BIOSt keresek

Fórumok

Ha valakinek van véletlenül az alábbi típusú bios frissítő cucca (floppy image, akármi), az kérem jelentkezzen:

Award Modular BIOS v6.00PG
09/13/2001-i815-47B27X-JA69RT3CC-00

Igazából azért kellene, mert egy ismerősöm gépe nem hajlandó semmilyen eszközről bootolni, pedig elvileg nincs probléma a bios beállításokkal. És ez a verziójú bios fut rajta. Mivel nem tudom, ebből van-e frissebb, ezért inkább ezt a verziót keresem. Persze ha van újabb, ami biztosan megy, az is jó lenne. (Alaplap verziót azt sajnos nem tudok.)

Hozzászólások

És ez tényleg az a verzió, amit én keresek?

Szerk: közben belenéztem a rarba (szereztem unrart linuxra :)), és látom, hogy úgy néz ki, hogy az egyik jó. De akkor most mit is kezdjek ezzel a .bin fájllal? Gondolom valami floppyt kellene gyártanom. Ráadásul nem is akármilyet. Olyat, amit be tud húzni a bios alt+f2-re. Ugyanis nem hajlandó máshogy bootolni, ez maradt minden esélyünk.

Nos azt még nem tudom, hogy lemezről bootol-e a gép, de cd-ről és vinyóról nem akart tegnap. Viszont van egy ilyen, hogy amikor elindul a gép, és del-lel be lehet lépni a biosba, alt+f2-re elindít valami progit ami a floppyt birizgálja. Sajnos nem írtam le, hogy mit ír ki, valami awd volt a nevében. :) Ebből arra következtettem, hogy ha én berakok neki egy ilyen flashelő lemezt, akkor az elindítja a flashelő progiját a biosból, és onnantól kezdve ugyan az megy, mintha én dosos progival csinálnám. Csak fogalmam sincs, hogy milyennek kell lennie ennek a floppynak...

Ja, most nézem, hogy a dátum nem azonosítja egyértelműen a biost:
"09/13/2001-693A-596B-867-2A6LGG0EC-00 - Gigabyte GA-6VXE+"

Ha a biosban bennelévő chipset != a gép chipsetével, akkor az kellemes élmény lehet... Persze arról semmi infó, hogy ez a bios milyen chipsethez készült... :S

Új fejlemény: a gép bootol floppyról. Következmény: nem flashelek biost, előbb smart boot managerrel betöltök egy linux livecd-t, és megnézem, látja-e a vinyót. Ha látja, és ntfs-ként vagy fat32-ként látja, akkor mount, megnézzük, hogy elvileg megy-e a windows, majd ha igen, dos floppyval fdisk /mbr. Remélem utána menni fog. :)

Szerk: remek. Kiderült, hogy a C: meghibásodott, persze Hiren's bootcd nem működött még smart boot manager segítségével sem. (Boot from CD után lefagyott.) Na, akkor újratettem az xp-t. Felmegy kb. 1h alatt, persze netet nem sikerült beizzítani. (Nem ismerem a szolgáltatót, pppoe-vel próbáltuk, de az ismerős nem tud semmilyen jelszóról. Dhcp-vel meg nem ment...) De a legdurvább, hogy install után szól, hogy neki van egy xp lemeze, telepítsem majd arról újra, ha lesz net. (Gondoltam magamban, jókor szól...)

Ja és kösz a segítséget! :)