Spica: Camera bug fixed

A Spica tulajdonosokat eddig két felettébb kellemetlen bug idegesíthette a kamerával kapcsolatban.

  • Bekapcsolt wifi-vel a kamera sötét képet adott, értékelhetetlen fényképeket készített.
  • A kamera használata 'performance' módon "felejtette" a CPU-t, így gyorsan merült a telefon utána(kivéve ha kézzel vissza lett állítva, pl. CoolS)

A mai napon mindkét probléma megoldódott. Az elsőre már egy hete létezik megoldás, amit LeshaK be is épített a kernelbe, a másodikat csak mára sikerült javítani, ugyanis antibyte Frozen Eclair 7 beta 6 verziójában lévő kernel egy új drivert tartalmaz, amiben már nincs benne ez a hiba.

Ideje volt :)

Hozzászólások

Ezzel ennyi baj van? Miért használják az emberek? :/

Ez cool, csak egy baj van vele: nem szeretném nem hivatalos frissítésekkel flashelni a készüléket. Egyrészt nem szeretném, hogy a garancia elvesszen, másrészt nem is értek hozzá annyira, hogy biztos legyek abban, hogy a folyamat végén nem csak nehezéknek fogom tudni használni a készüléket ... :/
Így még mindig marad az a verzió, amit korábban is írtam, miszerint türelmesen várnom kell a 2.2 hivatalos érkezésére a samsungnál.
::sumo.conf::

De abban a 2.2-ben több, mint valószínű, hogy nem lesz:

  • Multitouch
  • 3D driver (Még nekünk sincs, de már nem kell sok idő)

Talán ez a bugfix benne lesz, de ki tudja..

Szóval, ha ki akarod használni a telefonod lehetőségeit, előbb utóbb szükséged lesz nem hivatalos ROM-ra.
Egyébként akármikor ráflashelhetsz egy eredeti Samsung ROM-ot. Akár megcsinálhatod azt is, hogy egy 1.6-ot raksz rá, aztán a hivatalos Samsung progival felfrissíted 2.1-re, na akkor már tényleg semmi esélye egy szervízesnek, hogy rájöjjön.

---
BME-VIK '09
Compaq Mini 311 - N270 @ 2323 MHz - 3GB DDR3 @ 1240 MHz - ION

Root(Lehet használni SetCPU-t, vagy screenshotot készíteni, stb.)
Apps2SD(Van fenn 160 alkalmazás)
Multi-touch (Pontosabban Dual)
Camera Bug-fix
Jelenleg Frozen Eclair libek vannak fenn, amivel a telefon 3x gyorsabb.(Bár ez elméletileg még nem stabil, a legújabbakkal még semmilyen problémám nem volt).
Használhatok egyedi témákat (Jelenleg ez van fönn )
És persze várom, hogy elkészüljön a 3D driver.

Más nem jut eszembe így hirtelen. :)

Egyébként milyen boot animációd van? Mert ha nem egy villogó Samsung felirat, hanem valami telnoros vagy ilyesmi, akkor az az egy ami esetleg feltűnik, mert ha felraksz egy gyári Samsung Firmware-t(nem a pc studioval), az lecseréli ezt a villogó Samsung-ra.
De el lehet menteni a jelenlegit is, és aztán később visszaállítani, csak kell hozzá a gépedre az Android SDK.

---
BME-VIK '09
Compaq Mini 311 - N270 @ 2323 MHz - 3GB DDR3 @ 1240 MHz - ION

A bootlogó az eredeti samsung féle, abban nincs változtatás.
A dolog eléggé érdekel, csak kicsit tartok tőle. Jó lenne egy step-by-step szájbarágós leíás hozzá.
Esetleg Te is leírhatnád a tapasztalataidat a témában. Mire érdemes vigyázni, mi az amit feltétlenül ajánlott telepíteni és mi az ami nem, stb.
::sumo.conf::

Pl. itt van ez: http://forum.samdroid.net/f28/i5700-multitouch-tutorial-scratch-includi…

Kiegészíteném azzal, hogy a végén szerintem ne a mellé adott kitchen-t rakd föl (abban még nincs a camera bugfix), hanem csinálj magadnak egyet itt: http://forum.samdroid.net/f28/samdroidmod-kitchen-v-2-all-one-samsung-s…

Így te választod meg, hogy mit szeretnél bele. (Pl. én maradtam a Standard phone apk-nál, és ha gondolod a boot logo-t sem kell megváltoztatnod, bár a Samsungost akármikor vissza tudod tenni)
És az Optimized DVM-el nekem volt, hogy lefagyott(nem tudom, hogy amiatt-e), ez amúgy kb 2x sebességet ad a gyárihoz képest.
Emellett én ADW launchert választottam, és a LatinIME-t is rakd bele, hogy legyenek ékezetes karakterek a billentyűkön. A Samsung keyboard is mehet, ha szereted.
A Live wallpapers is jó játék, csak kicsit belassítja a HOME-ot, de belerakni belerakhatod, nem fontos használni :)

Egyébként nagyon nehéz téglává varázsolni a telefont. Csak 2 esetet tudok, amikor ez megtörténhet: Ha Odin-ban bepipálod az efs clear-t(Bár innen még van visszaút), vagy ha nagyobb boot logot akarsz flashelni, mint ami ráfér.

EDIT: A boot logo és a boot animáció nem úgyanaz. Előbbi a telefon bekapcsolásánál jelenik meg rögtön, utóbbi a logo után tűnik föl.
---
BME-VIK '09
Compaq Mini 311 - N270 @ 2323 MHz - 3GB DDR3 @ 1240 MHz - ION

en is ugy vagyok, hogy jelenleg varok a 2.2-re, de egyre türelmetlenebb vagyok, foleg a fogyo hely miatt :) apps2sd tehat nagyon kene.

ami visszatart az nalam is a gari cucc. ha jol remlik villogo samsung logo van nalam, de kesobb bejon valami t-mobilos dolog is, mar a folyamat vegen.

a szept. vegeig nem jon ki a 2.2 asszem főzök, rootlok és a stb. :D

____________________
http://asva.info | Vicces képek | LinkTömörítő | Android hírek, tippek

Szia.
Noh, tegnap este túlestem rajta. Szépen végigcsináltam az egészet, szerencsére figyeltem a nagy, pirosbetűs warningokra a leírás elején, így probléma nélkül lezajlott az egész. Ahogy javasoltad is, csináltam egy új kitchen modot a csomagban lévő helyett, jól működik, nincs baja. A sebességbeli külömbség szemmel látható a készüléken, valamint a javított bugok is hasznosak.
Köszi a segítséget.
::sumo.conf::

Nem, ezt simán a recovery-ben lefuttatod, és újraindítod. Az első boot sokáig fog tartani, mert a dalvik cache újraépül.
Egyébként, ha a kitchenből akarsz frissíteni valamit, akkor light package-t válaszd.

---
BME-VIK '09
Compaq Mini 311 - N270 @ 2323 MHz - 3GB DDR3 @ 1240 MHz - ION