FreeBSD és LibreOffice

 ( Zahy | 2011. február 2., szerda - 0:21 )

Itt még azt írtam, hogy megjelent az OOo3.3 a ports-ban, és nem tudom mi lesz a LO3-mal - erre ma estére bekerült a ports-ba az is. Most úgy érzem, kicsit késő van ahhoz, hogy ma este elkezdjek vele foglalkozni, de holnap, legkésőbb holnapután azt hiszem megnézem közelebbről. Mindenesetre az, hogy a FreeBSD-s port commit infójában külön köszönetet mondanak Thugnak, az azért biztató - remélhetőleg rendes magyarítás lesz ehhez is ;-) (Tudom, neki ez nem számít, de hátha.)

Most annyit foglalkoztam vele, hogy belenéztem a Makefile-ba ami a porttal jött, hát nem vagyok elragadtatva tőle :-) Első körben ami nem tetszik:
- triviálisan (értsd szabályos eszközökkel) nem lehet rábeszélni arra, hogy csak az engem érdeklő nyelvi támogatásokat fordítsa hozzá; gyárilag a amerikai angolon kívül még 19-et fordít - szerencse, hogy benne van a magyar is
- kell neki pár olyan csomag pluszban, amit én szívem szerint kerülnék a gépen
- és nekem így első ránézésre nem tűnik teljesen korrektnek a port (először direkt módon beadja a configure -nak, hogy használja a rendszerhez tartozó neon-fvkönyvtárat, majd utóbb a WEBDAV-igény jelzésekor opcionálian hozzáadja a configure-hoz még egyszer ugyanazt - ez nekem gyanús)

Első ránézésre azt mondanám, lesznek ehhez javítások az elkövetkező napokban, de így talán nem annyira katasztrófa FBSD-n ez az OOo-LO szétválás. Nyilván itt is az lesz, mint anno az XFree86 - Xorg szétválásakor. Az egyik gyakorlatilag elhal :-)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Félig-meddig off: elérhető a KDE 4.6.0 FreeBSD-re is.

Kuldd be hirkent, legyen valami relevans is a bsd.hu -n :D
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Köszi a linket. Másfél jó hír meg egy rossz:
+ megcsinálták
+/2 HAL-lal
- és nem lesz benne a hamarosan kijövő verzió natív portjai között.

Őszintén szólva én is annak örültem volna (mint felteetően az első hozzászóló), ha megcsinálják a devd-s backend-et - mert gondolom az jó lenne a összes többi DE szempontjából.