Keresek egy régi játékot

Fórumok

Mivel már láttam itt néhány kezdeményezést régi DOS-os játékok gyűjtésére, ezért érdeklődnék, hátha valaki ismeri.

Sajnos csak nagyon kevés információt tudok róla. A játék kb úgy nézett ki, hogy egy nagy tankkal kellett boldogulni egy városban. A tank valami szürkés árnyalatú, inkább világosnak, mint sötétnek mondható furcsa állat, de egyébként viszonylag egyszerű volt: lehetett használni géppuskát, ágyút, volt néhány rakétája, meg tudott aknákat rakni. Lehetett válsztani 1. és 3. személyű nézetek között.

A játéknak különlegessége volt, hogy teljesen 3D-s volt (ez valamikor 1992-94 körül volt!), viszont szinte egyáltalán nem volt textúrázva, a modellek, vagy bizonyos részeik egyszínűek voltak. Akkoriban az is meglepő volt, hogy a város, amiben játszódott nagyon nagy volt és többé-kevésbé szabadon bejárható és a játékmenet sem volt nagyon útvonalhoz kötve.

Ezen kívül furcsa ellenfelek szerepeltek a játékban, olyan tankok pl. mint az amerikai M1-es, csak sötét kékes-zöldes színben, valami futurisztikus rendőrautó-féle, néhány civil járgány, lövegtornyok, helikopterek, amik, ha nem vigyáztam, csúnyán el tudtak bánni a tankommal. Azthiszem ők voltak a legveszélyesebbek.

Úgy alapvetően el lehet mondani az egész játékról, hogy kicsit futurisztikus mellékíze volt, az látszott rajta, hogy a készítői valami közeljövő-életérzést próbáltak áttolni rajta, ami még nem teljesen idegen, de már nem is olyan, mint amit megszoktunk.

Zenéjére/hangjára nem emlékszem, ha volt neki egyáltalán, meg az is lehet, hogy akkoriban még nem is volt hangkártyám.

Egyébként, vagy a kiadója, vagy a fejlesztői franciák voltak, mert több helyen francia szövegek szerepeltek benne, meg az elején megjelent egy logó (talán a kiadóé), ami egy rajzfilmfigura szerű rókát, vagy kutyát ábrázolt, rajta keresztben valami francia szöveggel.

Ja, és gúgli eddig nem volt a barátom, mert nála is csak kb. ennyiből tudok főzni, mint ami ide le van írva.

----------------------

UPDATE:

megvan!

cím: Metal Rage (helyenként említik "Metal Rage: Defender of the Earth" címen is)
kiadó: Titus Software

elvileg több helyről is letölthető, nekem ez a link működik: http://www.juegoviejo.com/pc/m/Metal%20Rage_1.html

Hozzászólások

Tudom melyik, megvan a demó otthon. Neve nem jut eszembe.
Egyik DCCD magazinon volt.

Egyetlen textúra ami volt, az óriásplakátokon: Titus felirattal.

Imádtam, sajna teljeset én se láttam belőle.

Titus a kiadó talán.

Én is úgy látom, hogy nincs köztük, sőt, azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ez a játék végül sosem készült el, vagy azt már nem a Titus adta ki. Olyan élő embert én még nem láttam aki ennek a demon kívül másik változatát is ismerte volna.

Ja, igen, erre nagyon elékszem, hogy eleinte sehogysem tudtam bejutni a hídon túli városrészbe, mert egyrészt a híd túloldalán egy elég jól megerősített ellenőrzőpont volt, másrészt, miután sikerült őket szétlőni, a kaput még mindig nem tudtam kinyitni. Ez elég idegesítő volt, mert már nagyon érdekelt mi lehet a folyón túli részben, állandóan fel-alá mászkáltam az innenső parton és próbáltam belesni :) Aztán valahogy sikerült, de már nem tudom mi nyitotta a kaput.

Rémlik még több:

simán METAL volt a címe. (talán)

Ja, igen, tudom mire gondolsz, ez is egy logo volt az elején, de nem tudom, szerintem nem a címe volt. Úgy emlékszem, hogy indításkor, vagy kilépéskor volt egy splashscreen-szerűség, ahol volt egy szép távlati (persze külön renderelt, vagy rajzolt) kép a városról és fel voltak sorolva, hogy milyen featurek vannak/lesznek a játékban, és ezeken kívül, ha jól emlékszem itt szerepelt a címe is.

Van modernebb is: Recoil néven.
Sokban hasonlít.

