Információ visszakereső programot ketesek.

 ( dejo | 2009. október 12., hétfő - 14:32 )

Egy ismerősöm olyan programot keres, amivel egy feltételrendszert tartalmazó sok pontból álló szabályzatot tudna tárolni és karbantartani és főleg gyorsan elérni a szabályzat vonatkozó pontjait.
Hu! Ez így nem eléggé világos.
Konkrétabban. Egy kamara a tagjainak igazolásokat ad ki arról, hogy kinek milyen tevékenység végzésére van joga. A jogosultságok megszerzéséhez gyakorlatra, speciális képzettségekre és egyéb előírások teljesítésére van szükség. A feltételek egy "szabályzatban" vannak leírva. A szabályzat túlzás, több helyről kell összebányászni az adatokat. A "szabályzat" elemeinek együttesen kell teljesülnie bizonyos jogosultságokhoz. Az lenne az igény, hogy a szabályzatot egy hipertextként, vagy fa szerkezetben lehessen tárolni, karbantartani és lekérdezni.
Az ismerősöm azt mondta, hogy valami olyan szerkezetben lenne jó, mint a CD-jogtár, csak ő tudja tartalommal feltölteni és a megfelelő feltételeket beállítani.
Ha egy jogosultságot kiválaszt, akkor jelenjen meg az ahhoz szükséges összes feltétel.
A lényeg az, hogy ha egy jogosultsághoz szükséges feltételeket már a különböző forrásokból összeállított, akkor legközelebb azokat a feltételeket már ebből a programból elérje. A már felrögzített feltételt minden vonatkozásával felvinné, így más, de ezt a feltételt is igénylő jogosultságot, már megtalálná. Így előbb utóbb lenne egy teljes információs rendszere, amit csak aktualizálni kell a szabályok változása esetén.

Arra gondoltam, hogy egy ilyet talán ki lehetne alakítani valamilyen testre szabható jegyzettömb, vagy személyi információs adatbázis programmal. Ismertek valami erre alkalmas programot?
Nem ártana ha platform független lenne, de ha csak Windowson megy az is jó.

Nem azt kérem, hogy google-ozatok helyettem, hanem csak azt, hogy aki ismert valamit ami jó lehet, amit érdemes közelebbről megvizsgálni az jelezze.
Köszi.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

prolog

ExtJS + php vagy pyhton

--
Ami elől menekülsz, az után szaladsz.