Böngésző választás 2010

 ( Polesz | 2010. március 10., szerda - 20:40 )

A Microsoft a napokban elérhetővé tette a böngésző választó ablakát. Hurrá, akkor ezt most ki is próbálhatom mivel az előbb telepítettem egy Windows 7 Professionalt egy gépre és feltoltam az összes frissítést.

Tovább a blogomra

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha nem létezett volna IE, akkor vajon most hol tartana az internetes világ? [interakativitás, stb. viszonylatban]

2026? :)
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Az IE találta ki a JS-ből hívható HTTP-kapcsolatokat, ami a mai modern webböngészi élmény alapja (AJAX).

Na de ki tudja mikor jelent meg volna ez az IE-tol fuggetlenul . Vagy nem jelenik-e meg egy jobb alternativa helyette... de ezt mar sosem tudjuk meg :)

Az IE-n nem müködik a comet (mert a szuper programozoi kitalálták, hogy a tartalmat csak akkor kaphatod meg a request után, ha a ready state = 4 :S)
Szerencsére ott van a Google-féle foreverframe, de még ott is kell egy picurka csiny hogy ne szemtelenkedjen.(szintén szuper programozoi döntés, hogy x méret alatt ne streamelhess)
SVG,Canvas, video-tag, html5, css3 << hahahahahahahahahaha
Szerintem a mérleg bőven arra dől el, hogy az IE a webfejlesztők átka.

Nem arról szólt a dolog, hogy most milyen az IE, hanem mi lenne, ha nem lett volna IE (meg nem lett volna első körös böngészőháború, amit magasan megnyert). Most persze csökken a népszerűsége, ez persze nem is tetszik majd a Microsoftnak, neki is állnak dolgozni az ügyön. Nem azt mondom, hogy az IE tökéletes, csak megkérdezték, hogy mi lett volna, ha nincs az IE...Egy versenyt megnyert, most egy másikban vesztésre áll egyelőre. De az első versenyt is vesztett helyzetből nyerte meg. Kíváncsi leszek, mi lesz, a verseny a böngészőpiacon nagyon jó, mert innovációra sarkall.

Azér hoztam fel, hogy milyen (átok) az IE, mert igenis kapcsolatban van azzal, hogy mi lenne ha nem létezett volna IE :)
Amugy igazad van, ha jol megszorongatja az Opera meg a Chrome, talán még az is kisülhet belőle, hgy pár év múlva IE lesz a nagykedvencem. :)

Időnként úgy érzem, meglennék nélküle...
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

És a duplaklikket is!

Ezen majdnem lefordultam a székről. A Microsoftnak azt köszönhetjük hogy teljeseb másképpen implelemtálták a javascript nyelvet mint a Netscape-ék. És ha ez nem is a mai napig, de sok-sok évig szivatta a webfejlesztőket és visszavetette a web fejlődését.

Ez a böngészőháború része volt. A Netscape csinált egy saját scriptnyelvet, amit marketingokokból Javascriptnek nevezett el. A Microsoft meg kijött a saját JScript nyelvével, és senki nem mondta, hogy ez ugyanaz a nyelv, csak hasonló (kb. mint a C++ és a C). A nyelv szabványosítása 1997-ben történt meg először ECMAScript néven. A JavaScript, ami a Mozilla fejlesztése, az ECMASctript egy változata, ugyanúgy, mint ahogy a JScript, ami a Microsoft terméke, is ugyanúgy az ECMAScript egy változata. Az Opera nem csinál ilyet, az általuk támogatott nyelv az ECMAScript. A Flash pedig ActionScript néven használ egy ECMAScript változatot. Soha senki nem mondta, hogy az IE-ben Javascript volt implementálva,csak sok webfejlesztő ezt hitte.

link nem jó
---
dropbox tárhely igénylés: https://www.dropbox.com/referrals/NTMwMDYwODE5

Javítva...

Ez úgy lett volna korrekt, ha megmutatnád, hogy route márpedig volt afelé az URL felé. Mert az lehet h a Google megy (vagy éppen cacheből jelenik meg), de a go.microsoft.com éppen nem elérhető. Ilyen képet én is tudok csinálni:)

Semmi tiltás nincs, és semmi hátsó szándék.
Kipróbáltam ha már felajánlja, nem jött össze.

MS partnerek vagyunk, nincs feléjük tiltva semmi :-)