Amit utálok...

 ( nevergone | 2007. szeptember 19., szerda - 10:33 )

Amit utálok a nyílt forráskódú rendszerekben, hogy bizonyos dolgokban nagyon fejlettek, másokban viszont még annyira gyerekcipőbe járnak, hogy az szinte fájdalmas. Nem tudom, hogy ki találta ki a mindenféle Linux/Unix/BSD Desktop évét, de nagyon tévedett.
Az előbb azért veszítettem el nem kevés adatot (kb. másfél GB), mert nincs egységes Trash megvalósítás, amely konzolon és a grafikus felületek alatt is ugyanúgy működnek. Van, aki megoldja valahogy (pl. GNOME, KDE), mások sehogy, de még az esetleges megoldásokat is könnyedén megkerüli bármelyik program.

Ez így nem lesz jó... :(

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Akkor kövesd az eredeti *NIX filozófiát, miszerint amit letöröltél az LE VAN TÖRÖLVE! Ezek a trash dolgok csak a trehányságot segítik. Ja, és backup, backup, backup.

Ave, Saabi.
ps: HP-UX-on is csak a CDE alatt van trash, parancssorból értelemszerűen nincs. Ez van, meg kő tanulni használni.

Eddig is sikerrel követtem a filozófiát, viszont az elég gáz, hogy sem normális trash implementáció nincs, sem a fájlrendszerből nem lehet visszanyerni érdemben a letörölt adatokat. És azért normálisan használva a trash -t, egyáltalán nem növel semmilyen trehányságot, viszont adhat némi biztonságérzetet egy desktop rendszeren.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."

En szemely szerint ezt pozitivumnak erzem. Masik, hogy a trash sehol nem eletbiztositas meg az ablakokban sem. Ha valami fontos taroldd tobb helyen is egyszerre. Mellesleg KDE-ben is van, meg gnome-ban is erre megoldas, de igazabol az engem zavar. Biztonsagerzetet szerintem nem novel(meg is dogolhet a vinyo), ugyanakkor nagyobb merteku trehanysagot eredmenyez, ha hozzaszoksz, mellesleg ha valamit leakarok torolni akkor azt leakarom torolni, es ne az legyen, hogy ha tovabbadom a vinyot valaki visszaszerezze rola a cuccokat, jo persze 3x akkor is felulirom /dev/randombol :).

"ztonsagerzetet szerintem nem novel(meg is dogolhet a vinyo), ugyanakkor nagyobb merteku trehanysagot eredmenyez, ha hozzaszoksz, mellesleg ha valamit leakarok torolni akkor azt leakarom torolni"

Jaja, én is így vagyok vele. Aztán akkor van gáz, ha utólag derül ki, hogy rossz fájlt töröltem le, vagy mégis kellene... :)

Én rm helyett mindíg mv-t használok.
parasztos megoldás, de hasznos.

__

Nem létező fájl vagy könyvtár while trying to determine device size

Akkor talán kezdjük ott, hogy ami fontos, még "kvázi" se töröljük le. Amúgy hirtelen egy OS se jut eszembe az általam ismertek közül, ahol a parancssori törlés ugyanabba a trash-be (vagy egyáltalán, bármi trash-be) pakolna mint a GUI. Se a HP-UX, se a Windows, se az OS X. Sejtésem szerint a Solaris se így működik. Tán az AIX se, bár idejét nem tudom, mikor használtam ilyet grafikus felülettel.
Szóval az igényed nem kicsit extra, a felháborodásod meg indokolatlan, hiszen nem csak a FOSS cuccok működnek így.

Ave, Saabi.

pluszegy

lol.

Csak szólok, ha lehívsz windowsban egy parancssort és azon keresztül törölsz valamit, akkor az se kerül a lomtárba(Vista Business-en tesztelve...)... Jah és windowsban is úgyanúgy megkerülgetik a programok a lomtárat...

"There is an old saying that if a million monkeys typed on a million keyboards for a million years, eventually all the works of Shakespeare would be produced. Now, thanks to Usenet, we know this is not true."

Windows-ban is csak Shift+Del-t hasznalok...
(az a vicces, h Outlookban is ugyanugy mukodik)

Gnome-ban is.

libtrash