Rendelkezzünk adónk 1 százalékáról!

Címkék

A HUP évről évre reklámlehetőséget biztosít néhány szimpatikus civilszervezetnek. Azoknak ajánljuk az alábbi kis válogatást, akik nem tudják kinek adják adójuk egy százalékát vagy egyszerűen még soha nem éltek ezzel a lehetőséggel.

Környezetvédelem:
Ökotárs Alapítvány (adószám: 18062427-1-41)

www.okotars.hu

Az Ökotárs a hazai civil környezetvédelem első professzionálisan működő intézménye, gyökerei a hazai „zöldkultúra” születésének pillanatáig nyúlnak vissza, a 90-es évek közepére. Működése mindenkor demokratikus, mindenki számára megismerhető és átlátható. Az Ökotárs adományozóként és forráselosztóként főleg azoknak a civil szervezeteknek és alapítványoknak segíti működését, melyek környezetvédelemmel, az ökológiai szemléletmód terjesztésével és helyi környezet-megóvási feladatokkal foglalkoznak.

Kulturális örökségvédelem:
Szádvárért Baráti Kör (adószám: 19332338-1-05)

www.szadvar.hu

A Szádvárért Baráti Kör Magyarország egyik legnagyobb várának, Szádvárnak megmentésére 2006-ban indult civil kezdeményezés. Az alapítás óta eltelt négy évben a Szádvárért Baráti Kör megtisztította a vár teljes területét, megtörtént a romok geodéziai felmérése, 2008 nyarától pedig az állagmegóvó munkák is elkezdődtek. 2009-ben a Város- és Faluvédők Szövetsége XXVIII. Országos Találkozója és Szakmai Konferenciája a civilszervezet eddigi munkáját Podmaniczky-díjjal ismerte el.

Informatika:
Magyar BSD Egyesület (adószám: 18172928-1-43)

www.bsd.hu

Az egyesület a BSD operációs rendszercsalád (FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, DragonflyBSD) felhasználóinak igyekszik - szerény lehetőségeihez mérten - segítséget nyújtani ezen rendszerek minél szélesebb körű alkalmazásához, elsősorban levelezési listákon és internetes fórumokon történő tanácsadással.

Informatika:
FSF.hu Alapítvány (adószám: 18247806-1-13)

www.fsf.hu

Az FSF Alapítvány a szabad szoftverek népszerűsítésével és honosításával foglalkozik. Aktivistái végzik többek közt az OpenOffice.org, a Firefox és a Thunderbird szoftverek honosítását és a Hunspell helyesírás-ellenőrző szoftver fejlesztését. Ezeken túl az alapítvány számos konferenciát (Linux az Oktatásban, Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás) és projektet is gondoz, melyekről bővebb információ található weboldalukon.

Hozzászólások

Én csak annak adok pénzt, aki normális célokra költi el.

Ajánlok én is egyet:
http://www.egyszervoltalapitvany.hu/
Szerintem megérdemelik, kislányom a játékaikon tanulta meg az egeret. De pl ők csinálják a mese.tv-t is. Több ilyen kéne, oszt akkor 20-adannyi szálon töltenék az emberek a filmeket a gyerekeknek :)

Na én is ajánlok egyet: Üvegcsontú Betegekért Közhasznú Alapítvány.

Az alapítvány a befolyt összegből támogatni tudja az üvegcsontú betegeket. Finanszírozva például a velőűrsínezési eljárás műtéttel járó kórházi költségeket (félrértés elkerülése végett, a szülőket segíti anyagilag, hogy látogatni tudjanak menni a gyermekükhöz, mivel speciális gondozásra van szükség, hogy ne törjenek máshol), besegít a gyógytornába is (5000 Ft / gyógytorna alkalom), és egyéni, akár speciális problémákat old meg az adó 1%-ból.

--
Charlos

-- http://www.uvegcsont.hu -- / -- http://ganyikaroly.net --
Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán érdekes, az a szemnek láthatatlan. - by A Kisherceg

Budapesti Olimpia Mozgalom? :-D
Ugyan már, kérem! Maradjunk inkább a realitások talaján.....

Városom legelhivatottabb állatvédő alapítványa. Gyakorlatilag ráfizetéssel gondoznak nagyon sok kis szőrmókot, így ajánlani tudom őket váci és Vác környéki fórumozóknak:

http://www.zoldmenedek.hu/

Gyakorlatilag ráfizetéssel gondoznak nagyon sok kis szőrmókot

Nyugtass meg, hogy veszelyeztetett, kipusztulo felben levo fajokat gondoznak rafizetessel, es nem utcarol osszeszedett kutyakat/macskakat!

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

hat ezek annyira egy szintuek amik itt vannak h valasztani se tudok

+1 a Magyar BSD egyesületnek [A jövőben lassssacskán áttérek *BSD-re]

mióta van adó 1%om, azóta az FSF-nek adom, mert tudom h jóhelyre megy, csak így tovább.

Én már évek óta az FSF-nek adom az adóm 1%-át!

Remélem jóra költik! :D

Oykawa Hirohito