Ha ugyanazon webtartalom elérhető lineáris és nem lineáris médiaformátumban,

 ( Hiena | 2012. május 11., péntek - 7:55 )
a lineáris tartalmat (podcast, beágyazott video, stream) részesítem előnyben.
21% (86 szavazat)
a nem lineáris tartalmat (szöveg, prezentáció) részesítem előnyben.
79% (331 szavazat)
Összes szavazat: 417

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Attól függ, mi az a tartalom...

++

+1

+1

A filmelőzetest én is jobban szeretem videóként, a reklámokat szintén.
Viszont amikor információt akarok, és azt most rögtön, akkor utálom, ha a tartalomelőállítónak az a fixációja, hogy valami csak prezentációként vagy videóként lehet trendi eléggé.

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

+1

+1
___
Blogom

+1

Ennek így nincs értelme. Egy híreket szívesen megnézek/hallagtok videoban pl. De egy szakmai téma inkább legyen szöveges típus.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Nem kell, hogy értelme legyen, csak kattints arra amire e többiek! :D)

-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

Értettem!!! Máris teszem. :)

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Valahogy úgy kezdődik a kérdés, ha jól emlékszem: "Ha ugyanazon webtartalom..." :)

De ezek szerint szinte csak én értettem meg. Blender tutorialok tömkelege jelenik meg naponta, de 99%-uk videotutor.
Ez nem túl kellemes, mert a beszélőt sokszor nem érteni, esetleg valami borzalmas zene szól. Olyanokon siklik át a keze amin én elakadok, de javítania utólag nem lehet. Marhasok idő végignézni, akár többször egy egy órás szerkesztést. A pixelhadból kivenni vajon mit írt oda, melyik gomb volt stb...

Szöveg+kép viszont olvasható áttekinthető. Ha szuahéli akcentussal van írva, legfeljebb előveszem a translatort. Egy másodperc alatt offline is használhatóvá tudom tenni. Persze több idő egy ilyet megcsinálni, de tartalmasabb, később is használható lesz.
Ez az első szavazás hónapok óta amire rányomtam :)
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Te érted félre. Ugyanazon webtartalmat én azon értek, hogy Pl 2 "hír" telejsen ugyanarról szól (a téma teljesen kötetlen, lehet szakmai, vagy akár "celebhír" is, csak az említett kettő ugyanaz). Előbbit én az előbbit tőbbnyire eső módban szeretem, utóbbit második, de leginkább sehogy. Tartom az álláspontomat.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

az amirol te beszelsz, hogy ua. a tartalom, meg mindig nem koti ki, hogy megis mirol beszelunk.

szivesen latnek pr0n .doc fajlt peldaul, nyami.
szoval jogosak a felvetesek, ugyanakkor +1 a masodik opciora a technikai szivasok miatt. feltetelezve hogy szakmai temarol van szo szivesen neznek videokat de altalaban mindig tortenik valami ami miatt megse teszem.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nekem pont ellenkező a tapasztalatom. Amihez nem értek (pölö: Blender, Gimp, Inkscape, etc) azokat szívesebben nézem videóba. A szöveges tutékból mindig kimarad egy két lépés, amit a szerző triviálisnak gondol.
De mit tudom én, egy Python tutét vagy SQL szintaxot soha nem videóba néznék meg.

--
GPLv3-as hozzászólás.

mondjuk programozást is jó elsőre videón nézni, de csak ha rendesen meg van csinálva, rendes magyarázatok vannak, de később már szövegesben kell, mert mikor gyakorló feladatot csinálsz, vagy akár élesben csinálod, a szövegesből gyorsabban kikereshető amit akarsz.

híreket szintén szeretek videó/hang formában nézni/hallgatni, mert aközben tudok mást is csinálni, de később abból is jó ha van írásos formátum, ha vissza akarok keresni valami infót.

tudományos cikkek/infók, viszont csak szöveges formátumban, mert az rákényszerít, hogy jobban figyeljek és a megértésnél többször vissza megyek eg sort, mondatot... stb

vegyük úgy, hogy az egyébre nyomtam ... :D

Ha valami HTML vagy ASCII txt formában megnézhető, akkor nem nézek videót, nem nézek flash-t, pláne nem nézek prezentációt/word doksit/anyámkínját. PDF-et is csak akkor, ha nagyon muszáj. A francnak kell a szopás...

bakker.. word doksit mióta szopás megnézni?:D

Mióta egyesek rászoktak a csilivili formázásokra és egzotikus beágyazott objektumokra, amiket nem minden jelenít meg jól. Sajnos én is találkoztam már olyannal, ami OOo-ban olvashatatlanul szétesett, meg részleteiben meg sem jelent.

