Stíria Metélt - elszúrtam, de azért jó lett

Tegnap este nekiáltam, hogy csinálok magamnak stíria metéltet.

A recept egyszerű:
1/2 Kg túró
20 dKg liszt
1 tojás

Ezt összegyúrni jó alaposan, majd kinyújtani és metéltre vágni.
(Én kisujjnyi nudlikat gyúrok belőle). Lobogó, sós vízben kifőzni.
(A megfőtt darabok feljönnek a víz felszínére.)

Amíg fő elkészítettem a mártást.

4 dKg vaj
3 dl tejfől (nálam két kis dobozt jelentet)
2 tojás sárgája
2 púpozott evőkanál cukor
1 vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 marék rumba áztatott mazsola (Tegnap este nekem valami kanadai wisky került a kezem ügyébe.)
Ezt habosra keverem, majd hozzás adom
2 tojás fehérje felvert habját.

(Na én ezt felejtettem el. Felverni habot.)

Kivajazott tűzálló tálba beleraktam a metéltet, ráöntöttem szószt.
Be a sütőbe 170 fokra. Aranybarnára sütni.

Szentségeltem, mert magát a cuccot fél óra alatt összedobtam,
de egy órát sült. Valszeg a fel nem vert tojás miatt.
Ráadásul nem is lett magas, csak egy két ujjnyis.
Talán nagy volt a tál és kevés a cucc.

Az íze az jó, újra meg kell próbálnom, mostmár rendesen.

Hozzászólások

Szia!

Ha segítség kell, akkor szólj nyugodtan, leírhatom neked a pontos receptet, mivel szakács végzetségem van. :)
És a szakmunkás tételeim közt is benne van.
Én is készítetem már, bennt a tanműhelyben. :)