Videó: Apple iPhone közelről szemügyre véve

Címkék

A CBS-nek köszönhetően közelebbről, működés közben is szemügyre vehetjük az Apple közeljövőben iPhone néven(?) megjelenő telefon/iPod kombóját:

Hozzászólások

Marha látványos, meg minden, de azt hiszem, hogy ez nekem egy kicsit "sok". Azt hiszem maradok inkább valami PDA-nál. Nyomok egy komolyabb iPaq-ba 4GB memóriát, aztán kész. Telefon, wifi, bluetooth, gprs, gps all-in-one. Lop, szop, bakot ugrik.

--
trey @ gépház

a multkor meg ego volt a 3G nelkuli eszkoz szamodra, lehetnel egy kicsit kovetkezetesebb

ha neked egy wince alapu gep lopszop, akkor meg sose hasznaltal szebbet/jobbat nala (pl palmOS)
es pocket ie, javabrozerek = 0x000000 volt eddig is badly, ma pedig mar a multitouch safari korszaka kezdodik...

A HP-ra is azt mondom, hogy kár, hogy nincs benne. Apró különbségnek érzem azt, hogy az egy már hónapok óta kapható eszköz, ez meg majd hónapok múlva kapható eszköz lesz. Ha lesz. Beletervezhették volna. Mindenesetre az általam linkelt eszköz az én igényeimet jobban kielégíti, így valószínűleg abba az irányba fektetem be a pénzemet.

"ha neked egy wince alapu gep lopszop, akkor meg sose hasznaltal szebbet/jobbat nala (pl palmOS)"

Nem, én még nem használtam soha semmit. Köszi, hogy elmondod mi van a világban.

--
trey @ gépház

Beletervezhették volna.

hogyne, meg vibratort is meg gpst is meg linuxot is. csakhogy a keynoteban eleg nyilvanvalova lett teve hogy a piac 1%-at akarjak csak, azt is elsosorban az usa-ban, ahol afaik a 3G azert nem musthave (ettol meg jo lenne ha lenne benne, de ez az elso telefonjuk. majd iphone2. vagy majd szokas szerint jol meglepnek mindenki juniusban hogy megis van 3G).

Köszi, hogy elmondod mi van a világban.

nem tesz semmit

Jah láttam már a szlovákoknál, nem semmi a stuff, de kiváncsi vagyok mennyire lesz dzsuvás zsíroskenyér falatozás után :D
**********************************************
Heavy Metal for Human Bee(Gees)ings!
**********************************************

Kéérek egyet...
__________________________________________________________
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Akár plusz featureként is odaírhatnák: "ezenkívűl még telefonálni is lehet vele!" :D

Egyébként jó kis cucc azt nem tagadom és tetszik, de szerintem ennyi mindent egy zsebbe tuszkolni már túlzás :)

Ezek után lehet hogy ez sem trükkfelvétel:
http://www.dailymotion.com/cluster/news/video/xyedq_iphone

Azért így laikusként furának tartom, hogy az apple már a mobiljába is olyan 3D-s asztalt épít, ami még a Vistában is csak gyerekcipőben fog járni; speciel nekem tetszik az intuitív albumválasztás, nem kell a kis átkozott görgetősávon kaparászni. Remélem a mindenféle XGL-Beryl-compiz fejlesztések sikere majd elindítja ebbe az irányba a szabad op-rendszereket is.

Ezzel az iPhone-nal már csak egy bajom van: vajon fogja-e bírni a nap végéig akksival?

Szép. Mivel tud többet mint egy pdatelefon? Nagy kijelző, kényelmesebb kezelés (vagy nem, ugye a szövegbeírás), dizájn. Kevés ez ennyi pénzért. A pdatelefont fogod, berakod az autóban a tartójába és elnavigálsz ahova akarsz. Ebben is van bluetooth, nyilván össze lehet vele kapcsolni bluetooth gps-t, de milyen szoftveren fogsz navigálni? Google maps? Az fasza lesz. Ráadásul az egy térkép, nem egy navigációs program, nem tervezi meg az útvonalat. Talán lesz rá apple féle navigáció, de lesz benne Magyarország, Erdély, stb? Tud majd annyit mint pl. egy igo, rengeteg poival? Egyelőre jobb alternatívának tűnik egy windowsos okostelefon, annak ellenére, hogy nem ilyen látványos és nem lehet simogatással scrollozni az operában.

"Szép. Mivel tud többet mint egy pdatelefon?"

Bocs, de a kérdés úgy hangzik, hogy "Mivel tud kevesebbet, mint egy pdatelefon".

76% of people in the United States have an Ipod, 84% of people ages 12 and up have a cell phone, and almost everyone with a computer has email....so why would you pay 500$, plus internet service, plus phone service, to get what you already have, just neatly bundled up a little better?

Valljuk meg van benne valami. Pont azok hiányoznak belőle, amitől tényleg ütős lehetne. Ez egy iPod, amibe beletettek egy telefon modult. Szép tényleg, meg látványos. Kétségem nincs felőle, hogy lesz piaca.

--
trey @ gépház

tenyleg latvanyos, de en inkabb nem nyomogatnek touchscreent az ujjammal.
tobb okbol se, mert tiszta gany lesz par percnyi nyomogatas utan az egesz kijelzo, es mert ha nem kis noi vekony ujjaid vannak hegyes kormokkel, akkor szentsegelhetsz amenniyt akarsz mert egyszerre 3 dolgot fogsz eltalalani :)

Plusz az volt itt olvashato ha jol emlekszem tegnap, hogy semmi extra alkalmazast nem lehet telepiteni ra, ami azert kisse gaz.

Szerintem meg elég nehézkesen kezelte a cuccot. A gyakorlat teszi :)

Amúgy mire ez a nekibuzdulás? Eddig kizárólag az amerikai forgalmazásról és az ottani piac luxus(1)százalékáról hallottam. Nálunk swarcba support és valódi gari nélkül nem tudom kinek fog megérni min. 1/4millát?!? Pedig van benne fantázia.

Biztos lehetsz benne. Ugye a Macworld keynote szerint a Cingular CEO-jával 2 éve egyeztetett először az Apple vezérkar. Akkor kb. ennyi ideje az MS is kikémkedhette magát kedvére az Apple-nél, főleg mióta ilyen nagy "haverok" (lásd Bootcamp-Win hype). Gondolom lassan alpha állapotba kerül a WM5 utóda, ami WinCE alap helyett már a Vista alapjaira épül. :)
Most egy WM5 alapú XDAII-es PDA/GSM combo-t használok nagy megelégedéssel, de nem nagyon várom az MS felzárkózását az Apple-höz ezen a vonalon. :)
Mindenesetre az iPhone nagyon igéretesnek néz ki. Remélhetőleg nálunk is szépen alakul majd a Wi-Fi lefedettség - legalább a nagyvárosokban - és akkor nem lesz akkora gond a 3G hiánya. Ha pedig megnyitnák a 3rd party fejlesztők előtt az iPhone-t... Na, az maga lenne a virtuális orgazmus!
Hiába! Örök álmodozó vagyok. :)))

Első ránézésre a kezelő felület mindent ver, amit eddig láttam, WinCE (Smarthpone/PocketPC) elbújhat.
De én szeretném, ha hackelhető lenne a handheld device -om.
És különben is, még egy multiméter sincs benne :)
------
gentóhuszár

Nem semmi 1 touchscreen-t raktak bele...