Nem akarok ujjat nyitni neki, de en is keresek egy jatekot.
Ha jol emlekszem egy bekaval kellett menni, felulnezetes palyan es mindenfele cukrot gyujteni. Ha mindegyik megvolt akkor lehetett a palyat befejezni.
Az elejen volt egy olyan palya ahol egy taviranyitott porszivoval kellett osszeszedni az edessegeket, mikozbe bombakat kerulgettel. A zeneje nagyon jo volt, a fomenube meg mintha seprun lett volna egy boszorkany ami elol futott a beka. De ez mar lehet csak az en kepzelem oda. :)
Valami olyasmi is remlik, hogy valami kastelyba kellett eljutni es minden palya vegen mutatott egy terkepet, ahogy egyre kozelebb kerulsz hozza.
Emlekeim szerint nem lehet regi a jatek (93-94 korulre tennem), mert egesz pofas volt a grafika.

Ha valaki tudja mirol van szo, ne tartsa vissza.

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

Az Assault Rigs is regi tankos lovoldozos, es jo :)

Keresnék én is két régi játékot.

Az egyik egy orosz kamion/teherautó szimulátor volt, úgy emlékszem, már win95 alá. A grafika igen ratyira sikerült, viszont nagyon realisztikus volt a batár kocsik vezetése.

A másik egy autószimulátor, talán német fejlesztés. Itt nem versenyezni kellett, hanem a közúti szabályok betartásával autózni. Volt sima autóvezetés, tehát egyszerű jogsival, aztán taxis, időre pénzért, és maffia mód, ahol lopott kocsival kellet furikázni időre pénzért, de úgy, hogy ne állítsanak le a rendőrök. Azt hiszem ez is win95-ös game volt.

Sziasztok!

Keresek egy régi dosos játékot ami úgy kezdődött, hogy valami fészerben vagyunk felkötve a lábunknál fogva és körülöttünk farkasemberek kószálnak. Ha jól emlékszem ilyen tps jellegü volt a dolog.
Köszönöm előre is a tippeket.

- ftp, de volt tps nézet
- duke nukem korabeli, talán annak a grafikai motorjával
- scifi környezet, de volt csatabárd is
- szereplők, vagy menü legalábbis kézzel rajzolt hatású (képregényes)
- volt férfi-női karakter, és választható volt még trex

valami hihetetlenül nem lett népszerű, pedig eszméletlen hangulatos volt.

Hamár a régi játékokról esett szó, akkor én is keresnék egy régi játékot, azt hiszem talán még Commodore64-en futott. Egy többszintes "ház" keresztmetszetén kellett játszani a játékot, a szintek között lifttel lehetett közlekedni és minden szinten különböző akadályok mentek (az egyik egy szekér volt) és az egész fekete alapon sárga színnel voltak a figurák.
Egy kalapos figurát kellett irányítani és a szinteken levő ajtók mögött különböző szobákba bemenni, ahol feladatok voltak pl. egy nagy játékképernyő, ahol egy űrhajószerűséget kellett egy nehéz terepen egyik helyről a másikra elirányítani vagy takarítószerres raktár és hasonlók. Nagyon régi a játék, de csak halvány foltra emlékszem sajnos.

Előre is köszönöm a segítséget!

Hali,
lehet nekem is tudnátok segíteni egy régi játék megtalálásában.
Kb. 15-20 éve, talán a Balaton mellett volt egy étterem, ahol játszottam vele.
A játékot 1 vagy 2 fő játszhatta úgy emlékszem pisztollyal kellett lőni benne. Valamilyen Commando név rémlik, a terület alsó felén volt az 1-2 ember és a hátrébb lévő katonákat kellett lelőni meg rémlik, hogy gránátot is lehetett dobálni. A kép fix volt, tehát nem mozoghattunk benne. Egy pálya rémlik haloványan, de ha látnám biztos meg tudnám mondani, hogy az-e az.
Anno nagy hatással volt rám, mivel ez volt az első számítógépes játék, amivel játszottam.
Ha valaki meg tudná mondani pontos címét, annak nagyon hálás lennék.
Előre is köszönöm !

Én is keresek egy játékot. Kb. 10-12 éve találkoztam vele az akkori iskolámban. Felülnézetes játék volt, egy szörföst kellett benne irányítani, összegyűjteni a vízen lévő bónuszokat és kikerülni a szárazföldet, cápákat. Ennyi rémlik.

