mplayer vaapi

Sziasztok!

Gondoltam itt az ideje, hogy működésre bírjam a vaapit, mert szaggatnak a full hd-s videók. Követtem ezt a leírást: http://www.drupal4hu.com/node/244, és lényegében minden működik is, csak nem úgy, ahogy én akartam.

Az mplayer kb. a film lejátszásán kívül mindenre alkalmatlan. Felirat nincs, hang sztereón megy... Feltételezem, hogy újra kéne forgatnom az mplayert. Ezen a ponton nem sikerült teljes leírást találnom, ehhez szeretnék segítséget kérni.

köszi,
TJ

Hozzászólások

Hát ez engem is érdekelne, mert én is képtelen vagyok összehozni, és bár nálam nem kimondottan szaggatnak a videók, de a 2 mag fullon megy, így a GPU be nem dolgozása híján...

Nekem valahogy egyik lejátszóval sem megy normálisan a HD film. Vagyis mennek, de tudom, hogy csak a proci dolgozik, kb széteszi a gépem és rendesen melegszik...mindkét mag 95-100% körül. Próbáltam VLC-vel, sima mplayerrel ( forgatni vaapi-val eredménytelenül), totem, smplayel, xbmc...stb. Mindez Win7-en egy vlc-vel vagy egy smplayerrel, tökéletesen 40-60%-os magterhelés mellett akadálytalanul megy. /Gép: Core2duo T4200, 4GB ram, Ati Mobility HD4330 512MB OS: Ubuntu 10.04 + amit az eszközkezelő felajánlott, alap tárolóban lévő Ati zárt driver./

a Feliratot is be lehet állítani, és megy is, és hangot is játszik, annak is megfelel, aki teminálban játsza a zenét !

Úgy tűnik sikerült egész használható mplayert összerakni.

A gond, hogy a sima hd-t le tudja játszani, de a full hd-vel már nem tud megbirkózni. Mintha a processzort egyáltalán nem használná, és perce a "vga" nem bírja.

Valami ötlet?

Az mplayer furcsa dolgokat kezdett el mostanában. Az egyik problémám valószínűleg nem a lejátszóval kapcsolatos, mert az újraforgatott verziója is ugyanazt műveli.
mkv videó lejátszásakor megy úgy egy 20 percet, majd hirtelen a kép belassul, akad, a hang kissé furcsán normál sebességen megy tovább. Ha nyomok egy visszát minden rendbe jön. Van olyan jelenség is, hogy pillanatokra beakad, aztán megy rendesen tovább. Ez kimondottan élvezetes, ha már úgy 10mp-ként csinálja.

Ami előtt szintén értetlenül állok, hogy rendes fullhd-s videónál vaapi-val szétcsúszik a videó és a kép, miközben a processzor használat 30% körül lehet.

Már nem tudok mire gondolni, hogy egyszerűen az intel videódrivere rossz. Valami ötlet?

Nem tudom a megoldást, de nálam is jelentkezik, pedig itt nvidia vga van. Kb. ugyanazt csinálja amit mondtál, annyi különbséggel, hogy néha csak fekete kép van szaggatás helyett. Fullhdt csak xinevel tudok játszani gyakorlatilag emiatt. (egyébként 720p nél is ugyanez van, nem muszáj fullhd, viszont kisebb tömörítésű mkv knál (480p) nincs gond)

Ja és amikor a szaggatás van, rakat warningot akarna kiírni. (too many buffered pts) Ezt általában indításkor, kb. 3 ból kétszer elindul rendesen, 1x ezt csinálja.

Nekem FullHD-s filmek simán mennek az alap mplayer csomaggal:

$mplayer -vo vdpau -vc ffh264vdpau path/to/file

Archlinux:
extra/mplayer 32025-1
extra/vdpau-video 0.6.10-2