60 digitális TVadás egyetlen analóg coax kábelre

Fórumok

milyen eszköz képes arra, hogy 60 internetes kapcsolaton át fogadott digitális TV adást egyetlen coax kábelre tegyen át, természetesen analógban? a mérete pedig nem nagyobb egy átlagos PCnél.

Hozzászólások

Miért visszafele akarsz haladni? Vagy csak szimplán érdekel?

A kérdésedre a válsz röviden: semmilyen.

A televízió modulátorok (általában) 1U magas 1 video vagy adat inputtal és egy modulált outputtal rendelkező egységek. Ebből adódóan modulátoronként kell előállítani az analóg vagy digitális kép-hang jelet melyet 1 frekvenciára tud modulálni. Na akkor ugye kell a 60 kibontott videojel, kell 60db. modulátor (kellenek még közösítő eszközök) és máris kész az egy kábelen fogható 60 adás. Ez kb egy kisebb 2x2 vagy 2x3 as szobában szépen el is fér, +hűtés+komoly betáp.

Ergo van egy fejállomásod:-)

Kb.: szerintem Teletechnika eszközökkel: 10-12 millerből össze is lehet hozni.

Nem kell feltétlenül 60 db modulátor. De nem kötöszködni akarok. Van olyan modulátor ami akár 3
kép-hang jelet tud 3 különböző frekvenciára kitolni. De ezért kérdeztem miért visszafele haladsz? Fogsz egy DMTS-t hozzá SET TOP box-ot, és elfelejteni az analóg rendszert. Najó, ahoz meg egy izmos net betáp....

ez van az ócska falusi kábelcégeknél. egy szoba tele dvb.s stbkkel. mindegyik egy adást fog természetesen, ezek analóg kimenetét bevágják egy multiswichbe és berakják egy egy frekire a coax tvkábelen.
de ezeknél a szóban forgó cégek sokkal profibbak.

egyelore csak erdekel. megvalosithato egy pc haz meretu dobozban az teny. ket kabelceg is igy mukodik. tvnetwork es digikabel.
csak uvegszalat huznak be a hazakba. ezek lepcsohazankent egy pc meretu fali dobozba mennek. onnan jon ki a coax az analog tv adashoz, plusz ethernet kabelek a lakasokhoz. a tv kabelen par frekin vannak digitalis dvb adasok is, de ez mellekes most. egy muszaki hiba kapcsan tudtam meg, hogy internetes technologiaval tovabbitjak az osszes tv adast a hazakhoz, nem a hagyomanyos kabeltvs modon.
az analog adas minosege tokeletes is, mintha settopboxbol jonne. upc analog kepminoseg kozeleben sincs.
az biztos, hogy az eszkoz kevesebbe kerul 1millanal. 10millas nagysagrendrol szo sem lehet. csak 10 lakas van lepcsohazankent, nem hulyek hogy 1millat szorjanak el lakasonkent ugy, hogy 4 konkurens tv/net/telefon szolgaltato versenyez az ugyfelekert. imho par szazezres ketegoria lehet.

Te azért elég erősen kevered a szezont a fazonnal!

Először teljesen másról beszéltél. 60 internetes adás egy kábelen analógba ennyiről volt szó.

Most meg arról, hogy egy speciálisan modulált optikai jelet kell kibontani analóg+digitális részre.

Azért a kettő nem ugyan az.
Amiről te beszélsz az kliens oldalon (lépcsőház) valóban sokkal egyszerűbb lehet, hogy még a milliós beruházást sem éri el, de szolgáltatói oldalon (központi elosztóterem) több 100 milleres beruházás.

De ez már homlok egyesnest más megoldás.

"a speciálisan modulált optikai jel" az "internetes adás" ebben az esetben:) nemcsak digitálisan továbbítják, hanem az egységes tpc/ip hálózatukon is. egy optikai kábelen, megy az ügyfeleik internetes forgalma, az összes tv adásuk, és persze az voip alapú telefonjaik is. mindez sima tcp/ip alapú kapcsolattal. minden ami efelett van csak szoftveres megoldás lehet. vpn, akarmioverethernet, vagy bármi.

milyen akadálya lenne annak, hogy az összes 60 csatornát áttolják Ausztráliába, a ma még szűk sávszélességet leszámítva természetesen?
onnantól, hogy tcp/ipn megy a 60 tvadó, nem más csak egy jó sok mbps méretű adatstream. akárhol az interneten mögé rakhatják az értelmezésére szolgáló eszközt, ha megvan a szükséges sávszélesség két pont között.
imho optikai kábelen moduláció sincs.

Persze lehet az interneten is hiszen az is egy hálózat, de mi értelme??? Minek az internetet belekeverni? Nem igazán értem. Ezek a szolgáltatók saját körkörös hálózatukon tolják az adatokat (tök mindegy mit, bármit ami digitalizálható, internet, tv, telefon, grillcsirke). Az internetfelé van egy linkjük oszt annyi.

ha jól értem, ez a Terra eszköz átrakja a kábelen kapott 50Mhz és 950Mhz közötti összes analóg kábeltv tv jeleket egy üvegszálra úgy, hogy a frekvencia és amplitúdó modulált elektromos jeleket megfelelő fényjelekké változtatja. mindezt, gondolom egy nemlézer speciális led segítségével. ha így van, nem semmi.