KDE4 SVN-ből - sorozat indul

 ( hrgy84 | 2009. január 13., kedd - 17:54 )

Úgy döntöttem, elkezdek egy sorozatot a KDE 4-gyel való ismerkedésemről. Mivel a rendszer SVN verzióját használom, szó kerülhet olyan funkciókról/lehetőségekről, melyek csak a KDE 4.2 vagy későbbi verzióiban lesz elérhetők, szóval érdemes követni.
Tervezem azt, hogy ha a sorozat írását befejezem, átteszem a HUP hasábjaira is, hogy azok se maradjanak le az élménytúráról, akik csak ezt az oldalt látogatják. Mivel azonban ez egy hosszabb lélegzetű sorozat lesz, türelmeteket kell kérnem, ugyanis nem teljesen copy-pasta a két blog között adatot átvinni.

A fő tematika adott, de ezen belül bármilyen kérést szívesen teljesítek, hiszen egy ekkora rendszer bemutatása nem kis feladat, kinmaradhatnak dolgok. Az ötleteket ide vagy az oldalra kommentben várom.

Remélem hogy élvezni fogjátok a cikkeket.

Az első két rész: Előszó Alaprendszer

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tegnap én is felpakoltam chroot-ba a KDE 4 SVN TRUNK-ot.

Ja igen és kapcsold be a full anti-aliasing-ot a fontokra, mert úgy szebb!

Ízlések és pofonok, engem kimondottam irritál a font anti-aliasing...

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."
Debian Lenny 2.6.27.6
OpenSolaris 2008.05

Amilyen megoldásokat Linuxon láttam, azok nekem sem tetszenek.

:)

A, varjal, most szivas van, a laptopon elegge osszetakolt rendszer szerint forgattam (valami alap kis scriptecske), a frissites is meg a kde maga is kezd picit szetesni (konkretan segfaultok tomkelege), ugyhogy kde reinstall lesz a vege (/opt mappa elonyei). Viszont kozbe a telepitesi metodust is fejlesztem, ugyhogy az nem most lesz. Az irasok, illetve a kepek is a melohelyi gepen keszulnek, egyelore most szivom a fogam, de ez van, neha hatokor vagyok es fejjel megyek neki a falnak, aztan csodalkozok hogy masnap faj a helye.
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.