Mivel megy IE7-en kívül a mostani Neptun webes felület?

Kedves HUP-osok!

Sokunk hőn szeretett egyetemi adminisztrációs rendszere, a Neptun, mintegy két héttel a vizsgaidőszak előtt verziófrissítésen ment át. A legújabb webes kliens szépen kiírja, hogy ő megy Firefox 3+ -szal, de nekem nem megy. (Ubuntu 8.04, 8.10, Firefox 3.0.4; Win Firefox 3.0.4) A továbbított kérésre az a válasz, hogy használjak IE7-eset. !!?*§/%%"!!

A dühöngést félretéve: tényleg nincs más, ami meghajtja ezt? Gondolom, más is küzd ezzel és ha valakinek van azon kívül megoldása, hogy üljek át egy másik géphez, amin van IE7 (az enyémen Win* sincs), kérem ossza meg velem. Semmi kedvem más gépéhez bekérezkedni és egy épp durván lyukas böngészőt használni.

(Ja! Kiírja, hogy a Firefox 3+ támogatott, de bejelentkezés után azt is közli, hogy "Nem támogatott böngésző" és sok alapfunkcióra végtelen várakozásba merül a drágaságom.

Persze, megpróbáltam Opera, ... alól de ott még ennyi sem működik. Mi a fészkes nyavalyának kell ennyire browser-függő kódot használni egyátalán?

A ************* szakmailag inkompetens fejlesztői csapat, akitől csak egy "használj IE7-et" mondat tellett még azt is közölte, hogy a régit sem tudják visszarakni, mert azt már nem fejlesztik.)

Hozzászólások

Build: 374 (2008. 12. 01.) + Firefox 3.0.4 = tokeletesen mukodik

Nekem nem! (Ez a verzió.)

Mi okozhat különbséget? Ubuntu 8.04-es alap Firefox-át (3.0.4) használom. Mi lehet elállítva? Neked milyen disztród van?

Nekem is látszólag megy, csak bizonyos funkciók végtelen várakozási időhöz vezetnek.

És az az idegesítő "Nem támogatott böngésző" felirat a bejelentkezés után! Ez megvan Neked is?

+1
bár a sotén még a szeptemberi verzió fut (vajon vannak publikus biztonsági hibák a neptunhoz?? :-)) ) nekem is volt korábban bajom azzal hogy átállítottam a default skint. Aztán az egyetemen IE alatt vissza és azóta jó. Ha esetleg más skined van beállítva ez segíthet.

-----------------------------
Ubuntu 8.10

ubuntu 8.10,firefox 3.04...ezekkel nekem megy...

User Agent Switcher? Hátha át tudod vágni :)

Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092816 Iceweasel/3.0.3 (Debian-3.0.3-2)

Nekem ezzel megy. Az, hogy néha végtelen ciklusba megy egy kattintástól, az mindenhol jellemző, nem a Firefox miatt lehet.

Egyébként mekkora ötlet, hogy a leginkább jegybeírós pótlási héten, közvetlenül tárgyfelvétel előtt gyorsan nyomnak egy "frissítést". Hátha már az sem fog menni, ami eddig igen. Jah, meg a kiküldött levelükben azt írják, hogy használd a narancssárga felületet, mert más színekkel nem garantálják a működést (ez sajnos komoly).

A narancssárga az alap, ezzel próbálkoztam, de nem megy. Most direkt megpróbáltam mással is: így sem megy.

Ja, nem írtam, én az oktatói felületet használom. Nem tudom, Ti melyiket.

Az érdekes, hogy Win* alól is ugyanezt kaptam Firefox-szal. Lehet, hogy a mi szerverünkön van gond?

Jajj a színeket nem szabad állítgatni! Én amikor először meghallottam akkor 5 percig röhögtem (jó vicc, persze...), aztán felhomályosítottak, hogy a kinézet váltása tényleg funkcióvesztéssel jár. Jópár év webprogramozással a hátam mögött ekkor már inkább sírtam ezen és minden ismerősnek szétkürtöltem, h meg ne próbálja állítgatni :-)

Ez szerintem egy hihetetlenül szánalmas hibája. Kíváncsi vagyok, hogy a képek vagy a CSS lecserélése okozza-e a gondot? :-D

Gondoltam, hogy csak azért mondták a neptunos helpdeskesek, hogy IE7-et használjon az illető, hogy akkor egyúttal már a legfrissebb IE-t ajánlgassák neki -- de hogy attól még menne IE6-tal is.

