OpenBSD OOTB

 ( akkos | 2011. január 26., szerda - 23:02 )

Meglepődtem. Nagyon. Feltoltam egy openbsd-t a gépemre (toshiba l500), és nagy meglepetésemre minden működik. Értem ezalatt a hangerőszabályzót, wifit (realtek8187b), tapipadot, és még aludni is elmegy :) Ugyanez linuxról annyira nem mondható el (touchpad és wifi szívás, de most nem részletezem)

Ha lesz egy kis időm bereszelem desktopnak, és írok róla valami összefoglalót.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"Feltoltam egy openbsd-t a gépemre"

64 bites változat?

Lehet majd egyszer én is kipróbálom, bár nekem meg az openSUSE működik teljesen jól, egyhamar nem szeretném legyalulni. :-)

nem.

[Linux-on a] touchpad és wifi szívás, de most nem részletezem

? Nekem Slackware Linuxon a touchpad oob mukodik, ami pedig a wifi-t illeti, kezzel reszeltem a konfigot, es cli-bol inditom, ill. allitom le a wifit. (OK, a wifi drivert a netrol kellett levadaszni es telepiteni...)

HF*P portal - politika, flame és offtopic huppereknek szabadon!

nekem a touchpad bármilyen linuxon megőrül, ha két ujjal érintem meg. A kurzor vadul ugrálni kezd az egész képernyőn, és random kattintgat. +Ha 1-2mm távolságban van csak az ujjam arra is reagál (tényleg). A legjobb pedig az, hogy ezt nem mindig csinálja. Úgy minden 3. 4. indításnál megjavul, majd megint szar.

Wifi hasonló problémával küzd, az esetek felében egyszerűen nem kapcsolódik fel semmire. ndiswrapper megoldja a problémát.

Nem küldtem bugreportot, semmi kedvem ilyen rejtélyes és sehol sem látott bugokkal szórakozni.

Milyen tapipad van benne? Valamikor 3-4 éve egy acer gépen szívtam hasonlóval, de azt valahogy sikerült akkor megoldani, de már nem tudom hogy. abban synaptic volt.

ez is synaptic. Ez előtt nekem is acer volt, ment rendesen. A sok hal, xorg.conf és synaptic-os finombeállítás után sem sikerült normálisan működésre bírnom. Hardy Heron a legrégebbi amivel próbáltam, ott is szar volt. Ellenben nem linux rendszereken megy szépen.

Már nem férek ahoz a laptophoz hozzá, pedig megnézném, mert emlékszem, hogy sokat szívtam vele, hogy ne kergessen az őrületbe, és hátha segítene.

Végső soron a Darwin is prímán működik megfelelő hardveren.
2011 a desktop BSD-k éve lesz? :-)

azt hozzátenném hogy FreeBSD sem egy leányálom rajt', wifi driver ugyanis nincs, az ndis-es csoda csontra fagyasztotta a gépet. Próbáltam az openbsd-s urtw meghajtót beizzítani, arra már nem emlékszem hogy mi lett belőle, csak hogy nem sikerült. Levlistákat nézegetve nem is vagyok egyedül ezzel.