informatikai állást keresek BP-én

 ( jupiter2005ster | 2008. május 22., csütörtök - 12:12 )

Köszönöm az állás ajánlatokat és a tanácsokat. Megtaláltam a számomra megfelelő munkát.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mindenféle pejoratív és egyéb fölhangok nélkül, pusztán kíváncsiságból kérdem: biztos vagy te benne, hogy pont most akarsz átjönni dolgozni Magyarországra, amikor a hírek szerint Szlovákiának egyre jobban megy? Vagy ott informatikusként nehéz állást találni?

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

igen, biztos vagyok benne. szeretem Magyarországot, magyar akarok maradni.

u.i. nem sértődtem meg :)

--
forever linux
Egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma...

off:
magyar akarok maradni

attol meg, mert valaki kulfoldon van lehet magyar.

gyere ide lakni, élj itt 20 évet és utána mond. próbáld ki. területe válogatja hogy hol lehet magyar az ember.
--
forever linux
Egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma...

Aff, mi meg külföldre vágyunk.

Na ja, de nem Szlovákiába!

:D

________________________________________
2B or not 2B, that is FF. *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*

Mar aki...En mar gondolkodtam rajta ugy 10 eve...Nem rossz hely az, sot, nagyon is jo.

Sok szlovákiai magyar ismerősöm van, de a zsolnai régiót kivéve nagyrészt ott is hasonló a helyzet mint Magyarországon. Valami ott jobb, valami pedig itt, Magyarországon.
Csehországban viszont határozottan jobb az életszínvonal. Akkor már inkább oda.
---------------------------
A UNIX élt, él és élni fog!

Komarnoban eléggé utálják a magyarokat... Elég sok lerugott tükrű magyar rendszámos autót láttam már, én is laktam "odaát" 2 hónapot, de menekültem vissza amint tudtam. Azóta ha 2 évente 1x átmegyek bőven elég, akkor is rosszul vagyok.

-> http://www.jat.hu/ JAT.HU Tanácsadó és Szolgáltató Iroda <-

sajna ott a bűvös szó:
elvárás:
...
....tapasztalat...2év...
.....

így elve nem is álnak velem szóba.

--
forever linux
Egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma...

Egy levelet megér, nem?

ok. megér.
--
forever linux
Egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma...

remélem most már nem lesz kifogás a külalak végett :)

--
forever linux
Egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma...

Én csak a tartalmat néztem eddig is. Jó lesz ez, egy kis gyakorlat kell, nem hiába kérik a 2 évet, annyi kell egy rendszergazdának.

Igen, de hát épp ez az. Nem tudok tapasztalatot szerezni hisz ahogy egy cégvezető ismerősöm mondta "én nem alkalmaznék pályakezdőt". Csak hát azt felejti el hogy mindenki volt pályakezdő.
De ha ez nem elég akkor legalább kérlek bennetetek azt írjátok meg hogy mi kell még ahhoz hogy piacképes ember legyek pályakezdő téren.

oké fluent english language + experience -> igen tudom a nyelv az kell de az egy hosszabb folyamat, tanulom de nem megy máról holnapra

de olyat amit közel jövőben (értsd. 2-3 hét) teljesíteni tudok igaz semmi nem megy máról holnapra de a technikai résszel mindig gyorsabban haladtam mint a nyelvekkel. :)
--
forever linux
Egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma...

De, felvesznek egy rendszergazda mellé. Én is tanítottam már ilyen embert, épp a múltkor hívtam fel, hogy megkérdezzek tőle valamit, mert szuper jó vinfos rencergazda lett (igaz, ő azt szerette).

Fluent english valóban jó, de nem mindig kérik. A rendszeremet én sem bíznám pályakezdőre, szerintem ez természetes.

Igen ez igaz. Hidd el amíg tanultam (OKJ-ra) nagyon kerestem hasonló helyet ahol rendszergazda mellett éles környezetben tanulhattam volna. Merre voltál akkor :(
--
forever linux
Egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma...

Hi!

