Tényleg csak 5 home lehet egy hálózatban?

Céges környezetben sok win munkaállomást használunk egy Samba szerverrel. Egyetlen windowsos szerver sincs, nem is érdekel a domain előnye, tökéletesen megfelel a Samba.

Ebben az esetben sem elegendő a home edition?
Műszaki vagy jogi korlát az 5-ös szám?

A 15 win2k-bol 10-et szeretnék XP-síteni. Nem mindegy, hogy 30 vagy 20 ezerért vennénk meg. (kapásból 100e különbség)
A kereskedők szakértői véleménye nyilván elfogult, hiszen nem próbálta még, másrészt pénzt jelent neki.

Köszi, soky

Hozzászólások

Technikai. Lásd:

http://support.microsoft.com/kb/314882

(Egyébként a topik címe fals szerintem. Nem egy arról van szó, hogy egy hálózatban lehet / nem lehet 5 Home, hanem arról, hogy egy Home egy időben max. 5 konkurens kapcsolatot tud fogadni (XP 10-et). Olyan limitről nem tudok, hogy egy hálózatban mennyi Home lehet. Mivel te Samba-hoz akarsz kapcsolódni, nem érdekes számodra az 5-ös limit. Az csak akkor játszana, ha Home lenne a szerver.)

--
trey @ gépház

Köszi, ezek szerint a mi szituációnkban elegendő a home, mert egymáshoz nem akarom csatlakoztatni őket, csak a samba-hoz, annak meg mindegy (eddig is birta a w2k-kal)

ui: ha pontos címet tudtam volna adni a topiknak, fel sem kellett volna tennem a kérdést :)

Hivd fel az M$ supportot, és kérj róla emilben visszaigazolást! Erősen javallott! Örülni fognak neked, mert meg akarod vásárolni a rencerüket, jó pé'zt vágnak zsebre.... ;) ;((((
Valóban mintha lene valami korlát, de pontosan én sem tudom, de rossz tapasztalatom az, h a supportosok is ellent mondanak néha egymásnak, ezért kell a mailos visszaigazoló, mert akkor ezen keresztül visszáruzni tudod nagy kínkeservvel a cuccost ha baj van.

A Te döntésed, hogy mit veszel, de azt azért tartsd szem előtt hogy a Home azért Home mert otthoni felhasználásra van. Kihagyták belőle a hálózati működéshez szükséges programok és képességek jórészét. Van némi tapasztalatom mert nemrég örököltem egy kb 40 gépes hálózatot ami tele van ilyen "sz@rokkal". Nem tudod domain-be léptetni, nem tudsz hálózatos házirendet beállítani, ki és bejelentkezési szkripteket futtatni és még rengeteg minden mást sem. Nem tudom, hány gép lesz a hálóban, 4-5 gépnél még ok de utána már nehezen vagy egyáltalán nem lesz kézbentartható a rendszer. Pl. adminisztrációnál user/pass 3 -szor kell minden géphez regisztrálni, 1x ringyóz, 1x samba, 1x pedig Linux/UNIX szinten. Persze ez csak az én véleményem.

én is SaMBa -t használok, 25 win klienssel, mind a 25 XP Home. Tökéletesen működik.

Az 5/10 az bejövő kapcsolat korlát.
Pl. xp pro pws max 10 szimultán kapcsolatot tud kezelni emiatt + keepalive és teljességgel használhatatlan az xp pws (iis5.1 butítás) legminimálisabb webszervernek is.
Szerverni akarsz, vegyél 2k-t, sugallja az ms ezzel is.

Olyan ez, mint az xp-re csak 1 ember lehet adott t időpillanatban belépve(rdesktop is van, ugye).

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.