Ha én az interneten rákeresek valamire, akkor ne akarja nekem Word doksiként odaadni a tartalmat. Használjon HTML-t, esetleg letölthető alternatívaként kínáljon fel doc-t.

+1

pdf-et akartal te mondani, tudom en... jo fiu vagy te, ugye?
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Amióta külön program kell a megnézéshez, aminek eltart egy jó darabig az elindulás és a megnyitás (szemben a HTML-lel a browserben, aminél ez instant), meg ami nem egy tab a browseremben, hanem egy külön ablak annak minden hátulütőjével (és nem, ne is legyen tab, amíg ekkora "böszme állat")...

A Matrix akciojeleneteit PPT formaban kedvelem igazan, a forraskodot pedig legszivesebben podcastkent hallgatok.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

fanatic :D
--
A legértékesebb idő a pillanat amelyben élsz.
http://phoenix-art.hanzo.hu/
https://sites.google.com/site/jupiter2005ster/

Mondjuk azt birom, amikor vki feltolt egy oras videot, amin angolul (rosszul) gagyog, es vegig kell nezni/hallgatni ha erdekelne a mondano, ami mondjuk szoveges formaban egy keresessel benne kb masodpercek alatt meglenne, amire kivancsi vagyok ... Elkenyelmesednek az emberek, regen nem volt nagyon alternativa, leirtak text-be. Ma mar felnyomjak videoba, szoveges verzio nincs, tessek vegigszenvedni ha erdekel. Ok, neha jo az, de azert nem mindig ...

Nagyjából egyet is értek, csak közben megfigyeltem egy trendet: Nagyon sok embernek, ha elmondasz valamit, egyértelműen nem érti. Ha elmutogatod, igen.
Időrabló, meg minden. Annak aki nem ért / hiányzik a józan paraszt esze, ez a "formátum" a feldolgozható, még ha nem is hatékony. Ez az emberek kb. 99%-a. Ők nem keresik a hatékonyságot. Erre felé halad a világ :'(

Nekem ambivalens erzeseim vannak ezzel kapcsolatban. A masodikat klikkeltem, mert ez a jellemzo. Viszont pl. a RailsCasts tok jol nezheto, annak ellenere, hogy video, a regebbi reszekhez pedig ott az ASCIICasts ami ugyanannak a tartalomnak a szoveges verzioja. Ugyanakkor ryanb nagyon jo eloado, es profi videokat rak ossze.

Illetve a CBT Nuggets is egy egesz jol sikerult darab volt.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

A videot mar azert is utalom, mert vagy ki kell kapcsolnom hozza a hattaerzenemet, vagy le kell nemitanom a playert, es felek, hogy emiatt legkozelebbi latogataskor is nema lesz. Meg a videoban nincs ctrl+f. Videoban csak direkt arra a celra keszitett szorakoztato tartalmakat nezek, a tobbit a sajat tempomban szeretnem, ahhoz plain text kell.

Facebookon is linkelnek szoveget vagy kepet, semeddig nem tart megnezni, rakattintok, de latom hogy video, es egy percnel hosszabb, eselytelen hogy egyaltalan belenezzek/belehallgassak, ha csak nem olyan ami direkt erdekel.

Ha ugyanazon gyümölcs elérhető alma és körte formátumban, akkor az almát vagy a körtét részesítem előnyben. Esetleg a barackot.

Fura, mert nekem a linearis tartalom azt jelenti, hogy egy dokumentumban benne van minden, es tudok benne keresni kedvemre.
Ez valami terminus technicus?