- tombenko blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 1247 megtekintés
Hozzászólások
Add a mazsolákat a hörcsögnek, az enyém imádja :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Egy próbát megér. Bár féltem ettől az undormánytól, de fene tudja.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Két formában eszem meg a mazsolát, puncs fagylaltban, amikor meg van fagyva és a mazsolás csokoládé drazsé formában, süteményben, kalácsban nem szeretem.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem szetrohadt, kiszaradt.
--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
+1, rendes szőlő az, csak víz nélkül. Vagyis instant szőlő. :))
És a mazsola igenis finom!
--
Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.uni.cc
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Itt is +1 mazsolának. Én újabban amiatt akadtam ki, hogy a vaniliás-mazsolás krémtúróban csökkentették a mazsolamennyiséget.
De hogy érdekeset is mondjak: az egyik ismerős csak nyersen hajlandó mazsolát enni, süteményben vagy máshogy már nem.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
>>az egyik ismerős csak nyersen hajlandó mazsolát enni, süteményben vagy máshogy már nem.
Bár nem vagyok ismerős, de detto ugyanígy.
"-Pedig vegetariánus vagyok; csak növényevő állatokat fogyasztok!"
azenoldalamponthu
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
En is igy vagyok ezzel. Nyersen meg jo az allaga, de megsulve mar nem annyira.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
+1 :)
—-—-—
int getRandomNumber() {
return 4;//szabályos kockadobással választva.
} //garantáltan véletlenszerű. xkcd
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
+1 a mazsolára
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
én azt rühellem mikor a mazsolát sütés előtt beáztatják (tejbe/rumba), és akkor felpuffad, és a színe is más lesz. berk.
ezért süteményekben én sem szeretem.
__________________________________________________________
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.
Slackware Linux 12.1 | 2.6.26.7-janos
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Üdv a túloldalról! :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szerintem te valamit keversz:
- a mazsolát szárítani szokták (az max. akkor rothad/penészedik, ha víz éri)
- az aszúszemek rothadnak, vagyis Tokaji Aszút se igyál ;-)
(igaz, ez utóbbi egyfajta nemes rothadás, melyet egy gomba idéz elő)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A Tokaji ASzúért sem rajongok, nekem túl édes. :)
Tudom hogy készül a mazsola, a benyomásaimat írtam le róla. Már az állaga is undorító, az íze meg förtelmes.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Latod, en pl a paradicsommal vagyok igy, es az oliva bogyoval. A paradicsomnak nem hogy az izet nem tudom elviselni, de mar a szagatol is a hanyinger kapkod. Most jon a lenyeg, a ketchup-ot meg imadom :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Én is így voltam paradicsom-ketchup vonalon.
Gyerekkorom óta. Aztán egyszer hirtelen felindulásból
paprika mellé paradicsomot is szeltem a kóbászoskenyérhez, és pozitívan csalódtam :D
Amúgy az a legjobb paradicsom, ami minél kevésbé gömbölyű. A többi "vizezett" szar :)
Olivabogyót viszont még mindig nem sikerült megszeretem..
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Martini koktéllal sikerülhet! :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
megfogtál: az aszalt olajos paradicsom nekem se a kedvencem :)
—-—-—
int getRandomNumber() {
return 4;//szabályos kockadobással választva.
} //garantáltan véletlenszerű. xkcd
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nekem is édes, de nem literszám és nem önmagában kell inni. Megfelelő kaja mellé isteni. :-)
De ha már mazsola: aszalt szilvát vagy szárított fügét szoktál enni?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szilvát nem. Fügét ettem, de az is túl édes volt. Meg idegesített a sok apró mag.
Nem iszom literszám a bort. Aszút különösen nem, annyi szabad pénzem ritkán van. :(
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Gyorsfagyasztott almás rétes? :)
--
http://kengyel.extra.hu
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ja. T-vel kezdődik és rímel a veszkóra. :)
Kicsi a lakás, nincs hely rétestésztát húzni. :)
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A "szétrohadt szőlőszem" után képzelem, mi lehet a véleményed egy darab camembert sajtról... :-)
Valójában kizárólag megszokás (szoktatás?) kérdése, hogy valaki egy ételt szeret vagy sem. Gondoljunk az eszkimókra (a nevük "nyers-hal-evő"-t jelent, nem véletlenül), vagy az afrikai botsáska-csemegékre. És teljesen megértem azokat, akiknek a tatárbifsztektől (darált, nyers marhahús) vagy a füstölt kolbásztól (szintén nyers, ugye) áll fel a szőr a hátukon.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Franciaországban őstermelőt krédeztünk a penészes sajt evésével kapcsolatban. Nézetük szerint ha a sajt a penésznek se kell, akkor biztosan rossz. És nyilván megeszik a penészt, sajtból van, nem? :D
Eszkimó helyett mondd: inuit. Az eszkimót épp azért nem szeretik, amit mondtál ;)
Botsáskától én is berzenkedem, pedig biztos finom. De a tatárbifsztek meg füstölt kolbász jöhet. Csak ne mozogjon :D
A zöldségeket megesszük nyersen. Amíg nem tudja az ember, hogy a hús rohadt, miért ne együk meg azt is?:) Főzés-sütés helyett szokták ajánlani a tormázást is, valami japán nyers csirkemell-recepet láttam vele.
