Játék VMWare-ben

Fórumok

Végignézve a polcomon, van néhány játék, amivel jó lenne néha játszani, de nincs linux-os változatuk. Nekem meg windows-os gépem. Viszont van egy VMWare Workstation a notebook-omon, ezért felmerült bennem, hogy egy vmware tools-szal "felgyorsított" Windows-os lehet-e játszani?
A google-n keresek és találtam már leírásokat, ezért olyan hozzászólások érdekelnek, amelyek személyes tapasztalaton alapulnak.

Ave, Saabi.

Hozzászólások

Persze ugyanez érdekelne Xen alatt is, mindegy az eszköz, a lényeg, hogy ne kelljen újrainstallálnom a notebook-om dualboot-osra.

Ave, Saabi.

Elméletileg mindent lehet, bár a gyakorlatban a játék komolysága határozza meg, hogy ez mennyire kivitelezhető ( régi játékok perfectül fognak menni szinte biztos, maiakkal már lehet lenne baj, főleg mivel sok játék szereti HW szinten elérni az eszközöket, amit meg egy virtualizált környezetben kissé nehezen oldana meg...
De mint tudjuk: "puding próbája az evés" => próbáld ki, és ha elindul, akkor max a sebességre lehet panaszod, de az nem biztos, hogy ilyen környezetben csak a vmware hibája..

Illetve adnék még 1 másik megközelítést is: ha tényleg régebbi játékaid vannak, akkor linux alatt megpróbálhatod a wine, cedega programokat, illetve ha tényleg nagyon régiek, akkor még a dosbox-ot... Sok Win-es játék így megy virtualizáció nélkül is..

____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

maiakkal már lehet lenne baj, főleg mivel sok játék szereti HW szinten elérni az eszközöket, amit meg egy virtualizált környezetben kissé nehezen oldana meg...

Epp ellenkezoleg. Ujabban abszolut nem divat direkt a hw-t buzeralni. Nem veletlen talaltak ki a DirectX/OpenGL/OpenAL/stb API-kat.

Viszont a virtualizalt w32-ben futtatott jatek nem igazan lesz elvezheto. Akkor mar inkabb crossover/cedega/wine. Ott legalabb van nemi hw accel is, mig VM-ben futtatott verzioval ez nem igazan akad.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Jogos az észrevétel, de asszem amit te írtál az is csak féligazság, mivel a DirectX/OpenGl stb eszközök valóban szoftveres megoldások, amelyek tudtommal a driveren keresztül kommunikálnak a HW-vel. .Na most nem tudom, hogy mennyire lehetne kihozni mondjuk egy Vmware-es virtualizált VGA-ból egy 4x-es Anti Alising-et, vagy egy 2.0-ás Pixel Shadert mondjuk ( és még sorolhatnbám ) /* Aztán ha nemvok eléggé felhomályosult akkor pls FIXME */
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Suse linux 9.2, Vmware workstation, emulált WNT alatt szuperüll futott (PIII 860Mhz 512Mb ram)a Diablo 1 és Diablo 2. Mást nem prószáltam.
--
Nem tudom miert jottem, de azt igen hogy miert megyek el.

En szemely szerint inkabb a wine-t ajanlanam mar, ha windowsos jatekokkal akarsz nyomulni linux alatt. Minek puskaval verebre, vagy hogy mondjak :).
Ha glide-os a jatek, meg ajanlnam ezt a progit is ala: http://www.zeckensack.de/glide/archive/GlideWrapper084c.exe
Ez megy wine alatt is, es a glide jatekok a regi szinukben pompazhatnak :). Ja vmware alatt, meg ugye nincsen 3d gyorsitas pl. Csak egy virtualis gep van, igy lassabb is, meg nem is tudod kiaknazni teljesen a geped cuccait.

Mondjuk lehettem volna konkrétabb. Nos, az alábbi játékokkal játszanék:
- Neverwinter Nights - mondjuk ennek van linux-os változata
- XIII
- Railroad Pioneer
- Heroes V - talán ennek is van linux-os változata? Nem tudom.
- Guildwars Factions
- Railroad Tycoons II - Ennek tudom, hogy van linux-os változata, de nem letölthető, külön kellene megvásárolni

Kb. ezek kacsintottak rám a polcról, ezekkel volna jó játszani Linux, OS X vagy virtualizált Windows alatt.

Ave, Saabi.

És mi a helyzet a Xen-nel és a KVM-mel? Úgy tudom, xen-nél a guest megkaphatja a teljes vezérlését egy-egy perifériának. Persze jómagam még nem próbáltam ki a xen-t. Talán ma este :-)

Ave, Saabi.