Workrave - a Workaholic ellen

Címkék

Sokszor fáj a fejed a munkától? Nem tudsz időben elszakadni a számítógéptől? Nem tudod a felhasználókat elüldözni a gépektől és ez az agyadra megy? Ismerős a jelenség ugye?

Sebaj van megoldás. Magadtól nem fogsz soha leszokni a NET-függőségről, de ha van valami ami kényszerít arra, hogy felállj a gépedtől, akkor talán még van esély, és megmenekülhetsz a Mátrixból ;-)

Létezik egy program, amely nyílt forrású, GPL licenc alatt elérhető, és nagyrészt orvosolja ezt a problémát. Hogy hogyan? ->A Workrave program rendszeresen jelez, hogy itt az ideje szünetet tartani. A szünetek több csoportra oszthatóak: - mikro-idők (kép), pihenő-idők (kép), és a napi limit. A program értesít, ha itt az ideje a pihenésnek. Ha eléred a napi limitet, akkor a Workrave eltilt(hat) a géptől.

A program fut GNU/Linux, MS Windows, HP-UX, Solaris, FreeBSD operációs rendszerek alatt. A program képes hálózatos működésre. Azaz egy felügyelő munkaállomásról lehet a hálózat többi gépét vezérelni.

Hol látom hasznosnak ezt a programot? Otthon, hogy megkíméld az egészséged. Iskolákban, ahol limitálni kell több gépen is a gépidőt. Internet kávézókban, ahol idő után fizetnek a felhasználásért, stb.

A Workrave honlapja itt. Képernyőmentések itt. Letölthető innen. FAQ itt.

Hozzászólások

hehe, sodrofa rulez.

BTW, feltelepitettem a munkahelyi gepemre, igy van mire hivatkozni, ha nem dolgozom. Az orankenti 10 perc szunet jar a monitor elott dolgozoknak, de ezt gondolom senki nem tartja be. :-)

Én meg már le is töltöttem és használom...

Cool

Ezer köszi, már kerestem ilyen programot, mert hajlamos vagyok a gép elé ragadni...

Ave, Saabi.

ha ezzel magamat akarnám korlátozni...:D
mielőtt lejárok, kapná a sudo kill-t...

Németh Ákos [sokahtemen] http://fedoralinux.hu/ --A magyar Fedora klub