DistroWatch - 2002. április. 20

 ( trey | 2002. április 20., szombat - 11:11 )

Vegyük szemügyre az elmúlt hét Linux terjesztéseinek fejlődését.

Új hírek

Sorcerer != Sorcerer GNU/Linux: valamikor március végén volt szó a Sorcerer Linux-ról. Akkor leírtam, hogy az eredeti fejlesztő abban a formában nem kívánja már tovább fejleszteni a disztribúciót. A produkció forkolt, és a Sorcerer GNU/Linux (SGL) kétfelé (vagy három?) halad jelenleg tovább. Az SGL alapítója, Kyle Sallee visszaállított a régi oldalt, és megváltoztatta a project nevét Sorcerer-re (a GL - GNU Linux nevet eldobta). A Sorcerer nem kompatibilis visszamenően az előző SGL verziókkal. Az első verzió publikus tesztje elérhető 2002. április. 14 óta.

Ez idő alatt a fork másik fele a Sorcery továbbra is a Sorcerer GNU/Linux nevet használja. Az új névre a szavazás jelenleg is folyamatban van. Ez a fiatal disztribúció jelenleg a 0.1.3 verziónál tart.


A harmadik branch amely erről a tőről fakad, a Lunar-Penguin. Az utolsó ISO (PETRO kódnéven) 2002. április. 9-én jelent meg.Disztribúció hírek

Slackware-current 8.1-Beta2: A Slackware Linux legújabb verziója úton van a felhasználók felé. A bejelentés szerint a Slackware-current 8.1-Beta2 megjelent, változások logja itt. A bejelentést a UserLocal.com-on olvashatod. A LinuxQuestions.org egy Slackware fórumot indított, erről a bejelentést itt olvashatod.

Mandrake Linux: A Mandrake kiadta a szokásos közösségi hírlevelét, a Mandrake Linux Community Newsletter - Issue #38-adik számát. A hírlevelet itt olvashatod.

Red Hat: A Red Hat kiadta a GNU C Függvénytár frissítését. A javított csomagok egy rakás glibc hibára jelentenek orvosságot.

SuSE Linux: Megjelent egy Nem Hivatalos SuSE FAQ, amelyet a SuSE Linux angol nyelvű levlistája alapján készítettek.

TurboLinux: A TurboLinux kiadta a Second Linux Server OS for IBM eServer iSeries nevű termékét. A TurboLinux Inc. bejelentése szerint a Turbolinux 7 Server for IBM eServer iSeries egy teljes értékű Linux terjesztés az IBM iSeries szervereihez.

Kisebb disztribúció frissítések

2-Disk Xwindow System: A 2-Disk Xwindow System megjelentette a v1.4rc09 verzióját, amely kisebb frissítéseket tartalmaz.

Blue Linux: Megjelent a Blue Linux v1.0RC2 verziója.

CRUX: Megjelent a CRUX v0.9.3 verziója, amely nagyobb frissítéseket tartalmaz.

Embedded Coyote Linux: A Fury IP Load Balancer következő terméke az Embedded Coyote Linux-ot fogja használni. A project célja, hogy alternatívát kínáljon a Cisco Local Director vagy a F5 BIG-IP termékével szemben.

Gibraltar: Megjelent a Gibraltar v0.62 verziója, amely kisebb frissítéseket tartalmaz.

Vine Linux: Megjelent a Vine Linux 2.5-ös verziója. A japán nyelvű Red Hat alapú dsiztribúció a stabilitásra helyezi a hangsúlyt.Ennyit mára a technika és a tudomány újdonságaiból. A jövő héten újra találkozunk. =)