fanja, szoval nem azert irom, de ez tenyleg jo mondas), a desktop a olyan mint egy teherautó: egy munka eszkőz, viszont a személyes dolgokra/szorakozásra elég egy tablet/okostelo (városi kisautó/családi autó).
Te egyébként traktorral jársz moziba?:)

Nem járok moziba. :) Ami a chat-et illeti, szerintem jobb a fizikai billentyűzet. Szeretem látni, tapintani a billentyűk fizikai határait, s szükségem van arra, hogy érzem, megnyomtam a billentyűt, az besüppedt, elmozdult. Azt nem érzem, hogy nagyobb lett a kapacitásom az érintőképernyő adott pontjához. :) Arról nem is beszélve, hogy két kézzel írok. A telefon tömege kicsi, gondolom, elcsúszna közben, meg rettentő picik az érintendő felületek. Majd, ha akkora lesz a telefon kijelzője, mint egy PC billentyűzete, térjünk vissza erre, bár a billentyűk elmozdulásának hiánya akkor is gond.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt nem, de wpa titkosító kulcsot telefonra és tabletre is adtam már meg, frissítettem Androidot, telepítettem alkalmazásokat, terminálon írtam be parancsokat, és ezek önmagukban is elegendők voltak a sikítva menekülés életérzés kialakulásához.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ja, és a másik. Van normális magyar billentyű layout Androidra? Mert nekem nem sikerült ezt beállítanom, az meg valahogy mérsékelten ergonomikus, hogy egy "billentyűn" hosszasan tehenedve feljön néhány kiegészítő lehetőség, amelyen talán megtalálom a kívánt ékezetes "billentyűt".

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Te vagy az ügyeletes troll? :)

Tudod, magyar az anyanyelvem, Magyarországon élek, és ebben az országban egyelőre magyar a hivatalos nyelv szerencsére. Ilyetén módon szükségem van magyar layout-ra. Desktop gépen angol billentyűzetet használok, ám qxkb-vel cserélgetem a kiosztást magyar és angol között. Ez a gyakorlatban bal alt, bal shiftet jelent, vagy egérkattintást a zászlócskára.

A másikra: igen, papucsot hordok munkahelyen, mert így kényelmes, továbbá meggyőződésem, hogy - az utazással együtt - több, mint napi 10 órai cipőhasználat egészségtelen.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Próbálj ki egyet, az android rezeg ha megnyomod(persze, be kell állítani és a 3-4 évvel ezelőtti verzió még nem tudta.), pontosan és egyértelműen a tudtodra adja, ha megnyomtad, alap billentyűzetet meg lehet szokni csak akarni kell, de ha valaki eldöntötte magába, hogy nem szertne nincs minek érvelni.

A szavazásnál mindig az első hozzászólásban szokták a szavazás tudnivalóit leírni, ami így hangzik:
"Készült egy felmérés, miszerint a Google jelenléte hasonlóan erős smartphone-on, mint desktop-on. Egy felmérés szerint az amerikai smartphone felhasználók 92%-át eléri mobilalkalmazásaival a Google. "

Szerintem egyébként, magából a címből is kitalálható, hogy mire gondol a szavazást kiíró, bár elismerem, hogy azt félre lehet érteni, ha valaki nagyon akarja ;)

Jó, de például ott a Gmail, Google naptár, Google címtár.
Azokat is célszerű használni, mert azok mindenhonnan használhatók. Mac, Linux, Win alól is.
Smart phoneban Android, WP támogatja, IOS-ről nincs infóm.
Bár ez lehet így van az MS hasonló szolgáltatásaival, FIXME, azokat még nem használtam.

