Ebay eladás Magyarországról - hogyan?

Fórumok

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata, hogyan lehet itthonról vmit eladni Ebayen, majd megkapni érte a pénzt és postázni?
Magyarországról lehet egyáltalán aukciót indítani?

Ebay.com csak az USA-ból történő postázáshoz nyújt segítséget (USPS).

Melyik futárszolgálattal érdemes küldeni a csomagot?

Hozzászólások

Látom mindenki csak szórja a pénzt Ebayen, de senki nem adott még el :(

Szerintem simán választok egy futárszolgálatot, pl. DHL, szépen becsomagolom előre a cuccot, aztán miután sikerült eladnom és megkaptam a pénzt, feladom a csomagot.
De nincs vmi buktató, amire figyelni kell? Azt már kiderítettem, hogy fel lehet adni úgy is hirdetést, hogy Magyarországról fogom postázni.

Az, hogy milyen postaval adod fel csak rajtad mulik. Illetve, ha jo fej akarsz lenni, akkor tobb lehetoseget is adsz a nyertesnek. Rendeltem mar tobb helyrol, van aki sima USPS-re eskuszik, van aki UPS ala nem adja, megint van aki csak FedEx-szel kuld stb. De a gyakorlat azt mutatja, hogy a hagyomanyos USPS (kb. mint a magyar kiralyi posta, csak egy fokkal magasabb szinten) sem rosszabb semmivel (csak lassabb, de olcsobb).

Tehat rajtad all.

Érdekes kérdések...
főleg azért mert csak idefelé jön áru visszafelé az össze kocsi üresen megy ki.
De van egy tarifahatár is a behozatalban pl Európán belül Francia, Német Osztrák területen 180 euró ha meg Pestig akarod 270 euró.
Valmi nem frankó itt nálunk ezen a téren sem és erre pótdijaznak akár ide akár innen :))

Állatbarátokat keresek http://hup.hu/node/66090

Szerintem buktato a posta lehet. DHL Nemetorszagbol elhoz egy szervert 18euro-ert, visszafele egy nagyobb boritek tobb, mint 10e HUF.., szoval erdemes mindenkepp eloszor korbenezni ilyen teren. Fiztes meg legegyszerubb, ha nyitsz egy paypal accountot, foleg, ha amcsiba akarsz eladni, ok csak azt hasznaljak ebayen szinte.

en a postazas miatt mondtam le az ebay-en torteno eladasrol.
egy szaros konyvet a kikialtasi arral megegyezo penzert tudtam volna csak feladni _europaba_!!! nem am usaba, hanem pl. nemetorszagba.
ki a franc fogja mondjuk angliaba megvenni a 8 GBP-ert kinalt cuccomat, ha a tobb mint 10 GBP a postakoltseg?

hat nem.... felasni es soval behintetni az egesz magyar postat!!!

tenyleg mikoze a postanak ahhoz hogy milyen arral dolgozik... rotfl..

"kicsit mas a fuvarok kihasznaltsaga egyik iranyban, mint a masikban"

jah.. ha 5x szorzoval dolgoznak bissssztos meg fog valtozni a kulfoldre postazok szama.

persze kell a penz a gorek millios fizetesehez, a nyelvpotlekokhoz es ugye az agyar posta szolgaltatasanak minosege vetekszik a dhl, ups-evel.

Ja, csak jobb a szolgáltatás minősége. Az MPL a csomagok kb. 10%-át visszahozza, azzal, hogy nem volt otthon, nem kereste, stb. Ezeket kezelni kell, újra (új pénzért) feladni, ha ennek a költségeit hozzácsapod, találsz olyan futárcéget, aki elsőre mindenkit megtalál, telefonál, szervez, stb.
És akkor még nem beszéltünk a tértivevény nélkül feladott ajándéktárgyak "elveszéséről", ami az 50%-ot közelíti a királyi postánál, minden második ajándék póló ér oda, ahova küldik, a többi út közben szublimál.

Eladtam az első cuccomat az Ebayen! Postacsomagként ment az USA-ba, Magyar Postával 13 000 Ft volt a kézbesítés. A vámot azt a fogadó intézi és fizeti, nekem csak pontosan le kellett írnom, mi van a csomagban.

Egyszerűen fel kell tölteni a terméket, ingyenes szállítást és Paypal fizetési opciót megadni. Aztán ha elviszik a cuccot, akkor várni kell, amíg megjön paypalra a pénz. Ha megjött, akkor irány a posta, és kész. Utána noszogatni a vevőt, hogy írjon visszajelzést. Az Ebay 9%-ot kér az eladott termék ára után, ha sikeres volt a kézbesítés.

Nemzetközi postacsomagnál figyelni kell a helyes kitöltésre, mert a postás ember nem ért hozzá, és nem is segít. Ha kérdezel, akkor csúnyán néz.