Mazsola

Hogy én hogy ki nem állhatom! Ocsmány, undorító, szétrohadt szőlőszem, csoda, hogy még nem penészes. Mégis minden tele van vele. Mazsola nélküli túrósbatyut, vagy bármi más túrót is tartlamazó ételt egyszerűen nem lehet venni. Sehol. Sőt, vettünk a napokban almás rétest, gyorsfagyasztottat. Na, abban is van mazsola. De mi a jó durva anyjuknak?! Akinek meg megemlítem, hogy ki nem állhatom, el van csodálkozva, hogy hogy lehet azt nem szeretni.
Micike megint meglépett, de pont ott voltam, úgyhogy mire észbekapott volna, már vissza is került a helyére. Bátor kis állat, másfél méterről bátran pottyan egyet, és éppen csak egy kicsit körülnéz utána. Cuncika meg már mindenhová elássa a magjait. Egész éjjel hallgathatjuk, hogy először az etetőben magot keres, utána meg az üvegre üríti ki. :)
Rendet rakok a kisszobában. Már négy polc kész van, még 16 hátra van. :) Zita szerint tötymörgök, szerintem nem árt felfrissíteni az olvasmányélményeimet. :)
Running Wild - Under Jolly Roger
Accept - Metal Heart
Saxon - Denim and Leather
Warlock - Fight for Rock

Hozzászólások

Két formában eszem meg a mazsolát, puncs fagylaltban, amikor meg van fagyva és a mazsolás csokoládé drazsé formában, süteményben, kalácsban nem szeretem.

Nem szetrohadt, kiszaradt.

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

én azt rühellem mikor a mazsolát sütés előtt beáztatják (tejbe/rumba), és akkor felpuffad, és a színe is más lesz. berk.
ezért süteményekben én sem szeretem.
__________________________________________________________
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Slackware Linux 12.1 | 2.6.26.7-janos

Szerintem te valamit keversz:
- a mazsolát szárítani szokták (az max. akkor rothad/penészedik, ha víz éri)
- az aszúszemek rothadnak, vagyis Tokaji Aszút se igyál ;-)
(igaz, ez utóbbi egyfajta nemes rothadás, melyet egy gomba idéz elő)

Én is így voltam paradicsom-ketchup vonalon.
Gyerekkorom óta. Aztán egyszer hirtelen felindulásból
paprika mellé paradicsomot is szeltem a kóbászoskenyérhez, és pozitívan csalódtam :D
Amúgy az a legjobb paradicsom, ami minél kevésbé gömbölyű. A többi "vizezett" szar :)
Olivabogyót viszont még mindig nem sikerült megszeretem..

A "szétrohadt szőlőszem" után képzelem, mi lehet a véleményed egy darab camembert sajtról... :-)

Valójában kizárólag megszokás (szoktatás?) kérdése, hogy valaki egy ételt szeret vagy sem. Gondoljunk az eszkimókra (a nevük "nyers-hal-evő"-t jelent, nem véletlenül), vagy az afrikai botsáska-csemegékre. És teljesen megértem azokat, akiknek a tatárbifsztektől (darált, nyers marhahús) vagy a füstölt kolbásztól (szintén nyers, ugye) áll fel a szőr a hátukon.

Franciaországban őstermelőt krédeztünk a penészes sajt evésével kapcsolatban. Nézetük szerint ha a sajt a penésznek se kell, akkor biztosan rossz. És nyilván megeszik a penészt, sajtból van, nem? :D
Eszkimó helyett mondd: inuit. Az eszkimót épp azért nem szeretik, amit mondtál ;)
Botsáskától én is berzenkedem, pedig biztos finom. De a tatárbifsztek meg füstölt kolbász jöhet. Csak ne mozogjon :D

A zöldségeket megesszük nyersen. Amíg nem tudja az ember, hogy a hús rohadt, miért ne együk meg azt is?:) Főzés-sütés helyett szokták ajánlani a tormázást is, valami japán nyers csirkemell-recepet láttam vele.

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

> ...füstölt kolbász (szintén nyers, ugye)...

Ez nézőpont kérdése, szerintem nem nyers, meg van füstölve. És az is finom. Rovarféléket még nem ettem (direkt), de én az a típus vagyok, aki először megkóstolja a dolgokat, aztán mond véleményt.

--
Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.uni.cc

Camambert szeretem. Kár, hogy a jó minőségű számomra éppen csak megfizethető. Marad a BAkony. :) A másik kedvenc sajtom a Pálpusztai. Na, abból kilónyit is be tudnék nyomni.
Sáskát is ettem már, kicsit a sárgadinnyére emlékeztet az íze. Nem volt rossz. Tatárbifszteket szintén nagyon szeretem. Meg a tojásos (agy)velőt. A füstölt kolbászt én nem nevezném nyersnek. Inkább angolosan átsültnek. Vagy fene tudja. :) Viszont disznótorban zavartak már el a hurkatöltő közeléből, mert nagyon ízlett a töltelék. :)
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Bakony: lejárati idő közelében (read: akciósan) kell venni. Cca. néhány nappal-egy héttel lejárat után egész jó, ha konyhahidegen fogyasztja az ember... :)

Egy indiszkrét kérdés: Hol ettél sáskát/tojásos agyvelőt? Kezdem szégyellni magam, hogy ezek kimaradtak eddig :-/ :)

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Sáskát gólyatáborban. Agyat lehet rendelni jobb henteseknél, illetve disznóvágásnál lehet kérni belőle. Utána egyszerűen a tojáshoz adjuk. Minálunk időnként szokott lenni.
Köszönöm a sajtos tippet, kutatni fogok, ha legközelebb tuskóba megyek.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

+1 a mazsolára. Én csak azért nem szeretem, mert édes cuccokba szórják be, és én savanyúnak érzem. Nagyon savanyúnak. És amikor eszed az édes túrós rétest, összehúzódik a szád amikor ráharapsz a meglepetés mazsolára. De magában pl. simán meg tudom enni, vagy valaki írta a csokit, abban is.

Egyébként idemásolok egy részletet, egy blogger 2004.05.12-i bejegyzéséből (forrásmegjelölés nincs, mert trey bácsi kivág :)):

Mai kardinális kérdésünk, mert jobbat se tudok kitalálni, miközben a világ hetven százaléka éhezik, hogy mi a francnak nyomatják tele a pékek mazsolával az összes péksüteményt? Nem, kurvára nem érdekel, hogy például Kambodzsában a földeket nyomatták tele taposóaknával, engem momentán a mazsola zavar. Az emberek fele utálja a mazsolát, és így a péksütemény-evés az emberek felénél a ragacsos túróban való állandó turkálással azonos. Az más kérdés, hogy a taposóaknát mindenki utálja, bár épeszû ember nem turkál utána a földben. (Igen, minden utász hülye.) De most komolyan, nem lehetne olyan túrós táskát sütni, amiben nincs mazsola, és aztán kiírni, hogy itt ilyen is van? Lehet, hogy sokkal jobban fogyna! Mert hát azokban az országokban is sokkal jobb élni, ahol nincsenek mindenhol taposóaknák. Nyugodtan lehetne tenni egy kísérletet a mazsolával is.