Ahany allaskerosot latok, majdnem mindenki PHP, HTML tudassal keres allast. Pusztan ennyire populasris lett a php, es mindenki ezt tanulja meg eloszor? Valoban kell is ez a tudas a piacra, aranyaiban jobban keresik ezt a tudast, mint a "hagyomanyos" C, C++,..., barmi fejlesztoket?

zsolt

az az igazság hogy ahol én dolgozom ott is keresünk php programozót, és nagyon sok ember megfordul nálunk, az sem baj ha kezdő valaki, de amikor az emberek 90%-ának fogalma sincs a dologról, csak dw-ben összerakott egy oldalt és megtanulta az include parancsot és php fejlesztőnek nevezi magát az kiborít...szóval visszatérve a lényegre azért keresnek ennyi php fejlesztőt folyamatosan , mert nem találnak megfelelőt aki normális fizetési igénnyel jelentkezni...mert ugye még a pálakezdő is úgy indít hogy 200k nettó, csak éppen azt elfelejti mindenki hogy ez a pénz egy cégnek 500k havonta plusz ugye minden hónapban bérszámfejteni, helyet biztosítani, gépet etc...szóval nem panaszkodni akarok csak azt szeretném tudatni az álláskeresőkkel hogy ebbe is gondoljanak bele, ne csak abba hogy milyen sokat merek kérni, mert ugye sokat lehet kérni csak nem biztos hogy ki tudja az adott cég fizetni

Én mindig aztat mondom, nem kötelező vállalkozni. Tudom, elég bunkó vagyok ezzel, de szerintem ez az igazság. Ne sírjon egy cég se, hogy "jaj, jaj, de drága a bérköltség", menjen el a tulaj alkalmazottnak és máris nem fő a feje ezzel. De csak azért, mert szar a bevétel, ne adjon szar bért az alkalmazottaknak. A vezetők dolga, hogy legyen megfelelő bevétel az adott szürkeállománnyal.

Az is szép, amikor tudom, az ügyvez 1 milla nettót keres, aztán 20 ezer nettón problémázott.

200k máshol a minimálbér alatt van. De M.o.-n egy pályakezdőnek valóban magas.

Jah. Ugyanezzel a szemlélettel: kitermeli az alkalmazott a bért?
Ha 3 nap alatt 0-ról képes összerakni pl. egy normális webshop rendszert, akkor megérdemli a 300K+-t, mert képes termelni a cégnek.
Viszont ha egy gusetbook.php-vel elbaszakszik 2 napot, akkor valószínűleg nem tud a cégnek elég pénzt termelni, tehát felejtse el a 200K+ -t.

Jól mondod. A vezetők dolga, hogy legyen megfelelő bevétel az adott szürkeállománnyal.
A szürkeállomány dolga, meg hogy kitermelje a megfelelő bevételt az adott vezetésnek.

A munkaerőpiac is kereslet-kínálat alapú mint bármi más piac. A munkavállalók adják a kínálatot.
Ha rossz a kínálat (minőséghez képest túl magas ár), akkor nincs rá kereslet.
Lehet fejleszteni a kínálat minőségét, azaz lehet tanulni. Ha ehez az kell, hogy az ember 130K-ért dolgozik, akkor lehet összeszorítani a fogakat, lehúzni egy évet ennyiért, utána vagy nagyobb fizetést kérni, vagy elmenni oda, ahol többet fizetnek.

Csak tudod én már 38 vagyok. Nem fogok még-még-még újra összeszorítani, kurvára elegem van belőle. Nézd, akkor minek veszitek fel azt, akinek nincs meg a tudása? Nem mindig termelünk, én biztos nem, mert egy rendszergazda csak viszi a lóvét zsákban kifelé, ha normális fejlesztéseket végez.

A szürkeállománynak szerintem nem ez a dolga, megint csak azt mondom, a vezetés termeli ki. A dolgozó azon a szinten dolgozik, ami az övé. Ha nem ezen, a vezetés hibája, mert őt alkalmazzák. Kényelmes a dolgozót hibáztatni, miközben sokszor pszichológiailag alkalmatlan vezetők miatt haláloznak el idő előtt az emberek. Ha egy vezető nem tudja megérteni, miért nem jó egy adott szerver, akkor neki hol az agya? Ez a paradoxona a kapitalizmusnak, hogy ügyességgel lehet vezetőként keresni, nem ésszel.

A lényeg, hogy igen, a rossz munkaerő az hátráltat, de hát istenem, akkor oda nem ő kell. Ha nincs a piacon megfelelő, az baj.

"Csak tudod én már 38 vagyok. Nem fogok még-még-még újra összeszorítani, kurvára elegem van belőle."
Akkor ezek szerint meg van a gyakorlatod és a tehetséged, ami alapján bátran kérhetsz 3-400K+-t.

