Ebben a hónapban jön a Wizpy

 ( trey | 2007. június 5., kedd - 9:11 )

Decemberben "Video, zene, diktafon, Linux OS, rádió, memória, e-book = Wizpy" címmel írtam a TurboLinux kütyüjéről. Akkor arról volt szó, hogy a stuff 2007 februárjától lesz kapható. Egy kicsit megcsúsztak a dologgal, de úgy fest, hogy a japán cég kész ebben a hónapban világszerte piacra dobni a cuccot. Japánban már előrendelhető az Amazon.jp oldalon keresztül.

Emlékeztetőül:

A stuff képes Linux operációs rendszert boot-olni, ha számítógéphez van csatlakoztatva. Így a tulajdonosai zsebben hordhatják adataikat, felhasználói környezetüket, stb. A készülék emellett teljes értékű média lejátszó: OGG, MP3, WMA, AAC audio formátumokat és DivX video-t támogat.

A TurboLinux "Wizpy Club"-okat hoz létre, amelyek várhatóan ontani fogják a Linux-alapú plugin-eket a Wizpy-khez. A Club emellett online tárterületet is biztosít majd.

A hardver: mérete 84×42×12mm, tömege 50g. 1.7"-os, színes OLED kijelző, FM rádio, diktafon, fotó böngésző és 10 órás akkuidő jellemzi. Japánban 2GB és 4GB-os kiszerelésben, míg világszerte 4 GB-os kiépítésben lesz kapható. Színválaszték: fekete és fehér.

A japán Amazon-on ~ 262 USD-ért (~ 49 000 Ft) vesztegetik a 4 GB-os (?) verziót.

Bővebb infó itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

de jó e-book lehet ez 1,7colos kijelzővel...:D
ezt leszámítva egész jó...

_________________________________________
    ha egyetért velem, itt írja alá!    

Hm. Ha csak akkor tud Linuxot bootolni, amikor PC-hez van kötve, akkor inkább bebootolom azt a PC-t és kész, nem?
---
;-(

Teszem fel, olyasmikre gondoltak a készítők, hogy idegen gépen - amin lehet, hogy Linux sincs - (iskolában, könyvtárban, mit tudom én hol) be tudod boot-olni a megszokott környezetedet.

--
trey @ gépház

Ez jó, erre akkor bármit lehet rakni. Lehet hogy jobb mint a kínai ipod-klónok amikre 4GB van írva de csak 1 van bennük.
---
Mushroom mushroom..