Na de így tényleg poén.

Egyébként szerintem UHU linuxban volt valami neptun kliens csomag.

:wq

Az a régi, mégnagyobb röhögőgörcs MS terminal alapú neptunhoz van. IGEN, egy ilyen triviális feladatot csak távoli bejelentkezéssel és ott, a serveren futó natív felülettel voltak képesek megoldani - az egyetemek meg vehettek aranyárért terminal license bővítést ha nem akarták, hogy a regisztrációs időszak félév végéig tartson.

A kezelőfelület tervezéséről (volt ilyen lépés egyátalán a fejlesztési munkafolyamatban?) és használhatóságáról meg ne is tegyünk említést :D

Volt szerencsém annakidején egy elátkozott pesti egyetemen ehhez a régi terminál alapú neptunhoz is, illetve az Egységes Tanulmányi Rendszer (ETR for short) nevű rettenethez is.

Namost a neptun hatására _komolyan_ fölértékelődött bennem az ETR, pedig akkor még az is csak IE-vel működött normálisan. Sőt, azóta már FF is támogatott. De még így is ocsmány szerintem.

:wq

Viszont annak a verzionak volt egy hatalmas elonye, megpedig hogy volt benne valamilyen szintu admission control: csak annyi usert engedett be, amennyivel elbirt, tehat ha mar egyszer bejutottal, akkor viszonylag ritkan dobott ki a muvelet kozepen (persze ez nem a neptun erdeme, hanem a citrix-e).

--
Fontos feladatot soha ne bizz olyan gepre, amit egyedul is fel tudsz emelni!

Iceweasel 3.0.3 BME Neptun teljesen jol megy. Nekem is kiija, hogy nem tamogatott bongeszo, de annyira nem veszes.

Az új .NET erőteljesebb AJAX megoldásokat is bevezetett. Gondolom a fejlesztők meg ráprogramoztak rendesen...

Nálunk csak build 369 (SOTE Neptun) és minden megy Firefox-al. Egyetlen hiba, hogy Linux alatt "Nem támogatott böngésző" üzenetet ír ki oldalra, pedig FF3 elvileg az, Windowson ugyan ilyen verziójú FF teljesen jó.

Build 374 (BMF)
Kiírja ugyan, hogy nem támogatott böngésző (Iceweasel) de azért működik.

ez esetben mig nem orvosoljak a problemat egy wine+ie vagy virtualbox+windoz lehet a megoldas
bar nekem is kiirja ffre h nem tamogatott attol meg szepen elmegy :D

Vaklárma; a "nem támogatott böngésző" egyértelműen bug (ahogy az egész rendszer egy bughalmaz, de legalább óccó :p), a főoldal "ellenőrizd a kompatibilitást" funkciójánál FF 3.x-re mindig támogatottat ír, és minden funkció működik (Build 374)

BMF-es Neptun siman megy Seamonkey es FF3 (XP) es Iceape/Icedove (Debian SID) alatt.

Mas kerdes, hogy "nem tamogatott bongeszo"-t ir, es pl. a vizsgajelentkezesnel nem valtozik az egermutato, szoval nehezen jottem ra, hogy oda kattintani lehet...Meg amugyis ritka logikatlan a Neptun, ha eleg targyat megcsinalt az ember, akkor bosszantja, hogy miert vehetne fel ujra ezeket...

Bocs, talán kikerülte a figyelmeteket:

Kérdésem az, hogy *oktatóként* megy-e valakinek minden funkció IE7-től különböző böngészővel?

Azt már látom a hozzászólásokból, hogy a hallgatói sok helyről megy, de én sajna oktató vagyok. :-)

(Egyébként kénytelen voltam virtualbox+Win+IE7 installal elölteni egy kis időt, amit hasznosabbra is fordíthattam volna... Így megy, de azért dühít. )

Na lol, nálunk ma (igen, vizsgaidőszak közepén, amikor mindenki használ(ja|ná)) frissítettek Build 376-ra (2008.12.18-i kiadás). Valószínüleg ez is egy alaposan tesztelt frissítés (2 nappal a megjelenés után... ehhe).