A Google Chrome böngészőjének kipróbálása az Ubuntu rendszeren

A világhírű Google cég már számos olyan termékkel és szolgáltatással gazdagította a kínálatát, amelyek azóta is kategóriájukon belül népszerűség szerint az első helyen szerepelnek sok más cég hasonló próbálkozásával szemben. Ezúttal az Internetes böngészés élményeit próbálják fokozni az eddig közismert böngészőprogramok (Mozilla Firefox, Internet Explorer stb.) legjobb tulajdonságait magában foglalva a saját maguk által kifejlesztett Chrome nevű alkalmazással.

1) Letöltés és telepítés

Töltsük le a rendszerünk számára megfelelő csomagot:

32 bites rendszer esetén

vagy

64 bites rendszer esetén

A telepítéshez kattintsunk a letöltött állomány ikonjára duplán és végezzük el a csomag telepítését.

2) Használat

Használat előtt vegyük figyelembe, hogy a Chrome szoftver még kezdeti (BETA) állapotban van, és a cikkben szereplő verzió nem a hivatalos Linux verzió (Codeweavers), ezért az esetleges hibáit nézzük el a végleges és hivatalos verzió megjelenéséig.

A csomag sikeres telepítését követően indítsuk el az Alkalmazások -> CrossOver Chromium -> Chromium menüpontról.

A szükséges beállítások elvégzéséhez kattintsunk a felső sorban jobb szélen található csavarkulcs ikonra és válasszuk a Beállítások menüpontot.

Néhány weboldal többszöri meglátogatása után a programból való kilépést követően a legközelebbi indításkor a főoldalon láthatjuk a Leggyakrabban látogatott webhelyek listáját az oldal képével együtt, amelyekre kattintva máris kedvenc oldalunk böngészését folytathatjuk.

3) Kapcsolódó weboldalak

- a Google Chrome hivatalos oldala

Hozzászólások

Huhhh... már azt hittem, kijött a natív linuxos változat.

lehet, hogy nem tejesen ugyanaz a katekógia, de az emulált böngészőkben nem szoktam bízni az IE4Linux óta — nem ugyanúgy jelenítette meg az oldalakat, mint wines társa, és ha ezt megteszi, akkor az emuláció még sok huncutságra is képes:)

mindenesetre a cikkedről lemaradhatott a (x) :P A saját tapasztalatokat mindenféleképp hiányolom :-/ milyen?

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

A linkből kiderül hogy codeweavers-es cucc, de azért jó lenne egy sor erejéig megemlíteni a blogbejegyzésben is, a rizsa mellett. (bájdevéj: A natív verzió lehet hogy csak annyira lesz natív mint a picasa?) =]