Normális esetben mindenkit annyira megfizetnek, amennyit a cégnek megér az ő munkája.

A pénzt a vezetés és a dolgozó közösen termeli ki. A cég hozza a munkát, biztosítja a munkafeltételeket.
A szürkeállomány az, aki a cég álltal hozott munkalehetőséget konkrétan bevétellé alakítja.
Ha egy dolgozó jobban képzett, akkor gyorsabban végez egy adott munkával, illetve komolyabb, nagyobb hasznot hozó feladatokkal is el lehet látni. Ergo több pénzt képes termelni a cégnek mint egy kevésbé képzett/kevésbé tehetséges kolléga.
Egy cég hosszú távú sikeressége ugyanolyan mértékben múlik a vezetésen és a munkatársakon is.
Éppen ezért egy normális cégben a vezetés tisztában van a szürkeállományból kihozható lehetőségekkel, terhelhetőségével.
Ha egy dolgozó elégedetlen a munkahelyével bármi okból, akkor a cégvezetés is elégedetlen lesz egy idő múlva. (Legkésőbb akkor, amikor a dolgozó besokall, és lelép.)

"Nézd, akkor minek veszitek fel azt, akinek nincs meg a tudása? "
Érdekes a többes szám második személy használata.
Soha nem volt még alkalmazottam, most fog majd munkába állni az első, mert kicsit megsűrűsödött a munka.
Én speciel kezdő linuxost kerestem. Olyat, aki már rendelkezik alapismeretekkel, képes tanulni, és látom benne a lehetőségeket. Elismerem, hogy sokat fizetni nem tudok, MÉG. Viszont az új kollégának szerintem érdekes, és jó munkákat tudok adni, olyat, amiből a gyakorlatban is sokat tud tanulni.
Mivel innentől még több munkát tudok elvállalni, ezért a kolléga optimális esetben a kezdőfizetésénél jóval többet fog keresni egy idő után. Nyilván, ehez neki is bizonyítani kell, de ha bizonyít, akkor biztosan így lesz.

Lehet, hogy hoszabb távon az élet rám cáfol, de én a vezető-alkalmazott viszonyt a kölcsönös előnyökre alapozom. Hoszabb távon a legjobb eredménye a mindkét fél nyer stratégiának van.

"Viszont ha egy gusetbook.php-vel elbaszakszik 2 napot, akkor valószínűleg nem tud a cégnek elég pénzt termelni, tehát felejtse el a 200K+ -t."
Erre van a határidő. Van rá egy napod. Ha nem elég a 8 óra, akkor majd megcsinálod 16 alatt, vagy ha kell, akkor nem alszol. Ha nem tetszik, akkor le lehet lépni. Nyilván ha másfél hónapos projektet akarnak veled 2 nap alatt elvégeztetni, akkor bemutatsz és otthagyod őket, mert csak le akarnak nyúzni rólad minden bőrt. De ha _ésszerű_ feladatot nem tudsz _ésszerű_ határidőn belül elvégezni, akkor nincs helyed a cégnél.

"A szürkeállomány dolga, meg hogy kitermelje a megfelelő bevételt az adott vezetésnek."
NEM! A vezetőség dolga, hogy a szürkeállománnyal _kitermeltesse_ a megfelelő bevételt. Nem nekem kell végiggondolni, hogy mit kellene csinálnom, hogy a cégnek pénze legyen. Erre tartják elvileg a vezetőket. Ha majd vezetőnek neveznek ki, akkor beveszem a feladataim közé.

"Ha rossz a kínálat (minőséghez képest túl magas ár), akkor nincs rá kereslet."
Akkor elvileg, ha rossz a kereslet (minőséghez képest túl alacsony ár), akkor kínálatnak sem kellene lennie. Mégis van. A világ így működik.

"A szürkeállomány dolga, meg hogy kitermelje a megfelelő bevételt az adott vezetésnek."
"NEM! A vezetőség dolga, hogy a szürkeállománnyal _kitermeltesse_ a megfelelő bevételt."

Sorry, de szerintem szövegértési problémáid vannak.

Összerakom a két mondatot. Kezdem azzal, amit te írtál, utána CTRL+C, CTRL+V amit én írtam:

A vezetőség dolga, hogy a szürkeállománnyal _kitermeltesse_ a megfelelő bevételt, A szürkeállomány dolga, meg hogy kitermelje a megfelelő bevételt az adott vezetésnek.

