mekkora szemét ez a .... világ...

bakker...

tegnap mennék a (bel)városba, indulok otthonról (debrecen). kocsi a parkolóban, cigivel közelítek. kimászik egy csontsovány gyerek a kukából, erősen néz. mivel nem vagyok beszari, csúnyán visszanézek (magamban: most mi a faszt nézel? tán buzi vagy? vagy mi a fasz van hülye?). erre odaköszön. meglepődök, visszaköszönök, valamiért már nem nézek csúnyán.

továbbmegyek két lépést, csak akkor esett le a dolog teljesen (pedig az agyamnak nincs ekkora "féktávja"). még nem is ülepedett a látvány, erre odaszól a lepukkant srác: "zsoltikám, nincs egy cigid?". baszdmeg, az egyik gyerekkori haverom volt a kukában... vagy hat ével idősebb nálam, most 34 körül lehet.

ott dzsuvázik a többi leszterrel. 120 kilós, kőkemény gyerekből 65-70 kilós szőrös, lepukkant, megtört leszter lett. természetesen adtam neki cigit, meg beszélgettem vele egy kicsit. micsoda emberi sorsok vannak a mai világban! aludni nem tud sehol, a hajl.szállón kirabolják. enni nem tud rendesen: az apja és a tesói leszarják magasról. mesélte, hogy a múltkor többen gettóztak, oszt' valahonnan kaptak szalonnát. a gyerek bekopogott a régi lakhelye (a faterjának a lakása) ablakán, és kérni akart egy hagymát. az apja elzavarta a picsába, még a környékről is. a zöldséges srác sietett oda hozzá, és adott egy nagy fej újhagymát.

nem tud melőzni sem, mivel kialvatlanul, büdösen, szőrösen, szakadtan ránéznek, és már mehet is a rákba, senki nem akarja látni. van nem egy lepukkant ismerősöm, de ezzel a sráccal nem mertem kezet fogni, úgy nézett ki, mint aki 2 éve a mocsárban alszik. ma reggel mikor indultam melóba, még ott voltak a lakótelepen, előre intett köszönésképpen a kocsi mellől.

öcsém... hogy múlik el a világ dicsősége! ez egy hús-vér, kőkemény magyar gyerek volt valaha. ide jutott.

baszdmeg...

Hozzászólások

ez szomorú,és ezen mindig elkesergek.
és eszembe jut egy számomra megrázó elmény

megyek munkatársammal az utcán ez speciel nyiregyházán, már látom
előre hogy az egyik kapualjban hajléktalan lesz, gondoltam biztos kér valamit majd. Ahogy közeledtünk láttam, hogy el van foglalva valamit tart a fejéhez. Mikor odaértünk láttam hogy a fél feje tök véres, és egy újságpapírral törölgette a szerencsétlen :<

hát nagyon szar érzés fogott el, és fog el most is ha rágondolok, úgy hogy azt se tom ki volt az.

Celeron-M 1400Mhz, 768M, Debian SID, 2.6.18-rc7

szomszéd srác apja is találkozott régi iskolatársával a kapuban...lehullott csöves volt,kért egy cigit és felismerték egymást.
Fel is hívta a lakásba had fürödjön stb,hisz a legjobb barátok voltak tizenegynéhány éven keresztül.kb 7-8 éve semmit nemtudtak egymásról...beszélgettek kb 2-3 órát aztán a házigazda lement a közértbe(egy kis utravalóért barátja számára) és otthonhagyta az illetőt és a leányát a lakásban.Mire visszaért a lányt leütve találta a konyhában,és a lakást minden értéktől(amit el lehetett gyorsan vinni,ékszerek,pénztárcák mobil stb)megszabadították.

A férfit kb 2 hétre rá egy mobilboltos jelentette be,és a kérdésre,hogy miért csak annyit mondott:
-ge*is az élet mi bamm*g ?

ilyen is van...

Hihetetlen, hogy az emberek egyszer csak a kukak kozott talaljak magukat, raadasul meg a fater is minden ok nelkul utalja oket. Tuti, hogy az un. kokemeny arcok sosem hibasak a lecsuszasban, mindig az a szemet vilag az oka.

Hihetetlen. De holnap az 1. dolgom az lesz, hogy ez ellen biztositast kotok, mert ma meg csaladom van, de ki tudja, egy ilyen szemet vilagban biztos az utcan talalom magam en is maholnap, es csak nezni fogok ertetlenul, hogy-hogy ez velem tortenik?!

ASK Me No Questions, I'll Tell You No Lies

az emberek feje felett a "masvalaki" felirat lebeg.
Namost, erre hol lehet biztositast kotni?

Manapsag mar barmire lehet biztositast kotni, ha jo melled van, akar meg arra is. De a felvetett 'karesemenyre' nyilvan nem, es egyszeruen azert nem, mert az ember elete annyi elore nem lathato es nem kontrollalhato esemenytol fugg, hogy remenytelen vallalkozas az egesz.

Ezzel nem akarom azt mondani, hogy semmit se lehetne tenni, hogy legalabb a valoszinuseget elfogadhato szintre csokkenthessuk, hogy ne kelljen az embernek minden reggel rettegve felkelnie, hogy ki tudja, talan ma tesznek ki a lakasombol/allasombol/csaladombol/...

Ha valaki az 'elvarhato gondossaggal' jar el, es mindent megtesz azert, hogy legalabb a sajat hibajabol ez ne kovetkezhessen be, akkor aludjon nyugodtan. Ha pedig meg az egiek is segitenek, akkor (tul) nagy baj nem tortenhet.

lehet (hiszen miert ne?) hogy a "un. kokemeny arcok" is hibasak, es akkor? Hagyni kell oket a kukaban?

Nem, ezt egy szoval se allitottam, sot: segitsunk mindenkin, akiken csak tudunk.

ASK Me No Questions, I'll Tell You No Lies

"tuti, hogy az un. kokemeny arcok sosem hibasak a lecsuszasban, mindig az a szemet vilag az oka"

-de fincsi kis irónia... természetesen nem mindig a körülmények a hibásak, de azért nem hiszem, hogy épeszű ember a kukában akarna megrohadni. felénk debrecenben nem egy olyan embert tudok mondani, aki hasonló sorson van, saját hibáján kívül. kirívó példaként, a hajdúságiaknak nem idegen az öreg sanyi bácsi: az építészmérnök, aki ott gettózik a szent anna utcán. a göndör hajú öreg fazon, aki mindenkit főnök úrnak hív. olyan keserves története van az ipsének, hogy még néhány újság is beszámolt róla tavaly.

-egyébként meg saját hiba ide vagy oda, az a legnagyobb geciség, ahogyan a felső ""elit"" java része a faszát mereszti egész nap, miközben egyszerre két picsa szopogtja, emellett két bmw melegíti a seggét: ezek a legnagyobb gondjai. miközben a másik ember a kukából szedi ki a kenyerét (kenyérnek azért nem is igazán nevezném). messze nem vagyok bolsevik (sőt, inkább anti), de az ilyen különbségektől már engem is kiráz a hideg.

-faterodnak külön gratulálok, ha tényleg válogatás nélkül rühelli mindegyik hajléktalant. én az ismerős rászorulóknak kaját meg pénzt is szoktam adni. dehát biztos a marsról jöttem. bár még az is lehet, hogy egyszerűen csak nem vagyunk egyformák, meg a lakóhelyünk között lévő (vélhetően x*100km) távolság ennyire különbözővé tesz minket is, meg a kukázókat is.

--
senki földjén, senki fia

Igy van, ez ironia akart lenni. Nem vitatom, hogy adott esetben az ember onhibajabol is kerulhet ilyen helyzetbe. Te beszeltel a haveroddal, meg tudod itelni, hogy valoban mi vezetett a kukahoz/ba.

Valoban igazsagtalannak tunik az, hogy van egy szuk reteg (elit?), akiknek szo szerint mindenuk megvan (talan csak egy kivetellel), es van egy emberek sokkal nagyobb halmaza, akiknek meg semmijuk sincsen. De ha a tortenelem csak egy dologra tanitott meg, akkor engem arra, hogy ezen a vilagon mindig is lesznek szegenyek es gazdagok is. Hiaba is adna minden joszandeku ember a felszabadithato penzet/energiajat a koldusok erdekeben, akkor se szunne meg a nincstelenek halmazas. De arra eleg lehet, hogy a helyzetuk elviselheto legyen. Lehet, hogy tul pesszimistan latom, de ezen a vilagon tobbre nem fogja futni.

A faterom meg nem ruhelli valogatas nelkul a kukazokat (legalabbis nem mondta), ez meg az ironia reszhez tartozott.

ASK Me No Questions, I'll Tell You No Lies

Sajnos ez már jó ideje így van.. És ezt mi magyarok ráadásúl már régóta tapasztalhatjuk / tudhatjuk is..

"Ahol a kormány ott van a gáz. Kuplung, sebváltó ne pofázz.."

____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Üllj le és kuss legyen!"..

Amúgy épp az előbb vettem észre, ahogy egy hasonló ember, a templom oldalát lehugyozza...

----
A sör nem alkohol, a nő nem ember, a linux nem játék.