+1 a Drive-ra. Bár mióta kinyírtam a gapps programot, elég hülyén működik, mer online nem lehet dokumentumot megnyitni, mindig jelszót kér, majd az sms kódot amire aszondja, hogy nem jó. hiába van alkalmazás függő jelszó létrehozva a drivenak külön, azt elsem fogadja. egyébként letölti a cuccot, és offlineban tárolja is majd wifiről lekapcsolódva meg lehet nyitni

--
openSUSE 12.2 x86_64

Hogy lehet "nem használni"? 100 szállal hozzá vagy kötve, főleg androidon...
Egyébként dícséretére legyne mondva a googlenek, hogy az alkalmazásai mindig szépek, igényesek, egyszerűek és viszonylag gyorsak.
Van amit én személy szerint nem kedvelek vagy nem használok, de van amit minden nap.
--
The Community ENTerprise Operating System

Pl Cyanogenmodhoz külön kell recovery alól felrakni a gapps-ot, hogy legyenek googles alkalmazások benne...
Amúgy sok középkínai csodán sincs alapból...
- - - - - - -
"Nagy kár, hogy az informatika abba a korba ért, hogy lehet nyugodtan pazarolni az erőforrásokat." Saxus

Nekem is csak tabletem van, de lehet vele telefonálni is, így azért bátorkodtam szavazni :)
Minden ismertebb Google alkalmazást hazsnálok rajta.

Más kérdés, hogy nekem telefonra lassan nincs szükségem. Az elmúlt 3 hónapban szerintem senkit nem hívtam fel, már a kártyát sem töltöm fel.
Aki el akar érni: E-mail, GTalk, Skype, Facebook.
Utóbbi három hang chatet is támogat. Ki akar ezek mellet még telefonbeszélgetésre pénzt költeni?

iOS-en halistennek kikerulheto az osszes meg gmailes email es kontaktok mellett is. Aki nem erti, mit keres ott a halistennek szo, nezze meg a youtube app es a hangouts app ertekeleset az app store-ban (utobbiet a playben is).

Igen es azt elegedetten is hasznalom, az csak egy website. De kozben latom, hogy a gmail appot meg rosszabra ertekeltek, az csak 2/5, szerencsere a beepitett mail kliens jol teszi a dolgat. De ha mar ennyire szereted a Google appjait, mikor is fogsz Androidra valtani? ;) Nem hianyzik az Apache OpenOffice a masik free software iWork helyett? ;)

"Igen es azt elegedetten is hasznalom, az csak egy website."

Pff. Az internet alapja.

" De kozben latom, hogy a gmail appot meg rosszabra ertekeltek, az csak 2/5, szerencsere a beepitett mail kliens jol teszi a dolgat."

Nem használok Gmail alkalmazást. Sehol.

"De ha mar ennyire szereted a Google appjait, mikor is fogsz Androidra valtani? ;)"

Nem tudom, hogy ezt honnan vetted. iOS-en két Google alkalmazást használok. Az egyik a YouTube (semmi bajom vele), a másik pedig a Google Maps (semmi bajom sincs vele). Hogy mikor váltok Android-ra? Nem tudom. Talán a következő telefoncserénél. Vagy akkor sem. Ki tudja?

"Nem hianyzik az Apache OpenOffice a masik free software iWork helyett? ;)"

Nem hiányzik sem az Apache OpenOffice, sem az iWork. Nem használom egyiket sem. Mire kéne nekem bármelyik is telefonon?

--
trey @ gépház

Én elolvastam az értékeléseket, részben egyet értek, részben nem.

Egyrészt jó dolog, hogy megy a rinyálás, mert talán észbe kap a G, és csak jobbak lesznek az appok.

Másrészt azért elég sok butaság van a panaszok közt, olyasmire panaszkodnak (friss dátummal) ami már régóta nem probléma, olyasmire is ami inkább user error (pl hangoutsnál írja valaki hogy nem lehet a jelzőhangot átállítani). Van aki csak simán hülye, pl aki azért húzza le, mert van emoji támogatás, és az neki nem kell... Még jobb aki elkezd káromkodni, anyázni, fikázni, stb, így aztán vegyen akármilyen panaszt komolyan a fejlesztő.

Van rendes feedback lehetőség, nem tudom hányan használják, én a minap a youtube ios app kapcsán mérgelődtem, mert ha instabil net mellett gond volt videó lejátszással, bedobta a "playback error" üzenetet, de nem adott retry opciót. Küldtem ezzel kapcsolatban egy feedbacket, pár napra rá jött a frissítés ami javította a problémát. Lehet csak szerencsés véletlen volt.