No, akkor ugye szerinted is felesleges az a "NEM!" a kettő közé

"Akkor elvileg, ha rossz a kereslet (minőséghez képest túl alacsony ár), akkor kínálatnak sem kellene lennie. Mégis van. A világ így működik."

Rossz a logikád.
Ha rossz a keresleti oldal (alacsony bért fizetnek a cégek) az eredményezhet magasabb kínálatot. Vagyis a dolgozók egy része folyamatosan keres állást a jobb fizetés reményében.
Ha baromi magasak lennének a fizetések, akkor az kicsi kínálatot generálna, mert a többség elégedett lenne a munkahelyével, és kevesebben váltanának. Lásd tőlünk nyugatabbra. Ott ezért is van munkaerő hiány, és ezért is működik a brain-drain is.

Nem, nem. A szürkeállomány egy része igen lusta, lógós állatfajta, aki abszolút nem érzi kötelességének, hogy maximálisan termeljen. Persze ez lenne a "dolga", aztán mégsem teszi. Vagy ez neked most így hirtelen újnak hat? Ez kiváló példa arra, hogy a szürkeállomány mégsem érzi annyira, hogy termelhetnékje van. Ellenben a fizetését szereti felvenni. A vezetőség dolga, hogy a jól termelőket megsimogassa, a rosszul termelőket meg p*csán rúgja. És igen, igazad van, egy _ideális_ világban tényleg ez lenne a szürkeállomány dolga. De ebben? Na ne nevettess. Ha itt mindenki letolna napi 8 óra termelést, akkor Japán csak mögöttünk kullogna a hülyeségeivel. Javaslom, hogy ezzel a mondatodal, hogy a szürkeállománynak mi a dolga menj a közszférába házalni és meglásd mennyi vállveregetést kapsz, hogy igen, te aztán megmondod a tutit.

Ha rossz a kínálat (minőséghez képest túl magas ár), az eredményezhet magasabb keresletet. Vagyis a cégek egy része folyamatosan keres embert a olcsóbb alkalmazhatóság reményében.
Ha baromi magasak lennének a fizetések, akkor az kicsi keresletet generálna, mert a többség elégedett lenne a munkahelyével és kevesebben keresnének új állást.
Csak volt egyetemi tanáromat tudom idézni: "minden igaz és mindennek az ellenkezője is igaz"

Ne fárasszuk egymást, mert te képtelen vagy komplett szövegek értelmezésére.
Az egyes mondatokat jól felfogod, de már 2-3- netalántán több- mondat egységét átlátnod igen nehéz.

Fikázod a havi 150K nettót. Vaze, ennyi pénzt egy 3 szakvizsgás orvos sem keres meg egy kórházban. (Van több ilyen doki ismerősöm is, ez tény.)
Az informatika jelenleg magyarországon a statisztikák szerint a legjobban fizetett szakterület.

Ha ott lógod el a napi 8-at ahol tudod, meg a pénz felmarkolásán túl teszel az egészre, akkor örülj, ha akár 150K-t kapsz. Ez a hozzáállásod teljesen ok. egy tesco árumozgató menedzsernek, vagy egy gyártósori betanított munkásnak, de informatikai szakembernek kicsit szánalmas.

Lehet ácsingózni az 500K-s fizetésért, de azért tudni, és tenni is kell. A szürkeállomány azért szürkeállomány, mert képes felfogni és eszerint viselkedni. Ha meg nem, akkor nem szürkeállomány, csak egy tizenkettőegytucat bármikor cserélhető szellemi segédmunkás.

"Csak volt egyetemi tanáromat tudom idézni: "minden igaz és mindennek az ellenkezője is igaz"

Én is tudok ilyen egyetemi idézetet: "Kolléga, magának gőze sincs a témáról. Jöjjön vissza legközelebb."

Szerintem sincs tovább értelme egymás fárasztásának, mert képtelen vagy értelmesen és egyértelműen kifejezni magad. Idealizáld csak tovább a világot, ahol mindenki dolgozik, ahol nincs különféle ember, mindenki csak egyre rendezkedett be, a termelésre, na de azt ám mindenáron, mert szent kötelessége mindenkinek. Hidd csak el továbbra is, hogy a fizetés nagysága attól függ, hogy mennyire vagy zseni.