én mostanság két játékon töröm a fejem hogy mik lehetettek azok, nincs vmi ötletetek?

játék 1.
jövőbeli , egy autód volt, azzal kalandoztál. nem tudtál kiszállni belőle. különböző garázsszerü épületekbe tudtál bemenni, amikben upgrade-ket kaptál, első feladat, a gumik megnőttek "felfújodtak" és úgy tudtál átkelni a vizen. különben elsűlyedtél. késöbb már fegyverek is voltak, amivel az ellenséges járműveket tudtad megsemmisíteni.

játék 2.
jövőbeli, motoros. verseny. különböző perkek a pályákon. a pályák a gravitáció minden szabályát figyelmenkívül hagyták: függőleges pályaszakaszokon fel és le stb.
(perk: gyorsító, rakéta stb)

//pc gurus mellékletek voltak :D

én azt a játékot keresem amiben 2 bázis volt és lehetett menni tankkal helikopterrel és jepppel. egymás bázisát kellett elfoglalni és a föld alatt voltak az említett járművek

FPS (TPS mód is volt), scifi küllemű Duke Nukem engine lehetett ránézésre, lézerfegyverek-rakéták, DE VOLT SÁRKÁNY is, konkrétan, a szereplő amivel játszottál az is lehetett, meg női karakter is. Volt kézifegyver is a lehetséges fegyverek közt, valami balta szerű. Főleg kék és szürke színek maradtak meg, mind a főhősök, mind a menü, ...

Talán valami DCCD-n volt ez is.

Hello!

Én azt a játékot keresem, amiben billiárd asztalon, szobában és egyéb helyeken lehetett kisautóval közlekedni, és az olajon megcsúszva felgyorsultál, a ragasztón áthaladva pedig lelassultál. Sajnos többre nem nagyon emlékszem, elég kicsi voltam még akkor...

En olyan jatekot keresek amiben egy majommal kell autoversenyezni es vannak benne rendorok is.
(Soha nem jatszottam ilyennel, de annyi jatek letezik, hogy hatha talaltok ilyet is.)

Emlékeim szerint 1997-ben vagy 98-ban, az akkor használt DOS Navigator különféle egyéb alkalmazásocskákat is rejtett. Pl. tetrist.
Azonban volt benne olyan exe, amely egyszerre játszott zenét (Álljon meg a nászmenet c. filmben is ez a zene volt, pl itt: http://www.youtube.com/watch?v=ugvB0RwW0Yg hallgatgató) illetve ennek megfelelő ütemben villogtatta a billentyűzet különböző lámpácskáit
Num lock, stb.)
Esetleg valakinek beugrik?
Köszi.

http://kindlefiremagyarul.blogspot.hu/

Ez nem zenelejátszó, hanem egyfajta poén volt. Ráadásul, ha jól emlékszem, be lehetett állítani azt, hogy bármely billentyű lenyomására induljon. Ilyenkor kezdte a zenét, a villogtatást, szóval frászt hozott a használóra.

http://kindlefiremagyarul.blogspot.hu/

Régóta keresem ezt a játékot, hátha valakinek beugrik:
kilencvenes évek elején-közepén jelenhetett meg, DOS alatt futott. Mortal Kombat / Street Fighter szerű verekedős játék volt. Egyetlen karakterre emlékszem belőle: egy kicsit testesebb autószerelő hapsi, talán kék kantáros nadrágban. Egy villáskulcs volt a kezében, azzal verekedett. (Arra már nem emlékszem, hogy folyamatosan ott volt-e, vagy csak a speciális mozdulatoknál.)
Rémlik valakinek ilyesmi?

Volt egy DOSos játék talán '93 körülről azt hiszem az alaplap magazin flopyy mellékletén. Valószínűleg szöveges módban kellett játszani, perspektíváját tekintve roguelike, de rpg elemek nélkül. Azt hiszem körökre osztott volt. (Egyet léptem, szörnyek is egyet mozogtak) Színes volt. Kb. 13 pálya volt. Ezek jutnak eszembe, de nagyon élveztem. Ötlet valaki?

Üdv Én is keresek egy régi játékot:

Rendőrökkel lehetett lenni és csak célkereszt volt mint egy videójátékban, ketten is lehetett lenni, irányítani a karaktert nem lehetett, néha csak tovább ment a helyszín. Valóban csak a célkeresztet lehetett mozgatni és lőni.

Aki ráismer előre is köszönöm :)

Szerk.: megtalálltam köszönöm. Virtua Cop 2

Olyan játékot keresek, amiről annyi emlékem van, hogy talán 92'-96' körül találkoztam vele utoljára 486-on, dos alatt, és ha minden igaz egy AH–64 Apache helikoptert kellett irányítani, ha jól rémlik 3rd person módban.