Mégis lassabb?

 ( nevergone | 2008. április 24., csütörtök - 13:53 )

Tegnap felfrissítettem a Gutsy -t Hardy Heron -ra, különösebb gond nem volt vele, csak a Compiz okozott fejtörést, de megoldottam.
Pofás az új rendszer, elsőre gyorsabbnak is tűnt, de attól tartok, ez csak egy pillanatnyi hatás. Talán a böngésző bugos még kicsit (FF3 beta5), vagy a többi komponens, de pl. a Rhythmbox szinte mindig megakad zenelejátszás közben, ha ablakot vagy munkaasztalt váltok. Ráadásul ez úgy tűnik, független a Compiztól, ugyanis anélkül is csinálja. Már szinte mindent kivettem a munkamenetek kezelésénél, hogy ne induljon el feleslegesen pl. a tracker, de nem javult a helyzet.
Ráadásul a load folyamatosan kb. 0.8-1 körül mozog, ha meg van nyitva a gnome-terminal, Firefox, Rhythmbox, ami elég magasnak tűnik, legalábbis mintha a Gutsy -n nem lett volna ennyi.
Jó tudom, hogy ez a gép már egy lassú taliga (pIII 800 mHz, 768 MB RAM), mit akarok ezen már a GNOME -val, de azért akkor is... az előző elég jól elszaladt rajta.

Szóval, ilyenek az első tapasztalatok, ha ezt sikerül kiküszöbölni, boldog leszek, ugyanis a rendszer többi része jól-jobban működik.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Pl. ha a Pidginben megjelenítem a partnerlistát tartalmazó ablakot, mindig megakad a zene-lejátszás. :(

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."

trackerd ?

Annak az indulását is kilőttem, most sem fut.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."

a Rhythmbox-ról hamar letettem, nekem nem felelt meg. azóta is xmms van :>

Core2Duo T7100, 2.5G, Ubuntu 8.04, 2.6.24