—-—-—
int getRandomNumber() {
return 4;//szabályos kockadobással választva.
} //garantáltan véletlenszerű. xkcd
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
> ...füstölt kolbász (szintén nyers, ugye)...
Ez nézőpont kérdése, szerintem nem nyers, meg van füstölve. És az is finom. Rovarféléket még nem ettem (direkt), de én az a típus vagyok, aki először megkóstolja a dolgokat, aztán mond véleményt.
--
Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.uni.cc
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Camambert szeretem. Kár, hogy a jó minőségű számomra éppen csak megfizethető. Marad a BAkony. :) A másik kedvenc sajtom a Pálpusztai. Na, abból kilónyit is be tudnék nyomni.
Sáskát is ettem már, kicsit a sárgadinnyére emlékeztet az íze. Nem volt rossz. Tatárbifszteket szintén nagyon szeretem. Meg a tojásos (agy)velőt. A füstölt kolbászt én nem nevezném nyersnek. Inkább angolosan átsültnek. Vagy fene tudja. :) Viszont disznótorban zavartak már el a hurkatöltő közeléből, mert nagyon ízlett a töltelék. :)
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Bakony: lejárati idő közelében (read: akciósan) kell venni. Cca. néhány nappal-egy héttel lejárat után egész jó, ha konyhahidegen fogyasztja az ember... :)
Egy indiszkrét kérdés: Hol ettél sáskát/tojásos agyvelőt? Kezdem szégyellni magam, hogy ezek kimaradtak eddig :-/ :)
—-—-—
int getRandomNumber() {
return 4;//szabályos kockadobással választva.
} //garantáltan véletlenszerű. xkcd
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Sáskát gólyatáborban. Agyat lehet rendelni jobb henteseknél, illetve disznóvágásnál lehet kérni belőle. Utána egyszerűen a tojáshoz adjuk. Minálunk időnként szokott lenni.
Köszönöm a sajtos tippet, kutatni fogok, ha legközelebb tuskóba megyek.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
+1 a mazsolára. Én csak azért nem szeretem, mert édes cuccokba szórják be, és én savanyúnak érzem. Nagyon savanyúnak. És amikor eszed az édes túrós rétest, összehúzódik a szád amikor ráharapsz a meglepetés mazsolára. De magában pl. simán meg tudom enni, vagy valaki írta a csokit, abban is.
Egyébként idemásolok egy részletet, egy blogger 2004.05.12-i bejegyzéséből (forrásmegjelölés nincs, mert trey bácsi kivág :)):
Mai kardinális kérdésünk, mert jobbat se tudok kitalálni, miközben a világ hetven százaléka éhezik, hogy mi a francnak nyomatják tele a pékek mazsolával az összes péksüteményt? Nem, kurvára nem érdekel, hogy például Kambodzsában a földeket nyomatták tele taposóaknával, engem momentán a mazsola zavar. Az emberek fele utálja a mazsolát, és így a péksütemény-evés az emberek felénél a ragacsos túróban való állandó turkálással azonos. Az más kérdés, hogy a taposóaknát mindenki utálja, bár épeszû ember nem turkál utána a földben. (Igen, minden utász hülye.) De most komolyan, nem lehetne olyan túrós táskát sütni, amiben nincs mazsola, és aztán kiírni, hogy itt ilyen is van? Lehet, hogy sokkal jobban fogyna! Mert hát azokban az országokban is sokkal jobb élni, ahol nincsenek mindenhol taposóaknák. Nyugodtan lehetne tenni egy kísérletet a mazsolával is.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Egyetértek a bloggerrel. :)
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
pfujj! csúnya, kirekesztő blogger :D:D
__________________________________________________________
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.
Slackware Linux 12.1 | 2.6.26.7-janos
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni