ibm as400 595 power5 vs intel architektúra

Fórumok

Hali,

Felmerült a kérdés, van-e valami összehasonlító tanulmány a Power5-ös procik és az Intel/AMD procik teljesítményéről?

Felmerült, hogy ibm as400 595-re mennénk át linuxos lpar-ba intel architektúráról próba képpen pár dologgal egy kis időre és jó volna előre sejteni valami 'átváltási arányt' a procik között.

(Bocs a slendrián fogalmazásért, de olyan hangzavar van körülöttem, mint a majomházban.)

(Francért nincs normális hardver kategória?????)

Hozzászólások

én már álltam olyan ember mellett aki hallott olyan emberről aki azt mondta hogy ebből:

System Model: IBM,9113-550
Processor Type: PowerPC_POWER5
Number Of Processors: 4
Processor Clock Speed: 1656 MHz
CPU Type: 64-bit
Kernel Type: 64-bit
Memory Size: 11712 MB

egy megeszik 3db 3.2es xeont. ez mondjuk rs6000.

Trey régebben emlegette, hogy vannak AS400-as ügyfelei. Trey elő a farbával, mond meg a frankót! Hány xeont eszik egy AS400-as szörny vacsorára? ;)

Nem magának a vasnak lenne hátránya, hanem lennének olyan fícsörök a végső állapotban, amik kényelmetlenebbé tennék a dolgot.

Most pl. van sok gépen sok oracle iAS-unk. Ott lenne mondjuk kettő. Ha megmurdel az iAS (nem precedens nélküli!), akkor a kevesebb iAS több alkalmazást ránt magával. Ilyesmikre gondoltam.

Attol fugg, mire hasznalod, ha I/O-igenyes alkalmazasaid vannak, agyonverik a pc-ket. Nyers szamitasi teljesitmenyben mar nem feltetlenul. Nem lehet kozvetlenul a procikat osszemerni, teljesen mas architekturak...

wildy, SOC

Köszi a válaszokat. Tudom, hogy 1-az-1-ben nem mérhetők össze, csak reméltem, hogy van itt a fórumokon már valami felgyűlt, életszerű tapasztalat.