radeon UXA hogyan?

Fórumok

karmic bétát próbálgatva tapasztaltam, hogy a 200m-es radeon kártyám teljesítménye jelentősen megnőtt. Én ezt a 31-es kernel számlájára írnám, fejlesztgettek ezt-azt UXA téren, ha jól tudom. Le is töltöttem archoz testingből az új kernelt, xorg.conf-ban beállítottam az accelmethod-ot uxa-ra, de nem történt semmi.

Mit is kellene tennem, hogy a karmicban tapasztalt sebességnövekedést elérjem? Jó helyen tapogatózok egyáltalán?

Hozzászólások

még annyit hozzátennék, hogy bemásoltam karmic alá az arch-on használt xorg.conf-ot, és nem romlott a teljesítmény, tehát lehet nem is abban kellene turkálni.

Ez engem is érdekelne. Legutóbb, mikor (Mandriva 2009.1 alatt) UXA-t próbálgattam, fagyogatott a rendszer. EXA-val is, bár ritkábban. Vissza kellett tennem XAA-ra, azóta nincs gond.

Most nem merem átállítani UXA-ra, bár a kernelem 2.6.31-es... de kíváncsi lettem.
A video ugyanez a gépben.

Bár ezek a fejlesztések nem az Xorg-ban keresendők? :)

Azt hiszem megtaláltam a választ:

a gyorsulás nem az új kerneltől jött, hanem a frissebb mesa következménye. ezen belül is valószínüleg a 7.6ban már mműködő dri2 az ati kártyákhoz. Karmicban már a legfrissebb van, viszont arch-on még a testingben sem jelentek meg új csomagok.
Amit írtam UXA-ról valószínüleg hülyeség, 2.6.31-ben kms fejlesztések voltak, amit ha bekapcsolok tovább romlik a teljesítmény. Bár az archwiki kitér rá, hogy köze van/lesz a dri2-höz.

Szóval türelmesen várunk.