A technika fejlődése

A tények nagykönyve című kiadványban találtam:

Hozzászólások

LOL
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

valahogy pont így íródik A történelem

Remekül látszik, ahogy a „nagy ugrás” mindig új értelmet nyer… ☺

int getRandomNumber() { // ←ez itt már az aláírásom
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Mintha nem lett volna előtte is mp3 lejátszó. Azt hiszem úgy 99 körül kezdtek szállingózni az elsők, Diamond Rio meg hasonlók..

Így most hiányolom az "1 gombos egér Apple 1983" bejegyzést :D

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Szerintem ez irónia, nem?
Én jót röhögtem rajta:D

Az iPod előtt a Sony Walkman-ját említhették volna meg, de egyik sem való erre a listára.

A számítógépes egér ellenben köthető az Apple-höz, mert bár ugyan 1964-ben találták fel egy emberi augmentációs projekt keretében (próbálkoztak fejre szerelhető és más emberi mozgást érzékelő változatokkal) és 1972-től a Xerox Alto*-hoz, majd 1981-ben a Xerox Star-hoz is adták, az 1983-ban forgalomba hozott Apple Lisa és az 1984-es Apple Macintosh rendelkezett az első ténylegesen használható egérrel és GUI-val.

Persze az egér, ahogy a fénymásoló sem való erre a listára.

* A Xerox Alto volt az amit gyakorlatilag kivágtak a kukába egerestől, GUI-stól kezdve, és inkább visszatértek a hagyományos CLI alapokra CP/M operációs rendszerrel. A Xerox Star-ral kaptak észbe, de nem volt nagy kereskedelmi siker, eközben meg elsöpörte őket az Apple, akárcsak az IBM és a Microsoft az MS-DOS-al az operációs rendszerek piacán a szintén CP/M származék CP/M-86 és QDOS rendszereket.

Ha úgy vesszük a Xerox Alto volt az első személyi számítógép, azok közül amik kereskedelmi forgalomba is kerültek meg az Apple II vagy a Commodore PET 1977-ben. Az első kereskedelmi forgalomba került és sikeres személyi számítógép meg az IBM PC 1981-től, és a messze felhasználóbarátabb Apple Macintosh 1984-től.