Hollywood és a Mac-ek

Fórumok

Feltűnt másoknak is, hogy egyre több hollywoodi filmben tűnik fel Mac? Számos film van, amit felsorolhatnék ide (sajnos, nem jó a memóriám), ilyen pl. az Anyám nyakán is...

Feltehető, hogy ez egy szándékos marketingfogás Jobsék részéről?

Hozzászólások

Már egy ideje ez így van, egykét alienware, max dell, de 99% mac, de a mai filmekben nem meglepő a reklám. de az is lehet, hogy ámerikában minden titkárnőnek 22colos szinemátrixxja va' :)

Én tudok egy példát: a Mi kell a nőnek című filmben az irodákban Mac-ek vannak... De elég körülnézni magyar riportokban, a szerkesztőségek nagy részében is Mac-ek vannak... :)

Ez már régóta így van, a legrégebbi példa amire emlékszem az a Hálózat csapdája. Nem csak az Apple alkalmazza egyébként ezt a fogást, érdemes elolvasni ezt: http://en.wikipedia.org/wiki/Product_placement Csak az nem tűnik fel az egyszeri geeknek, hogy ha Coca Cola-t iszik a főhős :)

Már amennyire én tudom, amerikában jobban elterjedtek a mac-ek, mint európában, úgyhogy cseppet sem meglepő, hogy azt használnak a filmekben.

Én még nem láttam olyan amerikai filmet (a Takedown-on kívül), ahol használtak volna pc-t. Nem gondoljátok, hogy ez inkább marketing? Hogy az apple pénzeli esetleg a hollywoodi filmipart?

Újságszerkesztésben, zeneiparban(stúdiók, rádiók), illetve egyéb mutlimédiában az Apple gépek már elég régen elterjedtek, az Adobe-nak is az elsődleges platformja a Mac, a win csak másodlagos. Az az igazság, hogy most inkább már csak szorul vissza, mivel a PC-k már pár éve utolérték a Mac-eket. Mellesleg amerikai filmekben tényleg mindenki azt használ(példának tudnám hozni a Csekkben a tenger-t, meg a Sakáltanyá-t).

holtan esett össze a képtől, amikor megjelent neki, hogy félretolod a többezer gépes hálózat távfelügyeleti konzolját, és egy nagy doboz puncsfagyival, egy közepes evőkanállal, és egy rózsaszín pamacsos mamuszkával felhúzott lábbal beülsz a lánysorozat elé, és mosolyogva nézed :)

Azért ismerem ennyire behatóan a sorozatot, mert barátnőm ezeket nézi feszt, ui. megvan neki divxben (a kés alatt c. okádékkal együtt), és még csak most jön a java: megszereztem a dallas 1. évadját!!!11
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Az Antitrust/Bizd a hackerre c. filmben meg valamilyen unix/unix-like rendszer van..
hogy pontosan milyen os volt benne, azt nemtom.. de a koszonetnyilvanitasban ott van a Sun es Linus neve is tobbek kozt.. nem "egybegep", ugyhogy nem valoszinu, hogy mac lenne a gepek tobbsege.. legalabbis amit mutatnak

leallitottam, es a "korszakalkoto videotomorito" kodja igazibol egy java-s webserver.. de par hulyeseg ellenere a film kb. rendben van.. (legalabbis ahhoz kepest, hogy a legtobb filmben 1 perc torni egy gepet, es a rendszergazda neve a root jelszo..)

A Dr. Szoszi-ben viszont asszem Mac van

---------------------
"A feny azt hiszi, gyorsabb mindennel, de teved. Mindegy, milyen sebesen szaguld a feny, mindig azt fogja talalni a vegen, hogy a sotetseg ert oda elsonek, es ra var." - Terry Pratchett