World of Warcraft?

 ( Hego | 2008. január 9., szerda - 17:25 )

Hello,
Slackware Linux alól szeretném, Wine segítségével elindítani a WoW-ot. Alapból még direct rendering sem volt. Feltelepítettem az ATI driverét, ezzel kipróbáltam a Doom 3 natív demóját, működött, de akadt mint állat :-) (játszhatatlan volt). Ezután feltelepítettem a WoW-ot, bejön a menü, minden jó, ezután felnyomtam a Burning Crusade-t. Innentől vége :), elindítom, menü háttér nem látszik, elindítom a játékot, karakterek nem látszanak, se a tereptárgyak, se semmi, csak a házak, hegyek (amúgy így tök jó, olyan messzire ellátni mint az Oblivionban). Kb 2 perc játéknak nevezett kínlódás után minden lefagy, semmi nem reagál...(bár ezt már régebben is észleltem és csak Wine-el, Cedegával nem). Esetleg valami ötlet?

Am. videókártyám típusa ATI 9600

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Üdv!
Én ehhez annyit tudok hozzászólni haverom is wowozott Ubuntun, wine el.
Elég sokat kellet konfigolni hogy játszható legyen a játék, neten találtam neki hozzá leírást miket kellet konfigolni.
BUrning Crusade esetében nem tudom segítenének e ezek a configok.
(Ja és még xorg ba is bekellet rakni pár sort direkt wownak) :)
Elég komplikált dolog volt.
Ha érdekel megkereshetem a leírást.
http://www.wowwiki.com/Linux/Wine
ő AZ:)

Kössz, átnézem, bár egy hasonló darabbal találkoztam már, az viszont csak a config.wtf-ben való változtatásokról szólt. Remélem azért működésre tudom bírni, bár az imént kiderült, nem csak a WoW nem csípi a gépem. Doom 3 natívan futtatva is kiakadt, merevre fagyott az egész gép..

Nem lehet az ATI driverrel gond?

Én kb 6 gentoos gépen wowoztam wine segítségével huzamosabb ideig és konkrétan ilyen problémával nem szembesültem. De mindegyik nvidia kártyás volt, így első ízben ATi driverre tippelnék. Viszont másfajta megjelenítési problémák előjöttek, amiket a wineconfig megoldott hosszú konfigurálgatás után. Egyébként visszatérő jelenség volt, hogy griffezés közben random helyeken crashelt a játék, így egy idő után rászoktam a gyalogszerrel való utazásra :D