Asus WL-500gp

 ( MGy | 2008. május 29., csütörtök - 15:26 )

Egy firmware csere után következett a következő jelenség:
Nem lehet hozzáférni - O.K. recovery kell neki.
Lehet is recovery módba tenni, azaz a reset gomb megnyomásával bekapcsolva a power led villog.
Az érdekez ez után jön: Ha csatlakoztatok hozzá a lan oldalon egy ethernetet amint a gépen feljön az interface a routeren abbamarad a villogás és nem lehet hozzáférni. Ha az ethernetet csatlakoztatva próbálok a recovery módba jutni el sem kezd villogni a power led.
Ilyenkor sem ping sem tftp nem megy sem a default ip-n sem azon, amit az előző firmware-ben állítottam be.
Látott már valaki ilyeté és ami izgalmasabb, ha látott hogyan oldotta meg?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

igen, tftp a baratod.
http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/Hardware/Linksys/WRT54GL
elvileg megy a wl500-gp- n is.

Egyszer én is sikeresen elk*rtam az enyémet. Az volt a baj, hogy átállította magát valami eszement ipre, amit ugye kívülről nem látsz. Illetve nem mindig került recoverybe hiába nyomtam a resetet. Szóval röviden soros konzolt neki, így bootolás közben látod, hogy sikerült -e recovery módba tenni, illetve kiírja az aktuális ipjét is. Mondjuk jóval a beavatkozás után az enyém kipurcant (nem ezért) és azt is csak a soros konzolon lehetett látni, hogy a bootloader betöltése közben megáll és nem csinál semmit.

Tftp-vel szoktam feltenni rá a firmware-t most viszont az a probléma, hogy az recovery módban működik, viszont a revovery mód azonnal elmúlik amint rádugok egy ethernet kábelt.

Hozzávalok: Wireshark, TFTP

Wireshark-kal ráállsz fülelni, majd bedugod a routert. Beküld egy packetet, hogy most nyomd meg a reset gombot ha firmwaret szeretnél rá tölteni (Wireshark kékkel jelzi a sok szürke STP csomag között). Természetesen tégy így, majd a legutóbb beconfigolt IP címen elvileg rá tudod TFTP-zni a firmware-t (ASUSSPACELINK-re). Az IP cím nem változik meg, a legutóbb beconfigolt IP-re kell csatlakozni. Természetesen a saját gépedet statikusan kell beállítanod.

Ha ez nem megy, marad a JTAG kábel, ami a garancia elvesztésével jár. Nekem még sose volt rá szükségem, az előbb említett módszert még a teljesen elkefélt firmware állapotából (alias brick) visszahozta az ezközt.

Mielőtt nekiállsz szétszedni, esetleg még megpróbálhatod a Windowsos Asus Firmware Restoration Toolt, amit adnak hozzá CDn.

Ja, és néha játszani kell a TFTP-vel (néha elég sokat) hogy fölmenjen rá, sokszor nem veszi a lapot. :)

Sok sikert!

A JTAG csak akkor kell, ha a bootloader is ki van nyírva. Konsol nélkül elég nehéz megmondani, mi a hasfájása.

Soros konzolt csináltam. JTAG kivezetés nincs a wl500gp-n. Szerencsére a boot loader működés jeleit mutatja.

Errol tudnal esetleg bovebben irni, hogy ez a soros konzol dolog hogyan sikerult?
A JTAG kabeles megoldas is erdekelne.
Van egy ilyen routerem otthon, amin a recovery mode is totalisan halott, legfeljebb switch-nek lehet hasznalni.

Valaki esetleg erről bővebben?
Egy használható link?

probalt mar valaki wl500gp -re ddwrt + usb kulsowinyo komboval torrentfluxot rakni? vannak tapasztalatok? vagy ne legyek elmebeteg? :)

vagy normalisan hogyan tudok torrentezni vele + kis homeftp -t csinalni ?

-----------------------------------------
lowfast

DD-WRT-t nem tudom, OpenWRT-re mindegyik követelményből van csomag. FTP-re vsftpd, torrentezni meg amúgy lehet ssh-val bejelentkezve, egy screen-en rtorrent-tel.

Szerk: Ja, persze Optware kell ezekhez a csomagokhoz. (Azzal már inkább OpenWrt, mint DD-WRT, mert az előbbi nyílt fejlesztésű és nem próbál GPL-t sérteni.)

ühm

koszi, asszem akkor openwrt lesz. vajon a kamikaze_7.09.tar.bz2 lesz az en csomagom? vagy a brcm-2.4 ?
asus wl-500g premium v1 -re

-----------------------------------------
lowfast

nemrég lett 8.09 is, v2-esre emberkímélőbb a 2.4-es OpenWRT [link], de már voltak akiknek sikerült életre kelteni egy path-el 2.6-al is, a v1-re is szerintem 2.4-es kernelt rakj, az biztos megy rajta, + jah ~8.09-től váltottak ipkg-ről opkg-ra ^ ^

+ azért legyen meg zaciba a gyári firmware, mivel lehet, hogy flasheléskor az nvram "korrupt" lesz, ekkor flasheld a gyári asus firmware-t, majd reset-eld azt [5sec-et tartsd lenyomva a reset-et, amikor be van kapcsolva], az kitisztítja az nvram-ot, ezután konnektorból kihúz, berak, És rögtön flash-eld a 2.4-es kamikaze-t, mennie kéne..

http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/Hardware/Asus/WL500GP

épp ma próbálok egy v2-esre PacketProtector-t :P ^ ^

--
Sz.L.!