"ennyi pénzt egy 3 szakvizsgás orvos sem keres meg egy kórházban"
Aham, én pedig hálapénzt teszek zsebre, mert rendesen megírtam egy programot és elvégeztem, amire elvileg "kiképeztek". Ne sírassuk az orvosokat kérem szépen. Ez itt nem nyomorúsági vetélkedő. És azt is kötve hiszem, hogy ott álltak mögötte pisztollyal mikor a továbbtanulásnál azt jelölte be, hogy ő bizony orvos lesz egy ilyen csúf országban, ahol 3 szakvizsgával sem fogják megbecsülni. Nyugodtan választhatta volna a mérnöki pályát is akár és akkor most 3x ennyi keresete lenne.

"Ha ott lógod el a napi 8-at ahol tudod"
No, nézd már, egy igaz hitű. Felnézek ám rád, mert te biztosan napi 8 órában ontod magadból a jobbnál jobb ötleteket, a GDP-t pedig 5 másik szerencsétlen helyett is termeled. Inkább azt tartom szánalmasnak, hogy a magadfajta prédikál, hogy szürkeállomány termel így, meg úgy, mikor most tudnám borítékolni, hogy te sem vagy különb a többinél. Ha nem jönne be, rohadjon meg, de elmegyek egy évig társadalmi munkában, ingyen és bérmentve trágyát lapátolni. Mert van közöttünk egy igaz hitű, egy fényben járó, egy igazi hős, talán egy az utolsók közül.

"Ha meg nem, akkor nem szürkeállomány, csak egy tizenkettőegytucat bármikor cserélhető szellemi segédmunkás."
Hát ez nagyon lol. :D Szürkeállomány is _bármikor_ cserélhető. Egyet jegyezz meg: mindenki pótolható. Ha nem így gondolod, akkor majd megtanít rá az élet. Te sem vagy fontosabb, mint a másik tucatember.

Annak azért örülök, hogy úgy tűnik neked sincs túl sok közöd a témához. De neked már nem kell visszajönni legközelebb, elég volt ennyi is.

"idealizáld csak tovább a világot,...."
Lol. :)::)
A te agyatlan fröcsögésed semmi összefüggésben nincs azzal, amit írtam.
Sőt, most hogy visszaolvasom a hozzászólásaidat, a legtöbb esetben félreérted azt, amire válaszolsz.

"Inkább azt tartom szánalmasnak, hogy a magadfajta prédikál, hogy szürkeállomány termel így, meg úgy, mikor most tudnám borítékolni, hogy te sem vagy különb a többinél."

Nyilván több éves ismeretségünkre alapozod a megállapítást.
Egyébként az utóbbi 2-3 évben abból a munkából élek, amit magamnak megszerzek, és egyedül megcsinálok.
Nincs főnököm, és nincs beosztottam. Ha keveset dolgoznék, akkor nem lenne pénzem. Fizetett szabadság nincs, úgyhogy nyaralás dupla bukta. (nem is voltam pár éve.)
Kinél kellene külömbnek lennem?

"Ha nem jönne be, rohadjon meg, de elmegyek egy évig társadalmi munkában, ingyen és bérmentve trágyát lapátolni."

Hajrá. Merjük valóra váltani álmainkat.

Ja. A szürkeállomány is cserélhető. Ebben igazad van.
Egyet jegyezz meg: mindenki pótolható, de az nem mindegy milyen áron.

"Egyébként az utóbbi 2-3 évben abból a munkából élek, amit magamnak megszerzek, és egyedül megcsinálok."
Istenítselek vagy emeljek szobrot? Kérlek taníts még, ó mester!

"Nincs főnököm, és nincs beosztottam"
No, aztán kitől kapod azt a melót? A fogtündértől?

"Fizetett szabadság nincs, úgyhogy nyaralás dupla bukta."
Atyaég, megérinthetlek mester? Nem vagyok rá méltó. Egyébként ezért sajnálatot vársz, hogy igen, tényleg nehezebb neked, mint másnak, vagy mit szeretnél elérni az ilyen kinyilatkoztatásokkal?

"külömbnek"
Ez 'nb', nem 'mb'. Legalább másolj, ha másképp nem megy. Egyszer már megmutattad, hogy ismered a copy-paste módszert.

"Merjük valóra váltani álmainkat."
Merj szétnézni a való világban az álomvilágod helyett.

"No, aztán kitől kapod azt a melót? A fogtündértől?"

Miért, a főnökeid kitől kapják a melót. A fogtündértől?
Ja tudom, téged nem érdekel, csak hozzák neked a melót. Épp ezért most legyen az én titkom, hogy hogyan lehet munkát szerezni, ha nincs gondoskodó főnök, aki hétfő reggel az asztalodra teszi.

