KDE 4.5.3 Autostart örület - Krusader több példányban indul el

Fórumok

Sziasztok!

Egy olyan problémával fordulok hozzátok, amire nem találtam eddig megoldást. Nevezetesen újraindítást követően a KDE-ben a Krusader több példányban (jelenleg 31 db) indul el. Más programokra ez nem igaz, tehát ha egy terminál volt az asztalon, akkor egy terminál lesz az újraindítás után is. Megnéztem a ~/.kde/Autostart, a ~/.kde/share/autostart és a ~/.config/autostart könyvtárakat, de mindegyik üres. Ötleteket várnék, hogy hol keresgéljek még. Rendszer: Kubuntu 10.10, KDE 4.5.3

Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv:
Mac

Hozzászólások

Rendszerbeallitasok => Specialis => Bejelentkezeskor - Inditas alapallapotban

Krusader => Beallitasok => Krusader beallitasai => Indulas => Altalanos - Egy peldanyos mod

Köszi!

Workaround-nak jó volt 8-) Az alapállapotba állítással eltüntettem a Krusader példányokat, de más induláskor szükséges alkalmazásokat is. Ezután a szükséges programokat újra elindítottam, majd visszaállítottam a bejelentkezéskor - az előző állapot visszatöltése opciót. Most Krusader nincs, de többi program elindul.

Köszi még egyszer a tippet.

Üdv:

T.

Ez a bug egyszer nekem is előjött, és a /tmp/ksocket-userneved/krusader-* fileokat kell kigyomlálni, és akkor nem fog tizenötmillió példányban elindulni.

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

task managerbol killeld a krusadert leallitas elott, es ctrl+alt+esc-kel lepj ki belole, ha elinditod, mert a krusader bentmarad a folyamtok kozt X gombra valamiert, es a KDE4 a legutobb lezart sessiont inditja el alapbeallitaskent (masik workaroundkent ez is atallithato)

igy jar az aki legujabb verziot hasznal :D Persze egy igazi Desktop distronak az lenne a dolga, hogy vagy megpatcheli vagy a regebbi jol mukodot rakja be (es a krusader teamnek sem kellett volna igy release-elnie) :D De en spec archon "szivesen szopok" a kovetkezo krusader update-ig ezzel, a KDE-ben meg kifejezetten tetszik ez az "ami futott leallaskor azt elinditjuk" felfogas

Amugy szerintem Desktop Linux eve x86/amd64 koraban nem nagyon lesz, inkabb majd armon fog elotorni, mikor mar a legnagyobb nemszerver szamitogep is netbook meretu lesz monitor nelkul. Addigis en elvagyok ezekkel a bugokkal, mert kapok mellejuk jonehany jo feature-t is, vesz eseten "poweruser"-kent tudok downgrade-elni elozo mukodo verziora (bar csomagkezelok megfelelo ismerete valoban magas lenne az emberek 95%-anak, ezert sem tartunk desktoplinuxevenel)

Meg a masik fo blocker a Desktop Linux eveben a networkmanager (remelem wicd-nek nagyobb jovoje lesz)