Eric S. Raymond: A Linux kernelpatchelés krízisben van

 ( trey | 2002. március 1., péntek - 8:56 )

Az open source guru Eric S. Raymond (ESR) állítja, hogy a Linux kernel fejlesztése, a patchek fogadása krízisben van, és újra felhívja a figyelmet arra, hogy Linusnak szüksége lenne egy segítségre, ha úgy tetszik egy 'penguin patch lieutenant'-ra.

ESR ezt egy tegnap esti londoni előadáson mondta, amelyet a UK Unix Users Group (Unix Felhasználók Csoportja) szervezett. ESR állítja, hogy a Linux kernel fejlesztése az egyetlen utolsó központosított project az open source fejlesztésben.

Elmondta, hogy Linus elérte a "saját stressz határát", innentől kezdve nem tudja hatékonyan, egy kézben tartva irányítani a Linux kernel fejlesztésést. Nem tudja egyedül elvégezni azt a munkát, hogy fogadja a kernelpatcheket az összes fejlesztőtől, és ezeket megfelelően elbírálva továbbítsa a karbantartókhoz.

Az egész ott kezdődött, amikor a múlt hónapban az LKML-en egy thread alakult ki azzal kapcsolatban, hogy szükség lenne egy olyan csoportra (vagy emberre), aki segítené Linus munkáját. Akkor Linus ezt az ajánlatot elhárította, mondván, hogy most is meg vannak a megfelelő emberek arra, hogy segítsék a munkáját (subsystem maintainers).Kernelfejlesztők nagy része állítja, hogy szükség lenne egy olyan emberre, mint Alan Cox volt a kernel fejlesztésének korábbi szakaszán.

Eric S. Raymond az Open Source Initiative elnöke, és a VA Linux igazgatója, akit jobban ismerhetünk a kernel fejlesztésében végzett munkája után, vagy a "A Katedrál és a Bazár" címen megjelent könyve után, amelyben az open source fejlesztést hasonlítja össze a zárt forrású fejlesztéssel.

Kapcsolódó cikkek:

- BitKeeper, avagy Linus mégis enged?

- Linus válasza Rob Landley RFC -jére

- Linus a fejlesztések hátráltatója?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ESR a VA Linux/Software egyik igazgatoja. Valoban, a VA Linux megvaltoztatta a nevet VA Software-re, ahogy azt annak idejen ezen az oldalon megirtam.

"Raymond, the president of the Open Source Initiative and a director at VA Linux, ......"

The Register ezen cikke.

Az, hogy ESR milyen igazgatói posztot tölt(ött) be a VA (Linux)Software cegnel, arra a cikk nem ter ki.

Erdekelt a dolog, utananeztem. Tehat:

Larry M. Augustin

Address: 47071 Bayside Parkway, Fremont, CA 94538, U.S.A.

Phone: +1 877 VA LINUX

E-Mail: lma@valinux.com

Employer: VA Linux Systems, Inc.

Description:

Larry Augustin is President and co-founder of VA Linux Systems. VA Linux was founded in 1993 to build computer systems and software around the Linux operating system. Larry holds PhD (1991) and MSEE (1996) degrees from Stanford University and a BSEE from The University of Notre Dame. He worked with mostly every variant of UNIX since 1984 as a developer, consultant, and system administrator. Prior to VA Linux, he was a Research Associate in the Program Analysis and Verification Group at Stanford where he was working on programming language design, hardware description languages, CAD tools, and computer systems architecture. From 1984 to 1987 Larry was a member of Technical Staff at AT&T Bell Laboratories where he worked on high speed switched digital services. As an undergraduate at Notre Dame in the Distributed Computing Research Lab he designed and implemented a cache system for the IBM Micro 370 and a networked file system linking VM/CMS to DOS.

Tehat Larry M. Augustin (LMA) nem igazgatoja, hanem egyik alapitoja, es elnoke a VA Linuxnak. Ami valoban ma mar VA Software nevre hallgat.