"Egyébként ezért sajnálatot vársz, hogy igen, tényleg nehezebb neked, mint másnak, vagy mit szeretnél elérni az ilyen kinyilatkoztatásokkal?"

Elkezdtél valakikhez hasonlítgatni, bár az számomra nem derült ki, kihez.
Azt írtad: "te sem vagy különb a többinél"
Kinél?
Csak leírtam neked a helyzetemet, hogy találni tudj valakiket, akiknél nem vagyok külöNb.

"Merjük valóra váltani álmainkat."
"Merj szétnézni a való világban az álomvilágod helyett."

No, amikor azt írtam, hogy merjük valóra váltani az álmainkat, az valójában válasz volt a te szarlapátolási felajánlásodra.
Önkéntes alapon bevállaltál egy év szarlapátolást, úgyhogy csak bátorítani próbáltalak, hogy menj, és váltsd valóra az álmod.
Érted? Iróniának is hívják az ott alkalmazott stíluselemet.

"aki hétfő reggel az asztalodra teszi."
Hahaha, szórakoztató egyén vagy. :D Nem teszi senki az asztalomra. Kemény mi? Ha van meló, akkor csinálom, ha nincs, akkor nem. Hallottál már ilyenről? Vad dolog mi? Engem is meglepett ám az elején. Vagy még mindig azt a hülyeséget kergeted, hogy mindenkinek mindig termelni kell különben megáll az univerzum?

"Kinél?"
A többi szürkeállományosnál. És te érted amit olvasol? Mert rólam már kinyilatkoztad, hogy nem, de vajon te képes vagy felfogni?

"válasz volt a te szarlapátolási felajánlásodra. Önkéntes alapon bevállaltál egy év szarlapátolást"
Aminek feltétele is volt, de úgy tűnik azt egyszerűen kihagytad a szövegértelmezésből. Semmi gond, nem kell pánikba esni, nem egyedül vagy vele. Specifikációk olvasásával hogy állsz? Ott is kihagysz dolgokat és belátásod szerint interpretálod?

"Iróniának is hívják az ott alkalmazott stíluselemet."
Ejha, miket nem ismersz te. Stíluselem. Hát ilyened is van? Meg aztán rögtön ironikus. Azta. Ezt a mondatot a google dobta ki neked?

"Ha van meló, akkor csinálom, ha nincs, akkor nem. Hallottál már ilyenről?"
És honnan tudod, hogy van meló, és ha van, akkor mi? A fogtündér súgja meg?

". Vagy még mindig azt a hülyeséget kergeted, hogy mindenkinek mindig termelni kell különben megáll az univerzum?"

felejtsd már el ezt a termelés izét. A "termelés" szót a "munka" szó szinonímájaként használtam.
Semmi hangzatos nem volt. Ennyi mondandóm volt: A főnököd hozza a megrendelést, te megcsinálod a melót, az ügyfél fizet a munkád után.
Vagyis a te munkád hozta a cégnek a pénzt. Másképp szólva te termelted meg azt a pénzt.

"A többi szürkeállományosnál. "

Vagyis az összes többi informatikában dolgozó embernél, beleértve az informatikai igazgatókat és a java programozókat is?
Úgy gondolom, hogy ez túl tág kategória, és csak azonos kategórián belüli elemeket érdemes összehasonlítani.
Tudod, almát az almával, stringet a stringgel, rendszergazdát a másik rendszergazdával.

"És honnan tudod, hogy van meló, és ha van, akkor mi? A fogtündér súgja meg?"
Hm, mesélj inkább, hogy mennyire fizetik az olyan fejlesztést, hogy kitalálok valamit és azzal házalok körbe. Mert ha neked nincs "főnököd", akitől a munkát kapod vagy akitől kéred, akkor csak így működhet a dolog.

"A főnököd hozza a megrendelést, te megcsinálod a melót, az ügyfél fizet a munkád után."
Miért, nálad ez hogy megy? Becsúsztatják az ajtó alatt a munkát, persze névtelenül, mert nem lehet még "főnöknek" látszó ember sem a procedúrában (mert ugye neked olyanod nincs, ezt kijelentetted), te megcsinálod, becsúsztatod egy másik ajtó alatt, majd nemsokára újabb boríték csúszik be az ajtó alatt a fizetséggel?