Nem tudom, hogy v1 vagy v2, de nekem kamikaze fagyott samba+wifi komboval. Utanaolvastam, known bug, ugyhogy visszaraktam a white russian-t, azzal megy szepen.

én dd-wrt + optware kombóval használom az optwareben megtalálható transmission klienst

Sziasztok.

Régen ADSL volt, ott nem volt ilyen gond. Ma bekötötte a UPC a chellot.
A GUI-n megpróbáltam beírni a desktop PC-m MAC címét. Csak kötőjelek nélkül fogadta el. Apply+Restart. Nem megy a net.
ifconfig azt mondja, hogy van br0, eth0, eth1, lo, vlan0 és vlan1 interfész.
Az eth1 interfészen az a MAC address van, amit megadtam neki a GUI-n, de van egy olyan érzésem, hogy az eth0 és eth1 az LAN oldali interfész és nem WAN oldali. A WAN interfész azonosítója nem a vlan0 és vlan1? Egyébként mindkettőhöz (vlan0 és vlan1) ugyanazt a MAC addresst írja, ami nem azonos az általam megadottal.

Várom a tanácsokat és kösz a segítséget.
Tóbiás

nem említetted milyen firmware-el használod, ha OpenWRT Kamikaze-val, akkor link, nálam azon az eth0.1-en van a "public ip"

bocs, az üzenet Tárgy mezőjébe írtam az alapadatokat, de úgy látom nem jelent meg. Tehát:

Asus WL-500g Premium V1
Oleg 1.9.2.7.9 firmware
UPC Chello
A gui-n beállított MAC Address az eth1-en változtatta a MAC address-t.
HA ez jó, akkor azt nem tudom, hogy miért nem megy

Üdv
Tóbiás

ez nalam mukodik a 2-es firmware-el is, nem tudom megjavitja-e

1. Működik az OLEG+UPC CHello MAC address kérdés
2. Használ-e valaki ASUS WL-500g Premiumon Oleg firmware-en (1.9.2.7.10 közben frissítettem erre) Transmission torrentprogramot.

1.
Sziasztok!

Sikerült beállítani a dolgot. Felhívtam a UPC műszaki segítségnyujtás vonalát, és kérdeztem a szakembert, aki semmi újat nem mondott, talán annyit, hogy az általam korábban már próbált Automatic IP-t kellnee beállítani és állítsam alaphelyzetbe a routert és majd ha megy csak akkor állítgassak rajta egyebet.
Megkértem, hogy törölje a nyilvántartásukból a desktop PC-m MAC addressét.

Ezek után adtam a roternek egy hosszan tartó RESET-et, és láss csodát, felkapta az IP címet.
A WAN interfész egyébként a VLAN1-es volt. Korábban mikor klónozni akartam a MAC addresst, akkor pedig az ETH1-re klónozta. Amikor olyat választottam, hogy Static IP, akkor is a beállított IP címet az ETH1-hez rendelte.

Szóval a megoldás egy RESET volt. Sajnálom, hogy nem jutott eszembe hamarabb, és köszönöm a segítőkész hozzáállásotokat.

2.

Kérdés: Használ-e valamelyikőtök ASUS WL-500g Premiumon Oleg firmware-en (1.9.2.7.10) Transmission torrentprogramot.
Csak azért mert ilyet szeretnék telepíteni a dobozomra, csak még bizonytalan vagyok pár dologban, és kérdeznék, mielőtt teljesen gallyra vágnám a cuccost.

A válaszokat előre is köszönöm

Tóbiás

flasheltél rá másik firmware-t? csak kérdem, ha nem, akkor egy megjegyzés: link
mego: esetleg firmware upgrade, bár kétlem link vagy lehet, hogy nem szereti a szolgáltatód, hogy cserélgeted a MAC címeket, mit kaptál "public ip"-nak, hogy ""nincs net""

Nekem is volt hasonló gondom, és a tftp sem akart szóba állni. A probléma megoldása az volt, hogy a prociból kivezető egyik lábat földre kellett húzni és úgy rebootolni.
Ehun a leírás:
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=649&postdays=0&postorder=asc&start=45

ps: nem mindig megy elsőre. nem árt párszor rápróbálni. nekem 5ödjére jött össze, aztán azóta is megy.

Az a tapasztalatom, hogy az Asus cuccok (WL-500G, GX, GP) érzékenyek a pillanatnyi áramkimaradásra. Az áramszünet nem gond, de ha villanásszerűen kimarad az áram és kap egy feszültséglöketet, akkor hajlamos beborítani a konfigurációs beállításokat. Volt olyan eset, hogy egyszerűen nem tudtam életre kelteni a kütyüt és eszembe jutott ez a tapasztalat, így a tápcsatit jópárszor hirtelen kihúzva-bedugva sikerült a firmware feltöltéshez szükséges módba billentenem az eszközt.