"Vagyis az összes többi informatikában dolgozó embernél,"
A hozzád hasonló magánzók, akik úgy érzik, hogy nekik sokkal nehezebb dolguk van (és ezt nem felejtik el mindig kifejteni), ezért mindenképpen többre becsülendő, mint a többi alkalmazott, mert ugye nekik fizetett szabadság is jár, mehetnek nyaralni és még a munkáért sem kell küzdeniük. Nem is értem, hogy bírnak reggel tükörbe nézni a szemetek.

"Hm, mesélj inkább, hogy mennyire fizetik az olyan fejlesztést, hogy kitalálok valamit és azzal házalok körbe."
Nem tudok ilyenről mesélni. Egyszer sem mondtam, hogy fejlesztéssel foglalkozom. :)
Amellett, hogy a Sun hivatalos viszonteladó partnerei vagyunk, Linux és unix (solaris) alapú rendszerek tervezését, és üzemeltetését csináljuk, ill. van pár saját szerverünk is.

"Miért, nálad ez hogy megy?"

Úgy, hogy vannak meglévő ügyfelek, akiknek rendszeresen dolgozunk, és akik időnként ajánlanak minket másoknak. Vannak továbbá különféle partner cégeink, akikkel időnként együttműködünk nagyobb munkákban.
Emellett, mint bármilyen másik cég, különféle csatornákon hirdetünk, ami szintén hoz némi megrendelést. Végül is, ez utóbbit hívhatjuk akár házalásnak is. :)

"A hozzád hasonló magánzók, akik úgy érzik, hogy nekik sokkal nehezebb dolguk van (és ezt nem felejtik el mindig kifejteni), ezért mindenképpen többre becsülendő, mint a többi alkalmazott."

Vicces, mert soha nem montam, hogy nehezebb dolgom lenne. Korábbi hozzászólásaimból talán kiderült, hogy szerintem a jó alkalmazottat igenis meg kell becsülni, a cég lehetőségeihez mért megfelelő fizetéssel, és korrekt emberi hozzáállással.
Amin összevitatkoztunk, az az volt, hogy megemlítettem, hogy a mai gazdasági környezetben igen nehéz olyan fizetéseket biztosítani egy kisebb cégnek, mint amit 1-2 ember kezdő fizetésként elvár, és amit én. pl szivesen kifizetnék, ha tudnék.

Egyébként 10+ évet lehúztam én is alkalmazottként, nem váltottam volna azért saját cégbe, hogy nehezebb helyzetbe kerüljek. Ugyanannyi kell dolgozni itt is ott is, csak más jellegű a munka, és más a felelősségi kör.

Ja, még valami.
Ne kezdjük helyesírási alapon sértegetni egymást, mert mindkettőnk tud helyesen írni, és bárki elgépelhet véletlenül egy szót.

Ebben megkövetlek, ha tényleg elgépelésről volt szó. Csak errefelé nem ritka, hogy "muszály", "külömb" és "az mellett".

Valóban nem ritka, bár hozzáteszem engem annyira nem zavar, hogy szóljak érte.
Szerintem felesleges is. Aki nem tud helyesen írni az úgy sem tanul belőle, a többséget meg bosszantja a helyesírás miatti beszólás.

Modjuk jobb érv híján teljesen jól használható a helyesírásba belekötés a másik fél bealázására.

Ezt en is ruhellem. Foleg, hogy az "m" az "n" mellett van. Mer mongyuk :) a teccik-et nehez elgepelni.

Valószínűleg igen gyorsan megváltozna a véleményed, ha várólistán jegelnének hónapokig, mert az orvosok nem hajlandóak nettó < 200.000 Ft-ért (rezidens esetén < 100.000 Ft) nap mint nap (büntető jogi és morális) felelősséget vállalni mások életéért. Természetesen, mindezt nem napi 8 órában és sok esetben emberhez méltatlan körülmények között úgy, hogy a napi sikerélményt az jelenti, ha éppen nem hal meg senki az osztályon..

"mikor most tudnám borítékolni, hogy te sem vagy különb a többinél."

Ezzel csak magadról állítasz ki bizonyítványt, bár a korábbiakban általad leírtak tükrében tökéletesen értelmetlen kiragadni egy mondatot..

Nem kell itt a sírás, hogy mennyire rossz. Tudták, hogy mi megy arra. Nem úgy van az, hogy elvégzem az egyetemet aztán majd megnézem mi lesz ott, hátha addig kolbászból lesz a kerítés is. Ha ennyire nagyon rossz a helyzet, akkor hagyni kell beszakadni, hogy végre történjen valami. Nem elegáns, nem jó, de szükségszerű. Bár őszintén kétlem, hogy beszakadna.
Emberek eddig is haltak meg és ezután is fognak. Ami nem elfogadható, az az emberi mulasztás és hanyagság okozta elhalálozás. Amikor visszavarják beléd az orvosi törlőkendőt vagy összecserélnek a műtőasztalon és vakbél helyett a vesédet veszik ki. Ez nem azon múlik, hogy mennyire keveset kapnak az orvosok. Lehet menni mérnöknek is uraim, ha nem tetszik a felelősség ennyiért.

Hm, de ha nettó < 200-ért nem hajlandó a felelősséget vállalni az életedért, akkor nevezz meg egy összeget te nagyokos, amennyiért vállalná. Na, akkor számszerűsítsük az emberéletet, ha már ilyen jól rámutatattál, hogy annyiért bizony ők nem vállalják.

"Ezzel csak magadról állítasz ki bizonyítványt"
Na egy újabb okos közhelyszótár. Egyéb jó ötlet, javaslat, óhaj, sóhaj, kívánság? De ha amúgy is értelmetlen kiragadni, akkor miért teszed?

Igen. Csomóan vannak, akik azt mondják magukról hogy tudnak PHP-ül, mert életükben már összeraktak egy oldalt. Ez még akár igaz is lehet, meg tud oldani egy feladatot. De ha már csapatban kell fejleszteni és módszereket követni, akkor elképednek, hogy mennyire komolyan lehet ezt is művelni...

Szóval úgy néz ki, mint ha hű de mennyi PHP-s lenne, közben már az OOP is kuriózumnak számít, egy nagy terheléshez, OOP-hez, MySQL-hez, csapatfejlesztéshez értő embert meg egyenesen vadászni kell.

Szia,

Nem tudom, hogy ismered-e a cégünket(Virusbuster), mi több pozícióra is keresünk linuxos embert. Ha érdekel, írj légy szíves az e-mail címemre:
zsholecza@virusbuster.hu.

köszi

Még talán a php tudásával is megy valamire :]

Ezt láttad?
http://hup.hu/node/53781

Egy próbát megérhet.

köszi, amúgy ide már írtam

--
forever linux
Egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma...

Valaszoltam is ra :)

Azért jól elvagytok. :)

Ilyen az amikor két vitázó elbeszél egymás mellett.

Lényegében lényegtelen, de valahol kettőtök között(vita) van a valóság.

Na ezért vitáztok, mert ezt nem látjátok
és ha nem jöttök rá, akkor ítéletnapig vitáztok! :)

Én csak próbálom elmesélni, hogy a világ nem olyan szögletes, mint amilyennek egyesek gondolják. :D Azt viszont továbbra is állítom, hogy vannak nyávogók, akik szerint nekik minden nehezebb, mint másoknak. Ezt azért el lehetne már felejteni, szerintem.

Meggyőztél, annak ellenére, hogy soha nem gondoltam, hogy a világ olyan szögletes lenne. :)

Zárjuk le a kis vitánkat. Ha azért minősítettél nyávogónak, mert megpróbáltam (eleinte opbjektíven) elmesélni, hogy a "túloldalról" hogyan néz ki a helyzet, akkor igazad van, nyávogó vagyok.
Azt viszont továbbra is állítom, hogy a jelenleg a fizetések nagysága a gazdaság "elkúrtuk" állapotának köszönhető, és emiatt a magyar kisvállalkozások jó része nem képes többet adni.
További jó munkát.

Üdv,
Csatlós Imre

Lezárhatjuk.

Egyébként emiatt tűntél nyávogónak: "Ha keveset dolgoznék, akkor nem lenne pénzem. Fizetett szabadság nincs, úgyhogy nyaralás dupla bukta. (nem is voltam pár éve.)"
Erre mondtam azt - előkerült a nyuszi a kalapból - hogy neked milyen nehézségekkel kell megküzdened, pedig ez egyáltalán nem állt szándékodban, elmondásod szerint.

További jó munkát neked is.

Pető Nóra
tanácsadó
TREDIS Consulting - the Pro's corner
www.tredis.hu
Mobil: 06-20-456-1030
Iroda: 1022 Budapest, Alvinci út 16.
Fax: 06-1-391-0229

Amennyiben aktuális még az álláskeresése várom CV-ét!

Köszönettel,

npeto@tredis.hu